Fuji X-T1

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Ότι δεν πέφτει η τιμή της X-T1 είναι πλεονέκτημα για τον υποψήφιο αγοραστή;
Ελλείψει νέου μοντέλου διατηρείται ψηλά η τιμή.
Ως κάτοχος που είσαι, προτιμάς να παραμείνει η X-T1 χωρίς διάδοχο όσο περισσότερο χρόνο γίνεται ώστε να διατηρείται ψηλά η αξία της, ή να είχαμε ήδη μία X-T2 με σοβαρές βελτιώσεις σε hardware και την Χ-T1 σε μειωμένη τιμή;

Σχετικά με την IR έκδοση, αν βρίσκεις όπως είπες α7 με 600 , με ακόμη 250 μπορείς να τη μετατρέψεις σε IR.
http://www.lifepixel.com/shop/full-...sion/sony-mirrorless-full-spectrum-conversion
Τη θεωρώ υπερβολική την τιμή των 1700$ της IR έκδοσης της X-T1.
Επικροτώ όμως την κίνηση της Fuji που την έβγαλε.
Μακάρι να βγάλει και X-T1r με υψηλότερη ανάλυση από 16MP και X-T1s με πάνω από 6400iso στα raw.
Δεν είναι κακό να υπάρχουν περισσότερες επιλογές.
Μακάρι να βγει και νέο μοντέλο, διάδοχος της X-T1. Δεν πειράζει να πέσει η τιμή της X-T1, δεν θα απαξιωθεί αν πέσει η τιμή της.
Την ίδια άποψη υπέρ της εξέλιξης έχω για όλα τα μοντέλα οποιασδήποτε εταιρίας, είτε είμαι κάτοχος είτε υποψήφιος αγοραστής.

Last edited:
Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Εσύ αφού είσαι ικανοποιημένος γιατί βγαίνεις να την υπερασπισεις με τόσο πάθος.
Είναι μια πάρα πολύ καλή μηχανή και μακάρι να την είχα αλλά δεν μπορώ να κρυψω τα θεματακια που έχει κάτω από το χαλάκι.
Στο βίντεο είναι παρά πολύ πίσω και εμένα με ενοχλεί αυτό.
Το af μας άκουσε και το έφτιαξε.
Φωτογραφικά είναι ψηλά αλλά τεχνολογικά πολύ χαμηλά.
Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε.
κρυφοσονακια σε κοβω εσενα, εγω δεν βλεπω θεματακια κατω από το χαλακι, μπορεις να τα αναφέρεις; οι ξενοι την εκθιαζουνε παντως(οι κάτοχοι), οσο για το βιντεο κατι κανανε στην τελευταια εκδοση IR, αλλα μην ξεχναμε είναι καθαρα φωτογραφικη μηχανη, οσοι θελουνε μιξη πανε αλλου, και για να σε προλάβω μην αρχισουμε παλι τα περι ανταγωνισμου, απλα οποιος δεν του αρεσει ή δεν τον βολευει απλα δεν την θαβει τζαμπα κ αγοραζει sony, τοσες μαρκες υπαρχουνε, και τεχνολογικα είναι μπροστα, τσεκαρε αναβαθμίσεις, φακους και νομιζω ότι είναι η μοναδικη που παιρνει καρτα μνημης κλαση 2 με διπλασια ταχυτητα αντιγραφης

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ότι δεν πέφτει η τιμή της X-T1 είναι πλεονέκτημα για τον υποψήφιο αγοραστή;
Ελλείψει νέου μοντέλου διατηρείται ψηλά η τιμή.
Ως κάτοχος που είσαι, προτιμάς να παραμείνει η X-T1 χωρίς διάδοχο όσο περισσότερο χρόνο γίνεται ώστε να διατηρείται ψηλά η αξία της, ή να είχαμε ήδη μία X-T2 με σοβαρές βελτιώσεις σε hardware και την Χ-T1 σε μειωμένη τιμή;

Σχετικά με την IR έκδοση, αν βρίσκεις όπως είπες α7 με 600οŸ‚, με ακόμη 250οŸ‚ μπορείς να τη μετατρέψεις σε IR.
http://www.lifepixel.com/shop/full-...sion/sony-mirrorless-full-spectrum-conversion
Τη θεωρώ υπερβολική την τιμή των 1700$ της IR έκδοσης της X-T1.
Επικροτώ όμως την κίνηση της Fuji που την έβγαλε.
Μακάρι να βγάλει και X-T1r με υψηλότερη ανάλυση από 16MP και X-T1s με πάνω από 6400iso στα raw.
Δεν είναι κακό να υπάρχουν περισσότερες επιλογές.
Μακάρι να βγει και νέο μοντέλο, διάδοχος της X-T1. Δεν πειράζει να πέσει η τιμή της X-T1, δεν θα απαξιωθεί αν πέσει η τιμή της.
Την ίδια άποψη υπέρ της εξέλιξης έχω για όλα τα μοντέλα οποιασδήποτε εταιρίας, είτε είμαι κάτοχος είτε υποψήφιος αγοραστής.
προτιμω ένα μοντελο και καλο, δεν είμαι απ αυτους που αλλαζουνε κάθε λιγο και λιγάκι φωτογραφικη

προτιμω ένα μοντελο και καλο, δεν είμαι απ αυτους που αλλαζουνε κάθε λιγο και λιγάκι φωτογραφικη

Αφού είσαι ικανοποιημένος με την X-T1 ως έχει, κι έχεις σκοπό να την κρατήσεις χρόνια, τι σε πειράζει αν βγει σύντομα μια πολύ ανώτερη Χ-T2, και αν πολύ περισσότεροι μπορέσουν να αποκτήσουν μια πολύ φτηνότερη X-T1 ως παλιότερο μοντέλο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Αφού είσαι ικανοποιημένος με την X-T1 ως έχει, κι έχεις σκοπό να την κρατήσεις χρόνια, τι σε πειράζει αν βγει σύντομα μια πολύ ανώτερη Χ-T2, και αν πολύ περισσότεροι μπορέσουν να αποκτήσουν μια πολύ φτηνότερη X-T1 ως παλιότερο μοντέλο;
δεν ειπα ότι θελω να την κρατησω μεχρι τα γεράματα, μην υπερβαλεις Γιαννη και μην λες κατι που δεν ειπα σε παρακαλω και δεν με πειραζει αν φθηνησει, οι ανακριβιες που γράφονται μ ενοχλουν,

κάθε μηχανη εχει τα υπερ κ τα κατά, οι περισοτερες μηχανες καλες είναι, φωτογραφοι καλοι δεν υπαρχουνε, το χω γραψει κ παλιοτερα, προσωπικα δεν εχω χρονο αυτόν το καιρο ουτε ν ανασανω,

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Δεν υπερβάλλω, εσύ υπερβάλεις τώρα που λες για γεράματα.

Είπες ότι δεν θέλεις να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι μηχανή, κάτι που σημαίνει ότι θέλεις να κρατήσεις τη μηχανή χρόνια, δηλαδή τουλάχιστον πάνω από ένα. Δεν έγραψα κάτι υπερβολικό, ούτε κάτι που δεν είπες.

Ταυτόχρονα, χρησιμοποιείς το γεγονός ότι παραμένει υψηλή η τιμή της μηχανής ως ένδειξη της αξίας της, σε αντιδιαστολή με την α7.
Και σου εξήγησα τη δική μου άποψη, ότι δεν απαξιώνεται ένα μοντέλο όταν αντικαθίσταται.
Μακάρι να βγαίνουν νέα εξελιγμένα μοντέλα και να προσφέρονται τα παλιότερα σε χαμηλότερες τιμές, να τα χαίρονται περισσότεροι.

Όσο για τις ανακρίβειες, ανακρίβεια είναι ότι η X-T1 είναι η μοναδική μηχανή που υποστηρίζει UHS-II.
Το σωστό είναι ότι ήταν η πρώτη που υποστήριξε UHS-II όταν βγήκε.
Όχι πως αυτό είναι ενδεικτικό κάποιας τεχνολογικής πρωτοπορίας.

...
Το σωστό είναι ότι ήταν η πρώτη που υποστήριξε UHS-II όταν βγήκε.
Όχι πως αυτό είναι ενδεικτικό κάποιας τεχνολογικής πρωτοπορίας.

Mάλλον αναγκαίο ήταν .. καθώς η Fuji επιμένει να μην χρησιμοποιεί συμπίεση στα RAW και είναι τεράστια (16 Mp -> 32MB ) σε συνδυασμό με τα 8fps ..

Φανεροσονακιας είμαι αφού καιρό τώρα έχω sony μηχανή και πήρα και panasonic και να σου θύμισω ότι είχα και Nikon.
Είμαι απαιτητικός καταναλωτής και δεν δενομαι συναισθηματικά με καμία εταιρία.
Οποία μου προσφέρει τα περισσότερα από αυτά που θέλω την προτιμώ οποίο όνομα και αν έχει.
Έτσι είμαι γενικά στη ζωή μου ούτε με κόμματα δενομαι ούτε με τα άψυχα γενικά.
Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση με βάση την προσωπική μου αντίληψη.
Συχνά κάνω και λάθος αλλά και αυτό προσπαθώ να το αναγνωρισω.

Αντί να κάτσει η Fuji να φτιάξει lossless compression ή έστω επιλογή για lossy στα raw, βασίστηκε στις ακριβότερες UHS-II (που ήταν μάλιστα πανάκριβες όταν είχε πρωτοβγεί η X-T1) για να επιταχύνει το άδειασμα του buffer. Ταυτόχρονα μας περιορίζει στα 6400iso, τα οποία είναι και μαγειρεμένα/φουσκωμένα, αφού στην πραγματικότητα είναι χαμηλότερα.

Καθόλου παράξενο που οι χρήστες Fuji καταλήγουν σε χρήση αποκλειστικά jpeg, λαμβάνοντας υπόψη και το πόσο προσέχει η εταιρία τα jpeg της μηχανής.

H δική μου ερμηνεία είναι ότι η Fuji προωθεί τη χρήση jpeg.
Προτιμά να έχουν ένα συγκεκριμένο look οι φωτογραφίες της, όπως έδιναν οι εκδόσεις φιλμ του παρελθόντος της και να βασίζει τη διαφορετικότητά της εκεί, στα έτοιμα presets των jpeg.

Έχουμε όμως και την περίπτωση του Κώστα (partisan) ο οποίος μας δείχνει μεγάλα πράγματα δουλεμενα από το raw της fuji αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα γνωστή της φωτογραφίας και της επεξεργασίας.

Δεν τα έβγαλα άχρηστα τα raw της Fuji. To αντίθετο. Με τα raw θα ασχοληθεί όποιος ασχολείται σοβαρά, ακόμη και στη Fuji που έχει καλά jpeg.
Δεν παύουν τα raw της Fuji να είναι lossless uncrompressed, έχουν δηλαδή τη μέγιστη δυνατή ποιότητα (και όγκο), καλύτερη επιλογή από τα lossy compressed που δίνει η Sony.
Αυτό που θα ήταν επιθυμητό και από τις δύο εταιρίες όμως θα ήταν η επιλογή lossless compressed, ώστε να διατηρούνται μικρά τα αρχεία χωρίς περιορισμό στην ποιότητα.

To ιδανικό είναι να προσφέρονται όλες οι επιλογές όπως κάνει η Nikon: lossless uncompressed, lossy compressed, lossless compressed, small raw.

Απλά με τη Fuji εικάζω ότι είναι επιθυμία της να προτιμούν οι χρήστες της τα jpeg presets της, ώστε να διατηρεί μια συγκεκριμένη ταυτότητα στην εικόνα της.

Last edited:
To jpeg της είναι το δυνατό της χαρτί γιατί είναι ότι πιο πιστό στο αναλογικό φιλμ (αναφέρομαι σε χρωματικά προφίλ) έχει αυτή τη στιγμή να δώσει η ψηφιακή φωτογραφία.
Πάντως το Raw χωρίς επεξεργασία είναι πολύ κοντά στο jpeg της κάτι που δεν έχω συναντήσει σε άλλη μηχανή, ειδικά στην ricoh gr όπου όπως θα έχεις δει και εσύ μιλάμε για εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα το raw από το jpeg της.

ειναι αυτο που λεει ο Πανος
το raw ειναι τοσο κοντα στο jpg που με 2-3 κινησεις εχεις ετοιμη την φωτο
ειναι ισως το καλυτερο raw αρχειο μετα την νικον....

...καλα το raw τις ricoh δεν υπαρχει!
πρεπει να εισαι πολυ μαζοχα για να ασχολειθεις μαζι του (οπως εγω:flipout:

..και μια και το εφερε η κουβεντα για το iso ,μπορει η fuji να εχει μονο 6400 αλλα ειναι εξερετικα ,η ricoh απο τα 2400 δεν βλεπετε:smash:
που να παμε στα 25600 ....:flipout::flipout::flipout:

Από παλιά έχει αυτό το χαρακτηριστικό η Fuji.
Πχ η S2Pro (που εξακολουθεί να εργάζεται μετά απο 12 χρόνια...σύνταξη θα πάρει στα 70 λέει η τρόϊκα :flipout: ) έχει καταπληκτικό jpeg.

Re: Απάντηση: Fuji X-T1

Μόνο κατ' όνομα 6400 όμως. Στην πραγματικότητα τα 6400 της Fuji δεν είναι 6400 αλλά λιγότερα.
Και με μειωμένη ευκρίνεια από το NR που εφαρμόζει η Fuji.

Στη Ricoh GR δεν είναι το ατού της τα υψηλά iso. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη χρήση της σε φωτογραφία δρόμου με τις αναγκαίες υψηλές ταχύτητες.
Ήταν και ο λόγος που δεν την κράτησα, εν αναμονή του νέου μοντέλου, που όμως δεν είχε βελτίωση στον αισθητήρα. Στην GR συχνά τραβούσα ασπρόμαυρο jpeg + raw.
Tώρα πλέον, ελλείψει GR, κουβαλάω περισσότερες φορές την α7s.

Last edited:

τι εννοεις; μπορεις να γινεις πιο σαφης;
,
Εννοώ, για να πετυχαινες εκτός στούντιο και σε μέτριο φωτισμό τα καταπληκτικά πορτραιτα που βλέπεις κατά καιρούς στο ίντερνετ, πριν την αναβάθμιση, ήταν αρκετά δύσκολο ως ακατόρθωτο για μένα. Δηλαδή να ζουμαρεις στη φωτογραφία και να σου δώσει τρομερή λεπτομέρεια ως το μάτι,χωρίς τρίποδο και φωτισμό /φλας. Πλέον με το νέο af πετυχαινεαι εύκολα κατά τη γνώμη μου με το νέο eye detection.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

,
Εννοώ, για να πετυχαινες εκτός στούντιο και σε μέτριο φωτισμό τα καταπληκτικά πορτραιτα που βλέπεις κατά καιρούς στο ίντερνετ, πριν την αναβάθμιση, ήταν αρκετά δύσκολο ως ακατόρθωτο για μένα. Δηλαδή να ζουμαρεις στη φωτογραφία και να σου δώσει τρομερή λεπτομέρεια ως το μάτι,χωρίς τρίποδο και φωτισμό /φλας. Πλέον με το νέο af πετυχαινεαι εύκολα κατά τη γνώμη μου με το νέο eye detection.
σ ευχαριστω φιλε για την απαντηση, τρομερος φακος, σε μερικα χρονια ισως βγαλει και η sony κανενα να του ψιλομοιαζει,

Last edited by a moderator:
Παρακαλώ θερμά να κλείσει εδώ το θέμα που δημιουργήθηκε άνευ αιτίας. Οποιοδήποτε άλλο post άσχετο με το νήμα θα διαγραφεί κι αυτό πάραυτα (και βλέπουμε... ). Ευχαριστώ!

Last edited:

...τρομερος φακος, σε μερικα χρονια ισως βγαλει και η sony κανενα να του ψιλομοιαζει

Γενικά από Sony, 135άρης σε ff a-mount υπάρχει εδώ και χρόνια ο 135/1.8 (SAL135F18Z) που θεωρείται ένας από τους καλύτερους 135άρηδες που έχουν βγει ποτέ.

Για χρήση σε aps-c σώμα σε αντιστοιχία 135mm, από το σύστημα e-mount της Sony ο αντίστοιχος του Fuji XF90/2 είναι ο Zeiss Batis 85/1.8 που μόλις κυκλοφόρησε.

Στο σύστημα FE ένας FE135 θα είναι προβλέπω ένας από τους επόμενους φακούς που θα βγει από Sony/Zeiss, αφού είναι και η τελευταία βασική έλλειψη του συστήματος FE, όπως έλλειψη ήταν μέχρι τώρα και στο σύστημα της Fuji.
Δεν νομίζω να πάρει μερικά χρόνια να βγει, αφού όλοι οι υπόλοιποι FE βγήκαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Αν λάβουμε υπόψη την ποιότητα εικόνας του a-mount SAL135F18Z, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην περιμένουμε αντίστοιχη κορυφαία ποιότητα από έναν αντίστοιχο επερχόμενο FE135.

Αν έπαιρνα σήμερα X-T1 πάντως, με τον XF90/2 θα τη συνδύαζα, εκτός και αν δελεαζόμουν από τον πολύ φτηνότερο στα 499 Samsung 85/1.4 (πάνω στην NX1).

Last edited:
Κάτσε, είναι αργά και μπερδεύτηκα με αυτά που γράφεις. Ο Under Fire είπε για τον 56ρη ,ο αντίστοιχος της Sony είναι ο batis 85 1.8 και όχι 135,σωστά? Και ο 135 της Sony συγκρίνεται με τον 90 f2 της fuji. :7SFGSFG:
Τέλος, αυτή την στιγμή ο καλύτερος φακός για την x-t1 παραμένει ο ακριβοτερος(δεν είναι τυχαίο) , δηλαδή ο 50-140, όλοι οι υπόλοιποι - υπολείπονται

Αν είπε για τον Fuji 56/1.2, ο αντίστοιχος είναι ο Batis 85/1.8.

Το δικό μου γραπτό αφορούσε την έλλειψη 135άρη σε ff e-mount, όπως υπάρχει τώρα στη Fuji με τον XF90/2.