Fuji X-T10

Re: Fuji X-T10?

Το νέο focus system φαίνεται να κάνει θαύματα . Μετράμε ανάποδα για το update:ADFADF1:

sooc jpeg
https://www.flickr.com/photos/25805910@N05/sets/72157652678584162

lr v6
https://www.flickr.com/photos/25805910@N05/sets/72157650301027583

Αληθεια, με το lr δεν ειναι που εχει προβλημα η fuji? Ρωταω γιατι συγκρινοντας τις ιδιες φωτογραφιες στα 2 flickr, αυτα απο το lr εχουν φανερα καλυτερη οξυτητα απο τα sooc jpeg.. Τελικα υπαρχει προβλημα με το lr ή τζαμπα το ψαχνω?

Αααα, και ενα εξερετικο νεο που διαβασα.. Το rec button ειναι κανονικο fn button που μπορεις να το αλλαξεις λειτουργικοτητα.. Αυτα ειναι ρε γμτ, ουτε παραγγελια να το εκανα :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Fuji X-T10?

Νόμιζα ότι είναι γενικά αποδεκτό ότι γιά x-trans αισθητήρες το Lightroom έχει την χειρότερη απόδοση.
Είναι ένας από τους ανασταλτικούς παράγοντες γιά μένα (ο άλλος είναι η εστίαση).
Pogolas εχεις πιασει fuji X-T1 και σου φανηκε ότι εχει πρόβλημα στην εστιαση;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το νέο focus system φαίνεται να κάνει θαύματα . Μετράμε ανάποδα για το update:ADFADF1:
Και το ήδη υπάρχον μια χαρα είναι, το νέο υποψιάζομαι ότι θα ξυριζει

:offtopic:το lr γενικος, εχει προβλημα με την χρωματικη παλετα, πρεπει να ξερεις πολυ καλα τι κανεις για να μην βγαλεις τεχνουργημα,
ενω το ps ειναι πιο ελαστικο, και προσωπικα το βρισκω κορυφαιο-και οχι μονο για fuji:offtopic:

Pogolas εχεις πιασει fuji X-T1 και σου φανηκε ότι εχει πρόβλημα στην εστιαση;

δεν χρειαζετε να ρωτας, εχει περασει πανω απο ενας χρονος, και εχει αποδειξει τι ψαρια πιανει

σύντομα θα τεθεί το δίλημμα σε πολλούς: ΧΤ1 μεταχειρισμένη ή ΧΤ10 καινούρια?

σύντομα θα τεθεί το δίλημμα σε πολλούς: ΧΤ1 μεταχειρισμένη ή ΧΤ10 καινούρια?

Σωστό άλλα είναι και θέμα όγκου..!!! αν κάποιος θέλει το minimum στις διαστάσεις παίρνει την xt10 αν δεν τον ενδιαφέρει ο όγκος/βάρος χτυπάει μια μεταχειρισμένη xt1 (αν βρει κάπου μεταχειρισμένη!!!)

Under Fire, όχι δεν έχω πιάσει την Χ-Τ1 στα χέρια μου. Απλά ψάχνωντας στα forums έχω δει πολλούς να αμφισβητούν τα reviews σχετικά με την ταχύτητα εστίασης. Κυρίως το s-AF.
Θα μπορούσες να μου πεις σε σχέση με ποιά μηχανή υπερτερεί η Χ-Τ1 σε ταχύτητα εστίασης; Συναγωνίζεται την ΕΜ10 σε s-AF; Η την Α6000 σε trackning;
Ρωτάω γιατί μου αρέσει η Fuji άλλα δεν θέλω να "βασανίζομαι".

Απάντηση: Re: Fuji X-T10?

Under Fire, όχι δεν έχω πιάσει την Χ-Τ1 στα χέρια μου. Απλά ψάχνωντας στα forums έχω δει πολλούς να αμφισβητούν τα reviews σχετικά με την ταχύτητα εστίασης. Κυρίως το s-AF.
Θα μπορούσες να μου πεις σε σχέση με ποιά μηχανή υπερτερεί η Χ-Τ1 σε ταχύτητα εστίασης; Συναγωνίζεται την ΕΜ10 σε s-AF; Η την Α6000 σε trackning;
αμα πιασεις X-T1 πες μας να το ξερουμε κ ασε τα φορουμ,
μηχανες σαν την X-T1 κοντράρεται στα ισα DSLR, τωρα για αυτές που γραφεις πηγαινε να το κοιτάξεις μονος σου, και μην υποτιμας αμα δεν ξερεις, σου λεω το σωστο,
συμβουλη: μην ακους φημες γιατι βλαπτουν
αμα σ αρεσει η Fuji όπως γραφεις διαβασε κ κανα θετικο που γραφουν γιαυτες
φιλικα
τωρα θα βγαλουνε λεει κ αναβαθμιση στο AF το διαβασες;

Ακούγεσαι σαν οπαδός.
Πως δηλαδή θα την πιάσω στα χέρια μου και μάλιστα θα την δουλέψω υπό διαφορετικές συνθήκες γιά να κρίνω ο ίδιος; Που θα την βρω;
Ανέφερα τις ΕΜ 10 και Α6000 γιατί θεωρούνται καλές στο s-AF και c-AF αντίστοιχα. Ούτε αυτές τις έχω πιάσει.
Αν ήταν να δοκιμάζουμε όλα μόνοι μας δεν θα υπήρχαν τα φόρουμ.
Θετικά έχει η Fuji και κάποια από αυτά δεν τα αρνείται κανείς. Χρώματα και φακοί είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό. Και γιά εμένα που μετράει, και η αισθητική.

Άκου και εμένα που δεν μεροληπτώ γιατί έχω και fuji και sony και panasonic και είχα και nikon και δούλεψα και olympus.
To αδύναμο σημείο της fuji είναι η εστίαση ακόμη και στην Χ-Τ1 που είναι η πιο γρήγορη μηχανή της σειράς Χ.
1,5 χρόνο τώρα δουλεύω fuji x-m1 που είναι πιο αργή από την Χ-Τ1 αλλά έχω τραβήξει τα πάντα.
Εδώ και λίγο καιρό που έχω την Fz1000 θα μπορούσα να πω ότι με χαλάει πια πολλές φορές η εστίαση της Χ-Μ1.
Στο μέλλον μάλλον θα πάρω Χ-Τ10 ή Χ-Τ1 γιατί το φωτογραφικό jpeg της fuji μου αρέσει πιο πολύ από κάθε εταιρία.
Ελπίζω να βοήθησα.
Υ.Γ.Βλέποντας τις φωτογραφίες των τελευταίων 4 ετών όπου άλλαξα πολλές μηχανές μπορώ να σου πω με βεβαιότητα
ότι οι ωραιότερες είναι με την X-M1.

Το AF είναι ικανοποιητικης ταχύτητας και accurate , αλλά εξαρτάται και τι φακό θα βάλεις πάνω και θα γίνει πολύ καλύτερο με το update .Πχ σε 18-55 πάει καλά, σε 56αρη apd ζορίζεται σε συνθήκες μετριου φωτισμού, στον 50-140 απογειωνεται. Ανεμενε μέχρι τέλη Ιουνίο Ιουνίου να δούμε και το νέο σύστημα. Από τα videos που είδα, βελτιώνεται αρκετά σε fast moving objects

Όπως το είπες Παναγιώτη. Καλοέμαθες με την Panasonic και σε χαλάει πιά η εστίαση της Χ-Μ1.
Εγώ ένα μεσημέρι έπαιξα λίγο με την 600D και ερωτεύτηκα το σκόπευτρο και την ταχύτατη εστίαση.
Τα reviews και κυρίως οι απόψεις κατόχων είναι χρήσιμα όταν γίνεται σύγκριση μηχανών. "Έχω τις μηχανές Χ και Ψ". "Η Ψ είναι καλύτερη στα τάδε σημεία και υποδεέστερη σε κάποια άλλα. "
Όπως και γίνεται σε αυτό και σε όλα τα φόρουμ. Προσωπικά το θεωρώ μεγάλη βοήθεια ΚΑΙ διασκέδαση και γι'αυτό σας ευχαριστώ όλους.

Αν είχα Χ-Τ1 με τον 56mm ας είχε και μέτρια εστίαση!

Κοίταξε με τα πάντα μπορείς να τραβήξεις σχεδόν τα πάντα...το θέμα είναι πόσο εύκολα ή πόσο ποιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα...π.χ. την xm1 που ανέφερες ουσιαστικά την κράτησα κάποιες εβδομάδες δεν μπόρεσα με τίποτα να αντέξω το σύστημα εστίασης...εσένα σε καλύπτει μια χαρά όμως...βασικά δεν υπάρχει τέλεια μηχανή, ακόμα και όλες να τις δοκιμάσεις, κάποιες θα ταιριάζουν καλύτερα στα γούστα σου και τις ανάγκες σου και κάποιες άλλες όχι....μια μηχανή που εσένα σε καλύπτει, σε κάποιον άλλο μπορεί να φαίνεται μαύρα χάλια.....
οσον αφορά τον φίλο καμία fuji μέχρι τώρα δεν μπορεί να πλησιάσει το saf των m4/3 και το caf/tracking των sony A5100/A6000...με την νέα xt10 και το firmware update της xt1 μπορεί να αλλάξει η κατάσταση άλλα εαν σε νοιάζει κάτα κύριο λόγο η ταχύτητα εστίασης, προς το παρών μένεις μακριά από fuji....

Υ.Γ. Προσωπικά μου αρέσει η fuji άλλα η αργή εστίαση με έκανε να μένω μακριά, τώρα αν η xt10 κάνει όσα υπόσχεται ειδικά στο caf που με νοιάζει πάρα πολύ, νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να μπω σοβαρά στο σύστημα...

X-T10 and X-T1 with FW Ver. 4.00 will see a great improvement in AF function. Among the enhancement, Wide Tracking is perhaps the one that many are eager to test.

Based upon the XYZ 3-axial information (up&down, left&right, and far&close), the AF function predicts subject's movement to keep tracking. And on top of this, FUJIFILM also utilizes information that only a mirrorless structure can offer to keep tracking more accurately: brightness and color information.

Mirrorless camera always receives input from the lens. And this information is exactly the image of what you are seeing, and what the final image will be. Tracking function that is close to the human eye, this will soon be installed on X-T10 and X-T10 FW Ver. 4.00. Coming soon.

http://fujifilm-x.com/af/en/af_mode/af-c_wide-tracking.html

Οι Fuji x είναι ικανοποιητικές σε AF και πλέον οι x-t1 και x-t10 λογικά θα πάνε σφαίρα . Βάλε και μία m4/3 πχ την em-10 βλέπε λεπτό 2:13
με την x-e2 σε φωτισμό δωματίο και εκεί θα δεις πόσες in focus φωτογραφίες θα πάρεις με την κάθε μία...

X-T10 and X-T1 with FW Ver. 4.00 will see a great improvement in AF function. Among the enhancement, Wide Tracking is perhaps the one that many are eager to test.

Based upon the XYZ 3-axial information (up&down, left&right, and far&close), the AF function predicts subject's movement to keep tracking. And on top of this, FUJIFILM also utilizes information that only a mirrorless structure can offer to keep tracking more accurately: brightness and color information.

Mirrorless camera always receives input from the lens. And this information is exactly the image of what you are seeing, and what the final image will be. Tracking function that is close to the human eye, this will soon be installed on X-T10 and X-T10 FW Ver. 4.00. Coming soon.

http://fujifilm-x.com/af/en/af_mode/af-c_wide-tracking.html

Οι Fuji x είναι ικανοποιητικές σε AF και πλέον οι x-t1 και x-t10 λογικά θα πάνε σφαίρα . Βάλε και μία m4/3 πχ την em-10 βλέπε λεπτό 2:13
με την x-e2 σε φωτισμό δωματίο και εκεί θα δεις πόσες in focus φωτογραφίες θα πάρεις με την κάθε μία...

Κοίταξε δεν είναι μόνο ο φωτισμός δωματίου, πρέπει να συγκρίνουμε 2 μηχανές κάτω από όλα τα περιβάλλοντα και κινούμενα αντικείμενα. Ειχα την xm1 (2 εβδομάδες) και την x-e2 για 3 μέρες. H xm1 είναι πάρα πολύ αργή....έχανα πολλές λείψεις και δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε για αστείο με m4/3....τουλάχιστον στα δικά μου μάτια και ανάγκες ήταν deal breaker και ουσιαστικά την πούλησα με συνοπτικές διαδικασίες....αν τραβάς χαλαρά και κυρίως όχι κινούμενα αντικείμενα θα είσαι οκ....
Η x-e2 είναι αισθητά ποιο γρήγορη άλλα όταν την είχα για αυτές τις 3 μέρες είχα παράλληλα και την Olympus em10 και την sony A5100...έμοιαζε η x-e2 σαν ο φτωχός συγγενείς όσον αφορά το af....δεν είναι κακή σε εστίαση είναι ικανοποιητική, αν έχεις μόνο αυτή δεν το καταλαβαίνεις άλλα με το που την έχεις δίπλα δίπλα με μια m4/3 καταλαβαίνεις την μεγάλη διαφορά που τις χωρίζει στο af...η xt1 από το λίγο που την είδα μου φάνηκε πολύ γρήγορη και με το firmware (όπως και η νέα xt10) πιστεύω θα πλησιάσει εαν όχι να φτάσει τις m4/3 και sony A5100/A6000 ....
Το ξαναλέω εαν η xt10 έχει την εστίαση που υπόσχεται η fuji με την αρκετά καλή αρχική τιμή που θα έχει νομίζω θα πάει πολύ καλά στην αγορά καθώς θα έχει καταπολεμήσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε το σύστημα της Fuji και δεν είναι άλλο από την εστίαση!!!

Ίσως έχεις δίκιο ,αλλά προσωπικά ξενερώνω που βλέπω στο 2:11 του βίντεο παραπάνω πολλές out of focus ημέρα σε κλειστό χώρο,δηλ. να έχω γρήγορο AF και θολές φωτογραφίες. Τέσπα ,δε με ενδιαφέρει να φτάσει την Α6000 σε AF η x-t1 , αλλά μόνο να ανέβει σε resolution και να φτιάξει το video κλπ κλπ ,τα έχουμε ξαναπει αυτά οι fuji users εδώ.

Ίσως έχεις δίκιο ,αλλά προσωπικά ξενερώνω που βλέπω στο 2:11 του βίντεο παραπάνω πολλές out of focus ημέρα σε κλειστό χώρο,δηλ. να έχω γρήγορο AF και θολές φωτογραφίες. Τέσπα ,δε με ενδιαφέρει να φτάσει την Α6000 σε AF η x-t1 , αλλά μόνο να ανέβει σε resolution και να φτιάξει το video κλπ κλπ ,τα έχουμε ξαναπει αυτά οι fuji users εδώ.

Δεν ξέρω όταν είχα την em10 δεν παρατήρησα να έχω σημαντικές out of focus φωτογραφίες....ελάχιστες και στα πλαίσια του λογικού.....το ίδιο περίπου με κάθε μηχανή που έχω δοκιμάσει...ίσως με τις περισσότερες fuji που είναι ποιο αργές να έχεις λιγότερες out of focus μιας και θέλουν ποιο πολύ ώρα να εστιάσουν και ίσως να κάνουν ποιο καλή δουλειά....δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό, υποθέσεις κάνω...
Καλά το resolution και το Βίντεο όλοι θα το θέλαμε στις fuji....αν είχε αυτά τα 2 μαζί με την νέα εστίαση των xt1/xt10 πίστεψέ με θα τα πούλαγα όλα για να πάρω fuji!!! Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν τέλειες μηχανές...κάπου χάνουν και κάπου κερδίζουν όλες....για αυτό πολύς κόσμος (όπως και εγώ προσωπικά) συντηρούν 2 και πολλές φορές 3 συστήματα.....μιας και είπαμε τι χρειάζεται η fuji εγώ θα πρόσθετα ότι χρειάζεται και κάποιους ποιο ''αργούς'' prime φακούς για τον απλό κόσμο....π.χ. έναν 23mm με f2, έναν 35mm με f2 (αυτόν θα τον βγάλει σύντομα), έναν 50mm f1.8 και ίσως έναν φτηνό 18-200.....πιστεύω ότι θα τους βγάλει σιγά σιγά, διότι μπορεί οι φακοί της fuji να είναι εξαιρετικοί και ποιοτικοί και να τα αξίζουν τα λεφτά τους, άλλα δεν είναι για όλους.....υπάρχει κόσμος που δεν τον νοιάζει το f1,4 vs f2 Και ευχαρίστως θα έδινε λιγότερα χρήματα για να έχει το f2 αντί το f1,4.... και με μηχανές όπως η xt10 άλλα και οι xm1/xa2 η Fuji δείχνει ότι θέλει να φέρει νέο κόσμο μέσα στο σύστημα και κυρίως κόσμο που δεν έχει και πολύ μεγάλα budget.....οπότε χρειάζονται και οι αντίστοιχοι οικονομικοί φακοί για αυτό το κοινο.....
Υ.Γ. Επειδή μπορώ να βρω πολύ φτηνό τον 23mmf1.4 τον έχει κάποιος να μου πει πόσο γρήγορα εστιάζει π.χ. στην xt1??

Τον είχα τον 23αρη και μπορώ να πω ότι εστίαζε πιο γρήγορα από το 35αρη αλλά όχι και από τον ζουμ 18-55.
Νομίζω στο θέμα της εστίασης ήταν πάνω κάτω όπως ο 18-55.

Τον είχα τον 23αρη και μπορώ να πω ότι εστίαζε πιο γρήγορα από το 35αρη αλλά όχι και από τον ζουμ 18-55.
Νομίζω στο θέμα της εστίασης ήταν πάνω κάτω όπως ο 18-55.

Ευχαριστώ για την απάντηση...βασικά αν είναι σαν τον 18-55 τότε μια χαρά....!!!! Γενικά σου άρεσε σαν φακός? (σε ποιότητα φώτος εννοώ γιατί από ποιότητα κατασκευής είναι κορυφή!!)....σου φαινόταν βαρύς?