Fuji xt-20

Δεν ξέρω ,δεν τον πήρα .Για 150-160 pancake ,μια χαρά θα ήταν .Από 400αρές που έχει.

είναι πολύ καλός, προσωπικά μου αρέσει
και έχει από τις καλύτερες βαθμολογίες στο photozone.de ανάμεσα στους φακούς fuji,

είναι λίγο θορυβώδης στην εστίαση και όχι πολύ γρήγορος,

κάνει πολύ καλό πακέτο με τη μικρή XM1 που έχω, χωράει (μηχανή και φακός) σε μία μεγάλη τσέπη μπουφάν

Το 27mm (41mm σε ff) στο crop της fuji είναι λίγο περίεργο εστιακό μήκος και δε βολεύει εύκολα.
Το είχα πάρει και εγώ τον φακό όταν είχα την Χ-Μ1 και τον έδωσα γιατί δεν ήξερα τι μου γίνεται φωτογραφικά, όχι ότι τώρα ξέρω.

Απάντηση: Re: Fuji xt-20

Παντως σαν πρωτη εμπειρια επειδη η Fuji σαν μηχανη εχει αλλη φιλισοφια ειναι ΑΡΙΣΤΗ.Παιδια η μηχανη εχει αλλα και πολλα κολπα,πολλες ευκολιες και χρηστικες ρυθμισεις.Αλλος κοσμος κυριολεκτικα

Παντως σαν πρωτη εμπειρια επειδη η Fuji σαν μηχανη εχει αλλη φιλισοφια ειναι ΑΡΙΣΤΗ.Παιδια η μηχανη εχει αλλα και πολλα κολπα,πολλες ευκολιες και χρηστικες ρυθμισεις.Αλλος κοσμος κυριολεκτικα

Καλορίζικια, και καλοκλίκοτη, φορτίζει κ απο power bank άμα ξεμείνεις από 🔋 μπαταρια

Επίσης μου είχε αρέσει η τηλεφωνική αντιμετώπιση τόσο με την εταιρεία όσο και με το service .Ελπίζω να μην έχει αλλάξει αυτό.
Βαριέμαι να ξαναγράψω τι πέρασα στην αγορά του 50 140 και όταν χρειάστηκε καθαρισμό, εσωτερικό η xt1. Απίστευτη κοροϊδία από την αντιπροσωπεία, από την οποία ποτέ κανείς δεν απάντησε και μόνο με το εξωτερικό service) άλλο μαρτύριο αυτό) μιλούσα. Αν βρω το μήνυμα θα το αντιγράψω.

Στάλθηκε από το LG-K120 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Fuji xt-20

Θα μπορουσες να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji xt-20

Θα μπορουσες να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος;

Φιλε Teodot.Επειδη και εγω πρωτη φορα πιανω πιανω στα χερια μου fuji δεν γνωριζα πως εχει πληθος διευκολυνσεων για ποιο ανετη φωτογραφιση απο τον χρηση.Κυριολεκτικα την φερνεις στα μετρα σου.Με το διαφραγμα π.χ,το αλλαζεις πανω απο τον φακο σε χρονο dt,χωρις να μπαινεις σε ροδελες ή σε μενου.

Ωραια χρωματα.

Attachments

• DSCF1042_.jpg
    DSCF1042_.jpg
    166.3 KB · Views: 243
  • DSCF1035_.jpg
    DSCF1035_.jpg
    195.3 KB · Views: 246
  • DSCF1016_.jpg
    DSCF1016_.jpg
    184.9 KB · Views: 242
  • DSCF1043_.jpg
    DSCF1043_.jpg
    111.6 KB · Views: 243
  • DSCF1049.jpg
    DSCF1049.jpg
    120.4 KB · Views: 241
Βαριέμαι να ξαναγράψω τι πέρασα στην αγορά του 50 140 και όταν χρειάστηκε καθαρισμό, εσωτερικό η xt1. Απίστευτη κοροϊδία από την αντιπροσωπεία, από την οποία ποτέ κανείς δεν απάντησε και μόνο με το εξωτερικό service) άλλο μαρτύριο αυτό) μιλούσα. Αν βρω το μήνυμα θα το αντιγράψω.

Που το έχεις γράψει να το διαβάσουμε ; Δεν κατάλαβα για τον 50-140 τι έγινε.Ο καθαρισμός είναι μέσα στην εγγύηση;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji xt-20

Φιλε Teodot.Επειδη και εγω πρωτη φορα πιανω πιανω στα χερια μου fuji δεν γνωριζα πως εχει πληθος διευκολυνσεων για ποιο ανετη φωτογραφιση απο τον χρηση.Κυριολεκτικα την φερνεις στα μετρα σου.Με το διαφραγμα π.χ,το αλλαζεις πανω απο τον φακο σε χρονο dt,χωρις να μπαινεις σε ροδελες ή σε μενου.

Καλα κ με την ροδελα αλλαζεις διαφραγμα πολυ γρηγορα κ σε αλλες μηχανες αλλα η αισθηση του κλικ στην αλλαγη του διαφραγματος οντως ειναι πολυ ωραια :)

Ο 50 140 ερχόταν για κανένα δίμηνο αφού μου είχαν τραβήξει 1.500. Τελικά το μαγαζί μου τα επέστρεψε και θα τα έβρισκε μαζί τους. Για τον καθαρισμό είχε σκόνη εσωτερικά ο αισθητήρας. Πρόβλημα εργοστασιακό, είχε εμφανιστεί σε αρκετά μοντέλα. Το κάλυπτε η εγγύηση αλλά πήρε κάνα τρίμηνο το όλο στόρι. Με καταγγελίες κλπ. Για τον εξουσιοδοτημενο τι να πω. Για να δει την μηχανή ήθελε και φακό. Τα πήρα πίσω ένα ένα. Πρώτα φακό (35 f1. 4), καπάκι, παρασολε. Η κάρτα που είχα μέσα με κάποιες φωτογραφίες για να δείξω το πρόβλημα ποτέ δεν βρέθηκε. Και ποτέ δεν μίλησα με κάποιον από την αντιπροσωπεία. Μία μόνο φορά στην αρχή για να τους πω το πρόβλημα όπου και με παρέπεμψε στο εξουσιοδοτημενο σέρβις. Πέρυσι Σεπτέμβριο.

Καλα κ με την ροδελα αλλαζεις διαφραγμα πολυ γρηγορα κ σε αλλες μηχανες αλλα η αισθηση του κλικ στην αλλαγη του διαφραγματος οντως ειναι πολυ ωραια :)

Δεν ειναι μονο η αισθηση φιλε μου, ειναι μεγαλη ευκολια

Εχτές μπόρεσα για μερικές ώρες να ξαναδουλέψω με την Fuji xt20, παράλληλα είχα μαζί μου την δική μου Sony A6300...κάτι που δεν είχα παρατηρήσει την πρώτη φορά που είχα στην κατοχή μου την μηχανή για μερικές μέρες είναι το σχετικά μικρό EVF της xt20, χρησιμοποιώντας και τις 2 μηχανές μαζί είναι αισθητή η διαφορά στο μέγεθος του EVF υπερ της Α6300...
Δεν ξέρω γιατί έβαλαν τόσο μικρό EVF άλλα κατάλαβα τον λόγο που αρκετοί χρήστες πάνε στην XT2 κυρίως λόγω σκοπεύτρου....
Συνολικά δεν είναι κακό το EVF της xt20, άλλα αν δουλέψεις με μεγαλύτερο κάπως ενοχλεί και κουράζει το μέγεθός του (τουλάχιστον εμένα).

Fuji xt20 evf 0,62
Sony A6300 evf 0,7
Fuji xt2 evf 0,77

Αν της A6300 μου φαίνεται μεγάλο το σκόπευτρο σε σχέση με την xt20, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο εντυπωσιακό θα είναι της Xt2!!!...μόνο και μόνο για το σκόπευτρο προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει να πάει κάποιος στην xt2 σε σχέση με την xt20....φυσικά είναι η προσωπική μου γνώμη και τίποτα παραπάνω για να προλάβω τυχόν μουρμούρες!!

Y.Γ. Στα τις μηχανής τώρα θεωρώ ότι είναι μια πολύ ώριμη πρόταση η xt20 και πολλά βήματα μπροστά σε σχέση με τις παλιές fuji. Γρήγορη σε λειτουργία, εξαιρετικά αρχεία, πολύ καλό βίντεο, πολύ καλή εργονομία, πολύ καλό af, εντυπωσιακά film simulations. Ουσιαστικά τα μοναδικά σοβαρά πράγματα που δεν μου άρεσαν είναι το σκόπευτρο, η έλλειψη αδιαβροχοποίησης που δεν είναι αποδεκτό σε σώμα 1.000 ευρώ και το grip που είναι τραγικό και χρειάζεται επειγόντως extra grip για να πιάνεται σωστά ειδικά με μεγάλους φακούς.

Υ.Γ. Και κάτι τελευταίο, ξέρω ότι είναι γκατζετιά άλλα για ποιο λόγο δεν βάζει η Fuji έτοιμο HDR μέσα στην μηχανή?? Πρέπει να είναι η μόνη μηχανή στην αγορά που δεν το προσφέρει...δεν είναι σημαντικό άλλα καλό θα ήταν να υπάρχει.