Re: Fuji XT-2
Οκ έρχεται και αυτό που λες σε με τα κεφάλια σε επόμενο μήνυμα ως το βράδυ ,θα προσπαθήσω να κροπάρω πολλά συνεχόμενα κεφάλια είτε σημερινές είτε προχθεσινές.
Τράβηξα πάρα πολλές και προχθές με συννεφιά και ψιλόβροχο και σήμερα με ήλιο σε διάφορα modes και ρυθμίσεις. Το δύσκολο με τα σκυλιά είναι όταν τρέχουν ενδέχεται να εστιάσει στην ουρά ή στα πόδια ,οπότε μίκρυνα το zone area,γιατί ναι μεν έχει πιάσει το θέμα (πλάτη-ουρά),αλλά όχι εκεί που θέλω .Επίσης ,επειδή ο σκύλος δεν είναι εκπαιδευμένος (ημίαιμος) έπρεπε κάθε φορά να μη με πάρει χαμπάρι όταν βγαίνω στο δρόμο ,να τον φωνάξω ,να τρέξω ,να τρέξει και αυτός να με φτάσει ,αλλά όταν ερχοταν στη σωστή απόσταση για φωτογραφία και με έβλεπε σταματημένο ,φρέναρε και πήγαινε βάδην...Το ποσοστό επιτυχίας που είχα έπαιζε ,κάποιος που ξέρει να βαράει θα πιάνει 70-82% όταν ο σκύλος πηγαινει σφαίρα ,πάνω από 90% όταν πηγαινει βάδην και υπήρξαν περιπτώσεις που δεν πέτυχα καμία -0%- ή κάτω από 50%- ίσως επειδή βάραγα χωρίς να πατήσω pre af ή το mode δεν τα έβγαλε πέρα είτε γιατί μαύρο σκυλι σε σκιά ή συννεφιά δεν είναι ό,τι και πιο εύκολο.Οι περισσότερες φωτογραφίες που έβγαλα ήταν σε caf ,zone area ,3x3 οι σημερινές,7x7 στη συννεφιά,custom mode 6 (δικό μου) tracking sensitivity 4,speed tracking (στη συννεφιά έπαιξα με όλα τα modes ,δε θυμάμαι ποια είναι σε ποιο).Επίσης boost mode on,11fps σχεδόν συνέχεια και σχεδόν πάντα fine jpeg (μία ριπή μονο raw).Ακόμα δεν έχω κατανοήσει πλήρως τι είναι καλύτερο ,μιας και άσχετος ,το μόνο που βελτίωσα είναι να μην ξεκινάω να φωτογραφίζω από το ξεκίνημα του σπριντ ,αφού η ρύθμιση θεωρεί σταθερή ταχύτητα και όχι μεταβαλλόμενη. Μάλλον αν είχα ένα άτομο ακόμα μαζί να τα κατάφερνα καλύτερα ,θα συνεχίσω πάλι από Δευτέρα να τραβάω πάλι και σκέφτομαι στο μέλλον να φωτογραφίσω σε αγώνα.Η 2η φωτογραφία είναι crop της 1ης
DSCF3262
DSCF3262a