Full Metal Jacket

Δισκάρα! :worshippy:

Προσωπικά της οφείλω πολλά γιατί ήταν ο πρώτος δίσκος των Metallica που άκουσα και μετά στράφηκα αυτόματα σε Kill em all και Ride the lightning!

Να πω την αμαρτία μου,το απολύτως αγαπημένο είναι το ...and justice for all (έβαφα κάτι κάγκελα όταν το άκουγα και έχει συναισθηματική αξία. :) ).

Φοβερό και το ...and justice for all με απίστευτα κομμάτια μέσα αλλά σαν μικρός και ούγκανος που ήμουν τότενες οι πιο "thrash" δίσκοι τους μου έκαναν περισσότερη εντύπωση.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Full Metal Jacket

Να πω την αμαρτία μου,το απολύτως αγαπημένο είναι το ...and justice for all (έβαφα κάτι κάγκελα όταν το άκουγα και έχει συναισθηματική αξία. :) ).

Όπως έχω γράψει βρίσκομαι σε φάση αναθεώρησης αρκετών δίσκων.Τα τελευταία χρόνια και γα μένα το "λευκό" έχει ξεπεράσει το Puppets,ή έστω βρίσκεται μαζί του στα απολύτως αγαπημένα μου.
Λέγοντας αυτά,το Puppets παραμένει ένα All Killer No Filler άλμπουμ,με ριφφς που σου καρφώνονται στο μυαλό από το πρώτο άκουσμα και πανω απ'ολα διαθέτει από τα πιο τσαμπουκαλεμένα groove που έχουν ηχογραφηθεί ποτέ στο μεταλ.Το '86 είχαν βγεί αριστουργήματα στο thrash ηταν μια από τις καλύτερες συγκομιδές...

Σπυράκλα....τα σέβη μου...

Το βάζω εδώ γιατί κατά βάθος είναι thrash..
Ιδανικό για μπυροποσία,δεν προσφέρεται για πάρε δώσε με τον οξαποδό. :)

Satanika-Sodomize The Nun.

απο τις λιγες φωνες στην μουσικη σκηνη, που η φωνη δρα καταλυτικα σαν οργανο, συμβαλλοντας στην ατμοσφαιρα..
δεν ειναι χαρακτηριστικο κομματι των οσων περιγραφω, αλλα ειναι φουλ μεταλ...

Τολμηροί στίχοι, ευέλικτα φωνητικά, μελωδία με oriental στοιχεία,
οι IGNEA σε δύο μικρά live μας φτιάχνουν το κέφι.

IGNEA — Alexandria (Live)

IGNEA — Petrichor (Live at BSMF 2017)

Τελη 90'ς νομιζω 1998. Τρυφερη ηλικια λυκειου για εμενα. Ειχα ηδη λατρεψει την Σουηδια και τα μεταλλο-παραγωγα της οποτε το πρωτο αλμπουμ των the haunted απλα μου μιλησε....απο το απιστευτο λογοτυπο και μινιμαλιστικο εξωφυλλο που θα μπορουσε να ναι αφισα ταινιας ειχα μεινει αναυδος.

Το thrash επιτελους μετα τα μεγαθηρια των 80'ς που ειχαν σωπασει, παιγμενο μοντερνα και καθε κομματι να ναι ενα κ ενα για ατελειωτο moshpit και κοπανημα....

Δυστυχως ελεω εξεταστικης εχασα το παρθενικο τους λαιβ στην χωρα μας....αλλα ευτυχως στον δευτερο δισκο τους εδωσα το παρων! Με ενα χαμενο παπουτσι στην διαρκεια της μισης συναυλιας και ενα χαμενο κινητο τηλεφωνο μεσα στον ορυμαγδο τα θεωρω ενα απο τα πιο επιτυχημενα λαιβ...μαζι με dark tranquillity τοτε...δυστυχως δε θυμαμαι το ονομα του κλαμπ...ισως woodstock?? Πρεπει να κλεισε στα επομενα χρονια. Τρυπα τελειως και θυμαμαι ειμασταν σιγουρα υπεραριθμοι στα ορια του επικινδυνου, εγκληματικου....

The haunted - three times

Night Prowler - AC/DC (Highway To Hell,1979)

To πιο "ΖΖΤοp" τραγουδι των AC/DC (μαζι με το Ride On)

Απο το 1988 οι Paradise Lost μας χαρίζουν δυνατά album γεμάτα συναίσθημα και σκέψη..
Μερικές τυχαίες επιλογές..

Paradise Lost - Embers Fire 1993

Paradise Lost - Forever Failure (1995)

PARADISE LOST - Darker Thoughts (2020)

Paradise lost προσκυναμε απλα...

Ποσταρω ενα κομματι απο μια Ελβετικη μπαντα, τους schammasch. Ελβετικο black metal χαχαχα ακυρο αλλα υπαρχει.
Με τον τελευταιο τους δισκο πανε λιγο πιο μπροστα στο mainstream ας πουμε με κομματια οπως το παρακατω με το πιασαρικο ρεφραιν. Πολυ καλοι.

Schammasch - a paradigm of beauty

Black+Thrash+ epic =Zemial
Zemial - I TAN I EPI TAS

Zemial - Face of Congueror

Τελη 90'ς νομιζω 1998. Τρυφερη ηλικια λυκειου για εμενα. Ειχα ηδη λατρεψει την Σουηδια και τα μεταλλο-παραγωγα της οποτε το πρωτο αλμπουμ των the haunted απλα μου μιλησε....απο το απιστευτο λογοτυπο και μινιμαλιστικο εξωφυλλο που θα μπορουσε να ναι αφισα ταινιας ειχα μεινει αναυδος.

Το thrash επιτελους μετα τα μεγαθηρια των 80'ς που ειχαν σωπασει, παιγμενο μοντερνα και καθε κομματι να ναι ενα κ ενα για ατελειωτο moshpit και κοπανημα....

Δυστυχως ελεω εξεταστικης εχασα το παρθενικο τους λαιβ στην χωρα μας....αλλα ευτυχως στον δευτερο δισκο τους εδωσα το παρων! Με ενα χαμενο παπουτσι στην διαρκεια της μισης συναυλιας και ενα χαμενο κινητο τηλεφωνο μεσα στον ορυμαγδο τα θεωρω ενα απο τα πιο επιτυχημενα λαιβ...μαζι με dark tranquillity τοτε...δυστυχως δε θυμαμαι το ονομα του κλαμπ...ισως woodstock?? Πρεπει να κλεισε στα επομενα χρονια. Τρυπα τελειως και θυμαμαι ειμασταν σιγουρα υπεραριθμοι στα ορια του επικινδυνου, εγκληματικου....

The haunted - three times

Το club ήταν το Woodstock και ήμουν και εγώ μέσα..Έπαιξαν δυο βραδιες μοιράζοντας το headlining,...Πολύς κόσμος μέσα..Σε κάποια φάση λεω στον μπροστινο μου να μαζέψει λίγο το μαλλί του να ανάψω τσιγάρο..Επικές στιγμές..

Χεχε ομορφες στιγμες οντως.

Εγω ειχα παρει υπογραφη απο τον εναν διδυμο Bjorler τον κιθαριστα αλλα και απο τον Stanne των Tranquillity. Για μενα ηταν ονειρο τα δυο αυτα συγκροτηματα.

Δεν εχω την παραμικρη ιδεα για το εισητηριο...ελπιζω να μην εχει χαθει η πεταχτει...

Να ποσταρω και ενα νεο κομματι απο τους αγαπημενους gojira.

Το next best thing, μαλλον το επαναδιατυπωνω το best thing σε metal σημερα.

Πολυ ομορφο βιντεο με νοημα και φοβερο κομματι. Ανυπομονω για τον νεο δισκο τους. Επισης στο rockwave πριν μερικα χρονια που χαν ερθει headline ηταν μαγικη εμπειρια. Respect στους Γαλλους.

Gojira - Amazonia