Fuji XT-2 φωτογραφία

Re: Fuji XT-2

Συμφωνώ μεν άλλα μιλάς για πολύ ακριβούς φακούς, αν έχεις αυτά τα χρήματα τότε ναι δεν το συζητάμε αξίζει μια χαρά το σύστημα της Sony....το θέμα είναι ότι στο crop η sony δεν έχει έναν αξιόλογο φακό ζουμ με normal τιμή, καλά ο 18-110 που αναφέρεις στοιχίζει όσο ένα αυτοκίνητο!!! Δεν νομίζω ότι θεωρείται καν λύση...φακός για πολύ ιδιαιτέρα κοινά......άλλα ναι αν είναι να πας στους fuji 16-55 και 90 είναι ένα θέμα η σταθεροποίηση, και καλά με τον 90 το καταλαβαίνω να μην έχει, άλλα 0 16-50 δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν του έβαλαν...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το θέμα είναι ότι αν είναι να έχεις την xt2 και μόνο τον 90mm και μόνο για φωτογραφίες, γιατί να μην πάρει κάποιος μια Nikon D7100 και τον Nikon 85mmf1,8?? Το σετάκι αυτό στοιχίζει όσο μόνο ο φακός της Fuji....

ναι αλλά δεν είναι mirrorless. Δείχνει passe ... outfashioned.

έχεις δίκιο Νίκο, αλλά σχεδόν όλους τους φακούς στις mirrorless τους πληρώνεις x2 σε σχέση με τους αντίστοιχους για dslr. όσο μπορούν να αρμέγουν, θα μας αρμέγουν. Πάντως έτσι για την ιστορία ο nikon 85/1.8g ωραίος φακός αλλά χειρότερος από τον 90 στο f2 κατά τη γνώμη μου

4000 χιλιάρικα για φακό για να έχεις σταθεροποιηση !!!
Αγοράζεις 100 κουτιά λεξοτανίλ και δεν τρέμεις ποτέ για τα επόμενα 10 χρόνια και με τα ρέστα αγοράζεις και Χ-Τ2 μαζί με φακό.
Σοβαρά τώρα είναι δυνατόν να πάει ερασιτέχνης να δώσει τόσα χρήματα για φακό, εκτός και αν του τρέχουν από τα ματζάκια ή αν μένεις στον Ευόσμο και είναι ο μοναδικός νικητής της χτεσινής κλήρωσης.

Μάνο, κι από DF + 105/1.4 πάλι X-T2 + 90/2 θα επέλεγες;

Δύσκολα μου βάζεις! Αν δεν είχα την α7 θα επέλεγα σίγουρα την df λόγω dof αν και δεν έχω δοκιμάσει τον 105

Αν θυμάμαι καλά ,όταν έβαλαν δημοσκόπηση πέρσι στο Fujirumors "Should Fujifilm bring 4K via Firmware to the X-Pro2?" ,στις πιθανές απαντήσεις ναι,όχι,ναι χωρίς όρια,δε με νοιάζει ,πρώτο στη δημοσκόπηση με κάποιες χιλιάδες ψήφους βγήκε το "δε με νοιάζει" .Η πλειοψηφία των χρηστών καλώς ή κακώς ,μάλλον κακώς ,δεν ενδιαφέρεται για το video.Χώρια ότι το χει κόψει σχεδόν κάθετα η Fuji το ibis για το μέλλον.Πιο πιθανή είναι η οθόνη αφής στο μέλλον ,αφού έχει και η χ70 νομίζω.

Η σταθεροποίηση στο σώμα πρέπει να έχει ΚΑΙ κάποια σχέση με πατέντες (= χρήμα). Η Fuji ήταν η απολύτως τελευταία που έβαλε γενικώς σταθεροποίηση στις compact. Αυτό + η "κούρσα των mpixels" + το understated design μάλλον τους άφησε πολύ πίσω εκεί γύρω στο 2006-7 ενώ είχαν "χρυσάφι" στα χέρια τους (F10, F30, 9500 κ.λ.π.). Το πρώτο δεν τους πολυκόφτει έως τώρα μια και οι Canonikon δεν έχουν, το δεύτερο δεν πολυπαίζει πλέον, ενώ από μούρη (και ουσία) "σκίζει"...

...εμένα όμως μου λείπει (η σταθεροποίηση στο σώμα) :bigcry:

.Η πλειοψηφία των χρηστών καλώς ή κακώς ,μάλλον κακώς ,δεν ενδιαφέρεται για το video.

η πλειονότητα χρηστων fuji ειναι φωτογραφοι, αρα καλος δεν τους ενδιαφερει

γεια σας και απο μενα ! ερωτηση .. αν εχει καποιος την xe2 , και θελει να παει σε αλλο μοντελο fuji .. που παει ? περιμενη να πεσει η τιμη της xt1 ? περιμενη την xt20 ?? η μαζευη για την xt2 ?? :) ερασιτεχνικη χρηση.. μεχρι στιγμης :)

αν θες πραγματικα να δεις μεγαλη αλλαγη , πας η σε x-pro2 η x-t2
η x-t1, ειναι πολυ καλη μηχανη, αλλα δεν θα δεις μεγαλη διαφορα στο αρχειο jpg
το raw της ειναι φοβερο

ειναι και πολλα τα λεφτα ρε γαμωτο .. και ελεγα αν πεσει ι xt1 να κανω την κινηση αλλα ακατεβατη την βλεπω

695,00 ευρα... καινουργια,
τοσο πωλειται μεταχι στην Ελλαδα
εκτος και αν πεσεις σε καμια ευκαιρια στο amazon... που δεν το βλεπω

χαχαχα, το φαντάστηκα.
Ειμαι σε καρβούνα με την ΧΤ2, σκέφτομαι να την ενοικιάσω για μερικές μέρες απο το Jessops οταν ειμαι Λονδίνο, δύσκολο να ψωνίσεις τόσα χρήματα χωρίς να δοκιμάσεις πρώτα με τα χεράκια σου.
Το Autofocus με καίει αν θα είναι όσο καλό είναι στην GX80 για φωτογραφίες τα ζιζάνια μου.

τυχερος παντος που σου δινετε αυτη η ευκαιρια:a0210:

το '99 η κορη μου ηταν 2 χρονων, με την f4e (1400gr) και τον 80-200mm (1300gr)
δεν εχανα φαση, κι αν μου ξεφευγε καμια ,ειχε και η κουνημενη την χαρη της
τωρα οι συγχρονοι μπαμπαδες μονο το γιλεκο τους λειπει...:flipout:

1-7kg-Pro-Carbon-Fiber-Steadicam-Set-font-b-Camera-b-font-Stabilizer-font-b-Vest.jpg