Fuji X-T10

βαλτο χερι.... αλλιως δεν στρωνει

Ασε .. δεν είμαι για τέτοια τώρα .. εν τω μεταξύ έδρασε το σταγονόμετρο που διαβάζει το αρχείο και οχι αυτό που βλέπω (skin tone by the numbers) .. και έδειξε οτι σε Lab το α ξεφεύγει προς τα πάνω .. αρα σωστα τα δείχνει η οθόνη μου ..

Ηλια, αν επαιρνα τη μηχανη για να παω by the numbers, θα κραταγα καλυτερα τη σονυ !

Νομιζω το ανεφερα, ΔΕΝ πηρα τη Fuji για το ρεαλισμο, αλλα για προσωπικη ευχαριστηση.

σωστος ο Γιαννης, ετσι πρεπει να ειναι
και δεν ειναι το θεμα η fuji ,αλλα οποιαδηποτε φωτ. μηχανη....να την ευχαριστιεσαι:driver:

Επειδη εχουμε ανοιξει το θεμα στη κατηγορια εξοπλισμος, καταλαβαινω οτι πρεπει και να αναλυουμε τα τεχνικα αλλα και το τελικο αποτελεσμα.

Ισως να βιαστηκα να βαλω δειγματα, δεν ξερω ακομα πολυ καλα τη μηχανη και τις δυνατοτητες της.
Το εκανα φυσικα για να δω κι εγω τις διαφορες απο τις αλλες μου μηχανες και αν αξιζει τελικα ή οχι η μεταβαση σε αλλο συστημα

Δεν θα δωσω (εκτος απροοπτου) την sony γιατι με καλυπτει στο βιντεο και σε ταχυτητα εστιασης.

Αλλα ισως ειναι δυσκολο με τις σημερινες συνθηκες να κρατησω 2 μηχανες και 2 συστηματα φακων

Ιδωμεν...

Δεν βιάστηκες, γι αυτό είναι το forum - να βλέπουμε και να προβληματιζόμαστε παρέα...

Ηλια, αν επαιρνα τη μηχανη για να παω by the numbers, θα κραταγα καλυτερα τη σονυ !

Νομιζω το ανεφερα, ΔΕΝ πηρα τη Fuji για το ρεαλισμο, αλλα για προσωπικη ευχαριστηση.

Aν δεν το είπα καθαρα το ξαναλέω .. πρώτα μου φάνηκε στο μάτι οτι κατι δεν πάει καλά και μετά διαστάυρωσα .. τωρα ενδεχομένως η οθόνη μου να το υπερτονίζει.

Βασικά αν εξοικειωθείς με το νεο εργαλέιο τότε θα αξίζει να βγάλουμε συμπεράσματα .. τωρα πειράματα κάνεις

Εδώ μυρίζει fuji.
Καμία επεξεργασία με Standard profil,Wb Auto,όλα απείραχτα εκτός το NR στο -2 και iso auto με επιλογή στο 200.
Στους Δελφούς με μια περίεργη συννεφιά αλλά με έναν ιδανικό συνδυασμό μοντέλου,μηχανής και φωτογράφου.
Αντωνία by Panos Tiniakos, on Flickr

Aν δεν το είπα καθαρα το ξαναλέω .. πρώτα μου φάνηκε στο μάτι οτι κατι δεν πάει καλά και μετά διαστάυρωσα .. τωρα ενδεχομένως η οθόνη μου να το υπερτονίζει.

Βασικά αν εξοικειωθείς με το νεο εργαλέιο τότε θα αξίζει να βγάλουμε συμπεράσματα .. τωρα πειράματα κάνεις

Ε 2-3 μερες θα παρει ακομη για τον Γιαννη να εξοικειωθει!:flipout: Και εκει θα δουμε και μεις αν αξιζει, ή αν θα παει για πουλημα και αυτη...

Εδώ μυρίζει fuji.
Καμία επεξεργασία με Standard profil,Wb Auto,όλα απείραχτα εκτός το NR στο -2 και iso auto με επιλογή στο 200.
Στους Δελφούς με μια περίεργη συννεφιά αλλά με έναν ιδανικό συνδυασμό μοντέλου,μηχανής και φωτογράφου.
https://flic.kr/p/Gb8sCSΑντωνία by Panos Tiniakos, on Flickr

Aαα να αγιάσει το χέρι σου

.. αν δεν ειχε ψιλοκλιπάρει και τα σκοτεινα θα ήταν καλύτερα νομίζω, σε μερικούς αρέσει αλλά άλλους σαν και μένα οτιδήποτε αφύσικο τους (μας) τραβάει το μάτι.

Αλλά επειδή διακρίνω μια απέχθεια για τις μετρήσεις κλπ .. μαντέψτε τώρα πως μετράει σε σχέση με το http://www.dpreview.com/forums/post/30201956

Οντως πολυ ωραια του Παναγιωτη!

Δείτε και μερικές που με έκαναν να τολμησω να δοκιμάσω τις fuji

https://flic.kr/s/aHskmJriu1

Σε αυτο το αλμπουμ στο flickr ολες οι φωτο ειναι με τον 56αρη. Μηπως παιζει ρολο κ ο φακος για το συγκεκριμενο αποτελεσμα;

Παιζει καποιο ρολο κι αυτος, αλλα εγω μιλαω κυριως για τα χρωματα, που δεν ειναι και τοσο εξαρτωμενα απ αυτον.

Οξυτητα, bokeh ναι, ο φακος σαφως και παιζει ρολο.

Aαα να αγιάσει το χέρι σου

.. αν δεν ειχε ψιλοκλιπάρει και τα σκοτεινα θα ήταν καλύτερα νομίζω, σε μερικούς αρέσει αλλά άλλους σαν και μένα οτιδήποτε αφύσικο τους (μας) τραβάει το μάτι.

Αλλά επειδή διακρίνω μια απέχθεια για τις μετρήσεις κλπ .. μαντέψτε τώρα πως μετράει σε σχέση με το http://www.dpreview.com/forums/post/30201956

Πανο αρκετα καλο και φυσικο
νομιζω μια δοκιμη με
σαρπεν -2
χαιλαιτς -1
νταρκνες+1
και ενα στοπ πανω
δεν ξερω αν οι ρυθμησεις ειναι εως 2, στην pro2 ειναι εως 5
Ηλια , μαλλον θελεις πορτραιτο απο labor:flipout:

Last edited:
Nα πω παντως , οτι εγω δεν ψαχνω κατι το "φυσικο" , αλλα κατι που να μου αρεσει...
γι αυτο και δεν θα κατσω να μετρησω με LAB colors , αυτο το εκανα με τις sony.

Φωτο οπως αυτες που εβαλα παραπανω στο flickr , ειναι το στυλ που θελω να παρω και φυσικα απεχουν απο τη "φυσικοτητα" .

Αυτες και το ιδιαιτερο γραψιμο στο πρασινο-κιτρινο-μπλε στα τοπια ειναι που θυμαμαι απο τη παλια μου Fuji και ψαχνω.
Δεν θ αρεσει σε πολλους αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ε 2-3 μερες θα παρει ακομη για τον Γιαννη να εξοικειωθει!:flipout: Και εκει θα δουμε και μεις αν αξιζει, ή αν θα παει για πουλημα και αυτη...

Η μηχανη, αν παει για πουλημα, θα ειναι δυστυχως για αλλο λογο! :drool:

Οντως πολυ ωραια του Παναγιωτη!

Σε αυτο το αλμπουμ στο flickr ολες οι φωτο ειναι με τον 56αρη. Μηπως παιζει ρολο κ ο φακος για το συγκεκριμενο αποτελεσμα;

ο φακος σιγουρα και παιζει ενα μεγαλο ρολο
στο αναλογικο ηταν το κυριαρχο στοιχειο για μια καλη φωτογραφια
καποιοι zeiss -καμια σχεση με τους σημερινους- ηταν απαιχτοι στον να αποδιδουν σωστα τα χρωματα
στο ψηφιακο ναι μεν...αλλα
αστο ειναι μεγαλη κουβεντα:ADFADF1:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Nα πω παντως , οτι εγω δεν ψαχνω κατι το "φυσικο" , αλλα κατι που να μου αρεσει...
γι αυτο και δεν θα κατσω να μετρησω με LAB colors , αυτο το εκανα με τις sony.

για το φυσικο Γιαννη, εννοω ,fuji φυσικο:flipout:

Εμενα Γιαννη με μπερδεψες λιγο γιατι οι φωτογραφιες απο το flickr που βαζεις παραπανω δεν ειναι "χρωματα fuji", αλλα ενα στυλ επεξεργασιας το οποιο μαλιστα ειναι πολυ της μοδας τελευταια. Και το οποιο μπορεις να το καταφερεις και με την a6000 σου. Αλλα προφανως εσυ ξερεις παραπανω απο μενα τι ψαχνεις.

καποιες ειναι οντως ετσι, καποιες οχι (με επεξεργασια).

Εχω δει πολλα δειγματα native υλικου απο Fuji και ξερω τι ψαχνω.
Αν το βρω τελικα θα δουμε...

ΥΓ... στο τοπιο ηδη το βρηκα , οπως οι φωτο που εβαλα απο Καισαριανη, σε πορτραιτο το ψαχνω ακομα (αλλα ειδικα αυτη τη περιοδο ειναι πολυ μπλεγμενα τα πραγματα επαγγελματικα και δεν ξερω αν θα βρω το χρονο και την ορεξη )