Fuji XT-2 φωτογραφία

Re: Fuji XT-2

Για το βίντεο γίνονται όλα Παναγιώτη....όποιος δεν ενδιαφέρεται γι αυτό, μια χαρά είναι τα προηγούμενα μοντέλα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: Fuji XT-2

Πάντως με τον Iridient η διαφορά είναι μεγάλη, σαν να αλλάζεις μηχανή, άλλη κλάση!
Ναι αυτο προσεξα κ εγω! Μεγαλη διαφορα! Κ επισης αν δεν κανω λαθος, η XT2 εχει παραπανω θορυβο στα υψηλα ISO, μαλλον λογω των 24MP εναντι των 16, αλλα για τον ιδιο λογο εχει κ καλυτερη λεπτομερεια.
Βεβαια εκτος απο το βιντεο, οπως ειπε κ ο Γιαννης παραπανω, η XT2 εχει πολυ καλυτερο C-AF, αν κ δεν νομιζω να αφησει παραπονεμενενο καποιον μεσο χρηστη η XT1

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αν δεν κανω λαθος , ειναι μονο για mac...

Σωστος. Παντως απο οτι ξερω δεν ειναι αναγκη να αγορασεις mac. Απλα χρειαζεται λειτουργικο mac, το οποιο μπορεις να περασεις κ σε απλο pc, με dual boot, απλα χρεαζεται καποιο συγκεκριμενο hardaware για να παιξει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji XT-2

Στη σούμα δηλαδή βίντεο, ριπές, buffer και CAF που δίνουν πολύ καλύτερο οι νέες μηχανές το πληρώνει κανείς ένα χιλιαρικάκι περίπου παραπάνω, στο IQ οι διαφορές μικρές και φυσικά οι νέοι αισθητήρες περισσότερων ΜPx θα δώσουν και μεγαλύτερη ανάλυση (o όρος λεπτομέρεια είναι αδόκιμος γιατί αν όντως υπάρχει μεγαλύτερη λεπτομέρεια τότε υποχρεωτικά μιλάμε και για καλύτερη εικόνα μετά απο αποθορυβοποίηση).

Απάντηση: Re: Fuji XT-2

Την διαφορά την βαζω σε σχέση με ένα ήδη κάτοχο της ΧΤ1 που θέλει να αναβαθμιστεϊ , όχι με τις τιμές Ελλάδας σε μια μηχανή που πωλεϊται και καινοϋργια 700 εξωτερικό όπως πιο κάτω γράφτηκε. Και δεν αναφέρομαι μονο στην Fuji , λιγο πολύ το ιδιο πανω κάτω βλέπω και με την Olympus (ΕΜ1, ΕΜ1.2 διαφορές σε αυτά που έγραψα κυρίως)

Από τα καλύτερα συγκριτικά και για μια ακόμη φορά μπορούμε να δούμε πόσο καλή μηχανή είναι η Χ-Τ1.

Είναι (X-T1).Δεν είμαι ειδικός ,αλλά στα δικά μου μάτια μερικά σημαντικά σημεία αναφοράς από το παραπάνω review:

-Όντως θέλουν βελτίωση οι τόνοι δέρματος που γκριζοπρασινίζουν σε σχέση με Χ-Trans II ,κάτι που γίνεται αντιληπτό ως επι το πλείστον σε κλειστούς χώρους,γιατί έξω δεν το έχω παρατηρήσει .H Χ-Τ1 είναι κορυφή σε αυτό το κομμάτι,η Τ2 ελπίζω να δώσει τα αναμενόμενα με αναβαθμίσεις.
-Είναι σαφώς καλύτερη σε χαμηλό φωτισμό η Χ-Τ2 από τον προκάτοχο,δε με πείθει το τεστ του.Στην πράξη είναι καλός ο κόκκος από τα 3200 ως τα 12800. Επίσης δεν υπάρχει το φαινόμενο των "κερωμένων προσώπων".
-Οι διαφορές στο βίντεο είναι χαοτικές σε Full HD.Τα προβλήματα στην X-T1 μαζεύονται κάπως στα 24p.
-Έβαλαν Acros στην Χ-Τ1 ή έκανε κάποιο κόλπο;
-Purple flare κάνουν όλες οι μηχανές κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ,δυστυχώς δεν είναι ατού της Χ-Τ1 ,απλά έτυχε.Κάτι άλλο : αν παρατηρήσετε στην εικονα του purple flare ,θα δείτε ότι η Τ2 έχει καλύτερους τόνους δέρματος ,ενώ στην Τ1 πάει πιο κοντά στο πράσινο ,ίσως έχω δίκιο για το αντίστροφο φαινόμενο σε εσωτερικούς χώρους.
- Στα Film Simulations ,Classic Chrome,Velvia είναι μακράν καλύτερα στο νέο αισθητήρα ,τα Pro Neg μάλλον λίγο καλύτερα ή ιδια,Provia και Astia δε με έχουν πείσει στα πορτραίτα ,αλλά σε Landscape είναι μάλλον ανώτερα.
- Η ποιότητα εικόνας είναι το μεγάλο προσόν της Χ-Τ2/Χ-Pro2 ,αυτό είναι που πρέπει να σκέφτονται όσοι θέλουν να κάνουν αναβάθμιση .Ξέρω... και το AF-C ,μιας και ποιος από μας δε θέλει να ξεφύγει από τη ρουτίνα φωτογραφίζοντας cheetah,γερακια,mclaren f1 και ολυμπιακά αγωνίσματα στο μαγευτικό αστικό περιβάλλον; Πέρα από την πλάκα ,η X-T2 τη νοιώθεις αρκετά πιο γρήγορη ,από την εργονομία μέχρι το πάτημα και την ανταπόκριση ,αλλά με λίγη προπόνηση σε κινούμενα θέματα, κάνεις δουλειά και με Τ1,όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του άλλωστε.Έγινε μηχανή μετά από τόσες αναβαθμίσεις ,δε θέλω να φαντάζομαι τι θα λέγαμε αν συγκρίναμε version 1.00 vs 1.00

οπως εγραψα και πιο πανω η χτ1 εχει παρα πολυ καλο αρχειο raw *για την x-pro2 δεν μπορω να πω ,γιατι την δουλευω μονο σε dng

στην χτ1 το jpg σπανια το χρησιμοποιουσα, τωρα με την x-pro2 το 60/70% ειναι jpg

δεν ξερω αν η χτ2 εχει τον ιδιο επεξεργαστη με την x-pro2, αλλα τα Film Simulations στην x-pro2 ειναι πολυ καλυτερα, με φανταστικο Classic Chrome, και Acros για το α/μ

τα 6400 τα εχει για πρωινο σε σχεση με την χτ1 που ζοριζοταν

το Purple flare μαλλον ειναι χαρακτηριστικο του x-trans (εμφανιζετε μονο σε περιεργες γωνιες)
εντονα το βλεπω πιο πολυ στην x100t, πολυ λιγο σε xpro1, xpro2
μπορεις να το αξιοποιησεις και ...καλιτεχνικα:eating:

Ναι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά η Fuji, αυτό που παραδέχομαι στην Fuji είναι ότι ενώ αργεί συνήθως να ακολουθεί τις εξελίξεις όταν κάνει σοβαρά κάτι συνήθως το πιάνει καλά και δεν το κάνει απλά για τα μάτια του κόσμου, το βίντεο το είχε γραμμένο και είδαμε με το καλημέρα εμφάνισε ένα εξαιρετικό 4κ που στις επόμενες γενιές θα είναι ακόμα καλύτερο...ένα ibis να μας δώσει και θα γίνει αγαπημένη μηχανή και για βιντεογράφους...

Οποιος ελεγε οταν ειχε βγει η D500 οτι θα συγκρινεται με την επομενη fuji θα τον παιρναν στο ψιλό!

Μόλις έκανα τεστ στα 11fps με 64GB Lexar 2000 UHSII σε Fine Jpeg ,175 έβγαλε ριπή μέχρι να πέσει η ταχύτητα.

Η ριπή αυτή είναι με CAF και AE;

Και προφανώς επιτυγχάνεται με το battery grip. Χωρίς battery grip πέφτει στα 55 καρέ το βάθος του buffer και 35 στην περίπτωση raw+jpeg.