fujifilm x70

Αν καταλαβαίνω καλά τα βασικά απο φυσική/οπτική (μπορεί φυσικα να είναι ανεπαρκής η αντίληψή μου, και να μου ξεφεύγουν διάφορα, γιαυτό ζήτησα λινκ που να επεξηγεί ) δεν τιθεται θέμα ποιότητας φακού για αυτού του είδους την παραμόρφωση .. δεν εξαρτάται απο την ποιότητα φακου η παραμόρφωση προοπτικής.

Οσον αφορά την παραμόρφωση φακού .. υπάρχει πολύ μικρή μαξιλαροειδής παραμόρφωση στα ίδια επίπεδα με την Ricoh GRII

Για να βγεί πρακτικά άκρη (μια που επιστημονικά δεν το βλέπω να πιανει τόπο) θα χρειαστούν συγκριτικές λήψεις ίδιου κάδρου απο ίδια απόσταση .. και ίσως έτσι φανεί και ενα πλεονέκτημα του 4/3 φορμα σε τέτοια θέματα ;). Tωρα θα μου πείς πως να ταιριάξουν τα 4/3 με τα 3/2 ..

Η 23 είναι τραβηγμένη σε κροπ ισοδύναμο με 52mm FF .. το ενοχλητικό εδώ είναι η χάλια ευκρίνεια καθώς η fuji παίρνει το κεντρικό κροπ απο περιπου 4.5 Mpixel και το τεντώνει σε 16Mp (crop factor 2.8 σε σχεση με FF)

η λοξάδα υπάρχει διοτι είναι τραβηγμένη υπο γωνία (και οριζοντίως και καθέτως) .. εκτιμάς οτι δεν θα επρεπε να υπήρχε ή οτι είναι παραπάνω απο οτι έχεις συνηθίσει να βλέπεις ?.

Απάντηση: Re: fujifilm x70

Ηλία για να σου απαντησω με σιγουριά θα πρεπει να εχω την μηχανη στα χερια μου, πολλες απο τις φωτο του Νίκου που εχουν τραβηχθει απο χαμηλα και θα ειχαν σε ολες τις μηχανες παραμορφωςεις λογω προοπτικής (εκτος αν γινοταν χρηση tilt shift) έχουν γραμμες κτιρίων κοντα προς το το κέντρο που δεν θα επρεπε να γέρνουν τοσο αφου εκει η προοπτική δεν επηρεαζει την γεωμετρια (ουτε με φακο 28mm), αν αυτο οφειλεται σε μικρη κλίση της μηχανης (που μπορει) δεν μπορω να το πω χωρις την μηχανη στα χερια, αν αυτο συμβαινει ομως στα ακρα το φαινομενο συνηθως πολ/ται (και αυτη την αισθηση εχω εγω απο αυτα που ειδα), μακαρι να κανω λάθος και να ειναι αστερι ο φακος ... ,

αν ο ΝΙΚΟΣ έχει την διαθεση μπορει να κανει ενα πιο εμπεριστατωμένο τεστ σε φορμα 3:2 και οι δυο (ενας τοίχος με τουβλάκια θα μας λυσει την απορία ή ενα κτίριο απο χαμηλή αλλα ιδια γωνια για να δουμε συμπεριφορά σε συνδιασμο με προοπτική) και μια συγκριση με ενα 14mm στα m43, το ιδανικο θα ηταν αν ειχε χρονο να μου την εδινε ρυθμισμενη για ενα τεστ drive κατ ιδιαν....

Τα δειγματα συνολικά στα 28mm μου άρεσαν, αντιθετα με τις μετατροπές στα mm δεν ενθουσιάστηκα και θα προτιμούσα να δίνει RAW και χαμηλότερης αναλυσης αρχειο και οχι να βασίζεται στην ρουτίνα JPEG της μηχανης.

Συνολικά η μηχανή απευθυνεται σε ειδικό κοινο, κυρίως αν εισαι φωτογράφος τοπίου και δρόμου (και σε βολεύουν τα 28mm), σε κανενα εξαμηνο - χρονο που θα εχει σταθεροποιηθεί η τιμη της θα είναι πολυ καλη λυση η αγορά της, σαν να αγοράζεις ενα καλό 28αρι σταθερο φακό.

Last edited:
Νικο οταν την βγαλεις για πουλημα ,ριξε κανα τηλεφωνο:BDGBGDB55:

Ευχαρίστως ....αν ήταν δική μου :)
Δεν είναι όμως, μου την εχουν δώσει από την αντιπροσωπεία για δοκιμή και δυστυχώς αύριο την επιστρέφω :(

Ένα μέρος της δουλειάς μου είναι να οδηγώ και να φωτογραφίζω νέα μοντέλα μοτοσυκλετών στις διεθνείς τους παρουσιάσεις ανά τον κόσμο. Εκεί η Χ70 δείχνει να είναι η Νο1 επιλογή μου λόγω ποιότητας εικόνας και φορητότητας. Δεν έχω τα χρονικά περιθώρια να σταματάω όπου και όταν θέλω, καθόσον υπάρχει πλοηγός που μας πάει καρότσι και σταματάμε μόνο στα σημεία που γίνεται η φωτογράφησή μας από συνεργεία των εκάστοτε εταιριών. Η Χ70 μπαίνει σε μπροστινή τσέπη του τζάκετ και στο ρολάρισμα μου δίνει τη δυνατότητα να τη βγάλω, να φωτογραφίσω, να την ξαναβάλω μέσα και να συνεχίσω, πάντα εν κινήσει. Αν ήταν και αδιάβροχη δεν θα είχε αντίπαλο. Η Ricoh είναι επίσης μια λύση, αλλά την απέρριψα λόγω αργού AF. Όσο είχα την Χ100s, ποτέ δεν μπόρεσα να τη χρησιμοποιήσω με τον παραπάνω τρόπο. Είναι ξεκάθαρα χρηστική η επιλογή ανάμεσα σε 70 και 100, εμένα με βολεύει η πρώτη για τους λόγους που ανέφερα. Η συγκεκριμένη Χ70 που "τεστάρισα" δεν είχε serial No και είχε περασμένο πάνω της firmware 1.27. Από την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι πρόκειται για δείγμα προπαραγωγής και πως στις Χ70 εμπορίου το firmware αναφέρεται σαν 1.0. Θα την ξαναπάρω να τη δοκιμάσω, γιατί η Demo που δούλεψα είχε θεματάκι στην εστίαση όταν το φως λιγόστευε. Σίγουρα δεν είχε και την ταχύτητα του AF της XT1, ούτε καν της αναβαθμισμένης Χ-Ε2 μου, οπότε επιφυλάσσομαι να ενημερώσω σχετικά όταν δοκιμάσω μοντέλο εμπορίου. Συνολικά η Χ70 με ενθουσίασε και ψάχνοντάς την παράλληλα με αναζητήσεις στο διαδίκτυο ανακάλυψα ότι πολλοί λένε παπαριές και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Σε site που ποστάρισα πριν μέρες για παράδειγμα, γράφουν ότι είναι στα μείον της μηχανής το γεγονός ότι δεν μπορεί να καστομαριστεί το δακτυλίδι του φακού. Χαζομάρες, μάλλον στο MF τη δουλέψανε, όπου όντως το μόνο που κάνει είναι να εστιάσει. Όταν όμως τη δουλεύεις σε οποιαδήποτε λειτουργία AF, τότε μπορείς να το ρυθμίσεις να σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάζεις ISO, WB, Film Simulation ή/και ψηφιακό κροπ του φακού από 28 σε 35 και 50mm. Επίσης, έχει τόσα πολλά κουμπιά Fn και περιστροφικούς επιλογείς που σίγουρα θα καλύψουν κάθε ανάγκη. Όταν βρω μια μτχ σε λογική τιμή, τότε σίγουρα θα την πάρω. Για την ώρα, δεν έχω μία...

αντε και στα δικα μας..´:sleep:
Νικο η μηχανη περνει ιδια μπαταρια σαν της χ100??

Δεν θέλω να προσθέτω τέτοια σχόλια αλλά μου έκανε εντύπωση ένα από αυτά στο dpreview.
photo perzon
Veteran Member • Posts: 4,127
have owned over 250 cameras in the last 10 years as i am a camera collector. Not a photographer, not a traveler, but I test a camera taking few pictures of people. I have taken about 110,000 pictures. The X70 has made people look the best I have seen from all 250 cameras. The skin tones and look of the pictures are the best. This includes the Nikon D700, D5100, D90, D7000, Canon S100, S95, S90, S110, G5x, G7X, G10, G12, all Sonys, Olympus Pen-F, E-PL7, 6, 5, E-PM2, E-P5, Nikon A Coolpix, Ricoh GR. Babies look angelic with faces full of health and pink.

Also it has better high ISO skin tones than the Nikon A and not to speak of (ugly zombie grey) Ricoh GR skin tones.

The X70 is also even better than the T1, T10, X-A1, X-M1, even the X100. The X-E1 comes close. This was a big surprise to me as it was unexpected.

And it is smaller than other Fujis. It is stuck at one mm. But the cheating trick works well at 28, 35, 50mm.

It is also a fun camera. It is quick to focus, focuses accurately. I reccomend it.
Πραγματικά φαίνεται να έχει πολύ ενδιαφέρον η καμερούλα.

Γεγονός είναι πως το αρχείο που δίνει είναι ξεχωριστό και πως ανυπομονώ να την ξαναπιάσω στα χέρια μου. Τότε θα μπορώ να τη δουλέψω και σε άλλα film Simulation αλλά και να τραβήξω raw να δω τι παίζει με την ελαστικότητα του αρχείου στην επεξεργασία. Διαβάζοντας αυτό το review http://fujilove.com/fujifilm-x70-review/ η ανυπομονησία μου έγινε μεγαλύτερη.

Eδω και δεκα μερες κατοχος και εγω της x70, αφου πριν απο 2 μηνες αποφασισα χωρις κανενα λογο να δώσω την αγαπημενη μου x100s και μετα απο ενα γρηγορο πέρασμα απο την xt10 , τελικα καταλαβα οτι η καλυτερη φωτογραφικη ειναι αυτη που εχεις παντα μαζι σου....Καπως ετσι θα ξεκινησω τις πρωτες εντυπωσεις μου για την x70. H μηχανη σε θεμα φορητοτητας ειναι εξαιρετικη. Ειναι μεγαλη υπόθεση να εχεις τετοια φωτογραφικη ποιοτητα σε ενα τοσο μικρο και στιβαρο σωμα. Η οθονη αφης με εχει βολεψει αφανταστα ειδικα στην ετστιαση προσωπων θα ελεγα οτι ειναι πολυ γρηγορη και πολυ βολικη. Ο φακος στα ματια τα δικα μου εξαιρετικος ,ιδανικος για streetfotography αλλα και για πορτετρακια με λιγο προσπαθεια ,εχει ταιριαξει απολυτα με το σωμα της μηχανης. Επισης το ψευτοζουμ στα 35mm και στα 50mm ειδικα την μερα βοηθαει πολυ. Η εστιαση στα ιδια με την xt10. Τελος εχω δει καλυτερα αποτελεσματα στην απεικονιση των χρωματων των προσωπων σε σχεση με της δυο προηγουμενες fuji που είχα (τωρα αυτο πως εχει γινει μη με ρωτατε) καθως και λιγο καλυτερη φωτομετρηση. Τι μου λείπει???? Ενα μικρο σκοπευτρο και το διαφραγμα στο f/2. Πραθετω μερικα δειγματα χωρις καμια επεξεργασια για σχολια και εντυπωσεις......

DSCF1519 by Billvr100, on Flickr

DSCF1463 by Billvr100, on Flickr

DSCF1466 by Billvr100, on Flickr

DSCF1518 by Billvr100, on Flickr

DSCF1577 by Billvr100, on Flickr

Μεγεια! Βαλε και καμια με χαμηλο φωτισμο/νυχτερινη οποτε μπορεσεις.

Καλοτράβηχτη. Τελικά σου αρέσει η fuji και καλά κάνεις.
Οι φωτογραφίες δείχνουν μια χαρά.
Η χρωματική απεικόνιση στα πρόσωπα είναι από τις καλύτερες σε fuji και έχει γραφτεί και αλλού αυτό.

Μεγειές ! Αν είχε σταθεροποίηση ίσως να ήταν η πρώτη μου fuji μετά από (πολλά) χρόνια... Αλλά μην με ακούς εμένα, καλοτράβηχτη! :ernaehrung004:

Καλορίζικη και περιμένουμε κι άλλες φωτογραφίες με πρόσωπα και βραδινά.
Ελπίζω η Fuji να βάλει την οθόνη αφής σε μελλοντικές μηχανές με εναλλαξιμους φακούς.

καλοκλικοτη!

αν περασουν και το acros με firmware στην x70, η ricoh θα το κλεισει το μαγαζι:flipout:

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Σύντομα θα ανεβάσω και βραδινές....

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

@zots με γειά! στην προτελευταία φωτο βλέπω αρκετή παραμόρφωση (βλ. το σπίτι πάνω αριστερά). είναι ενοχλητικό το φαινόμενο γενικά? πώς τη βλέπεις?
έχεις δοκιμάσει τα 35mm και 50mm modes? χάνει πολύ σε ποιότητα ή είναι usable οι φωτογραφίες?

@zots με γειά! στην προτελευταία φωτο βλέπω αρκετή παραμόρφωση (βλ. το σπίτι πάνω αριστερά). είναι ενοχλητικό το φαινόμενο γενικά? πώς τη βλέπεις?
έχεις δοκιμάσει τα 35mm και 50mm modes? χάνει πολύ σε ποιότητα ή είναι usable οι φωτογραφίες?
Το φαινόμενο στα μάτια τα δικά μου δεν είναι ενοχλητικό... Όσο για την αλλαγή σε 35mm και σε 50mm νομίζω ότι υπάρχει αλλοίωση μόνο σε χώρους με χαμηλό φωτισμό.... Σε φωτογραφίες την μέρα η ποιότητα είναι αρκετά καλή.

ευχαριστώ για την απάντηση. από τις φωτογραφίες που ανέβασες φαίνεται να αποδίδει πολύ καλά ο φακός.