Fuji X-T10

Καλησπερα, παρέλαβα σημερα και γω την fuji με τον 18-55. Την ειχα βρει στο galaxiastore.it στα 804Ε.
Μετά απο μεγάλη καθυστέρηση και αφού κατέβασαν το κιτ από το site, μου ήρθε ξεχωριστά ο φακός σε πλαστικό και η μηχανή σε body only συσκευασία.

Τα serial και των δύο αρχίζουν από 57Α, που σημαίνει κατασκευή 7ος/15 και προορισμός για αγορά της Αμερικής? Υπάρχει θέμα με την εγγύηση εδώ?
Υπάρχει περίπτωση να είναι ανακατασκευασμένα?

Μια χαρά, Αμαζον και παλι Αμαζον..
Απλά την βρήκα φθηνότερα και δέχοταν πληρωμή με έμβασμα.

The third character indicates the distribution region:

A = Americas
Q = Germany
L = France
N = Remainder of Europe
W = China
H = Hong Kong
0 = Japan
M = Australia and Remainder of Asia

Κοίτα μετά το firmware update δεν τους έχω δει ,γιατί δεν τους έχω στην κατοχή μου ,αλλά είδα εδώ κάτι φωτογραφίες απο χρήστη που έχει τον 60άρη και ήταν πολύ καλός σε κινούμενο θέμα,για σκοτάδι δεν ξέρω.Εμένα πχ ο 56 μετά το update εστιάζει πολύ πιο γρήγορα στο σκοτάδι.

Χμ αν ειναι να μπλεξω με τοσο αργους φακους και να ανεβω τοσο στο ποσο δεν ξερω αν αξιζει :/ ενω δλδ με βολεβουν τα εστιακα μηκη αν ειναι να εχω μετα αλλα προβληματα πχ εςτιαςης και να εχω μπει σε ενα συστημα των 1500 ευρω χανω ουσιαστικα εναν βασικο λογο των πραιμς δηλαδη να ναι μικροι ευελικτοι και φωτεινοι και ταυτοχρονα να εστιαζουν και πιο γρηγορα απο εναν ζουμ..

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω για τις διαφορές raw/jpeg της fuji .Ίσως σε τοπία οι διαφορές να είναι μικρές μετά απο επεξεργασία,αλλά σε πορτραίτο μπορείς να βελτιώσεις ό,τι τράβηξες στο lightroom.Εδώ ένα παράδειγμα jpeg vs raw processing σε 200% crop,lightroom 5.7 .Βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα ,τόνοι δέρματος,ευκρίνεια νομίζω πάνω από 5% ,όπως ανέφερε ο φίλτατος Γιάννης.

Jpeg

Raw processing

ITALY= μαφια:flipout:

παρε τηλεφωνο στην fuji hellas να σου πουνε τι παιζει
γενικα 1 χρονο σωμα
2 χρονια φακος
εχουνε δωσει και παραπανω σε αγλια κ γερμανια

στην fuji helles πχ δεν αναγνωριζουν αγορες απο adorama γιατι δεν ερχονται παραστατικα τιμολογιου απο αμερικη

μπορεις να μας πεις τις ρυθμισεις και το exif.
Δε μας λεει τιποτα ενα μικρο crop 200%

αν μπορουσες να βαλεις ενα λινκ καπου με το original αρχειο....

ναι ,θα επιστρέψω με όλες τις λεπτομέρειες το βράδυ γιατί δουλεύω.Θέλετε εδώ ή σε pm;

Η φωτογραφία τραβήχτηκε εσκεμενα ανεστίαστη στο μάτι με wifi και κινητό ,όπου έκανα focus σε άλλο μέρος του προσωπου σε F2.0 ,για να δείξω την επεξεργασία.Περισσοτερα αργότερα ,γιατί τρέχω

ειμαι σχεδον βεβαιος οτι κατι κατι δεν κανεις σωστα!

Δες ενα δικο μου δειγμα, με το τελευταιο LR 6.5

Με default ρυθμισεις το RAF (RAW) convertion, sharpness Standart , noise reduction LOW , color MID.

Δεν καταφερα οσο και να παιδευτηκα να "βγαλω" κατι παραπανω απο ευκρινεια - οξυτητα στο LR (και με τις "σωστες" ρυθμισεις που εχω αναφερει πιο πριν για το LR).

YG... δες τε το στο Flickr, αριστερα το RAF , δεξια το JPG

xt10_raf_vs_jpg by John Spirou, on Flickr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κι εδω το ιδιο 200%, εντελως ακατεργαστο , εκτος απο διορθωση sharpness-detail στο LR για το RAF αρχειο .
Detail στο MAX και sharpness 40 στο RAF αρχειο.

Δεξια το RAF και αριστερα το JPG.

200%_raf_jpg by John Spirou, on Flickr

κι αλλο ενα...

100%_raf_jpg by John Spirou, on Flickr

κι ενα δειγμα της γυναικας μου... με πιο σωστες συνθηκες.

Με τον οξυτατο prime 35mm f/2 @2.8, ISO 200 και flash (για ν αποφυγουμε αλλες παραμετρους , οπως υψηλα ISO, κακος φωτσιμος ,χαμηλη ταχυτητα κλειστρου κλπ)

Καμια ουσιαστικη διαφορα στην οξυτητα - ευκρινεια .... οσο και να το παιδεψα στο LR !

fuji_raf_jpg by John Spirou, on Flickr

Ωραιο το grip αλλα δεν της δινει πολυ ογκο ; Ο 35 αρης σαν φακος πως ειναι αληθεια ; Σε καλυπτει το βραδυ με μετριο-κακο φωτισμο ;

Το πλαϊνό μέρος του grip μπορεί να βγει αν θες.... Για λιγότερο όγκο

Ο 35αρης είναι πολύ καλός, γρήγορος , αν και σε κάποιες περιπτώσεις δίνει λάθος επιβεβαίωση εστίασης , θέλει κάποιο firmware update.

Σε πολύ low light θα ήθελα τον 1,4 αλλά δε θα ήθελα το focus του και το θόρυβο του.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Χμ καταλαβα... Γιατι με αυτα που μου ειπατε για τους αργους φακους ελεγα να παω κ εγω στον ζουμ γ αρχη και μετα να ανοιξω τα φτερα μου σε σταθερο αλλα σιγουρα θα θελω καλη νυχτερινη αποδοση..

Εξαρτάται για ποιους φακούς. Ο νέος 35αρης, αυτός που έχω δηλ. θεωρείται ο πιο γρήγορος φακός στην εστίαση. Αν πας σε κάποιον πιο παλιό, ίσως να μην έχεις την ίδια απόδοση σε εστίαση. Δεν έχω άλλο δυστυχώς για να κρίνω

Επίσης , το αργό και γρήγορο είναι σχετικό.
Αν δεις πχ τις νέες Panasonic Kai Olympus σε afs , η Fuji θα σου φανεί σχετικά αργή....

Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Ωραίο το γκριπάκι, καλά 'πιασίματα':laugh: , έχω δει κάτι παρόμοιο σε XE 2S και βόλευει πολύ, μεταμορφώνει την μηχανή

Last edited: