Καλημέρα και καλορίζικη,
Βλέπω υποεκθέτει στο auto η Fuji ακόμα και σε στατικά θέματα και κρασάρει τα μαύρα αρκετά. Κάτι που τα έχω ξαναδεί βέβαια σε Fujifilm (το 2ο), μάλλον είναι επιλογή των σχεδιαστών ασχέτως αν εγώ το βρίσκω αφύσικο και "τεχνητό".
Όσον αφορά το χρώμα επίσης μου φαίνεται κάπως πχ στα 1ο πορτραίτο στο κοριτσάκι, στο πορτραίτο στο φυτό της κοπέλας. Βέβαια στο iso 3200 και APS-C είσαι στο άνω όριο για δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Κι αν έχει τίποτα περίεργα φώτα λογικό, πρασινοκιτρινίλα. Εκεί καλύτερα φλασάκι σε χαμηλή ένταση από το τίποτα. Ή τις κάνεις ασπρόμαυρες.
Καλό θα είναι σε δύσκολες συνθήκες να μάθεις τη μηχανή στο manual και να τραβάς raw. Γιατί έχεις άνθρωπο στο 1/20 κουνημένο και ακίνητο θέμα (γλυκά) στο 1/80. Δεν είναι το auto και το jpeg για τέτοιες δύσκολες συνθήκες!
αυτό το ροζ tint που λες το έχουν πολλά simulations στα jpegs ,ανάλογα πώς θα 'παίξεις' με τις ρυθμίσεις (color +- κλπ κλπ) .Τα πλεονεκτήματα του raw πολλά,αλλά τους τόνους δέρματος των jpegs δεν μπορώ να τους πετύχω με τίποτα.
. Πιο ασφαλές να ξεκινάς με raw παρά να βασίζεσαι στο έτοιμο jpeg για αρχή. Το αντίθετο από ότι πολλοί θεωρούν.
.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.