Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

Ναι είναι ξυράφι, άλλα και ο fuji 18-55 είναι πάρα πολύ καλός φακός....τον 35mmf1.4 τον έχεις κυρίως για φώτος κινούμενων αντικειμένων όπου χρειάζεσαι γρήγορη ταχύτητα και για το dof, η σταθεροποίηση θα βοηθούσε στο βίντεο ή σε σταθερά αντικείμενα άλλα προσωπικά δεν είναι αυτό που θέλω από έναν φακό όπως ο fuji 35mmf1.4....είναι και το τι θέλει ο καθένας βέβαια....προσωπικά θα χάριζα anytime την σταθεροποίηση στον olympus 25mmf1,8 αν γινόταν 25mmf1.....

..

Μεταβάλετε σχετικά αργά στον 18-55 για αυτό κερδίζει στο ευρυγώνιο, συνολικά σε όλο το εύρος θα έλεγα είναι λίγο ποιο φωτεινός με τις ισοδυναμίες που έβαλες...πάντως όλα αυτά θα είχαν νόημα αν έκαναν τα ίδια χρήματα, από την στιγμή που ο fuji κάνει κάτω από τα μισά δεν υπάρχει ανταγωνισμός, με τα λεφτά που κάνει ο 12-40 αγοράζεις τον fuji 18-55 και τον fuji 35f1,4 και είσαι άρχοντας (και τι φακό χρειάζεσαι στο m4/3 για να έχεις το dof του fuji 35f1,4 και κυρίως πόσο κάνει????)...καλό χρυσό το m4/3 άλλα ο μικρότερος αισθητήρας το χαντακώνει καθώς χρειάζεσαι συνεχώς ποιο φωτεινούς φακούς και οι τιμές των φακών είναι πολύ υψηλές. Είχα για λίγο την em10II με τον Olympus 25mmf1.8, πολύ καλός συνδυασμός άλλα το ξεφοντάρισμα του φόντου δεν ήταν επαρκές για μένα, ένιωθα λες και τραβάω με f2.8....βασικά θα ήθελα έναν φακό 25mmf1 για να πω ότι με καλύπτει, άλλα ούτε υπάρχει και αν υπάρξει θα κάνει κανένα χιλιάρικο!!!

18mm -> f2.8 (+2/3stop) .. 23mm -> f3.2 (+1/3stop) .. 35mm -> f3.6 (0stop) .. 55mm -> f4.0 (-1/3stop) http://www.photozone.de/fuji_x/783-fuji1855f284?start=1
Eκει που κυρίως χρειάζεται (στο τελε ακρο) ο συνδυασμός m4/3+12-40/f2.8 είναι καλύτερος σε dof/φωτεινότητα.

Για ισοδύναμο με APS-C 35mm/f1.4 θέλεις m4/3 26mm/f1.1

To ισοδύναμο του m4/3 25mm/f1.8 είναι APS-C (1.5x crop) 34mm/f2.3 (oχι f/2.8)

Oλα τα παραπάνω ισχύουν για ονομαστικές τιμές .. στην πραξη μπορεί καποιος κατασκευαστής να κλέβει ;)

Ημουν κι εγω ετοιμος να παω σε καποια Fuji, αλλα μετα σκεφτηκα καποια πραγματα....

ΠΡωτον, ξεχνας οτιδηποτε εχει να κανει με βιντεο. ενας λογος που πηγα σε mirroless και VDSLR ηταν να ξεφορτωθω τις βιντεοκαμερες .
Να εχω μονο μια μηχανη για ολα.
Δεν ζηταω απο τη Fuji επιδοσεις Sony-Panasonic, αλλα τουλαχιστον Ολυμπους που ειναι αξιοπρεπής στο βιντεο.

Κατι δηλ. που να μη με αναγκαζει να εχω 2 συσκευες μαζι μου.

Ο δευτερος λογος που μαλλον απομακρυνομαι, ειναι οι φακοι.... εχω βολευετι με τους ζοομ με μεγαλη καλυψη οπως ο 28-105 που εχω τωρα και δε νομιζω οτι μπορω να το θυσιασω.
Αν ειχε η fuji (και η olympus) εναν αντιστοιχο ή εναν κλασικο 24-105 f/4 με σταθεροποιηση, θα ηταν ΠΟΛΥ μεγαλο δελεαρ για μενα.

Τελος, ΑΝ επαιρνα τωρα μια Fuji, αυτη μαλλον θα ηταν η XT10 + 23mm 1.4 + 56mm 1.2 , αλλα μιλαμε για 2000 ευρω περιπου και δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω τοσα λεφτα τωρα , ειδικα γιa APSC και χωρις να καλυχω τις αναγκες για βιντεο .

Ειδα φωτο απο την XT10 του Παναγιωτη και οντως ειναι οπως τα λεμε.... αριστο JPG , ειδικα χρωματικα, ,ε τη σωστη οξυτητα και κοντραστ.
Χρωματικα ,δεν αποτυπωνει τη πραγματικοτητα (οπως οι sony-panasonic) αλλα αυτο που μας αρεσει να βλεπουμε (ή εχουμε συνηθισει απο τις παλιες εποχες).
Εντυπωση μου εκανε η σχετικη δυσκολια να καταφερω να "φτασω" τα jpg με επεξεργασια απο τις RAW φωτο!

Σχεδον απετυχα να "φτιαξω" τις φωτο τοσο καλες οσο ηταν οι ετοιμες JPG....

Kριμα για μενα , που η Fuji απαξιωνει τοσο το βιντεο, οσο καμια αλλη εταιρεια.

Δεν μπορω δυστυχως στις παρουσες συνθηκες να δικαιολογησω 2 συστηματα ταυτοχρονα για να καλυψω τις αναγκες μου...

Υγ... ενας τριτος λογος που με εκανε να το σκεφτω καλυτερα ειναι η ταχυτητα στην εστιαση, αλλα αυτο ειναι κατι που μονο αμα το δω απο κοντα θα μπορω να εχω σωστη γνωμη.

Σωστός Γιάννη με μόνη ένσταση ότι χρωματικά οι sony και ή panasonic κυρίως η δεύτερη αποτυπώνουν ότι νομίζουν και όχι ότι βλέπουμε.

18mm -> f2.8 (+2/3stop) .. 23mm -> f3.2 (+1/3stop) .. 35mm -> f3.6 (0stop) .. 55mm -> f4.0 (-1/3stop) http://www.photozone.de/fuji_x/783-fuji1855f284?start=1
Eκει που κυρίως χρειάζεται (στο τελε ακρο) ο συνδυασμός m4/3+12-40/f2.8 είναι καλύτερος σε dof/φωτεινότητα.

Για ισοδύναμο με APS-C 35mm/f1.4 θέλεις m4/3 26mm/f1.1

To ισοδύναμο του m4/3 25mm/f1.8 είναι APS-C (1.5x crop) 34mm/f2.3 (oχι f/2.8)

Oλα τα παραπάνω ισχύουν για ονομαστικές τιμές .. στην πραξη μπορεί καποιος κατασκευαστής να κλέβει ;)

Πολύ σωστά όσα λες και ευχαριστούμε που τα έβαλες κάτω και μας έδωσες ακριβώς τους σωστούς αριθμούς. Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε όσα λες, απλά να αναφέρω ότι συνολικά και εγώ προτιμώ τον olympus 12-40 από τον fuji 18-55, η τιμή του όμως είναι που με φρενάρει!!! και εκει τα χαλάμε.....!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωστός Γιάννη με μόνη ένσταση ότι χρωματικά οι sony και ή panasonic κυρίως η δεύτερη αποτυπώνουν ότι νομίζουν και όχι ότι βλέπουμε.

Ουσιαστικά νομίζω καμία μηχανή δεν αποτυπώνει ότι βλέπουμε, όλες έχουν την δική τους άποψη, άλλες ποιο πολύ, άλλες λιγότερο.......προσωπικά και εγώ θεωρώ ότι η sony είναι ποιο κοντά στο τι βλέπει το μάτι μας, άλλα η fuji δίνει ποιο ωραία αποτελέσματα και ποιο αρεστά στο μάτι χρώματα....είναι θέμα άποψης και γούστου από εκει και πέρα.....σαν jpeg πάντως τα καλύτερα για μένα τα έχει η nikon, είναι ποιο κοντά σε αυτά που θέλω και στο πως θέλω να δείχνουν οι φώτο....

τον 35mmf1.4 τον έχεις κυρίως για φώτος κινούμενων αντικειμένων όπου χρειάζεσαι γρήγορη ταχύτητα

Με το παρδόν? Κινούμενα αντικείμενα? Ταχύτητα?

σαν jpeg πάντως τα καλύτερα για μένα τα έχει η nikon, είναι ποιο κοντά σε αυτά που θέλω και στο πως θέλω να δείχνουν οι φώτο....

Εντάξει. Τώρα με ισοπέδωσες

Απάντηση: Re: Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

Με το παρδόν? Κινούμενα αντικείμενα? Ταχύτητα?

Εντάξει. Τώρα με ισοπέδωσες

Η Nikon που λέτε` κατασκευάζει φωτογραφικές μηχανές, αληθινές εε!! όποιος έχει αντίθετη γνώμη ας το πει, αλλιώς ας σιωπισει για πάντα:grandpa:

καλο είναι ν ανοιγαμε ενα ξεχωριστο νημα επειδη εδω ειναι για την Fuji XE2

Ο 16-70 νομίζω δεν τραβάει έτσι, χωρίς πλάκα ο 18-105 έχει την καλύτερη σταθεροποίηση που έχω δε σε φακό

τον 35mmf1.4 τον έχεις κυρίως για φώτος κινούμενων αντικειμένων όπου χρειάζεσαι γρήγορη ταχύτητα

Κάποιες προσωπικές απόψεις -με όλο το σεβασμό- και χωρίς να άκουσα η διάβασα, αλλά έχοντας προσωπική εμπειρία (και όχι σαββατοκύριακου) και με τους τρείς φακούς που αναφέρεις:
- προφανώς ο 16-70 έχει την ίδια αν όχι καλύτερη σταθεροποίηση από τον 18-105. Επίσης να παραθέτουμε χρόνους επιτυχών λήψεων ως επιχείρημα είναι άκρως παραπλανητικό.
- Ο 35mm f1.4 είναι για οποιαδήποτε χρήση εκτός αυτής που αναφέρεις, αν το manual τυπονώταν σήμερα η Fuji θα το έγραφε στα Warnings.

Ο 35/1.4 είναι "γρήγορος" φακός με την έννοια ότι επιτρέπει υψηλή ταχύτητα κλείστρου λόγω f/1.4, και αργός με την έννοια ότι είναι αργός στην εστίαση.
Μήπως άδικα προκύπτει διαφωνία;
O karamela εννοούσε το πρώτο και υποψιάζομαι οι διαφωνούντες το δεύτερο.

Κάποιες προσωπικές απόψεις -με όλο το σεβασμό- και χωρίς να άκουσα η διάβασα, αλλά έχοντας προσωπική εμπειρία (και όχι σαββατοκύριακου) και με τους τρείς φακούς που αναφέρεις:
- προφανώς ο 16-70 έχει την ίδια αν όχι καλύτερη σταθεροποίηση από τον 18-105. Επίσης να παραθέτουμε χρόνους επιτυχών λήψεων ως επιχείρημα είναι άκρως παραπλανητικό.
- Ο 35mm f1.4 είναι για οποιαδήποτε χρήση εκτός αυτής που αναφέρεις, αν το manual τυπονώταν σήμερα η Fuji θα το έγραφε στα Warnings.

Το 16-70 τον έχω δοκιμάσει λίγο και δεν ξέρω είναι η αλήθεια, άλλα τον 18-105 τον έχω και έχει σίγουρα την καλύτερη σταθεροποίηση από φακούς που είχα ή έχω, τώρα η αίσθηση μου είναι ότι είναι κάπως καλύτερος σε αυτό τον τομέα από τον 16-70....μπορεί να κάνω και λάθος.
Για τον fuji εννοώ ότι το f1,4 σε βοηθάει να έχεις ποιο γρήγορη ταχύτητα κλείστρου και όχι ότι εστιάζει γρήγορα, αυτό έλειπε ο συγκεκριμένος φακός έχει παλιό και αργό μοτέρ και σέρνεται, απλά όταν τραβάω π.χ. τα παιδιά μου μέσα σε σπίτι με χαμηλό φωτισμό που δεν παλουκόνονται και κουνιούνται συνεχώς, ένας φακός σαν αυτόν βοηθάει πολύ. Συγγνώμη δεν το διατύπωσα σωστά, δεν εννοούσα ότι κάνεις sport με αυτόν....

Ο 35/1.4 είναι "γρήγορος" φακός με την έννοια ότι επιτρέπει υψηλή ταχύτητα κλείστρου λόγω f/1.4, και αργός με την έννοια ότι είναι αργός στην εστίαση.
Μήπως άδικα προκύπτει διαφωνία;
O karamela εννοούσε το πρώτο και υποψιάζομαι οι διαφωνούντες το δεύτερο.

Ακριβώς tzo όπως το είπες, αυτό εννοούσα...

Κινούμενο θέμα είναι και το παιδί που κουνά δεξιά-αριστερά το κεφάλι του, παραμένοντας στο ίδιο εστιακό επίπεδο.

Νομίζω δεν υπάρχει καν διαφωνία και αδικαιολόγητη κρίνω και την ιδιαίτερα άκομψη προσωπική επίθεση (που πολύ σωστά διαγράφηκε από τους διαχειριστές).

Κινούμενο θέμα είναι και το παιδί που κουνά δεξιά-αριστερά το κεφάλι του, παραμένοντας στο ίδιο εστιακό επίπεδο.

Νομίζω δεν υπάρχει καν διαφωνία και αδικαιολόγητη κρίνω και την ιδιαίτερα άκομψη προσωπική επίθεση (που πολύ σωστά διαγράφηκε από τους διαχειριστές).

Ακριβώς όπως το λέει ο Tzo, αυτό εννοώ, αν πας να τραβάς αθλητές που τρέχουν ή μηχανοκίνητο αθλητισμό με αυτό τον φακό κάηκες!!!
Π.χ. Βγάζω φώτο την κόρη μου σε σχετικά σκοτεινό περιβάλλον που στήνεται μεν άλλα κουνάει συνεχώς κεφάλι και χέρια (3 χρονών) και με ένα σκοτεινό φακό δεν πετυχαίνω ούτε μια φώτο sharp, ενώ με τον fuji 35f1,4 έχω ποιο γρήγορη ταχύτητα και μπορώ και ''παγώνω'' την σκηνή, χωρίς θολούρες πάνω στο πρόσωπο ή στα χέρια της μικρής.....τόσο απλά...

Καμμά επίθεση απο μέρους μου, απόψεις ανταλλάσουμε.
Αν ενοούμε κινούμενο θέμα ένα αντικείμενο που δεν αλλάζει εστιακό επίπεδο τοτε κατάλαβα λάθος.

Καμμά επίθεση απο μέρους μου, απόψεις ανταλλάσουμε.
Αν ενοούμε κινούμενο θέμα ένα αντικείμενο που δεν αλλάζει εστιακό επίπεδο τοτε κατάλαβα λάθος.

Κανένα θέμα, είσαι πολύ ευγενικός. Βασικά εγώ δεν το ανέφερα σωστά και σε μπέρδεψα. Άλλα αυτό που γράφεις εννοώ...

Απάντηση: Re: Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

Καλημέρα στην ωραία παρέα ! Σκέφτομαι ν' αγοράσω την Χ-Ε2 με τον 18-55mm απ' το Purnima Digital. Τους ρώτησα αν έχει Ελληνικό μενού και μου απάντησαν ότι έχει μόνο Αγγλικό, Γαλλικό και Ισπανικό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το βάλω εγώ το Ελληνικό μενού ;

Re: Απάντηση: Re: Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

Καλημέρα στην ωραία παρέα ! Σκέφτομαι ν' αγοράσω την Χ-Ε2 με τον 18-55mm απ' το Purnima Digital. Τους ρώτησα αν έχει Ελληνικό μενού και μου απάντησαν ότι έχει μόνο Αγγλικό, Γαλλικό και Ισπανικό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το βάλω εγώ το Ελληνικό μενού ;

Καλησπέρα, μάλλον δεν είχαν όρεξη να κοιτάξουν, η κατάλαβαν Manual αντί Menu. Υποστηρίζει τις παρακάτω γλώσσες:

Japanese, English, French, German, Spanish, Italian, Chinese (Simplified), Korean, Dutch, Portuguese, Russian, Thai, Turkish, Chinese (Traditional), Czech, Hungarian, Polish, Swedish, Slovak, Danish, Norwegian, Finnish, Arabian, Persian, Greek, Lithuanian, Ukrainian, Indonesian, Rumanian, Vietnamese, Hebrew, Latvian, Bulgarian, Serbian, and Kazakh.