Fuji XT-2 φωτογραφία

Re: Fuji XT-2

CAF ναι, θα δω αύριο και χωρίς grip τι πιάνει στα 8 και τι σε raw. Επίσης έκανα και τεστ με το σκύλο μου, όπου δοκίμασα μερικά modes ( 1&2)σε 'κατά μέτωπο επίθεση' .Αν τον καταφέρω να κάνει 3-4 σπριντ, θα παραθεσω τα καρέ ανά mode.

Ακόμα αυτός ο σκύλος; με ενδιαφέρει μιας και σκύλος που τρέχει είναι συχνό θέμα μου

Λοιπόν ,έβγαλα τις φωτογραφίες με το σκύλο. Πώς τις ανεβάζω ;είναι συνήθως 40 στη σειρά. 40συνεχόμενες δε νομίζω να χωράνε σε ένα post ( ; ) Gif πχ ;αν ναι,πώς γίνεται;ή βάζω 5-6 ;

και ένα βίντεο με buffer

https://www.youtube.com/watch?v=IXJj2NUbjh4

δε χρειαζεται να τις ανεβαζεις ολες...

Κανε μια μεγαλη , και βαλε εκει το σημειο ενδιαφεροντος (πχ το κεφαλι) απο ολες .
Κοψε δηλ. ενα κομματι και καντο copy paste στη μεγαλη.

Δες εδω πχ...

16 SHOTS WITH SONY A6000 IN BURST MODE by John Spirou, on Flickr

Τι ποσοστο επιτυχιας ειχες?

Last edited:

Οκ έρχεται και αυτό που λες σε με τα κεφάλια σε επόμενο μήνυμα ως το βράδυ ,θα προσπαθήσω να κροπάρω πολλά συνεχόμενα κεφάλια είτε σημερινές είτε προχθεσινές.

Τράβηξα πάρα πολλές και προχθές με συννεφιά και ψιλόβροχο και σήμερα με ήλιο σε διάφορα modes και ρυθμίσεις. Το δύσκολο με τα σκυλιά είναι όταν τρέχουν ενδέχεται να εστιάσει στην ουρά ή στα πόδια ,οπότε μίκρυνα το zone area,γιατί ναι μεν έχει πιάσει το θέμα (πλάτη-ουρά),αλλά όχι εκεί που θέλω .Επίσης ,επειδή ο σκύλος δεν είναι εκπαιδευμένος (ημίαιμος) έπρεπε κάθε φορά να μη με πάρει χαμπάρι όταν βγαίνω στο δρόμο ,να τον φωνάξω ,να τρέξω ,να τρέξει και αυτός να με φτάσει ,αλλά όταν ερχοταν στη σωστή απόσταση για φωτογραφία και με έβλεπε σταματημένο ,φρέναρε και πήγαινε βάδην...Το ποσοστό επιτυχίας που είχα έπαιζε ,κάποιος που ξέρει να βαράει θα πιάνει 70-82% όταν ο σκύλος πηγαινει σφαίρα ,πάνω από 90% όταν πηγαινει βάδην και υπήρξαν περιπτώσεις που δεν πέτυχα καμία -0%- ή κάτω από 50%- ίσως επειδή βάραγα χωρίς να πατήσω pre af ή το mode δεν τα έβγαλε πέρα είτε γιατί μαύρο σκυλι σε σκιά ή συννεφιά δεν είναι ό,τι και πιο εύκολο.Οι περισσότερες φωτογραφίες που έβγαλα ήταν σε caf ,zone area ,3x3 οι σημερινές,7x7 στη συννεφιά,custom mode 6 (δικό μου) tracking sensitivity 4,speed tracking (στη συννεφιά έπαιξα με όλα τα modes ,δε θυμάμαι ποια είναι σε ποιο).Επίσης boost mode on,11fps σχεδόν συνέχεια και σχεδόν πάντα fine jpeg (μία ριπή μονο raw).Ακόμα δεν έχω κατανοήσει πλήρως τι είναι καλύτερο ,μιας και άσχετος ,το μόνο που βελτίωσα είναι να μην ξεκινάω να φωτογραφίζω από το ξεκίνημα του σπριντ ,αφού η ρύθμιση θεωρεί σταθερή ταχύτητα και όχι μεταβαλλόμενη. Μάλλον αν είχα ένα άτομο ακόμα μαζί να τα κατάφερνα καλύτερα ,θα συνεχίσω πάλι από Δευτέρα να τραβάω πάλι και σκέφτομαι στο μέλλον να φωτογραφίσω σε αγώνα.Η 2η φωτογραφία είναι crop της 1ης

DSCF3262
DSCF3262a

Απάντηση: Re: Fuji XT-2

Θέλει εξοικίωση το συγκεκριμένο σπόρ , συνεχή αλληλεπίδραση μηχανής φακοϋ και χρήστη όπως αλλάζει η σκηνή σε φώς , ταχύτητα θέμα , αυτο θα γίνει με τον καιρό με την εξοικίωση που θαχεις με τις ρυθμίσεις της μηχανής και μετά απο άπειρες δοκιμές και ώρες μπροστά στον υπολογιστή , συμβουλή μου για να θυμάσαι τι κάνεις κάθε μέρα μην δοκιμάζεις πάνω απο 1-2 διαφορετικά πραγματα. Η μηχανή δείχνει να μπορεί να ανταπεξέλθει απο εσένα εξαρταται να την τερματίσεις, κατεμέ μην βιαστείς να ποστάρεις ακόμη συγκριτικές εικόνες από ριπή, μάθε την μηχανή και κάνε τις δοκιμές σου και όταν είσαι έτοιμος κάνε μας μια ολοκληρωμένη παρουσιαση με αυτά που έχεις διαπιστώσει , τι δουλεύει και τί όχι για εσένα.

Τι να κάνουμε υπάρχουν καλλιτέχνες και "καλλιτέχνες".
Πριν βγει η Χ-Τ2 διάβαζα στο φόρουμ του dpreview δεκάδες νήματα για το λόγο που πήγαν πολλοί στη Fuji από Sony, nikon και Canon κυρίως.
Μετα την έλευση της Χ-Τ2 έχω βαρεθεί να διαβάζω εκατοντάδες ανάλογα ποστ.
Ούτε για ibis του βλέπω να κόπτονται, ούτε για οθόνη αφής, ούτε μπιχλιμπιδια.
Μόνο η τιμή με κρατάει μακριά.
Ας βγει μια Χ-Τ20 με τον ίδιο αισθητήρα, 4Κ Video με τα προφίλ της Fuji και δεν με ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα, ούτε το wr, ούτε το buffer, ούτε τα ibis, ούτε το touch.
Ευτυχώς ξέρω ακριβώς τι θέλω και απλά περιμένω τη Fuji να το ανακοινώσει.

το εχουμε ξαναπει, ο 10-24 ειναι εξερετικος φακος
αυτος και ο 90αρις νομιζω ειναι οι καλυτεροι φακοι της fuji
καθε εταιρεια εχει σιγουρα καποιον φακο σημειο αναφορας
οι 2 που ανeφερα νομιζω οτι ειναι -προς το παρον- best of the best της fuji

...καπου ειχε γραφτει οτι ο 10-24 ειναι φτιαγμενος για 36mp σενσορα

Last edited:

δε χρειαζεται να τις ανεβαζεις ολες...

Κανε μια μεγαλη , και βαλε εκει το σημειο ενδιαφεροντος (πχ το κεφαλι) απο ολες .
Κοψε δηλ. ενα κομματι και καντο copy paste στη μεγαλη.

Δες εδω πχ...

Τι ποσοστο επιτυχιας ειχες?

Δεν σε ξέχασα ,απλά σήμερα μου ήρθε φλασιά πώς γίνεται η συρραφή που έκανες ,οπότε καταλαβαίνεις την ασχετοσύνη μου .
Εδώ όλες οι φωτογραφίες τραβηγμένες τότε που μιλάγαμε ,μαζί με τις original ,απλά για να καταλάβεις σε τι απόσταση ήταν ο σκύλος κάθε φορά
image.jpg

και εδώ cropped το κεφάλι .Out of focus είναι η 5η και η 9η όπου εστίασε ουρά και πλάτη ,1η επίσης μισοεστιασμένη ,γιατί εστίασε στα πόδια (κλασικό πρόβλημα πόδια και ουρά όταν πηγαίνει σφαίρα) ,ομοίως 13η και τελευταία ελαφρώς ανεστίαστες .

dog.jpg

Νομίζω ο τύπος που έκανε τη σύγκριση στο youtube με την D500 είναι αρκετά ακριβής στα ποσοστά του .78% είναι ο μέσος όρος στην "κατά μέτωπο ριπή" σε τρέξιμο ,τουλάχιστον σήμερα τόσο έπιανα και αύριο θα κάνω πιο οργανωμένη δουλειά ,αρκει να ακολουθήσει το σκυλί,γιατί με πήρε χαμπάρι πλέον και δεν ανταποκρίνεται .Τα ποσοστά πάντως ανεβαίνουν στο τέλειο αν κάνει βάδειν ο σκύλος και μάλλον θα ήταν ακόμα καλύτερα αν δεν ήταν μαύρος.Το καλό με τη Fuji είναι ότι σε μια ριπή 20-30-40-50 φωτογραφιών jpegs θα υπάρχουν αρκετές που θα μπορείς να ζουμάρεις και θα έχεις πολύ οξύτητα.