Re: Fuji XT-2
Από τα καλύτερα συγκριτικά και για μια ακόμη φορά μπορούμε να δούμε πόσο καλή μηχανή είναι η Χ-Τ1.
Είναι (X-T1).Δεν είμαι ειδικός ,αλλά στα δικά μου μάτια μερικά σημαντικά σημεία αναφοράς από το παραπάνω review:
-Όντως θέλουν βελτίωση οι τόνοι δέρματος που γκριζοπρασινίζουν σε σχέση με Χ-Trans II ,κάτι που γίνεται αντιληπτό ως επι το πλείστον σε κλειστούς χώρους,γιατί έξω δεν το έχω παρατηρήσει .H Χ-Τ1 είναι κορυφή σε αυτό το κομμάτι,η Τ2 ελπίζω να δώσει τα αναμενόμενα με αναβαθμίσεις.
-Είναι σαφώς καλύτερη σε χαμηλό φωτισμό η Χ-Τ2 από τον προκάτοχο,δε με πείθει το τεστ του.Στην πράξη είναι καλός ο κόκκος από τα 3200 ως τα 12800. Επίσης δεν υπάρχει το φαινόμενο των "κερωμένων προσώπων".
-Οι διαφορές στο βίντεο είναι χαοτικές σε Full HD.Τα προβλήματα στην X-T1 μαζεύονται κάπως στα 24p.
-Έβαλαν Acros στην Χ-Τ1 ή έκανε κάποιο κόλπο;
-Purple flare κάνουν όλες οι μηχανές κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ,δυστυχώς δεν είναι ατού της Χ-Τ1 ,απλά έτυχε.Κάτι άλλο : αν παρατηρήσετε στην εικονα του purple flare ,θα δείτε ότι η Τ2 έχει καλύτερους τόνους δέρματος ,ενώ στην Τ1 πάει πιο κοντά στο πράσινο ,ίσως έχω δίκιο για το αντίστροφο φαινόμενο σε εσωτερικούς χώρους.
- Στα Film Simulations ,Classic Chrome,Velvia είναι μακράν καλύτερα στο νέο αισθητήρα ,τα Pro Neg μάλλον λίγο καλύτερα ή ιδια,Provia και Astia δε με έχουν πείσει στα πορτραίτα ,αλλά σε Landscape είναι μάλλον ανώτερα.
- Η ποιότητα εικόνας είναι το μεγάλο προσόν της Χ-Τ2/Χ-Pro2 ,αυτό είναι που πρέπει να σκέφτονται όσοι θέλουν να κάνουν αναβάθμιση .Ξέρω... και το AF-C ,μιας και ποιος από μας δε θέλει να ξεφύγει από τη ρουτίνα φωτογραφίζοντας cheetah,γερακια,mclaren f1 και ολυμπιακά αγωνίσματα στο μαγευτικό αστικό περιβάλλον; Πέρα από την πλάκα ,η X-T2 τη νοιώθεις αρκετά πιο γρήγορη ,από την εργονομία μέχρι το πάτημα και την ανταπόκριση ,αλλά με λίγη προπόνηση σε κινούμενα θέματα, κάνεις δουλειά και με Τ1,όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του άλλωστε.Έγινε μηχανή μετά από τόσες αναβαθμίσεις ,δε θέλω να φαντάζομαι τι θα λέγαμε αν συγκρίναμε version 1.00 vs 1.00