Fuji X-T10

Όπως τα λες επειδή έχω τον 18-55 αναμένω.
Διαφορετικά σε αυτά τα χρήματα δύσκολα θα έπαιρνα την Χ-Τ10 όχι επειδή δεν τα αξιζει αλλά επειδή ανταγωνισμός είναι πολύ κοντά.

:a0210:
Εγω που ηθελα και τον 18-55, πραγματικα δεν γινονταν να συγκριθει η τιμη με τις αλλες μηχανες.. Πιο λογικο εβλεπα να παρω την xt1 απευθειας αφου ζητουσαν τοσα λεφτα.

Κοιτάξτε όμως ότι ο 18-55 είναι φακός ζουμ για πάντα και για τα πάντα.
Τον παίρνεις και τελειωνεις.
Σε αντίθεση με τη sony που αναζητάς τον φτηνό και καλό ζουμ φακο που δεν υπάρχει.

Κοιτάξτε όμως ότι ο 18-55 είναι φακός ζουμ για πάντα και για τα πάντα.
Τον παίρνεις και τελειωνεις.
Σε αντίθεση με τη sony που αναζητάς τον φτηνό και καλό ζουμ φακο που δεν υπάρχει.

Πίστεψε με, η συντριπτική πλειοψηφία που κοιτάζει το σύστημα της fuji είναι ο 18-55...αν δεν ήταν αυτός πολύ δύσκολα θα το κοιτάζαμε οι περισσότεροι....παρόλαυτα πλέον δεν αρκεί μόνο ο φακός...νιώθω ότι οι φακοί της fuji είναι πολύ μπροστά άλλα τα σώματα δεν ακολουθούνε και αυτό είναι που την χαντακώνει....χρειάζεται κάτι δραστικό η fuji όσον αφορά τα σώματα.
Τώρα για την sony έχεις δίκιο δεν έχει έναν καλό και σχετικά οικονομικό φακό ζουμ. Ο 16-70 είναι μεν σχετικά καλός, άλλα πανάκριβος και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέσεις και σε προβληματικό κομμάτι και ο 18-105 είναι τεράστιος για mirrorless σύστημα και οπτικά είναι απλός οκ, τίποτα συγκλονιστικό.....
Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω, αν η Fuji που είναι σχετικά μικρή εταιρία, μπορεί να φτιάξει έναν φακό σαν τον 18-55, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί ολόκληρη sony...ας τον δώσει σε τελική να τον φτιάξει η Zeiss για αυτήν και σε ένα κόστος όχι πάνω από 400-450 ευρώ....

Το 55 δεν μου φτανει, αν μιλαμε για ζοομ, οποτε ειχα υπολογισει πακετο μαζι με τον 55-200. Περα του οτι η τιμη ξεφευγε, θα προτιμουσα να μην αλλαζω φακο οταν θα θελω ζοομ, οποτε ο 18-105 f4 μια χαρα πιστευω οτι καλυπτει την αναγκη μου για οσα θελω απο τον ζοομ. Τελειος μπορει να μην ειναι, αλλα απο τον 18-135 της fuji τον θεωρω καλυτερο και φυσικα πιο γρηγορο.

Παει αναλογα τις αναγκες καθενος λοιπον.. Αν ημουνα ανθρωπος του τηλεφακου, η λυση της fuji θα μου εκανε μια χαρα αφου 55-200 ειναι πολυ σοβαρος φακος, αλλα στην περιπτωση μου νομιζω πως τα πραγματικα 157mm του 18-105, μια χαρα θα μου φτανουν και δεν θα χρειαζεται να αλλαζω και φακο.. Ελαχιστες φορες ενιωσα την ελειψη μεγαλυτερου ζοομ απο τα 112mm της xz-2 αλλωστε.

Σιγουρα η σονυ χρειαζεται καλυτερο ζευγαρι ζοομ απο τους 16-50 και 55-210.. Δεν το συζηταω καν αυτο.. Απλα πια ειναι η λυση λεω, που στην περιπτωση μου φανταζομαι πως θα με βολευει.. Σιγουρος βεβαια δεν μπορω να ειμαι αν δεν τον δοκιμασω, γιατι ναι, ειναι μεγαλουτσικος! Τεσπα, αργει για μενα ο ζοομ ετσι και αλλιως.. οταν ερθει η ωρα, θα δουμε τι θα κανουμε. Προς το παρον, τον ρολο του ζοομ τον εχει η χζ-2 μεχρι να εμφανιστουν λεφτα :p

Last edited:
Ενα θα σου πω, στο adorama που μίλησα μαζί τους δεν φέρνουν καν stock και αν κάποιος ζητήσει xt-10 απλά την παραγγέλνουν λόγω χαμηλής ζήτησης....
Ενω στο photoagora που πήγα πριν 2 εβδομάδες για κάποια ψιλοψώνια, είχαν μια και τους ρώτησα για αυτή και μου είπαν ότι φέρανε 2 και έχουν πουλήσει μόνο την 1 και την άλλη την έχουν ακόμα.....οπότε όπως καταλαβαίνεις οι πωλήσεις είναι μετρημένες στα δάκτυλα.....(τουλάχιστον για την xt10) και λογικό είναι αν σκεφτείς τις τιμές που πουλάνε τις fuji τα καταστήματα στην Ελλάδα, τον μεγάλο ανταγωνισμό άλλα και την συνολική οικονομική κατάσταση στην χώρα....

καραμελα...τρολαρης ασυστολα, 2 κομματια αγορασαν μονο απο τα Γιαννενα:slapface:

Απλά ο sony 18-105 δεν είναι στο ίδιο επίπεδο οπτικά σε σχέση με τον fuji 18-55, και επιπλέον είναι και 1 γεμάτο stop ποιο σκοτεινός στα 18mm....και σαν κερασάκι στην τούρτα είναι και κτήνος φακός (για μεγέθη mirrorless). Βέβαια είναι τι ανάγκες έχει ο καθένας......

Υ.Γ. Τον είχα τον 18-105 και τον πούλησα στο τέλος....όπως είπα αν είναι να δουλεύει κάποιος την Α6000 μόνο με τον 18-105 και τίποτα άλλο, είναι προτιμότερο να πάρεις μια rx10...αυτό έκανα εγώ (πούλησα τον 18-105 και πήρα μία rx10) και δεν το μετάνιωσα καθόλου...ο φακός της rx10 είναι ανώτερος οπτικά από τον 18-105 και εύκολα μάλιστα και με μεγαλύτερο εύρος....

Ναι, υπαρχει και η περιπτωση αλλη μηχανης αντι να παρεις ζοομ, ωστε να μην βγαινει και ο ροκινον 12/2 απο την α6000 οταν θα ειμαι στο βουνο, μην νομιζεις πως δεν το εχω σκεφτει :p Οταν ερθει η ωρα του ζοομ, θα δω τι με συμφερει να κανω.. Σιγουρα το οτι η σονυ δεν εχει καλο ζευγαρι ζοομ οπως η φουτζι, ειναι προβλημα για πολλους, δεν το συζηταμε καν αυτο..

καραμελα...τρολαρης ασυστολα, 2 κομματια αγορασαν μονο απο τα Γιαννενα:slapface:

Ωρα είχες να εμφανιστείς!!! Επίσης δεν είπα ότι έτσι είναι, άλλα ότι αυτό μου είπαν από 2 καταστήματα και επιπλέον και εδώ στο forum και στο dpgr δεν υπάρχει κανένας που να έχει γράψει ότι την έχει πάρει.....τώρα αν σου θύξαμαι την fuji και νομίζεις ότι τρολλάρω, αυτό είναι δικό σου θέμα....

Ναι, υπαρχει και η περιπτωση αλλη μηχανης αντι να παρεις ζοομ, ωστε να μην βγαινει και ο ροκινον 12/2 απο την α6000 οταν θα ειμαι στο βουνο, μην νομιζεις πως δεν το εχω σκεφτει :p Οταν ερθει η ωρα του ζοομ, θα δω τι με συμφερει να κανω.. Σιγουρα το οτι η σονυ δεν εχει καλο ζευγαρι ζοομ οπως η φουτζι, ειναι προβλημα για πολλους, δεν το συζηταμε καν αυτο..

Ναι επειδή το έζησα το θέμα, αν είναι κάποιος να δουλεύει με φτηνούς σκοτεινούς τηλεφακούς ή φακούς του στιλ sony 18-105, sony 18-200, fuji 18-135...είναι προτιμότερο να πάρεις μια sony rx10 ή panasonic fz1000 και να τελειώσεις το θέμα.....
Ουσιαστικά πλέον περίπου κάνω αυτό που περιγράφεις...έχω στην sony A6000 τον 35mmf1.8 μόνιμα κολλημένο πάνω και παράλληλα έχω και την rx10 για όλα τα υπόλοιπα.....
Γενικότερα οι φακοί τις fuji είναι εξαιρετικοί και αν κάποιος ενδιαφέρεται κυρίως για φωτογραφία και όχι για ψηφιακά καλούδια και βίντεο, τότε συμφέρει η επιλογή της xt10, ακόμα και στα 700 ευρώ που κάνει τώρα....πάντως συμφωνώ με τον Παναγιώτη ποιο πάνω όσον αφορά τον fuji 18-55 τον παίρνεις και τελειώνεις....τα σώματα έρχονται παρέρχονται, οι καλοί φακοί όμως μένουν για πάντα και όσο δεν βγάζει έναν τέτοιο φακό η sony πάντα θα την κοιτάνε με μισό μάτι οι φανατικοί της φωτογραφίας....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καραμελα... γενικος τρολαρεις-bye-

Πραγματικά να μου πει ότι τρολλάρω κάποιος άλλος να κάτσω να το συζητήσω, άλλα να το πεις εσυ, ο άρχοντας του τρολλαρίσματος??? Πήγαινε στα νήματα των sony να δεις τι αρλούμπες και μπουρδολογίες έχεις γράψει με το δήθεν ''περιτύλιγμα'' του χιούμορ και μετά έλα να μου ξαναμιλήσεις....ε θα τρελαθούμε τελείως με εσένα....

Η μηχανή στο εξωτερικό πουλάει.

Στη Γαλλία βλέπω τα πηγαίνει καλά, στο Νο10 της κατάταξης στις mirrorless στο amazon.fr.
Στην Αγγλία αρκετά πιο κάτω, στο No31.
Στη Γερμανία δεν δείχνει να τα πηγαίνει καλά, στο Νο40 της κατάταξης.

Στη Γαλλία είναι ψηλά γιατί την είχαν βγάλει προσφορά με τον 16-50 και πούλησαν πολλά κομμάτια φαινεται

ή διότι οι Γάλλοι θεωρούν τους εαυτούς τους (ή είναι) πιο "καλλιτέχνες" εκ φύσεως.....

Θα παίζουν ρόλο και οι τυχόν προσφορές, αλλά έχω την εντύπωση ότι γενικά η Fujifilm ταιριάζει με την καλλιτεχνική φλέβα των Γάλλων, ενώ αντίθετα δεν έχει απήχηση στην τεχνοκρατική φύση των Γερμανών.

Στο γαλλικό amazon στο Top10 φιγουράρει και η X100T, ενώ στο Top40 βλέπεις πολλαπλές εκδόσεις X-T10, X-T1, Χ-Pro1 μέχρι και X-M1 και XA-2.

Edit: Μαζί με τον waroo έγραφα. Την ίδια σκέψη κάναμε.

Παράξενο, αντί να ρίξουν την τιμή του σώματος που είναι βγαλμένο από κιτ, έριξαν την κανονική έκδοση.

Έφεραν και τον 90/2 που θα ήθελα να δοκιμάσω, αν και με ανησυχεί η έλλειψη OIS.
Σε εξωφρενική πρώτη τιμή τoν έβγαλαν, στα 978 ευρώ, τη στιγμή που η τιμή amazon είναι 850 ευρώ.