Fuji XT-3 φωτογραφία

Εκανες πολύ καλή αρχή και τα δείγματά σου είναι πολύ καλά σαν πρώτη προσπάθεια, άκου τις συμβουλές του Νίκου που είπε παραπάνω και συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπε.
Να χαρείς και τα 2 νέα αποκτήματα!!!

Καλημέρα και καλορίζικη,

Βλέπω υποεκθέτει στο auto η Fuji ακόμα και σε στατικά θέματα και κρασάρει τα μαύρα αρκετά. Κάτι που τα έχω ξαναδεί βέβαια σε Fujifilm (το 2ο), μάλλον είναι επιλογή των σχεδιαστών ασχέτως αν εγώ το βρίσκω αφύσικο και "τεχνητό".

Όσον αφορά το χρώμα επίσης μου φαίνεται κάπως πχ στα 1ο πορτραίτο στο κοριτσάκι, στο πορτραίτο στο φυτό της κοπέλας. Βέβαια στο iso 3200 και APS-C είσαι στο άνω όριο για δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Κι αν έχει τίποτα περίεργα φώτα λογικό, πρασινοκιτρινίλα. Εκεί καλύτερα φλασάκι σε χαμηλή ένταση από το τίποτα. Ή τις κάνεις ασπρόμαυρες.

Καλό θα είναι σε δύσκολες συνθήκες να μάθεις τη μηχανή στο manual και να τραβάς raw. Γιατί έχεις άνθρωπο στο 1/20 κουνημένο και ακίνητο θέμα (γλυκά) στο 1/80. Δεν είναι το auto και το jpeg για τέτοιες δύσκολες συνθήκες!

Ισχύει αυτό για τα κρασαρισμένα και ο κύριος λόγος φαίνεται στο Exif : Velvia Film Simulation.Εξ ου και το green cast.H καλύτερη επιλογή για πορτραίτα σε τέτοιο φωτισμό είναι το Classic Chrome . Τα film simulations που κρασάρουν τα μαύρα είναι σχεδόν όλα ,περισσότερο το Velvia ,εκτός από Pro Neg Std και προφανώς το νέο Eterna. Μου άρεσαν οι φωτογραφίες πάντως ,για 1η προσπάθεια με τη μηχανή ,δε θα έβγαζα τόσο καλές.

το velvia δε προτεινεται καθολου για τετοια θεματα...σαφως καλυτερα αποτελεσματα θα επαιρνες με το eterna, που φτιαχτηκε κυριως φια ανθρωπους και τετοιες καταστασεις.

Εμ είδατε πόσο εύκολα μπορεί να αδικηθεί ο χρήστης ή η κάμερα.... Δεν έχω fuji να ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες. Πιο ασφαλές να ξεκινάς με raw παρά να βασίζεσαι στο έτοιμο jpeg για αρχή. Το αντίθετο από ότι πολλοί θεωρούν.

Για το eterna που λέτε, fuji δεν έχω αλλά έχω χρησιμοποιήσει το eterna lut σε βίντεο που ούτε καν ήταν από fuji κάμερα και είναι φοβερό στο να απαλύνει διαφορές από κακό και διαφορετικών πηγών φωτισμό, δίνοντας διαβαθμίσεις ενός υγειέστατου ροζουλοκόκκινου tint στις επιδερμίδες.

αυτό το ροζ tint που λες το έχουν πολλά simulations στα jpegs ,ανάλογα πώς θα 'παίξεις' με τις ρυθμίσεις (color +- κλπ κλπ) .Τα πλεονεκτήματα του raw πολλά,αλλά τους τόνους δέρματος των jpegs δεν μπορώ να τους πετύχω με τίποτα.

αυτό το ροζ tint που λες το έχουν πολλά simulations στα jpegs ,ανάλογα πώς θα 'παίξεις' με τις ρυθμίσεις (color +- κλπ κλπ) .Τα πλεονεκτήματα του raw πολλά,αλλά τους τόνους δέρματος των jpegs δεν μπορώ να τους πετύχω με τίποτα.

με astia color +2 και σκουρα -2 για πορτραιτο

. Πιο ασφαλές να ξεκινάς με raw παρά να βασίζεσαι στο έτοιμο jpeg για αρχή. Το αντίθετο από ότι πολλοί θεωρούν.
.

Συνηθως εχω το JPEG κλειστο , Δεν θελω καν να βλεπω τι μου "φτιαχνει" η μηχανη μου.

Βγαζω αυτο που εγω θεωρω οτι θελω και μετα η επεξεργασια του raw ειναι μια μικρη διαδικασια που χαιρομαι παντα.

Κώστα (partisan)καλά θά ήταν νά σέ είχα γείτονα νά μοιραζόσουνα τήν εμπειρία σου μέ τίς fuji.Πιστεύω ότι πέρα από τίς πολύτιμες συμβουλές τών εμπειροτερων μελών καλά θά ήταν νά παρακολουθήσει μαθήματα σέ κάποιο σεμινάριο αφού υπάρχει διάθεση καί ζήλος γιά τήν φωτογραφική τέχνη.

Γιάννη αν και επαναλαμβάνω fuji δεν έχω δουλέψει, με καλό φως ναι μπορεί να πάρεις έτοιμο ωραίο αρχείο, αλλά σε δύσκολες συνθήκες που δεν έχεις έλεγχο στον φωτισμό, όπως οι φωτό που ανέβηκαν, θα χρειαστεί να "σώσεις" τη φωτογραφία - ρεπορτάζ στην επεξεργασία.

Πριν την σημερινη βολτα στο βουνο, περνωντας απο την Πλατεια Αγίας Τριαδος στην Πεντελη, λεμε δεν κανουμε μια ολιγόλεπτη σταση στις ταβερνες για ενα κρασακι ?
Το κρασακι εγινε αρνι, κοκορετσι και παϊδάκια......
Που ορεξη μετα να παμε πανω Πεντελη για φωτογραφιες, ειχε και πυκνη ομιχλη..... οποτε λεω να μια καλη δικαιολογια να μην παμε πουθενα.
Οποτε αρκεστηκα για την ωρα σε μερικες φωτογραφιες της μηχανης του φιλου και σπιτι για να χωνεψουμε.

https://www.flickr.com/photos/150231044@N07/44595997984/in/photostream/

Κατάλαβες ότι πήρες μηχανάρα όπως και ο φίλος σου.:a0210:
Εγώ μετά από καιρό με fuji πράττω τα εξής:
Για γενική χρήση ή για μαζική φωτογραφία που θα ανέβει στο ίντερνετ (π.χ. αγώνες σε γήπεδο) τραβάω πια μόνο jpeg στο standard profile.
Αν είναι σε εξωτερικό χώρο με φυσικό φως κατευθείαν τις ανεβάζω και τέλος.
Αν είναι σε κλειστό που δεν έχει και καλό φωτισμό και λόγω 2.8-4.0 του κιτ υποεκθέτει, τις περνάω μαζικά από το acdsee με batch edit και επιλογή auto light eq
και κάνει αρκετή διόρθωση με αλλοιώσεις βέβαια αλλά μια χαρά για facebook ,instagram κτλ.
Ένα παράδειγμα εδώ https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10160895709245015&type=3 και εδώ https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10160918022860015&type=3
Αν τώρα τραβάω κάτι πιο καλλιτεχνικό ή σε οποιοδήποτε profile εκτός του standard τότε τραβάω και raw εκτός από jpeg και μετά κρατάω τα raw από όσες με ενδιαφέρουν.
Συμπερασματικά 70% τραβάω Jpeg και 30% jpeg +Raw.

Re: Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Ερωτηση...
Εχει δοκιμασει κανεις τον Mitakon 35mm f/0.95 ver II ?
Το AF το χανω η οχι ?

Re: Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Προφανώς και το χάνεις το AF.

Φωτεινότητα δεν κερδίζεις ουσιαστικά έναντι του 35/1.4, αλλά κερδίζεις καλύτερο ξεφοντάρισμα.

Λόγω του επιπεδου εξοικείωσης μου με την φωτογραφικη, θεωρω ξεκαθαρα οτι δεν ειμαι για M.F ακομη.
Για την ωρα αναβάλλεται η αγορα του.

Προτείνω να μην κάνεις άλλη αγορά άμεσα.
Να δουλέψεις με ότι έχεις, να εξοικειωθείς και μετά να δεις τι σου λείπει.
Για παράδειγμα ο 50-140 είναι σούπερ φακός αλλά λίγο άβολος σε μέγεθος και βάρος.

με τα ψηλα iso τι γινεται ? 6400 δηλαδη και.. διαβαζω οτι η χτ2 υπερεχει .. εχει testari κανεις ?