Fuji X-T10

Οχι Κωστα , τα δεθγματα που εβαλα ηταν απο Iridient της fuji Και LR της sony.

Οσον αφορα τη ταχυτητα εστιασης , δε μου ειπες πως σου φανηκε στο παραπανω βιντεο ?

Κώστα (kbouk) δεν μπορείς να κρίνεις τη μηχανή από 10 λεπτά χρήσης ή μια ώρα , αυτό είναι απλά μια πρώτη εντύπωση.
Θυμάσαι τότε και με την Χ-Τ1 που είχες εντοπίσει κάποια θέματα , τα οποία όμως δεν απέτρεψαν μελλοντικούς αγοραστές
αν κρίνουμε από τις κορυφαίες πωλήσεις παγκοσμίως που έκανε η μηχανή.
Η Χ-Τ10 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γρήγορη μηχανή ακόμα και αν είναι δέκατα πιο αργή από A6000 και ίσως από άλλες.
Η εστίαση δεν μειώνει την εμπειρία χρήσης, η fuji έστω και αργά βελτίωσε ένα τρανταχτό μειονέκτημα της,
μένει τώρα το video που όμως που τους ενθουσιώδεις χρήστες της εταιρίας δεν τους προβληματίζει.

Παναγιώτη σαφώς και δεν είναι αργή σε εστίαση η xt10, έχει βελτιωθεί πολύ η Fuji σε αυτό τον τομέα, συνεχίζει να είναι ποιο αργή από την Α6000, άλλα είναι σχετικά κοντά και μόνο δίπλα δίπλα καταλαβαίνεις διαφορές, εξαιρώ το caf όπου εκει η Α6000 έχει ένα μεγαλύτερο προβάδισμα, ο Κώστας (kbouk) τραβάει με m43 αποκλειστικά και εκει σε saf και μέρα υπερέχουν ξεκάθαρα από οποιαδήποτε άλλη μηχανή....χωρίς υπερβολή με την em10II δεν χρειάζεται καν να πατήσεις το κλείστρο μέχρι την μέση, το καρφώνεις κατευθείαν τέρμα και έχει εστιάσει!!! Κάτι τέτοιο ούτε η xt10 ούτε η Α6000 μπορούν να πλησιάσουν, η μοναδική μηχανή από αυτές που είχα ή είχα δοκιμάσει που πλησιάζει τέτοια εστίαση ήταν η Nikon D7100...Γενικότερα αν τραβάς σε saf με m43 όλες αργές σου φαίνονται μετά....για να μην τα πολυλογούμε, η fuji πλέον έχει φτάσει πολύ κοντά, ένα ακόμα update και δεν θα έχει διαφορές σχεδόν από καμία άλλη μάρκα....αν φτιάξει και το βίντεο πλέον δεν θα έχουμε κάτι σοβαρό να τις προσάψουμε και θεωρώ ότι σύντομα θα το κάνει και αυτό...ήδη βλέπουμε καλά δείγματα βίντεο από την xpro2...

Στις sony και fuji το "μυστικο" ειναι να τραbας σε CAF...εκει με τα PDAF εχουν σιγουρα προβαδισμα.
Εγω με τη sony α6000 μεχρι τωρα ετσι τη δουλευω συνεχως, δεν υπαρχει λογος να τη δουλευεις σε AFS (με back focus button) .

Το ιδιο θα κανω και με την XT10 ....

Εδω σε δωματιο με ενα φως στο ταβανι, ειναι παρομοιες σε ταχυτητα εστιασης .
Δυσκολευτηκα να τις κρατησω σωστα μπροστα απο το τηλεφωνο, αλλα μια γευση τη παιρνετε.

Σε AFS ειναι πολυ κοντα και οι 2 και ρολο παιζει κυριως ο φακος.

https://www.youtube.com/watch?v=zSnvD-3V07k

h a6000 ειναι με τον 18-105 που ειναι τεραστιος μπροστα στον 18-55 , εχει να κινησει πολυ μεγαλυτερο ογκο .
Ισως πιο δικαια συγκριση θα ηταν με τον 16-70 ή τον αντιστοιχο 18-55 της sony.

Eτσι κι αλλιως η sony δεν φημιζεται για το πολυ γρηγορο AFS , γι αυτο τη δουλευω κι εγω στο CAF συνηθως.

Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Οχι Κωστα , τα δεθγματα που εβαλα ηταν απο Iridient της fuji Και LR της sony.

Οσον αφορα τη ταχυτητα εστιασης , δε μου ειπες πως σου φανηκε στο παραπανω βιντεο ?

Α οκ ετσι το ειχα καταλαβει..., η εστίαση σε low light ειναι παραπανω απο ικανοποιητική και οντως δειχνει να ειναι εφαμιλη της 6000 απο οτι βλεπω και στο τεστ που ακολούθησε. Αυτο που επισης επιβεβαιώνω απο το βιντεακι σου ειναι το περιεργο σκάλωμα (στιγμιαίο πάγωμα) οταν αφηνεις το κλειστρο και το ξαναπατάς αλλου στην ΧΤ10 , η 6000 δεν το κανει , ηταν κατι που δεν το θυμαμαι στην ΧΤ1 (αλλα εχει περασει και πολυς καιρός).

Αν οντως όπως λες το CAF της XT10 ειναι ανώτερο συνολικα απο αυτο του SAF mode, παντα συμφωνα με τα τεςτ που εκανες (και ειμαι σιγουρος οτι ειναι πιο αναλυτικα απο των περισσότερων reviewer) εχουμε στα χερια μας ένα συμπερασμα που θα βοηθησει πολλους νεους χρηστες Fuji (να μην πω και παλιους) να βελτιώσουν συνολικα την χρηση της μηχανης τους και αυτο πιστευω πως πρέπει να κρατήσουμε :SFGSFGSF:

Last edited:
Η α6000 ηταν η πρωτη mirrorless που ειχε αξιολογο CAF και τωρα η α6300 νομιζω οτι ειναι τουλαχιστον ισαξια και πολλες φορες ανωτερη απο ολες τις DSLR αντιστοιχης αξιας.
Oi Fuji αργησαν λιγο, αλλα τωρα, ειδικα με την xpro 2 , εχουν φτασει σε πολυ καλο σημειο πια.

Το μονο θεμα που μπορω να προσαψω στην ΧΤ10 ειναι οτι δεν ειναι παντα τοσο προβλεψιμη η εστιαση της, καποιες φορες φαινεται να ειναι πολυ γρηγορη, και καποιες αλλες οχι και τοσο. Νομιζω σημαντικο ρολο παιζει η διαχειριση ενεργειας , γιατι παρατηρησα οταν η μπαταρια πεσει κατω απο το 50% , φαινεται ν απενεργοποιει οπως ειπα καποια features.
Επισης, οι prime, σε μετριο φωτισμο, καποιες φορες φαινεται ν αποδιδουν πολυ καλα , λογω φωτεινου φακου , αλλα καποιες φορες οχι.

Προφανως καποιος δε θα παρει μια Fuji για bird shooting, ουτε για spor (αν και αυτο ειναι εφικτο), οπως δε θα επαιρνε την σονυ α6000 .

Ειναι περιπου μια γενια πισω θεωρω απο τη σονυ , ειδικα σε CAF , αλλα σε 1-2 γενιες θα ειναι υπεραρκετη για οτιδηποτε (και με τη βελτιωση του firmware που μας εχει συνηθισει).

Oi μ4/3 ελπιζω να βελτιωθουν σε CAF και νομιζω οτι η επομενη EM1 (2) θα το καταφερει .

Υπαρχει και μια ακομα παραμετρος, που πολλοι δεν γνωριζουν για τη ταχυτητα εστιασης .

Οταν η μπαταρια φτανει στο 20-30% , απενεργοποιει μερικες απο τις παραπανω ρυθμισεις που αφορουν το Power management (οπως το HIGH PERFORMANCE) !!!

Νομιζω σημαντικο ρολο παιζει η διαχειριση ενεργειας , γιατι παρατηρησα οταν η μπαταρια πεσει κατω απο το 50% , φαινεται ν απενεργοποιει οπως ειπα καποια features.

Αυτο εμπειρικα ή ισχυει οντως, και αν ναι απο ποιο ποσοστο; Κουλο μου φαινεται παντως, ειδικα αν ειναι πανω απο 10-20%.

ισχυει, το εχουν αναφερει κι αλλου και το γραφει και σε καποιο του βιβλιο ο γνωστος reviewer-tester για Fuji Rico Pfirstinger
http://www.rockynook.com/shop/photography/the-fujifilm-x-t10/

Το παρατηρησα κι εγω .

Αν διαβασεις το manual ειναι προφανες οτι η Fuji δεν απεθυνεται σε action photograpers απο το παρακατω σχολιο που για μενα ειναι εντελως λαθος...

"Η default ρυθμιση για το focus release ειναι στο RELEASE (!!!) kai οχι στο FOCUS, απο το να μην εχεις καμια φωτογραφια, καλυτερα να εχεις μια blurred " !!!

Αυτο σε συνδιασμο για default ρυθμισεις για HIGH PERFORMANCE OFF και λιγοτερο για pre af OFF , δειχνει οτι η fuji εχει σαν κοινο street kai portrait photographers.
Δεν ειναι νεο αλλωστε, απλα τωρα που ολο και περισσοτεροι θελουν μια καμερα για ολες τις χρησεις (ακομα και για βιντεο) ειναι ανγκασμενη να αλλαξει καπως τακτικη.

Με τις ρυθμισεις αυτες επισης, η μπαταρια τελειωνει ΠΟΛΥ πιο γρηγορα και ειναι ενας απο τους λογους που επισης τα εχει απενεροποιημενα...

ειναι που ειναι μετρια η αυτονομια της, με αυτες γινεται ακομα χειροτερη.
Γι αυτη πηρα αμεσως αλλη μια μπαταρια , για να τα εχω παντα ΟΝ.

για όποιον τσιγγουνεύεται τα λεφτά για το γκριπ, προτείνω ανεπιφύλακτα το thumb grip για καλό κράτημα με μεγαλύτερους φακούς
το συγκεκριμένο είναι μεταλλικό πολύ καλής ποιότητας και το πήρα από εδώ
δεν ενοχλεί καθόλου στη χρήση της μηχανής

9af0d0f1-b247-459d-bb8f-4f9f3ff015e0_zpsfkbg4vhz.jpg

μαλλον ο 90αρις ειναι πανω στην μηχανη....
αρα... εισαι φουλ fuji (x70):2thumb22sup:

μαλλον ο 90αρις ειναι πανω στην μηχανη....
αρα... εισαι φουλ fuji (x70):2thumb22sup:

ναι ο 90άρης είναι. Δεν έχω άλλον, επίτηδες για να "αναγκάζομαι" να χρησιμοποιώ τον 90άρη. Χ70 & XT10+90/f2 και έχω κλείσει από fuji!

εγω εχω παραγγειλει αυτο εδω για καλυτερο κρατημα οταν χρειαστει...

http://www.amazon.de/hensych�-Schn...ue&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A1X8PLOLRI77UK

41PX5F8aauL.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εδω θα δειτε και ποιοι φακοι θεωρουνται πιο γρηγοροι και ποιοι εκμεταλευονται καλυτερα τα νεα συστηματα εστιασης της Fuji ...

http://fujifilm-x.com/en/x-stories/is-the-x-pro2-af-faster/

Image7-EN.png

To Ιridient, αν και λιγο δυστροπο αξιζει σιγουρα ... δειτε διαφορα απο το LR .

Aριστερα LR, δεξια Iridient.

Screen Shot 2016-04-17 at 02.15.27 by John Spirou, on Flickr

και μερικα ετοιμα .jpg ( μονο crop ) με τον 35mm f/2

OAKA1 by John Spirou, on Flickr

OAKA2 by John Spirou, on Flickr

OAKA3 by John Spirou, on Flickr

OAKA4 by John Spirou, on Flickr

εδω θα δειτε ενα αναλυτικο αρθρο για τα 3 πιο δημοφηλη προγραμματα ediiting, κυριως για τους xtrans ...

http://www.fujivsfuji.com/lightroom-5pt7-vs-6pt1-for-x-trans/

Στις εσωτερικές φωτογραφίες .. υπό σκιά ... δεν υπάρχει ένταση μου θυμίζουν slog όπου χρειάζεται επεξεργασία.
Πήρα μερικές Ιωάννη και ακριβώς αυτό είδα, μετά από επεξεργασία και σύγκριση βλέπω ότι το Jpg είναι πολύ soft, άδειο.

πολυ μελανι εχει χυθει για το αν ο xtrans τελικα αξιζει ή οχι τη διαφοροποιηση του απο του κλασσικους Bayer αισθητηρες.
Αλλοι πινουν νερο στ ονομα του, αλλοι λενε οτι ειναι ακαταλληλος για τοποια, ιδανικος για πορτραιτα και μοδα κλπ

Απο τα λιγα που ειδα μεχρι τωρα και διαβασα, κατεληξα ουι οπως παντα η αληθεια ειναι καπου στη μεση.

ΚΑι μαλλον ελαφρα υπερ του xtrans...

Aυτο που βλεπω εγω στα RAW (τα jpg ειναι πολυ υποκειμενικα) ειναι οτι θελει σωστη αντιμετωπιση σε ΚΑΘΕ προγραμμα που χρησιμοποιουμε.
Ακομα και με το LR μπορεις να καταφερεις να βγαλεις το 95% της αξιας του, αλλα για να φτασεις στο απολυτο δυνατο , δυστυχως χρειαζεται καποιο πιο εξιδεικευμενο προγραμμα , οπως το Iridient -Capture ONE RAW therapee.

Εχει η δικιο σε μεγαλο βαθμο που η Fuji επελεξε αυτη τη διαταξη στον αισθητηρα της, και τον εκανε σχεδον να μη ξεχωριζει απο αλλους των 24Mp .

Δειτε ποσο κοντα ειναι σε ευκρινεια (σε σχεση με την Α6000) , ακομα και στις "δυσκολες" σκηνες με foliage οπως λενε ....
Ειναι σχεδον αδυνατον να τις ξεχωρισεις.
Ισως να υπαρχει καποια υποβαθμιση στο Flickr, αλλα στο δικο μου Macbook pro RETINA 15" (καλιμπραρισμενο) μονιτορ, δεν θα το καταφερνα (μονο απο τα χρωματα)!

Δειτε το στο Flickr παντα , σε Full screen ...

Αριστερα Fuji , δεξια A6000

fujivssony_foliage2 by John Spirou, on Flickr

fujivssony_foliage by John Spirou, on Flickr

Δειτε ενα τελευταιο δειγμα απο LR kai Iridient .

Δειτε ποσο ασχημα ρενταρει τα RAW και ειδικα στα high frequences to LR σε σχεση με το Iridient.

Θελει ΠΟΛΥ δουλεια στο LR για να ερθει ΚΑΠΩΣ στα ισια του με τον XTRANS.

Aριστερα IRIDIENT, δεξια LR

Εδω φαινεται ΑΚΡΙΒΩΣ το θεμα που θιγουν , οτι δηλ. στο foliage (φυλωμα) φαινεται να εχει θεμα η Fuji, ενω στη πραγματικοτητα το εχει ο εκαστοτε RAW decoder!

foliage3 by John Spirou, on Flickr

Η δικη μου τελικη αποψη στο θεμα ευκρινεια ειναι οτι η Fuji ΑΝΕΤΑ μπορει να τραβηξει οποιοδηποτε θεμα, αρκει φυσικα καποιος να διαλεξει το σωστο προγραμμα για RAW.

Last edited:
To Ιridient, αν και λιγο δυστροπο αξιζει σιγουρα ... δειτε διαφορα απο το LR .

Aριστερα LR, δεξια Iridient.

Screen Shot 2016-04-17 at 02.15.27 by John Spirou, on Flickr

...

εδω θα δειτε ενα αναλυτικο αρθρο για τα 3 πιο δημοφηλη προγραμματα ediiting, κυριως για τους xtrans ...

http://www.fujivsfuji.com/lightroom-5pt7-vs-6pt1-for-x-trans/

Ωωω .. αυτό είναι μέρα με νυχτα !!! ... μπορείς να ανεβάσεις το RAW ? .. παίζει να αρχίσει μια προσπάθεια βελτίωσης του x-trans demosaic στο Rawtherapee και τέτοια δείγματα είναι χρήσιμα ..

Στο συγκριτικό στο FujivsFuji φαίνεται επίσης πόσο desaturation κάνει το LR στο κόκκινο χρώμα των τούβλων .. !!

εδω ειναι και το .raf (RAW)

https://www.dropbox.com/s/ww1380tdzvc4acv/DSCF1758.RAF?dl=0

Sto LR πρεπει κανεις να ξεχασει το πως δουλευε μεχρι τωρα και ν αλλαξει αρκετα τις συνηθειες του.

Πρεπει πχ να μειωσει το sharpening και ν αυξησει ΠΟΛΥ το Detail (εως και 100%) !!!

Το radius απο 0.6 εως 1

Το clarity περιπου στο 20 και ισως καμποσο Dehazing.

Επισης χρειαζεται ελαχιστο εως καθολου luminance denoise και καμποσο color , που ομως σε σχεση με το Iridinet ειναι χειροτερο.

Τελος να πω οτι τουλαχιστον τα χρωματικα προφιλ εχουν βελτιωθει σημαντικα, αν και δεν ειναι τελεια.