Fuji X-T10

Ο EZ δεν ειναι ο μικρούλης της Olympus;(όταν ειναι μαζεμένος )
Κ ως προς τ αλλες συγκρίσεις για την απόδοση φακων κ σταθεροποιηση φακού -σώματος αντίστοιχα;
Φυσικά, απαντήστε όταν εχετε χρόνο ( κ διάθεση)
Ευχαριστω κ παλι

γνωμη μου ειναι να μη παρεi αυτο το φακο ομως, αν θελει να αξιοποιησει τη μηχανη του στο επακρο.

Οπως και στη fuji το ιδιο , ο 18-55 ειναι ο ιδανικος συντροφος της και οχι ο απλος κιτ .... τετοιες μηχανες ειναι κριμα να χαντακωνονται απο κιτ φακους μετριας αποδοσης.

Αν ειναι να μεινει σε εναν και μονο φακο, και μαλιστα κιτ μετριας αποδοσης, καλυτερα μια super compact....

Η μονη αλλα προταση μου, θα ηταν να παρει εναν κιτ σαν κι αυτο, αλλα οπωσδηποτε κι εναν φωτεινο prime τουλαχιστον .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο 18-55 της fuji εχει πολυ καλη σταθεροποιηση , παλι δε θα δει μεγαλη διαφορα απο αυτον της oly + 5αξονικο IBIS.

Θα δει διαφορα ΜΟΝΟ αν βαλει καποιο prime (σταθερο) , πχ ενα 50αρη...
Στη Fuji δε θα εχει καθολου σταθεροποιηση , ανω στην Oly θα εχει φυσικα και μαλιστα απο τις καλυτερες .

Και παλι θα πρεπει να ξερει τι σημαινει ομως σταθεροποιηση και που θα τη χρησιμοποιησει.

Αν θελει να βγαλει φωτο του γιου του ενω κινειται , η σταθεροποιηση ειναι αχρηστη.
Το ιδιο και σε ημερησιο φως.

Αν θελει να βγαλει κατι (σχεδον) ακινητο, σε μετριο-χαμηλο φωτισμο , ειναι φυσικα οτι καλυτερο να εχεις σταθεροποιηση .

Αν θελει επισης video , καλο ειναι να παει σε Oly , γιατι η Fuji δεν κανει δυστυχως.

Για να καταλάβω σωστά, ο 18-55 της Fuji ειναι παρά πολυ καλύτερος απο τον κιτ της Oly οπότε προτείνουμε αυτό το συνδυασμό για αποτελέσματα με αξιόλογη διαφορά μεταξύ τους( Fuji 18-55 vs Oly 14-42)
Τωρα, στο σκέλος της σταθεροποίησης τι παίζει;

Ωχ, τωρα διαβαζω κ τα υπολοιπα

Δεν ξερω ποσο καλυτερος ειναι , αλλα σιγουρα ειναι καλυτερος (θεωρειται απο πολλους ο καλυτερος κιτ φακος ).

Το θεμα ειναι οτι θελεις και καλο CAF απ οτι διαβασα και στο αλλο νημα (να παρακολουθεις δηλ. κινουμενο στοχο) ... αυτο περιπλεκει τα πραγματα.

Ουτε οι fuji ουτε οι oly ειναι ιδανικες γι αυτο!

Δυστυχως σε mirrorless , η sony εχει το καλυτερο CAF με τις a6000-a6300 , αλλα δε θα παρεις τα χρωματα των αλλων 2 , οχι απο τα jpg τουλαχιστον.

Αν ειναι διατεθιμενος να τραβαει RAW και ν ασχοληθει με την επεξεργασια στον υπολογιστη του ( αυτο κανω εδω και χρονια) ειναι προτιμοτερη η sony (για το CAF + video).

Αν οχι, τοτε δυσκολευον τα πραγματα... καπου πρεπει να κανει καποιο συμβιβασμο !

Πως να πάει στην Olympus όταν βλέπει τις φωτο που ανεβάζεις ;:worshippy:

JPEG μονο.
εξαλλου σ αυτές τις χρωματικές κλίμακες ειναι Oly-fuji

και με την oly μια χαρα χρωμα θα δει (με λιγο ψαξιμο) , πιστεψε με!

Το θεμα ειναι να παρει και καποιον καλο φακο και να δει αν μπορει να ανταπεξελθει σε CAF (εκει ο Κωστα Kbouk , μπορει να βοηθησει περισσοτερο).

Ημουν κι εγω αναμεσα σ αυτες τις 2 πριν λιγες μερες, και κατεληξα στη fuji κυριως για το χρωμα , αλλα επειδη εχω και τη sony και δε με νοιαζει καθολου το βιντεο και το CAF .

Τον ενδιαφερει και το βιντεο ή οχι ?

Ok
Θα περιμένω κ τις άλλες συμβουλές των παιδιών όταν μπορέσουν μηπως καταλήξουμε καπου
ναι νομίζω, τον ενδιαφέρει κ το βίντεο αλλά οχι σε υπερβολη

Ο EZ δεν ειναι ο μικρούλης της Olympus;(όταν ειναι μαζεμένος )
Κ ως προς τ αλλες συγκρίσεις για την απόδοση φακων κ σταθεροποιηση φακού -σώματος αντίστοιχα;
Φυσικά, απαντήστε όταν εχετε χρόνο ( κ διάθεση)
Ευχαριστω κ παλι

Ναι είναι ο μικρούλης ο EZ..
Δες εδώ:
http://camerasize.com/compact/#633.409,620.359,ha,t

Βασικά δεν το συζητάμε σαφώς θα έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας με την fuji και τον 18-55 σε σχέση με την em10II και τον 14-42 EZ...και μεγαλύτερο έλεγχο στο βάθος πεδίου άλλα θα χάνει σε όγκο βάρος....τώρα όσον αφορά την σταθεροποίηση η em10ΙΙ δεν έχει αντίπαλο...συνολικά και οι 2 είναι πολύ καλές μηχανές, πρέπει ο φίλος σου να δει ποιες είναι οι ανάγκες του και ανάλογα να αποφασίσει....πάντως όποια και αν πάρει από τις 2 ευχαριστημένος θα μείνει!!!

Απάντηση: Re: Fuji X-T10

H EM10 II σε τιμες με τον απλο 14-42 και τον ΕΖ :
http://www.skroutz.gr/s/7455195/Olympus-OM-D-E-M10-Mark-II-Kit-ED-14-42-II-R.html
http://www.skroutz.gr/s/7455335/Olympus-OM-D-E-M10-Mark-II-Kit-ED-14-42-EZ-Pancake.html

To αντιστοιχο οικονομικα πακετο συγκρισης της ΧΤ10 ειναι με τον φθηνό και πιο σκοτεινο 16-50: http://www.skroutz.gr/s/7249464/Fujifilm-X-T10-Kit-XC-16-50-OIS-II.html

o 18-55 παροτι κιτ ειναι αλλη κλαση φακος πιο ακριβος και τιμολογειται και αναλογα : http://www.skroutz.gr/s/7283733/Fujifilm-X-T10-Kit-XF-18-55-R-LM-OIS.html, περιπου 300ευρω παραπανω απο το πακετο με τον ΕΖ, ας δει λοιπον ο φιλος ποσα θελει να διαθεσει πρωτα , απο που θα ψωνισει και μετα βρισκει τι θα παρει στο καθε συστημα, επισης αν απευθυνθεί σε eshop εξωτερικου παιζουν και αλλες τιμες ...

Δεν θα επεκταθω σε αλλες συγκρισεις εδώ γιατι θα χαλασει το νημα της ΧΤ10, μπορει να ανοιχθει καινουργιο νημα αν ενδιαφερει τετοια συγκριση, παντως συμφωνω σε γενικες γραμμες με αυτα που εγραψε ο Γιαννης εκτος απο την αναφορά στην <ευκολη> ισοδυναμια των σταθεροποιησεων μεταξυ των 2 μηχανων , η πενταξονική σταθεροποιηση της ΕΜ10 ΙΙ έχει πρόσθετη αξια κυρίως όταν θα χρειαστεί κινηση στους αξονες που ΔΕΝ μπορει να καλυψει με την σταθεροποιηση του ενας φακος (με καλή σταθεροποιηση 2 ή 3 αξονων).

Κώστα πιθανον να το γνωριζεις,ακόμα και σε τρίποδο μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την σταθεροποίηση στο σώμα στις μηχανές όσες την εχουν,olympus, pendax, sony κτλ σε ορισμενα μοντέλα έχουμε μεγαλο οφελος ..οπότε καλό είναι να να δούμε όσοι δεν το ξέρουν την ιστοσελίδα του Guillermo Luijk είναι στα Ισπανικά μετάφραση με Google έστω καί έτσι. Μεγάλο πλεονέκτημα η σταθεροποίηση στο σώμα http://www.guillermoluijk.com/article/tripodandis/index.htm εξυπηρετεί σε πολλές περιπτώσεις.

Last edited:
Καλησπερα, εχω και εγω μια ερωτηση προς τον γιαννη που απ οτι βλεπω εχει αναψει φωτιες σε πολλα μελη του φορουμ με την νεα του φουτζι. Σκεφτομαι εδω και καποιο καιρο να καρω κ εγω μια τετοια μηχανη . Να στραφω προς την xt10 η προς την xe2 ? για φακους ελεγα να πηγαινα στην κλασσικη τριαδα 18mm, 35mm, 60mm, τους πρωτους δηλαδη που εβγαλε η εταιρια. Αξιζει αυτη η τριαδα η να προτιμησω τον 18-55 ; Απο τη μια ενας φακος ολα σε ενα καλος απ οτι λετε ολοι και απ οτι διαναζω αλλα καπως σκοτεινος και οχι παντα στο ιδανικο μεγεθος. Τι θα προτεινες ; Εχεις δοκιμασει καποιον απ αυτους συγκριτικα με τον ζουμ ; Μου βγαινει κανενα 500αρικο παραπανω με τους 3 φακους και δεν κερω αν αξιζει..

μεταξυ XE2 και XT10 , εγω προτιμω την XT10 λογω σπαστης οθονης .

Απο εικονα ειναι τα ιδια .

Μετα παιζει και το προσωπικο στυλ που προτιμα κανεις.

Για φακους , αν κοιτας την απολυτη εικονα , πας σε prime.

Αν θελεις πρακτικοτητα , ισως ενας ζοομ κι ενας prime.

Ο 18-55 ειναι πολυ καλος , και τον prime θα τον χρειαστεις κυριως για τις πολυ low light φωτο και το μικροτερο DOF (καλυτερο bokeh).
Από οξυτητα ο 18-55 ειναι υπεραρκετος, γρηγορος στην εστιαση και με σταθεροποιηση.

Δυστυχως με τους prime δεν θα εχεις καθολου σταθεροποιηση... με τον 18αρη μαλλον δε θα τη χρειαστεις, αλλα στον 60αρη θα ηταν πολυ χρησιμη.

Εχω τον 35αρη f/2 και ειναι οντως καταπληκτικος φακος!

Μικρος , γρηγογορς στην εστιαση, σχεδον αθορυβος, ελαφρυς και με αδιαβροχοποιηση.
Κερδιζεις περιπου 1,5 στοπ σε σχεση με τον 18-55, αν δε σου φτανει πας στον 35αρη f/1.4.

Εξαρταται και τι τραβας φυσικα...

Από Ελλαδα σκεφτεσαι να τα παρεις ή απ εξω ?

Last edited:
Καλή η σκέψη σου για 3 prime αντί για έναν kit, αλλά εχε υπόψιν ότι και οι 3 είναι σχετικά παλιοί. Όχι ότι δεν είναι καλοί, αλλά οι καινούργιοι είναι ακόμα πιο προσεγμενοι . Καλύτερα ξεκινα με τον 18-55 και ανεμενε νέους compact, 23F2, 56F2 κλπ κλπ..

ΥΓ Που να δείτε τον 16-55...

Από primes εγώ θα επέλεγα τον 23mm, τον 35αρη f2 που έχω και έναν από τους 52mm ή 90mm

Τον 16_55mm f2. 8 εννοείς?

Πολύ περίεργη η απόφαση της fujifilm να μη βάλει σταθεροποιηση σ αυτό το φακο
Εδώ έβαλε στον υπερευρυγωνιο 10-24.... Πολύ περίεργο

Από primes εγώ θα επέλεγα τον 23mm, τον 35αρη f2 που έχω και έναν από τους 52mm ή 90mm

ο λόγος ήταν ότι και καλά έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας χωρίς τη σταθεροποίηση. Αν το σκεφτείς πάντως ούτε ο πρώτος nikon 24-70 είχε σταθεροποίηση, ούτε ο νέος sony 24-70 G master. βέβαια στη sony έχουν τα σώματα σταθεροποίηση (τα καινούρια) αλλά λογικά θα έχουν και τα fuji σωματα σταθεροποίηση στην επομενη γενιά.

Ο μονος λογος που κοιταω αυτη την τριαδα ειναι γιατι ειναι ακριβως τα
Εστιακα μου μηκη. Εκτος αυτου ειναι και εξαιρετικα χρηστικη η ομαδα αυτη γιατι πχ ο ευρυγωνιος ειναι μικρος δηλαδη κανει για χρηση οταν δεν θελω ολο το τσαντακι μαζι, ο νορμαλ ειναι φωτεινος και κανει για βραδυ και ο τελε ειναι μικροτερος απο κατι αλλα θηρια( ενα 15/100 τραβαω με τελε) . Δεν εχω ψαξει καλα ακομα για ελλαδα η εξωτερικο. Απο που με συμφερει τιμολογιακα ;

Nαι ,αυτός ο φακός μέχρι τα 40mm και grip δε χρειάζεται σταθεροποίηση. Δεν ξέρω πώς να το πω/περιγράψω ,αλλά η 3άδα 16-55 F2.8,50-140 F2.8,16 F1.4 μου δίνει την εντύπωση φωτογραφίζει /renders που λένε και οι ξένοι ανώτερα/διφορετικά από τους παλιούς.Εννοώ σε ποιότητα φωτογραφίας.

Εδώ έβαλε στον υπερευρυγωνιο 10-24.... Πολύ περίεργο

18mm έχει και ο 18-55 και δίνεις 700 ευρώ παραπάνω για 3 παλιούς και αργούς φακούς (35mm,60mm) .Οk έγιναν πολύ γρήγοροι με το νέο firmware ,αλλά σε σκοτάδι θα "ψάχνουν" λογικά .Επίσης θα κάνουν και λίγο θορυβο στο ψάξιμο .

Ο μονος λογος που κοιταω αυτη την τριαδα ειναι γιατι ειναι ακριβως τα
Εστιακα μου μηκη. Εκτος αυτου ειναι και εξαιρετικα χρηστικη η ομαδα αυτη γιατι πχ ο ευρυγωνιος ειναι μικρος δηλαδη κανει για χρηση οταν δεν θελω ολο το τσαντακι μαζι, ο νορμαλ ειναι φωτεινος και κανει για βραδυ και ο τελε ειναι μικροτερος απο κατι αλλα θηρια( ενα 15/100 τραβαω με τελε) . Δεν εχω ψαξει καλα ακομα για ελλαδα η εξωτερικο. Απο που με συμφερει τιμολογιακα ;

Χμ αν ειναι να μπλεξω με τοσο αργους φακους και να ανεβω τοσο στο ποσο δεν ξερω αν αξιζει :/ ενω δλδ με βολεβουν τα εστιακα μηκη αν ειναι να εχω μετα αλλα προβληματα πχ εςτιαςης και να εχω μπει σε ενα συστημα των 1500 ευρω χανω ουσιαστικα εναν βασικο λογο των πραιμς δηλαδη να ναι μικροι ευελικτοι και φωτεινοι και ταυτοχρονα να εστιαζουν και πιο γρηγορα απο εναν ζουμ..