Fujifilm X-H1

Πλάκα πλάκα super τιμή, μόλις 1.100 κάτι ευρώ το σετ, τυχεροί στα φωτογραφικά είδη εκει στην Αμερική.

και απόδειξη ότι το ibis τελικά δεν έιναι και πολύ ψηλά στις προτεραιότητες των αγοραστών

Τόσο πάει πλέον η X-H1.
Κάτω από χιλιάρικο τη βρίσκεις σε grey σκέτο σώμα.
Όντως έχεις δίκιο στο χιλιάρικο στο eglobal.
https://www.eglobalcentral.eu/#/product/23344
Αν όμως έχει αυτή η μηχανή τόσο με ibis πόσο πρέπει μετά να πουληθεί μια 4/3 ναυαρχίδα.
Νομίζω ότι η Sony a7iii άλλαξε όλη την αγορά.

Αποφασισαν να ασχοληθουν με τη φωτογραφια ολοι οι παρκινσονιακοι; Τι εγινε βρε παιδια, παντου για ιβις διαβαζω, λες και ειναι το αλφα και το ωμεγα.

και απόδειξη ότι το ibis τελικά δεν έιναι και πολύ ψηλά στις προτεραιότητες των αγοραστών

Κατά πόσο δεν είναι ψηλά στις προτεραιότητες των αγοραστών το ibis θα το δούμε όταν βγει η X-H2, με specs ίδια και ανώτερα της X-T3, και με IBIS.

Αν ήταν η X-H1 πανομοιότυπη σε δυνατότητες με την X-T3, απλά με μεγαλύτερο σώμα και IBIS, θα ίσχυε αυτό που λες.

Re: Απάντηση: Fujifilm X-H1

Όντως έχεις δίκιο στο χιλιάρικο στο eglobal.
https://www.eglobalcentral.eu/#/product/23344
Αν όμως έχει αυτή η μηχανή τόσο με ibis πόσο πρέπει μετά να πουληθεί μια 4/3 ναυαρχίδα.
Νομίζω ότι η Sony a7iii άλλαξε όλη την αγορά.

800-900 ευρώ max, τόσο πρέπει να πουλιούνται σήμερα οι υπάρχουσες ναυαρχίδες m4/3. Το έχω ξαναγράψε και όλας άλλα μάλλον δεν το πήραν κάποιοι καλά!!χαχα
Η A7III πίεσε πολύ τον ανταγωνισμό για αυτό βλέπουμε πτώσεις τιμών, βάλε ότι έχει βγει η νέα και φρέσκια Χ-Τ3 σε εξαιρετική τιμή, οπότε λογικό είναι να πέσει η με πιο παλιά τεχνολογία X-H1. Στην τιμή που πουλιέται πάντως είναι πλέον πειρασμός.
Πλήρης υβριδική μηχανή χωρίς σχεδόν καμία έλλειψη. Μόνο το ibis, το καλύτερο grip Και η βοηθητική οθόνη πάνω στο σώμα αξίζουν την διαφορά των 200 ευρώ που έχει από την X-T2. Από την άλλη ανεβαίνει σε όγκο κάτι που αρκετοί δεν το θέλουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Fujifilm X-H1

800-900 ευρώ max, τόσο πρέπει να πουλιούνται σήμερα οι υπάρχουσες ναυαρχίδες m4/3. Το έχω ξαναγράψε και όλας άλλα μάλλον δεν το πήραν κάποιοι καλά!!χαχα
Η A7III πίεσε πολύ τον ανταγωνισμό για αυτό βλέπουμε πτώσεις τιμών, βάλε ότι έχει βγει η νέα και φρέσκια Χ-Τ3 σε εξαιρετική τιμή, οπότε λογικό είναι να πέσει η με πιο παλιά τεχνολογία X-H1. Στην τιμή που πουλιέται πάντως είναι πλέον πειρασμός.
Πλήρης υβριδική μηχανή χωρίς σχεδόν καμία έλλειψη. Μόνο το ibis, το καλύτερο grip Και η βοηθητική οθόνη πάνω στο σώμα αξίζουν την διαφορά των 200 ευρώ που έχει από την X-T2. Από την άλλη ανεβαίνει σε όγκο κάτι που αρκετοί δεν το θέλουν.

Μακάρι να γίνει αυτό να πάρουμε καμία φρέσκια panolymous στα 800 ...αλλά δεν το βλέπω! Δυστυχώς το μέγεθος του αισθητήρα δεν είναι αυτό που καθορίζει την τιμή ούτε πόσο καλή θα είναι η κάμερα.

Μπορεί μια Fuji με apsc ,η μία m43 κτλ να είναι καλύτερη συνολικά κάμερα από μια ff? Φυσικά και μπορεί! Απλά οι μεγάλες εταιρίες του χώρου (εκτός της panolumpus) έχτιζαν ερασιτεχνικά σώματα σε apsc και επαγγελματικά σε ff. Μαζί όμως με τον αισθητήρα υπήρχαν και άλλα 50 features που τα έβλεπες μόνο σε ff.

Last edited:
Κατά πόσο δεν είναι ψηλά στις προτεραιότητες των αγοραστών το ibis θα το δούμε όταν βγει η X-H2, με specs ίδια και ανώτερα της X-T3, και με IBIS.

Αν ήταν η X-H1 πανομοιότυπη σε δυνατότητες με την X-T3, απλά με μεγαλύτερο σώμα και IBIS, θα ίσχυε αυτό που λες.

δεν είπα ότι δεν θέλει κανείς το ibis, αλλά ότι δεν έιναι ψηλά στις προτεραιότητες,
άμα ήτανε θα πουλούσε παραπάνω η Χ-Η1, δεν είναι τόσο πίσω από την Τ3,
απλά άλλα πράματα είναι πιο πάνω στις προτεραιότητες των αγοραστών

δεν είπα ότι δεν θέλει κανείς το ibis, αλλά ότι δεν έιναι ψηλά στις προτεραιότητες,

Ετσι ακριβως ειναι.

Αν ηταν και full frame το πακετο αυτο θα ειχε ηδη στειλει την sony να βγαλει το επομενο της μοντελο . Ο κοσμος εκτιμα τα βοηθηματα οπως τα ibis και gps και λοιπα καλουδια αλλα στρεφεται σε ενα μοντελο για την την κυρια υπηρεσια που παρεχει και αυτο ειναι η ποιοτητα της εικονας.

Η xt3 αυτο εχει ως οπλο της + την βελτιωμενη δυνατοτητα βιντεοληψιας. Προφανως αν η X-H2 εχει ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα συν την στεθεροποιηση και θα τραβηξει το αγοραστικο κοινο.

Αν ομως υστερει σε χαρακτηριστικα καπως της XT3 δεν το βλεπω. Απλα ειναι τα πραγματα.

Η A7III πίεσε πολύ τον ανταγωνισμό.

indeed.

Οταν ενα κορυφαιο σε specs σωμα οπως η Α73 (αλλα οχι σε ποιοτητα εικονας σε συγκριση με τον ανταγωνισμο αν και αυτο ειναι υποκειμενικο βεβαια) πουλιεται στα 2 χιλιαρικα με τασεις πτωσης πλεον τοτε οι m4/3 θα επρεπε να ειναι το πολυ στο χιλιαρικο.

Σαν ζεστα ψωμακια θα πουλουσαν (εξω πουλανε φυσικα) . Στην ουσια εχουν υποκαταστησει τις χαμηλου κοστους dslr στην αγορα ειναι η γνωμη μου τις οποιες ομως πολλες φορες ξεπερνουν σε specs αλλα και σε ποιοτητα εικονας.

Ομοιως οι καλες FF εχουν υποκαταστησει εδω και πολλα χρονια στους επαγγελματιες την χρηση μεσαιου φορμα που πολλες φορες αγγιζουν την ποιοτητα τους.

Το μικρο ψαρι καμια φορα....δειχνει τα δοντια του στο μεγαλο.

Δεν είναι τόσο πίσω;!

Δες καλύτερα:
https://mirrorlesscomparison.com/preview/fuji-xt3-vs-xh1/

Πολύ πίσω από την X-T3 είναι η Χ-H1.
Είναι γενιάς X-Τ2, με άλλο σώμα και IBIS.

Γι' αυτό δεν πουλάει. Ο κόσμος θέλει νέας γενιάς μηχανή και με IBIS.

Еφόσον αυτό δεν υπάρχει ακόμη (X-H2) συμβιβάζεται με νέας γενιάς μηχανή χωρίς IBIS (X-T3).
Δεν θα δώσει ίδια λεφτά για παλιότερης γενιάς μηχανή.

Δεν είναι τόσο πίσω;!

Δες καλύτερα:

Еφόσον αυτό δεν υπάρχει ακόμη (X-H2) συμβιβάζεται με νέας γενιάς μηχανή χωρίς IBIS (X-T3).

Να προσθέσουμε ότι η X-T3 έχει και καλύτερο υψηλότερης ανάλυσης σκόπευτρο. Βασικά αν κάποιος δεν θέλει απαραίτητα Ibis η X-T3 είναι καλύτερη επιλογή. Βέβαια όπως είπα στα 1.000 ευρώ η X-H1 είναι πειρασμός!!

Προσωπικα, θα επαιρνα (αν μπορουσα) την XH1 αντι της XT3.... το IBIS για μενα, που εχω primes (native και manual) ειναι must.

Και καλυτερο gripd.

Θα περιμενω (αναγκαστικα ) το επομενο μοντελο της που θα εχει και τα 2....

ΥΓ.. απο την αλλη , δε θελω μεγαλα σωματα. Τωρα εχω βολευετι με τις "μικρες" fuji xe3 - canon m100, αν εβγαινει η xe3 με IBIS και σπαστη οθονη , game over για μενα.

indeed.

Οταν ενα κορυφαιο σε specs σωμα οπως η Α73 (αλλα οχι σε ποιοτητα εικονας σε συγκριση με τον ανταγωνισμο αν και αυτο ειναι υποκειμενικο βεβαια) πουλιεται στα 2 χιλιαρικα με τασεις πτωσης πλεον τοτε οι m4/3 θα επρεπε να ειναι το πολυ στο χιλιαρικο.

Σαν ζεστα ψωμακια θα πουλουσαν (εξω πουλανε φυσικα) . Στην ουσια εχουν υποκαταστησει τις χαμηλου κοστους dslr στην αγορα ειναι η γνωμη μου τις οποιες ομως πολλες φορες ξεπερνουν σε specs αλλα και σε ποιοτητα εικονας.

Ομοιως οι καλες FF εχουν υποκαταστησει εδω και πολλα χρονια στους επαγγελματιες την χρηση μεσαιου φορμα που πολλες φορες αγγιζουν την ποιοτητα τους.

Το μικρο ψαρι καμια φορα....δειχνει τα δοντια του στο μεγαλο.

Λίγο of topic, άλλα επειδή είχα την Olympus em1II, είναι εξαιρετική μηχανή με πολλές δυνατότητες και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, άλλα δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα 1.800 ευρώ το σώμα που ζητάει. Ακόμα και στα 1.200 ευρώ πάλι ακριβή είναι. Επρεπε να κάνει το πολύ 1.000 ευρώ και αν, όσο πάει πλέον νομίζω στα grey market τώρα. Σε εικόνα υστερεί τόσο από FF όσο και από apsc, ενώ σε βίντεο μέτρια πράγματα. Η εστίαση σε CAF τόσο σε φώτο όσο και σε βίντεο επίσης μέτρια σε σχέση με τις σημερινές ναυαρχίδες. Δυστυχώς δείχνει πλέον την ηλικία της και πρέπει να κατέβει σε τιμή άμεσα.
Οπως είπες στα 1.000 ευρώ αν είχε σε επίσημη τιμή η em1 όπως και η panasonic G9, θα πουλούσαν τρομερά και θα έκαναν μεγάλη ζημιά στους ανταγωνιστές. Τώρα με τις τιμές που έχουν είναι μάλλον για ψαγμένους.

Δεν είναι τόσο πίσω;!

Δες καλύτερα:

ναι έρχεσαι στα λόγια μου, θέλει νέας γενιάς και με IBIS
(το νέα γενιάς σημαίνει νέος processor, γρηγορότερο AF, καλύτερο βίντεο κλπ)

αφού δεν έχει και τα δύο, προτιμά τα άλλα παρά το IBIS = χαμηλότερα στη λίστα προτεραιοτήτων

ότι είπα στην αρχή, δεν βέπω που διαφωνείς

Προσωπικα, θα επαιρνα (αν μπορουσα) την XH1 αντι της XT3.... το IBIS για μενα, που εχω primes (native και manual) ειναι must.

Και καλυτερο gripd.

Θα περιμενω (αναγκαστικα ) το επομενο μοντελο της που θα εχει και τα 2....

ΥΓ.. απο την αλλη , δε θελω μεγαλα σωματα. Τωρα εχω βολευετι με τις "μικρες" fuji xe3 - canon m100, αν εβγαινει η xe3 με IBIS και σπαστη οθονη , game over για μενα.

Καλά τα λες, προσωπικά και εγώ θα έπαιρνα την X-H1 σε σχέση με την Χ-Τ3, άλλα η X-T3 πραγματικά είναι ''δυναμίτης'' και δεν μπορείς να την αγνοήσεις εύκολα.
Από την άλλη στο σώμα που έχει η X-E3 θεωρώ αδύνατο να μπει ibis και αν μπει δεν ξέρω τι απόδοση θα είχε, ενώ το σώμα θα υπέφερε και από υπερθέρμανση και θα ρουφούσε και την μπαταρία άμεσα.
Πάντως με την απόδοση του ibis της Sony A6500 δεν είχα τρελαθεί, καμία σχέση με m4/3 μηχανή που είναι βράχος το ibis.