Fuji XT-3 φωτογραφία

Re: Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Τίποτα σημαντικό που να αξίζει τόση βιασύνη.
Παραλίγο να γινόταν και ζημιά με την παλιά κάρτα.

Παιδια 3χω βγαλεινειδη 750 φωτο τα σκηλακια. Απιστευτη εμπνευση. Ο Prime απλα ερωτας.
Σιγουρα δεν ειμαιβφωτογραφος, αλλα για τα δεδομενα μου η καμερα και η ποιοτητα φωτογραφια της ειναι αλλου. Σε λιγο θα ανεβασω μερικες φωτο με τα σκυλακια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Τίποτα σημαντικό που να αξίζει τόση βιασύνη.
Παραλίγο να γινόταν και ζημιά με την παλιά κάρτα.

The firmware update Ver.1.01 from Ver.1.00 incorporates the following issues:

Compensation of distortion is optimized in CH shooting with electronic shutter.
The phenomenon is fixed that the mechanical LOCK of some SD cards is not recognized.
Fix of other slight defects

Και μόνο που διορθώνει το lockup πρέπει να περαστεί.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Είπα εγώ να μην περαστεί;

Ότι δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη τόνισα, με παλιά κάρτα και μισοφορτισμένη μπαταρία, πριν καλά-καλά εξοικειωθεί ο νέος κάτοχος με τη μηχανή, την πρώτη κιόλας μέρα.

Δεν θα γίνει και τίποτα αν περαστεί σε λίγες μέρες.

Προσωπικα ειμαι υπερ των firmware update σε καθε μου ηλεκτρονικη συσκευη.

Δεν είναι θέμα ποιος έχει δίκιο.
Το δίκιο το κρίνουν τα δικαστήρια και όχι πάντα σωστά.
Το θέμα είναι αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.
Η fuji ως fuji άμεσα έβγαλε update γιατί προφανώς υπήρξαν θέματα και έσπευσε το ταχύτερο δυνατό να τα διορθώσει.
Η καλύτερη εμπειρία είναι με το τελευταίο firmware σε κάθε μηχανή, ακόμη και σπανίως που έχουν γίνει λάθη.

Όμορφες είναι, λίγο θόρυβο στο background βλέπω ίσως λόγω αρκετού contrast.

Δεν είναι θέμα ποιος έχει δίκιο.
Το δίκιο το κρίνουν τα δικαστήρια και όχι πάντα σωστά.
Το θέμα είναι αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.
Η fuji ως fuji άμεσα έβγαλε update γιατί προφανώς υπήρξαν θέματα και έσπευσε το ταχύτερο δυνατό να τα διορθώσει.
Η καλύτερη εμπειρία είναι με το τελευταίο firmware σε κάθε μηχανή, ακόμη και σπανίως που έχουν γίνει λάθη.

Σύσταση για προσοχή ήταν του tzo βρε Παναγιώτη γιατί ο φιλος στην πρεμούρα του μπορεί να έκανε κάποια ζημιά , όλοι ξέρουμε τη χρησιμότητα των firmware.

Καλοτραβηχτη και από εμένα, δείχνει η πιο ώριμη Fuji ever. Μια χαρά βλέπω τα δείγματα (με εξαιρεση αυτή με το σκυλάκι στα κάγκελα με iso 3200, παρότι ο θόρυβος είναι περιορισμένος δεν έχει τη διαύγεια λεπτομέρεια των άλλων, πιθανόν γιατί το φίλτρο θορύβου στο auto είναι δυνατο).

Όπως σε κάθε μου μηχανή έτσι και στη Fuji έχω στο - 4 το NR.
Βλέπω όμως πια ότι ο Kevin Mullins και αρκετοί άλλοι πάνε μέχρι το - 2.
Πιθανόν ο φίλος μας εδώ το έχει στο 0 αλλά πια δεν μπορώ με σιγουριά να του προτείνω να πάει στο - 4.

Καλημερα στην παρεα, οτι δειγματα εχω ανεβασει ειναι AUTO και απλα ΚΛΙΚ.
Θα πειραματιστω σημερα και με το NR, καθε συμβουλη δεκτη παιδια, εχω πολυυυυυυ δρομο μπροστα μου.

Καλεσμενος σε γαμο σημερα και η Χ-Τ3 εκανε το ντεμπουτο της παρεα με τον 50ρη f/2.
Εβγαλα μερικες φωτο και τις παραθετω ως δειγματα, οτι βλεπεται ειναι με ελαχιστες βασικες ρυθμισεις.
Προσωπικα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την αποδοση της φωτογραφικης σε συνθηκες μεσαιου φωτισμου.

https://www.flickr.com/photos/150231044@N07/45300249161/in/photostream/

Μού αρέσουν τά χρώματα από τά δείγματα πάρα πολύ.Εύχομαι νά τήν χαρείς τήν μηχανή καί θεωρώ ότι αξίζει νά συμπληρώσεις τό σέτ μέ μερικούς αξιόλογους φακούς σιγά σιγά , φλάς καί διάφορα παρελκόμενα...Καλοκλίκωτη.

Καλεσμενος σε γαμο σημερα και η Χ-Τ3 εκανε το ντεμπουτο της παρεα με τον 50ρη f/2.
Εβγαλα μερικες φωτο και τις παραθετω ως δειγματα, οτι βλεπεται ειναι με ελαχιστες βασικες ρυθμισεις.
Προσωπικα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την αποδοση της φωτογραφικης σε συνθηκες μεσαιου φωτισμου.

https://www.flickr.com/photos/150231044@N07/45300249161/in/photostream/

Καλημέρα και καλορίζικη,

Βλέπω υποεκθέτει στο auto η Fuji ακόμα και σε στατικά θέματα και κρασάρει τα μαύρα αρκετά. Κάτι που τα έχω ξαναδεί βέβαια σε Fujifilm (το 2ο), μάλλον είναι επιλογή των σχεδιαστών ασχέτως αν εγώ το βρίσκω αφύσικο και "τεχνητό".

Όσον αφορά το χρώμα επίσης μου φαίνεται κάπως πχ στα 1ο πορτραίτο στο κοριτσάκι, στο πορτραίτο στο φυτό της κοπέλας. Βέβαια στο iso 3200 και APS-C είσαι στο άνω όριο για δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Κι αν έχει τίποτα περίεργα φώτα λογικό, πρασινοκιτρινίλα. Εκεί καλύτερα φλασάκι σε χαμηλή ένταση από το τίποτα. Ή τις κάνεις ασπρόμαυρες.

Καλό θα είναι σε δύσκολες συνθήκες να μάθεις τη μηχανή στο manual και να τραβάς raw. Γιατί έχεις άνθρωπο στο 1/20 κουνημένο και ακίνητο θέμα (γλυκά) στο 1/80. Δεν είναι το auto και το jpeg για τέτοιες δύσκολες συνθήκες!

Καλημερα στην ομαδα.
Παιδια ειναι προφανες οτι θα κανω σημαντικα λαθη για αρχη, πρωτη βδομαδα ειμαι στον χωρο της φωτογραφιας και προσπαθω να μαθω την νεα μου φωτογραφικη.
Καθε παρατηρηση και συμβουλη δεκτη, ακουγοντας γινεσαι ΠΑΝΤΑ καλυτερος.
Σημερα εχει βουνο και νεες προσπαθειες για φωτογραφια....
Δειγματα το απογευμα.

Οσον αφορα το φλας, πηγα την Πεμπτη να αγορασω το Nissin i60 και ηταν χαλασμενο... οποτε το καταστημα το εστειλε πισω στον αντιπροσωπο και αναμενω να φερουν αλλο.
Απο φακους τον αλλο μηνα θα μπουν στην συλλογη αλλοι δυο για αρχη και βλεπουμε για τον τηλεφακο Fujinon XF 50-140mm f/2.8 R LM OIS WR απο το 2019 διοτι το πορτοφολι χτυπαει κοκκινα.

1) XF 23mm f/2 R WR
2) XF 80mm f/2.8 R LM OIS WR Macro Lens