Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση ! Άρα να μείνω σίγουρος ότι θα 'χει Ελληνικά απ' το εργοστάσιο; (τους ξαναρώτησα γράφοντας τις γλώσσες που ανέφερες, να δω τι θα απαντήσουν)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση ! Άρα να μείνω σίγουρος ότι θα 'χει Ελληνικά απ' το εργοστάσιο; (τους ξαναρώτησα γράφοντας τις γλώσσες που ανέφερες, να δω τι θα απαντήσουν)

Δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά και η δική που δεν είναι ελληνικής αντιπροσωπίας, έχει όλες τις παραπάνω γλώσσες. Επίσης γενικά σε κάθε firmware update το αρχείο που διανέμεται είναι το ίδιο παγκοσμίως, οπότε μου φαίνεται περίεργο να υπάρχουν περιορισμένες γλώσσες σε συγκεκριμένα κομμάτια.

Να προσέχουμε τι γράφουμε και πως το γράφουμε γιατί μας διαβάζει αρκετός κόσμος και πιθανόν να βγάλει εσφαλμένα συμπεράσματα.
Αν τώρα αυτά που γράφουμε δεν έχουν τη σωστή διατύπωση καλύτερα να μην τα ποστάρουμε γιατί πιο πολύ σύγχυση προκαλούν παρά βοηθούν.

Να προσέχουμε τι γράφουμε και πως το γράφουμε γιατί μας διαβάζει αρκετός κόσμος και πιθανόν να βγάλει εσφαλμένα συμπεράσματα.
Αν τώρα αυτά που γράφουμε δεν έχουν τη σωστή διατύπωση καλύτερα να μην τα ποστάρουμε γιατί πιο πολύ σύγχυση προκαλούν παρά βοηθούν.

Σωστά και έχεις δίκιο σε όσα λες, άλλα και κάποιοι ας προσέχουν πως μιλάνε, ας κοιτάξουν τα νεύρα τους και να μην απαντάνε με προσωπικές επιθέσεις και ειρωνείες, και κυρίως ας μάθουν να σέβονται και την άποψη του άλλου. Αν σε κάτι κάπου διαφωνείς ή θεωρείς ότι έχει γράψει ''αρλούμπα'' ο άλλος μπορείς να απαντήσεις κοσμιότατα όπως ο φίλος ''11one'' και όχι με τρόπο που ούτε τα 5χρονα δεν το κάνουν. Είμαι κατανοητός?

Υ.Γ. Γενικότερα φίλε Παναγιώτη συγκεκριμένα εσυ καταδικάζεις αυτούς που γράφουν κάτι που δεν συμφωνείς ή γράφουν κάτι ''κουλό'' άλλα δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία σε άτομα που ειρωνεύονται ή εξαπολούν προσωπικές επιθέσεις... Κάνω λάθος? Αν ναι θα ήθελα την γνώμη σου, φιλικά πάντα...

Το πρόβλημα του φόρουμ τον τελευταίο καιρό είναι ότι έχουν γίνει κάποιες "συμμαχίες".
Εγώ δε θα μπω σε αυτό το παιχνίδι.
Αν θες πάντως τη γνώμη μου όσο λάθος μπορεί να ήταν οι ειρωνείες και οι επιθέσεις απέναντι σου
τόσο λάθος ήταν χτες και τα γραφόμενα σου.
Μπορεί να μην το έκανες σκόπιμα αλλά ο μόνος που σε κατάλαβε ήταν ο Γιάννης.

Το πρόβλημα του φόρουμ τον τελευταίο καιρό είναι ότι έχουν γίνει κάποιες "συμμαχίες".
Εγώ δε θα μπω σε αυτό το παιχνίδι.
Αν θες πάντως τη γνώμη μου όσο λάθος μπορεί να ήταν οι ειρωνείες και οι επιθέσεις απέναντι σου
τόσο λάθος ήταν χτες και τα γραφόμενα σου.
Μπορεί να μην το έκανες σκόπιμα αλλά ο μόνος που σε κατάλαβε ήταν ο Γιάννης.

Σωστός σε όσα λες, απλά να αναφέρω ότι εσύ απλά αναφέρθηκες σε εμένα και όχι στους άλλους με τις ειρωνείες και τις επιθέσεις, δηλαδή κατηγόρησες εμμέσως πλην σαφώς εμένα και όχι και τους άλλους, όπως το θέτεις θα έπρεπε να αναφερθείς και στις 2 πλευρές που δεν το έκανες. Τέλος πάντων, απλά αναφέρθηκα σε εσένα γιατί σχεδόν πάντα καταδικάζεις (σωστά μεν) αν γραφτεί κάποια ανακρίβεια, ''μπούρδα'' ή οτιδήποτε άλλο, άλλα δεν σε είδα ποτέ να καταδικάζεις προσωπικές επιθέσεις, ειρωνείες κλπ. και στο έχω ξαναναφέρει αυτό σε προσωπικό μήνυμα.
Υ.Γ. Ο Γιάννης με κατάλαβε γιατί είναι καλοπροέρετος και προσπαθεί πάντα να καταλάβει τι εννοεί ο άλλος και δεν ψάχνει αφορμή ή ευκαιρία να κράξει ή να την πει στον άλλο. Ακόμα και όταν τον κατηγορούν ή του την λένε απαντάει κομψά και δεν ρίχνει το επίπεδο....
Υ.Γ. Και να το ξαναπώ και ο φίλος ''11one'' δεν κατάλαβε τι έγραψα, απλά δες πως απάντησε, ευγενικά, σωστά και χωρίς να προσβάλει κανέναν, πραγματικά τόσο δύσκολο είναι να είναι ορισμένοι ευγενικοί??

Απάντηση: Re: Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

Μερικές στιγμές οντως είναι πολύ δυσκολο γιατι καποιοι δεν :ears: , βάλε σε παρακαλώ μια τελεία, δοθηκε μια λυση απο τους διαχειριστές για να μεινει το νημα καθαρό.
Κανε την αυτοκριτική σου σε αυτα που εγραψες εχθες και εγω τα ιδια με ολους τους υπολοιπους καταλαβα (εκτος απο τον τζο) και επειδη εχω παρακολουθησει με ΠΑΡΑ πολυ προσοχη παλιοτερα ποστ σου και ξερω οτι τραβας σχεδον παντα σε CAF (εχεις απορριψει ενα σωρο μηχανες που ειναι σπιρτο στο SAF), ξερω ότι για εσενα η ταχυτητα εστιασης ειναι πολυ σημαντική και εχθες πριν σου τα ψαλλει ακομψα ο peper, αναρωτηθηκα απο μέσα μου λιγο πολυ το ιδιο οταν εγραψες για τον 35αρη και κινουμενα αντικείμενα (και εννουσες το ιδιο εστιακο επιπεδο :grandpa: ... )

Στο ζουμι τωρα, η ΧΕ-2 με το νεο firmware στην τιμη που βγαινει μαζι με τον συγκρεκριμένο φακο ειναι εξαιρετικο πακετο, ΟΜΩΣ αφου την ειχες και δεν σου εκανε πριν (ασχετως χρηματων) δεν καταλαβαινω γιατι θα σου εκανε σημερα αφου φωτογραφιζεις με τον ιδιο τροπο και εχεις τις ιδιες προτιμησεις (CAF+ ταχυτητα εστιασης), επειδη φθηνηνε 200ευρω ?, αυτο που θα περιμενα απο εσενα ειναι να ρωτησεις πρωτα απολα τους κατοχους της μηχανης ποσο βελτιωθηκε η μηχανη στον συγκεκριμένο τομεα και αν πλεον σε ικανοποιει να προβεις εκ νεου στην αγορά της ...

ο Παναγιωτης σου ειπε εχθες λίγο πολύ το ιδιο με κριτηριο το οικονομικο, αλλά εγω θαλεγα να κοιταξεις πρωτιστως αν η μηχανη σε βολευει στον τροπο που εσυ φωτογραφιζεις ...

Last edited:
Sorry, αλλα αν καποιος διαβαζε για πιο πραγμα μιλουσαμε με τον karamela, φανταζομαι θα καταλαβαινε οτι το παλικαρι μιλουσε για ταχυτητα κλειστρου, αφου μιλουσαμε για σταθεροποιηση και χρονους.. Δεν τον καταλαβε λοιπον μονο ο Γιαννης, απλα ο Γιαννης απαντησε.. Εγω ειδα το κραξιμο μεσανυχτα και δεν ειχα το κουραγιο να επεμβω εκεινη την στιγμη.. Το πρωι που ξαναειδα το τοπικ ειχε απαντησει ηδη ο Γιαννης.. Τεσπα, ενα sorry απο μενα στον karamela που δεν εγραψα οταν ειδα την παρεξηγηση. Μαλλον θα ειχε λυθει νωριτερα, αλλα τετοια ωρα τετοια λογια.. Συνεχιζουμε... :drummer:

Εν όψη των παραπάνω παρεξηγήσεων μήπως θα ήταν καλύτερα να αναφερόμαστε όλοι (αν είναι αυτό δυνατόν) με την ίδια ορολογία;

Αν και θεωρώ λάθος τη διατύπωση και εμένα η αίσθηση μου ήταν πως εννοούσε "φωτεινό" φακό όταν έλεγε "γρήγορο" αλλά μέχρι να αναφερθεί πως το AF του είναι πραγματικά αργό δεν κατάλαβα ποιο ήταν το νόημα της αντιπαράθεσης.

Δεν θα ήταν λοιπόν καλύτερα να διαχωριζαμε τους "φωτεινούς" (διάφραγμα) από τους "γρηγορους" (AF);

Φιλικά και για αποφυγή παρεξηγήσεων...

Αλλάζοντας λίγο κλίμα, στην παρακάτω link από το επίσημο site της Fuji, υπάρχουν όλες οι αλλαγές που θα φέρει το νέο Firmware , μαζί με κατατοπιστικές "εικόνες", για όσους δεν έχουν την τύχη να γνωρίζουν τα Features και το interface από μεταγενέστερες μηχανές της Fuji.

Χ-Ε2 Firmware 4 features

Δεν θα ήταν λοιπόν καλύτερα να διαχωριζαμε τους "φωτεινούς" (διάφραγμα) από τους "γρηγορους" (AF);

Όχι βέβαια.
Μία είναι η ερμηνεία των όρων "γρήγορος φακός" (fast lens) και "ταχύτητα φακού" (lens speed) και δεν έχει σχέση με το πόσο γρήγορο είναι το AF του (αν έχει καν AF).

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lens_speed

Last edited:
ς....τον 35mmf1.4 τον έχεις κυρίως για φώτος κινούμενων αντικειμένων όπου χρειάζεσαι γρήγορη ταχύτητα και για το dof, η σταθεροποίηση θα βοηθούσε στο βίντεο ή σε σταθερά αντικείμενα άλλα προσωπικά δεν είναι αυτό που θέλω από έναν φακό όπως ο fuji 35mmf1.4....είναι και το τι θέλει ο καθένας βέβαια....προσωπικά θα χάριζα anytime την σταθεροποίηση στον olympus 25mmf1,8 αν γινόταν 25mmf1.....

Άλλα λέει η Θεια μ και άλλα ακούν τ' αυτιά μ....:ears:

Ρηχό DOF και υψηλή ταχύτητα.
Αυτά προσφέρει ένας γρήγορος φακός όπως ο 35/1.4, ώστε να παγώνει πιο εύκολα την κίνηση σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες.

Τι έγραψε πια τόσο τραγικό που τον πήρατε από τα αυτιά;
Δεν έγραψε πουθενά για ταχύτητα εστίασης.
Δεν πα' να σέρνεται στο AF ο φακός, δεν έχει σχέση με αυτό που γράφτηκε, που είναι τα οφέλη ενός γρήγορου φακού 1.4.
Και χειροκίνητης εστίασης να ήταν, πάλι γρήγορος λέγεται.

Ας σοβαρευτούμε και απαντώντας στο ερώτημα του karamela αν αξίζει πιο πολύ η Χ-Τ10 θα απαντούσα ΝΑΙ για τα πλεονεκτήματα της σπαστής οθόνης και των επιπλέον ροδέλων.
Αν όμως σου αρέσει το old rangefinder style τότε καλύτερα να προτιμήσεις την Χ-Ε2.

Καλησπέρα, ερώτηση προς όλους τους χρήστες Fuji, ψάχνω spare μπαταρία(ιες), κάποια πρόταση από Amazon UK, η εμπειρία από Fujicel που βρήκα στην Ελλάδα?

Απάντηση: Re: Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

έχω dste για τις οποίες γενικά έχουν γραφτεί καλά λόγια στο forum (για άλλες μηχανές).

Συγκεκριμένα αυτές

http://www.amazon.co.uk/NP-W126-Rec...=UTF8&qid=1453405344&sr=8-2&keywords=dste+126

,αλλά δεν έχω μείνει ευχαριστημενος. μου φαίνεται ότι διαρκούν λιγότερο (φορτίζουν σε 1+1/2h, ένω οι αυθεντικές χρειάζονται 2ωρο.
μπορεί όμως να έπεσα και σε ελαττωματικό κομμάτι).

φίλος έχει τις fujicel και είναι ευχαριστημενος