Fuji X-T10

Απάντηση: Re: Fuji X-T10

ο άνθρωπος εξηγεί οτι πήγε μια βόλτα κ τράβηξε μερικές φωτος πειραματιζόμενος για να μάθει την μηχανή και τα χούγια της, γιατί εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον δεν ρωτατε τον partisan που το κατεχει το θέμα ισως καλύτερα για την ώρα;

το λέω γιατί διαβαζω οτι κάποιοι ψάχνουν (φανταστικά και αόρατα κουσούρια),

Ηλια, "αχταρμα" λεω λογω ευκρινιας που καπως τα κανει σαν waterefect, οχι τα κοντινα, τα λιγο πιο πισω..

Οι μεσαιοι τονοι δεν λειπουν λογω του φορματ? δλδ μια a7 πχ, παλι χανει τους μεσαιους τονους?

Last edited:
Άλλο πράγμα είναι το τι μας αρέσει,

άλλο το αν ξέρουμε γιατί μας αρέσει

και τελείως άλλο το αν μπορούμε να αναπαράγουμε αυτό που μας αρέσει.

Μεταξύ αυτών μπορεί να χαθεί πολύ εύκολα η μπάλα.

Γενικώς τα χρώματα, χρωματικά προφίλ, calibration κλπ. είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο.

Η fuji έχει ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια με το θέμα χρώμα... :grandpa:

Αορατα κουσουρια?? οκ...

Δεν εχει να κανει με τις φωτογραφιες του Γιαννη, εχει να κανει με τις απανταχου φωτογραφιες με φυλλωσιες απο xtrans αισθητηρα. Γνωστο προβλημα και οχι conspirancy theory σιγουρα. Απειρες μαχες γινονται γιαυτο σε διαφορα φορουμ και σιγουρα δεν βλεπω φαντασματα. Απλα το ανεφερα γιατι ο Γιαννης ειπε οτι ειναι πολυ ευχαριστημενος απο τις φωτογραφιες τοπιου που τραβηξε, γιαυτο και τον ρωτησα..

Αν κανεις σωστή επεξεργασία των raw σε capture one Kai iridient μια χαρά είναι οι φυλλωσιές, αλλά όχι με Lightroom που κάνουν οι περισσότεροι.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εχω δει και αποτελεσματα απο capture one και απο photoninja και απο οτι κυκλοφορει. Ειναι σιγουρα καλυτερα τα πραγματα απο οτι ειναι με το lr, αλλα συνεχιζει να υπαρχει δυστυχως. Τουλαχιστον απο οσο ειχα δει τοτε που ειχα καραψηθει για την xt1 και ειχα φαει ολο το ιντερνετ ψαχνοντας για το συγκεκριμενο θεμα.. Αν δεν ειχε αυτο το θεμα με τις φυλωσιες και το compatibility με το LR και το DXO, θα την ειχα αγορασει αλλωστε.. Σε καποιον μπορει να ακουγετε αστειο, αλλα εμενα που με ενδιαφερει 90% (μην πω και παραπανω) το τοπιο και χρησιμοποιω LR και DXO(το οποιο δεν υποστηριζει καν αρχεια απο φουτζι) δεν γινοταν να καταπιω το ολο θεμα ετσι ευκολα. Υπαρχουν φωτογραφιες τοπιου που δεν πολυφαινεται το προβλημα, και σε αλλες που φαινεται πιο εντονα. Οταν δεν εμφανιζεται, πραγματικα μου αρεσουν παρα πολυ οι φωτογραφιες απο φουτζι.. Το εχω πει πολλες φορες αλλωστε και ας εχω αγορασει σονυ. Δεν εχω θεματα οπαδισμου μεσα μου για τις μηχανες και θελω να πιστευω οτι ειμαι αντικειμενικος με ολες τις εταιριες. Επισης δεν ηθελα να δημιουργησω flame για ενα θεμα που ετσι και αλλιως ειναι flame σε διαφορα φορουμ του εξωτερικου, απλα ηθελα την αποψη του Γιαννη συγκεκριμενα. That's it.

Μια μερα Γιαννη, ισως να το ψαξουμε λιγο παραπανω μεταξυ μας, αν εχεις ποτε χρονο και διαθεση. Ειδικα καισαριανη, μου ειναι πολυ ευκολο εμενα να ερθω. Θα χαρω πολυ. -bye-

μπορω να κανω καποια συγκριτικα με τη sony και να δουμε τι διαφορα εχει στο συγκεκριμενο θεμα.
Ειναι σιγουρα θεμα επεξεργασιας και οχι αισθητηρα.

στουντιο...
Μιλάς με γρίφους .. :)

Ηλια, "αχταρμα" λεω λογω ευκρινιας που καπως τα κανει σαν waterefect, οχι τα κοντινα, τα λιγο πιο πισω..

Οι μεσαιοι τονοι δεν λειπουν λογω του φορματ? δλδ μια a7 πχ, παλι χανει τους μεσαιους τονους?

Water effect δεν νομίζω να είναι αυτο στα μακρυνά φύλλα .. μάλλον o "αχταρμάς" είναι απο sharpening με μικρή ακτίνα .. είναι και το Flickr που κάνει τα δικά του ..

Δεν το έγραψα καλά για τους τόνους .. εννοω στην βλάστηση απο τα σκούρα πράσινα εως τα ανοιχτόχρωμα υπάρχουν διαβαθμίσεις που χάνονται .. δεν ξέρω πως να το πώ ..
Οχι δεν είναι λόγω φορματ .. τα χρωματικά προφιλ (in camera & LR/ACR) είναι μαλλον oι φταίχτες (ισως είναι και πιο ζόρικα τα χρωματικα φίλτρα του αισθητήρα ..) .. αν θυμάμαι καλά βρίσκει κανείς εξειδικευμένα dcp απο Huelight & Piraccini που βελτιώνουν την κατάσταση.

..
Γενικώς τα χρώματα, χρωματικά προφίλ, calibration κλπ. είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο.

Η fuji έχει ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια με το θέμα χρώμα... :grandpa:

Οι Fuji KodaK ήταν οι μπροστάρηδες στο χρώμα επι φιλμ .. η Fuji ακόμα είναι, ολοι απο την Fuji Chemicals ψωνιζουν φιλτρα αισθητήρων .. αλλά νομίζω οτι πήγαμε πίσω σε σχέση με το φιλμ και κυρίως γιατι το μέσο απεικόνησης έγιναν οι οθόνες με μισο χρωματικό εύρος απο τις εκτυπώσεις, και ούτε καν το κουτσουρεμένο sRGB δεν καλύπτουν .. είναι πολύ περιοριστικό ..

Αν κανεις σωστή επεξεργασία των raw σε capture one Kai iridient μια χαρά είναι οι φυλλωσιές, αλλά όχι με Lightroom που κάνουν οι περισσότεροι.

Εχω δει και αποτελεσματα απο capture one και απο photoninja και απο οτι κυκλοφορει. Ειναι σιγουρα καλυτερα τα πραγματα απο οτι ειναι με το lr, αλλα συνεχιζει να υπαρχει δυστυχως. Τουλαχιστον απο οσο ειχα δει τοτε που ειχα καραψηθει για την xt1 και ειχα φαει ολο το ιντερνετ ψαχνοντας για το συγκεκριμενο θεμα.. Αν δεν ειχε αυτο το θεμα με τις φυλωσιες και το compatibility με το LR και το DXO, θα την ειχα αγορασει αλλωστε.. Σε καποιον μπορει να ακουγετε αστειο, αλλα εμενα που με ενδιαφερει 90% (μην πω και παραπανω) το τοπιο και χρησιμοποιω LR και DXO(το οποιο δεν υποστηριζει καν αρχεια απο φουτζι) δεν γινοταν να καταπιω το ολο θεμα ετσι ευκολα. Υπαρχουν φωτογραφιες τοπιου που δεν πολυφαινεται το προβλημα, και σε αλλες που φαινεται πιο εντονα. Οταν δεν εμφανιζεται, πραγματικα μου αρεσουν παρα πολυ οι φωτογραφιες απο φουτζι.. Το εχω πει πολλες φορες αλλωστε και ας εχω αγορασει σονυ. Δεν εχω θεματα οπαδισμου μεσα μου για τις μηχανες και θελω να πιστευω οτι ειμαι αντικειμενικος με ολες τις εταιριες. Επισης δεν ηθελα να δημιουργησω flame για ενα θεμα που ετσι και αλλιως ειναι flame σε διαφορα φορουμ του εξωτερικου, απλα ηθελα την αποψη του Γιαννη συγκεκριμενα. That's it.

Μια μερα Γιαννη, ισως να το ψαξουμε λιγο παραπανω μεταξυ μας, αν εχεις ποτε χρονο και διαθεση. Ειδικα καισαριανη, μου ειναι πολυ ευκολο εμενα να ερθω. Θα χαρω πολυ. -bye-

μπορω να κανω καποια συγκριτικα με τη sony και να δουμε τι διαφορα εχει στο συγκεκριμενο θεμα.
Ειναι σιγουρα θεμα επεξεργασιας και οχι αισθητηρα.

Να ανοίξουμε ενα ξεχωριστο θέμα Bayer vs Xtrans .. και να τα βάλουμε κατω, πάντως επιγραμματικά με το LR είναι εμφανές το πρόβλημα και warereffect και μειωμένης ευκρίνειας και κοντα είναι ο in camera converter .. όμως αυτοί οι δυο είναι και οι καλύτεροι σε απουσία moire/false color και θόρυβο .. σαν να περνούν ενα χέρι παραπάνω median filter στα κοκκινα & μπλε πίξελ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Οι ρυθμίσεις στο LR είναι δικές σου ή κανένα έτοιμο preset ? .. τοσο πείραγμα στα χρώματα είχα καιρό να δω .. και απορούσα που τον βρίσκουν τον φώσφορο ;)
τις ανέβασα από το flirck, δεν πείραξα κάτι εγώ,

απλά κάποιος γνώστης εδώ μίλησε για πρασινάδες και ήθελα να το διαπιστώσω, sorry αν είμαι off topic

...πηγαινε και γραψε στο google, "xtrans green foliage" ή "fuji green foliage" κλπ κλπ, και κατσε διαβασε ολον τον πλανητη που συνωμοτει κατα της φουτζι. Αστειε.

Το θεμα ειναι γνωστο σε οσους ασχολουνται.

Απλα δεν εχει ξεκαθαρισει αν το θεμα οφειλεται στον αισθητηρα-φακο ή στους διαφορους RAW converters.

Οταν βρω χρονο θα προσπαθησω να τραβηξω μερικα RAW αρχεια σονυ και fuji να δουμε τι γινεται.

Last edited by a moderator:
Ναι βρε συ Γιαννη, αλλα να δεχομαι ειρωνιες και τρολαρισματα απο το πρωι για κατι που απασχολει τοσο κοσμο, δεν ειναι ωραιο... Γιαυτο εξ αλλου χαρηκα (περισσοτερο απο οσο νομιζεις) που πηρες φουτζι.. Γιατι ξερω οτι εσυ θα το ψαξεις το θεμα και επιτελους θα βγει μια ακρη, οποια και αν ειναι αυτη. Αλλα αν καποιοι δεν μπορουν ουτε να μιλανε για αυτο, πραγματικα δεν βλεπω ποια ειναι η χρησιμοτητα της ενοτητα του εξοπλισμου στο φορουμ. Ας τα βαλουμε ολα κατω απο το χαλακι και ας παρει ο καθενας οτι μηχανη τον φωτισει ο θεος αν ειναι ετσι, αφου δεν θελουμε να λεμε κακα λογια για καποιες μηχανες μη και θιξουμε αυτους που τις εχουν... Ελεος δλδ με το οπαδιλικη για τις μηχανες, καταντησε αηδια. Τεσπα, δεν τα εχω μαζι σου εννοειτε, απλα μου γυρισε τα μυαλα ο φιλος απο πανω.