Fuji XT-2 φωτογραφία

Re: Fuji XT-2

ε ναι, η xt2 είναι άλλη κατηγορία από την Α6300...

Και εμένα αν μου έλεγαν θες την Α6300 ή την Xt2, φυσικά την xt2 θα έπαιρνα, άλλα αν μου έλεγαν Α6500 ή Xt2 εκει το πράγμα δυσκολεύει και θέλει σκέψη, δεν είναι τυχαίο ότι έχουν και ίδια τιμή!!!

H α6500 τιμολογιακά είναι ο ανταγωνιστής της XT-2.

1700 η μία, 1700 ακριβώς η άλλη βλέπω στο amazon.de.

1.436 Ευρώ έχει η Α6500 στο γαλλικό amazon
https://www.amazon.fr/dp/B01M2WAE29/?tag=halfsizeme05-21
και στο ίδιο μεταχειρισμένη ΧΤ-2 κιτ με 1.700 περίπου
https://www.amazon.fr/gp/offer-list...1478868923&sr=1-2&keywords=xt2&condition=used

Πολύ καλή τιμή! Την προπαρήγγειλα.
Την α6500 εννοώ. :p

Kαι μεταχειρισμένo Χ-Τ2 κιτ με τον 18-55 θα είναι καλή περίπτωση στο 1,5 χιλιάρικο με τις εκπτώσεις των warehouse deals μετά το τέλος του μήνα. Αν υπάρχει ακόμη ως τότε βέβαια.

Η τιμή της Α6500 είναι πολύ καλή και ενώ σαν μηχανή την προτιμώ από την xt2, κολλάω στους φακούς..με τι φακό ζουμ να την πάρεις για να ξεκινήσεις? με τον αστείο 16-50?? με τον πανάκριβο χωρίς λόγο 16-70, με την γκουμούτσα 18-105...ενώ με την xt2 παίρνεις οικονομικά τον 18-55 και έχεις έναν πολύ αξιόλογο φακό να ξεκινήσεις, μην πω κιόλας ότι ένας μέσος χρήστης δεν χρειάζεται και άλλο φακό!!

Υ.Γ. Ένα κιτ xt2 με τον 18-55 στα 1.500 ευρώ θα το κοιτούσα ευχαρίστως!!

Η τιμή της Α6500 είναι πολύ καλή και ενώ σαν μηχανή την προτιμώ από την xt2, κολλάω στους φακούς..με τι φακό ζουμ να την πάρεις για να ξεκινήσεις? με τον αστείο 16-50?? με τον πανάκριβο χωρίς λόγο 16-70, με την γκουμούτσα 18-105...ενώ με την xt2 παίρνεις οικονομικά τον 18-55 και έχεις έναν πολύ αξιόλογο φακό να ξεκινήσεις, μην πω κιόλας ότι ένας μέσος χρήστης δεν χρειάζεται και άλλο φακό!!

Υ.Γ. Ένα κιτ xt2 με τον 18-55 στα 1.500 ευρώ θα το κοιτούσα ευχαρίστως!!

Με τον GM24-70/2.8 σκοπεύω, βασιζόμενος στο IBIS.

Aν είχε IBIS η X-T2, δεν θα είχα ενδοιασμό να την πάρω με τον 16-55/2.8.
Αλλά ibis-less η μηχανή, is-less ο φακός, δυσκολεύομαι να το αποφασίσω.
Το ίδιο ισχύει και με τον συνδυασμό με τον 90/2.8 που θα με ενδιέφερε. Σταθεροποίηση πουθενά.

Θα γίνει μάχη για την ΧΤ2 από τα warehouse deals όταν μπει το -20% τη Δευτέρα! (αν μπει)

Το ίδιο ισχύει και με τον συνδυασμό με τον 90/2.8 που θα με ενδιέφερε. Σταθεροποίηση πουθενά.

90/2.0 για σε παρακαλώ ... μου προσέβαλες τον αγαπημένο μου φακό :smile: δεν είναι ίσα κι όμοια με τον sony

Ναι για σένα που έχεις φακούς δεν το συζητώ είναι τρομερή λύση η Α6500, απλά για κάποιον που δεν έχει φακούς και πρέπει να χτίσει, ε δυσκολεύει λίγο το πράγμα, πόσα χρόνια έχει να βγάλει φακό η Sony για το crop της??? ούτε θυμάμαι από από πότε, μας έβγαλε αδιάβροχη κάμερα και δεν έβγαλε έστω έναν νέο φακό ζουμ αδιάβροχο....βασικά για αυτό τον λόγω εγκατέλειψα την Α6000, μου άρεσε πολύ σαν μηχανή άλλα είχα τεράστιο θέμα με την έλλειψη φακών και με τα τεράστια κόστη όσων ήταν καλοί....

Υ.Γ. Το ibis και η έλλειψη Touch οθόνης είναι θέμα στην xt2, αν είχε αυτά τα 2 δεν θα είχε αντίπαλο στην αγορά σε συνδυασμό με το πολύ καλό σώμα, το άριστο jpeg, το πολύ καλό πλέον AF, άλλα και την μεγάλη ποικιλία φακών. Και η fuji έχει εξωφρενικές τιμές σε μερικούς φακούς, άλλα τουλάχιστον σου δίνει έναν αξιόλογο και χωρίς να στοιχίζει πολλά λεφτά κιτ φακό που θα αναδείξει την μηχανή σου και εν τέλει μένεις και με αυτόν.....γενικότερα πάντα σε ένα σύστημα κοιτούσα πρώτα τα σώματα πλέον κοιτάζω πρώτα τους φακούς, για αυτό το λόγο πήγα στο m4/3 και αν βρω καλή τιμή κάποια στιγμή την xt2 ευχαρίστως θα την πάρω....

90/2.0 για σε παρακαλώ ... μου προσέβαλες τον αγαπημένο μου φακό :smile: δεν είναι ίσα κι όμοια με τον sony

Σόρι, ναι, 90/2.
Μπερδεύτηκα με τον FE90/2.8 που έχει OSS και είναι και macro, και είναι ο αντίστοιχος δικός μου αγαπημένος φακός από τη μεριά της Sony. Βέβαια υπάρχει και ο GM85/1.4 εκεί για ακόμη πιο υψηλή κατηγορία.

Στη Fuji, στο ίδιο εστιακό μήκος, θα έχω τον 90/2 χωρίς τίποτα, ούτε ibis ούτε is.

Mόνο εμένα δε με απασχολεί το ibis;
Αν και ένα φτηνό gimball θα το ήθελα.

Μην το υποτιμάς το ibis, πρώτων σε βοηθάει απίστευτα σε βίντεο και δεύτερον μπορείς με όποιο φακό και αν έχεις να βγάλεις φώτο σε χρόνους που ούτε θα φανταζόσουν χωρίς αυτό. Με λίγα λόγια σε βοηθάει σε σταθερά θέματα να κρατάς το iso χαμηλά κατά δεύτερον σου ανοίγει νέους ορίζοντες....

Υ.Γ. π.χ. έχω λείψεις στην αποβάθρα του μετρό την ώρα που έρχεται το τρένο, ή πεζούς στο δρόμο που περπατάνε κλπ. με χρόνους 1 -1,5 sec. και είναι sharp με ιδιαίτερο στα δικά μου μάτια αποτέλεσμα...βοηθάει επίσης και στο έτοιμο HDR των μηχανών άλλα και στο χεράτο bracketing για δημιουργία HDR μετά στον υπολογιστή. Ακόμα και σε τηλεφακούς κρατάει σταθερό το evf και στοχεύεις ποιο εύκολα...

...άλλα τουλάχιστον σου δίνει έναν αξιόλογο και χωρίς να στοιχίζει πολλά λεφτά κιτ φακό που θα αναδείξει την μηχανή σου και εν τέλει μένεις και με αυτόν.....γενικότερα πάντα σε ένα σύστημα κοιτούσα πρώτα τα σώματα πλέον κοιτάζω πρώτα τους φακούς...

Αυτό είναι το θέμα. Φοβάμαι ότι θα μείνω με μεταβλητού διαφράγματος ζουμ, ενώ δεν θέλω κάτι τέτοιο.
Κι εγώ τους φακούς κοιτάζω, και βλέπω να με περιορίζει το lineup της Fuji παρά να με απελευθερώνει.
Οι 16-55/2.8 και ο 90/2 που θα ήθελα για αρχή δεν έχουν σταθεροποίηση.
Toυλάχιστον στη Sony μπορείς να κοιτάξεις και πιο ψηλά, με τη FE σειρά, και από το aps-c στο βίντεο με τον νέο τρομερό powerzoom 18-110/4 OSS.

ε.. ντάξει δεν πειράζει! τόση σταθεροποίηση έχεις στον εξοπλισμό σου. δοκίμασε και λίγο χωρίς. ούτως ή άλλως για foto θα την πάρεις την ΧΤ2 όχι για βίντεο
sony 18-110/4 ! 4 χιλιάρικα για κροπ φακό με f4.0...!

Σωστή σκέψη.

Για φωτογραφία θα μπορούσα να δοκιμάσω X-T2 αποκλειστικά με τον 90/2.
Kαι να κάνω και τις απαραίτητες συγκρίσεις με τους συνδυασμούς α6300+FE90/2.8OSS, α6500+GM85/1.4 και α7II+GM85/1.4.
Θα έχει ενδιαφέρον σίγουρα.

Υ.Γ. Ναι, 4 χιλιάρικα ο 18-110 αλλά τουλάχιστον υπάρχει σαν όνειρο, ή κάτι να προσβλέπεις στο μέλλον. Τον δοκίμασα στη Photokina και ήταν απίστευτος στη χρήση του.

Αυτό είναι το θέμα. Φοβάμαι ότι θα μείνω με μεταβλητού διαφράγματος ζουμ, ενώ δεν θέλω κάτι τέτοιο.
Κι εγώ τους φακούς κοιτάζω, και βλέπω να με περιορίζει το lineup της Fuji παρά να με απελευθερώνει.
Οι 16-55/2.8 και ο 90/2 που θα ήθελα για αρχή δεν έχουν σταθεροποίηση.
Toυλάχιστον στη Sony μπορείς να κοιτάξεις και πιο ψηλά, με τη FE σειρά, και από το aps-c στο βίντεο με τον νέο τρομερό powerzoom 18-110/4 OSS.

Συμφωνώ μεν άλλα μιλάς για πολύ ακριβούς φακούς, αν έχεις αυτά τα χρήματα τότε ναι δεν το συζητάμε αξίζει μια χαρά το σύστημα της Sony....το θέμα είναι ότι στο crop η sony δεν έχει έναν αξιόλογο φακό ζουμ με normal τιμή, καλά ο 18-110 που αναφέρεις στοιχίζει όσο ένα αυτοκίνητο!!! Δεν νομίζω ότι θεωρείται καν λύση...φακός για πολύ ιδιαιτέρα κοινά......άλλα ναι αν είναι να πας στους fuji 16-55 και 90 είναι ένα θέμα η σταθεροποίηση, και καλά με τον 90 το καταλαβαίνω να μην έχει, άλλα 0 16-50 δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν του έβαλαν...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ε.. ντάξει δεν πειράζει! τόση σταθεροποίηση έχεις στον εξοπλισμό σου. δοκίμασε και λίγο χωρίς. ούτως ή άλλως για foto θα την πάρεις την ΧΤ2 όχι για βίντεο
sony 18-110/4 ! 4 χιλιάρικα για κροπ φακό με f4.0...!

Το θέμα είναι ότι αν είναι να έχεις την xt2 και μόνο τον 90mm και μόνο για φωτογραφίες, γιατί να μην πάρει κάποιος μια Nikon D7100 και τον Nikon 85mmf1,8?? Το σετάκι αυτό στοιχίζει όσο μόνο ο φακός της Fuji....