Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

Καλησπέρα, ερώτηση προς όλους τους χρήστες Fuji, ψάχνω spare μπαταρία(ιες), κάποια πρόταση από Amazon UK, η εμπειρία από Fujicel που βρήκα στην Ελλάδα?

Παρε patona ειναι οκ

εγώ αγόρασα no name από γνωστό μαγαζί με μπαταρίες στο κέντρο (Δήσιος νομίζω; ) σε τιμή σχεδόν e bay,

χωρίς να έχω μετρήσει πόσο κρατάει, δεν έχω διαπιστώσει εμφανή διαφορά με τη μανίσια

προσοχή μόνο στις μη γνήσιες μπαταρίες, έχει γραφτεί στο ίντερνετ για κάποιοες που έχουν σφηνώσει μέσα , οπότε ότι πάρετε τσεκάρετε ότι μπαίνει το ίδιο εύκολα με την αυθεντική

δηλαδή ,ως συνήθως συν 50 ευρώ πάνω από τη retail των ευρωπαϊκών καταστημάτων και κατόπιν παραγγελίας ,αν και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

τρελα με fuji και εγω ! :) αναμενω το update για την xe2 ! tiniake σε εκανα αdd στο flickr (panos mour)

Δείγματα με τον 35/1.4 μετά την αναβάθμιση, ο φακός εστιάζει σε κάθε συνθήκη πλέον

https://goo.gl/photos/4V3WyDR64dvs1isT7

Ακόμα χαμένος στις ρυθμίσεις είμαι, σου δίνει 7 λειτουργίες Custom!!
Βελτιώθηκε σημαντικά η ταχύτητα εστίασης, ο 60/2.4 Macro μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί σαν κοντός τηλεφακός ακόμα και σε κινούμενα θέματα, όπου το AF Zone κάνει θαύματα. Κάτι σημαντικό, δεν έχασα τις ρυθμίσεις που είχα στα jpeg (saturation, sharpness, contrast κλπ)! Μόνο κακό -για μένα- η μικρή γραμματοσειρά του μενού και των ενδείξεων

Εργοστάσιο σοκόλατας!
Πήγαμε μετά τις γιορτές.
Πολύ ωραίες Νίκο και μεγειά η καινούργια σου μηχανή, η οποία και εξαφανίστηκε από τα grey market του εξωτερικού μετά την ανακοίνωση του νέου firmware.
Ξεπούλησε για τα καλά η fuji με την αναβάθμιση.
Το σημαντικότερο όλων ότι η εστίαση της fuji έχει πια περάσει σε πολύ καλύτερο επίπεδο από το παρελθόν παρέχοντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Η εστίασή της με τους φακούς που έχω έγινε πολύ πιο γρήγορη, όχι στα πρότυπα των m4/3 αλλά σίγουρα αξιοπρεπέστατη ακόμα και σε απαιτητικές συνθήκες. Την Χ-Ε2 όμως δεν την έχω για αυτό το λόγο αλλά για το αρχείο που δίνει και κατά 90% τη δουλεύω με αναλογικούς ΟΜ και ένα focal reducer + speed booster της Camdiox (ένα στοπ φωτεινότητα κέρδος και εστιακή απόσταση όσα γράφει ο κάθε φακός, αφού το κροπ Χ1,5 εξαλοίφεται από το 0,72Χ)

Απάντηση: Re: Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

Ωραια ολα αυτα και εκθειαζουμε τους κατασκευαστες που περνάνε στις μηχανες νέα firmware και μας τις κανουν καινουργιες, μήπως ομως λέω οτι πολυ κακώς δεν βγαζουν την μηχανη ετοιμη εξαρχης γιαυτο που μπορει τελικά να κανει ή να μην βγαζουν καθόλου ανέτοιμα ή ημιτελή προιοντα ...

Πόσοι κατοχοι ΧΕ2 ή πόσοι κατοχοι ΕΜ1 (Oλυμπους) πούλησαν την μηχανη γιατι τους λείπανε καποια απο αυτα τα χαρακτηριστικα που πρόσφεραν τα νέα firmware ...:furious3:

Aρχίζω παντως να πιστευω οτι κρυβεται και λιγο marketing στο ολο ζητημα, ίσως να σκέφτονται και λιγο πονηρά και ολα αυτα να τα ξερουν εξαρχης και ολα να τα κανουν βαση ειδικού προγράμματος ωστε τα μοντελα (ειδικα τα πιο εμπορικά) να αντέχουν σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

.... Την Χ-Ε2 όμως δεν την έχω για αυτό το λόγο αλλά για το αρχείο που δίνει και κατά 90% τη δουλεύω με αναλογικούς ΟΜ και ένα focal reducer + speed booster της Camdiox (ένα στοπ φωτεινότητα κέρδος και εστιακή απόσταση όσα γράφει ο κάθε φακός, αφού το κροπ Χ1,5 εξαλοίφεται από το 0,72Χ)

Κριμα ομως που δεν μπορεις να σταθεροποιησεις τους ΟΜ με την Fuji αλλά έτσι κιαλλιως μηπως και ηταν πιο σταθεροί στην ΟΜ4Ti? :music-smiley-005:

Όπως και να έχει, εγώ ευχαριστώ τη Fuji και ο λόγος απλός. Με 350 ευρώ πήρα μια Χ-Ε2 του κουτιού και η εταιρία με ανταμοίβει με σημαντικές βελτιώσεις ουσίας. Στην Olympus, έδωσα τα υπερδιπλάσια για την Ε-Μ1 και ακόμα περιμένω το Hi Res mode :operator:

Στη Fuji έχω τα ISO σε auto low έως 6.400 και με το εξτρα στοπ του Camdiox έχω τους χρόνους να το ξεπεράσω το θέμα του IS. Στο εργοστάσιο σοκολάτας έβγαλα 180 φωτο και πέταξα μόλις 2!

Απάντηση: Re: Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

Μα εγω δεν μιλω φίλε για εσενα που την πηρες τωρα την ΧΕ2 τσαμπα αλλα γιαυτον που την πηρε εξαρχης και την πλήρωσε φουλ τιμη και η μηχανη ηταν γαϊδούρι στην εστιαση και την πούλησε ....

Δηλ. Αρχικούς αγοραστές οπως εσυ και εγω την ΕΜ1.... Αν την ΕΜ1 την παρει τωρα καποιος 700ευρω δηλ. όσο πωλείται σε grey market προφανως και δεν θαχε κανενα προβλημα που μετα απο 2 χρονια της εβαλε focus peaking της προκοπής, ηλεκτρονικό κλειστρο, βιντεο της προκοπής και αλλα πεντακοσια εξτρα (hires δεν περνει ετσι κιαλλιως)....

Νεες λειτουργιες οπως το focus stacking, keystone, Livecomposite κ.α, ναι ειναι πρόσθετα που μετα στα βαζει και λες ευχαριστω πολυ γιατι δεν τα ηξερες απο πριν αλλά όχι και να ευχαριστούμε για το αυτονόητο δηλ. να κανουν την μηχανη να εστιαζει αξιοπρεπώς ... Ακομη μετα απο 2 χρονια περιμένουμε να βελτιώσει η Oλυμπους στην ΕΜ1 το CAF (τωρα στο τελευταιο firmware εστρωσε καπως και ακομη blackout υπαρχουν μεταξυ των καρε στο EVF) ενω αν δεις τις διαφημίσεις της εποχής το εκθείαζε ...
Υ.Σ. Ωραία γεύση μου άφησαν οι φωτογραφίες σου :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

Μα εγω δεν μιλω φίλε για εσενα που την πηρες τωρα την ΧΕ2 τσαμπα αλλα γιαυτον που την πηρε εξαρχης και την πλήρωσε φουλ τιμη και η μηχανη ηταν γαϊδούρι στην εστιαση και την πούλησε ....

Δηλ. Αρχικούς αγοραστές οπως εσυ και εγω την ΕΜ1.... Αν την ΕΜ1 την παρει τωρα καποιος 700ευρω δηλ. όσο πωλείται σε grey market προφανως και δεν θαχε κανενα προβλημα που μετα απο 2 χρονια της εβαλε focus peaking της προκοπής, ηλεκτρονικό κλειστρο, βιντεο της προκοπής και αλλα πεντακοσια εξτρα (hires δεν περνει ετσι κιαλλιως)....

Νεες λειτουργιες οπως το focus stacking, keystone, Livecomposite κ.α, ναι ειναι πρόσθετα που μετα στα βαζει και λες ευχαριστω πολυ γιατι δεν τα ηξερες απο πριν αλλά όχι και να ευχαριστούμε για το αυτονόητο δηλ. να κανουν την μηχανη να εστιαζει αξιοπρεπώς ... Ακομη μετα απο 2 χρονια περιμένουμε να βελτιώσει η Oλυμπους στην ΕΜ1 το CAF (τωρα στο τελευταιο firmware εστρωσε καπως και ακομη blackout υπαρχουν μεταξυ των καρε στο EVF) ενω αν δεις τις διαφημίσεις της εποχής το εκθείαζε ...
Υ.Σ. Ωραία γεύση μου άφησαν οι φωτογραφίες σου :ernaehrung004:

Φίλε kbouk, η Χ-Ε2 είναι μοντέλο 2013, αφενός τα χαρακτηριστικά που έδωσε στο τωρινό Firmware παρουσιάστηκαν πολύ αργότερα σε μεταγενέστερα σώματα Fuji, και αφετέρου -ειδικά στο σημερινό κόσμο του διαδικτύου και της πληροφορίας- γνωρίζεις εκ των προτέρων την απόδοση καθώς και τι περιέχει ένα καινούριο προϊόν. Nομίζω καμμία απο τις εταιρίες δεν έδωσε ποτέ λιγότερα Features απο αυτά που υπόσχεται το manual.

ps. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι όλοι κάνουμε skip την διαφημιστική μπροσούρας όλων των εταιριών που πάντα ξεκινάει με το "The fastest Auto-Focus in the World", και έχει 5-6 αστεράκια στο τέλος :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji XE-2 !!! ( & XE-2s)

έχει διαφορές τελικά,

και στο buffer η παλιά 10 και η καινούρια 18, ισως και στις μελλοντικές αναβαθμίσεις(αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο)

εδώ οι διαφορές: https://www.youtube.com/watch?v=b9yrc4_voGQ