Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Quote:
Originally Posted by Sboulio
Να περιμένετε αναβάθμιση μέχρι τέλους της επόμενης εβδομάδας... έχω ήδη έκδοση που δοκιμάζω και δουλεύει αρκετά καλά εκτός από ένα bug στο κλείσιμο εγγραφών. Δουλεύει και το time shift άψογα αφού το άφησα ολόκληρο βράδυ να παίζει με time shift... Το media player είναι πιο σταθερό αλλά όπως έγραψα και σε προηγούμενο post θα συνεχίσει να μην παίζει αρχεία άνω των 4GB.

Για την πιο πανω αναβαθμιση , λεω !!

Sboulio, φιλε, περιμενουμε !!!

Υπαρχει η δυνατοτητα να δουμε σε τι προτυπο εκπεμπουν τα καναλια; Διαβασα πως η ερτ γυρισε πλεον σε mpeg4 αλλα επειδη δεν βλεπω καμια διαφορα στην ποιοτητα της εικονας ηθελα να δω αν εμφανιζεται καπου αυτη η πληροφορια στον δεκτη

οχι δεν γινεται δυστηχως και μακαρι να ειχαμε καποιες επιλογες σε αυτο το θεμα
ο φιλος ο sboulio σε καποια αναβαθμιση μακαρι να το βαλει να εχουμε καποια παραπανω στοιχεια των καναλιων.
η ερτ δεν γυρισε ακομα σε mpeg-4 θα γινει συντομα ομως.

προφανως το κανει δοκιμαστικα τοτε οπως επισης το ιδιο ισχυει για τα καναλια hd

Μπορείτε να δοκιμάσετε άφοβα την παρακάτω αναβάθμιση (όχι όμως εσείς που έχετε 2ο τηλεχειριστήριο λόγω LG τηλεόρασης) και να μου πείτε εντυπώσεις
https://www.rapidshare.com/files/456893456/DTR2205HDPVR_B206.rar
δοκίμασα αρκετές φορές το timeshift αλλά και τις εγγραφές χωρίς προβλήματα.
Το μόνο bug αυτή τη φορά ήταν ότι πολλές φορές κολλούσε στο κλείσιμο της εγγραφής αλλά μετά το κλασικό reset (βγάλσιμο πρίζας ή πίεση διακόπτη στην πρόσοψη για περίπου 5 δευτερόλεπτα) το αρχείο ήταν στη θέση του και αναπαράγονταν κανονικά.
Αν βρείτε κάποιο άλλο bug πείτε μου σας παρακαλώ και να θυμάστε... ποτέ μην κάνετε διαμόρφωση από το δέκτη. Ο δέκτης απλά και μόνο διαγράφει όλα τα αρχεία κατά το format! για να διαμορφώσετε κάποιο δίσκο θα πρέπει να το κάνετε από υπολογιστή.
Η έκδοση είναι Β2.06 αλλά πλέον μπορεί να επιστρέψει στην 2.04 σε περίπτωση προβλήματος!

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Καλώς όρισες και πάλι ...

Εμείς (LG) φαίνεται ότι θα περιμένουμε, ακόμη ...

Γι' αυτό κάνετε, οι υπόλοιποι, γρήγορα το test !!!

Εκανα ενα πολυ προχειρο ελεγχο χωρις να κανω μεγαλη εγγραφη και θα πω την αποψη μου με οσα προλαβα να δω. Νομιζω πως εχει πολυ καλυτερη αποδοση χρωματων, ειδικα στα κρατικα αλλα μαλλον αυτα το γυρισαν πλεον σε mpeg4 γιατι εχουν μεγαλη διαφορα ποιοτητας, αλλα εχει και ενα προβλημα με τις παλιες εγγραφες καθως αν γυρισεις γρηγορα μια εγγραφη καποιες φορες χανει τον ηχο (οχι σε ολες τις εγγραφες ομως και αυτο ειναι το παραξενο)

Εκανα ενα πολυ προχειρο ελεγχο χωρις να κανω μεγαλη εγγραφη και θα πω την αποψη μου με οσα προλαβα να δω. Νομιζω πως εχει πολυ καλυτερη αποδοση χρωματων, ειδικα στα κρατικα αλλα μαλλον αυτα το γυρισαν πλεον σε mpeg4 γιατι εχουν μεγαλη διαφορα ποιοτητας, αλλα εχει και ενα προβλημα με τις παλιες εγγραφες καθως αν γυρισεις γρηγορα μια εγγραφη καποιες φορες χανει τον ηχο (οχι σε ολες τις εγγραφες ομως και αυτο ειναι το παραξενο)

Δοκίμασε και το timeshift που σε προβλημάτιζε παλιότερα..
Για το πρόβλημα του ήχου, έχω εξηγήσει ότι θα υπάρχει σε εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν με την προηγούμενη "επίσημη" έκδοση Β2.04 καθώς έχει αλλάξει πλέον ο τρόπος δημιουργίας του αρχείου. σε εγγραφές που έγιναν με τις νέες εκδόσεις δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

προσωπικα δεν ασχολουμαι με της εγγραφες
εκανα την αναβαθμιση και μπορω να πω οτι εχει
καλυτερη αναλυση ειναι πιο ζωντανη η εικονα.

Δοκίμασε και το timeshift που σε προβλημάτιζε παλιότερα..
Για το πρόβλημα του ήχου, έχω εξηγήσει ότι θα υπάρχει σε εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν με την προηγούμενη "επίσημη" έκδοση Β2.04 καθώς έχει αλλάξει πλέον ο τρόπος δημιουργίας του αρχείου. σε εγγραφές που έγιναν με τις νέες εκδόσεις δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Σε οτι αφορα τον ηχο εχω την αισθηση οτι ολες οι εγγραφες ειχαν γινει με την Β2.04 και θα περιμενα πως θα ειχε σε ολες προβλημα και οχι μονο σε ορισμενες για αυτο και το αναφερω.
Το timeshift το δοκιμαζω τωρα. Αν εχω καταλαβει καλα πλεον απο την στιγμη που θα αρχισω να βλεπω μια σταματημενη εκπομπη θα εχω συνεχως +2 ωρες. Σταματησα μια εκπομπη στις 6 και στο info δειχνει απο τις 6 εως τις 8. Αυτο απο οτι καταλαβα δεν θα αλλαξει αλλα θα συνεχιζει να παιζει κανονικα

Μπορείτε να δοκιμάσετε άφοβα την παρακάτω αναβάθμιση (όχι όμως εσείς που έχετε 2ο τηλεχειριστήριο λόγω LG τηλεόρασης) και να μου πείτε εντυπώσεις
https://www.rapidshare.com/files/456893456/DTR2205HDPVR_B206.rar
δοκίμασα αρκετές φορές το timeshift αλλά και τις εγγραφές χωρίς προβλήματα.
Το μόνο bug αυτή τη φορά ήταν ότι πολλές φορές κολλούσε στο κλείσιμο της εγγραφής αλλά μετά το κλασικό reset (βγάλσιμο πρίζας ή πίεση διακόπτη στην πρόσοψη για περίπου 5 δευτερόλεπτα) το αρχείο ήταν στη θέση του και αναπαράγονταν κανονικά.
Αν βρείτε κάποιο άλλο bug πείτε μου σας παρακαλώ και να θυμάστε... ποτέ μην κάνετε διαμόρφωση από το δέκτη. Ο δέκτης απλά και μόνο διαγράφει όλα τα αρχεία κατά το format! για να διαμορφώσετε κάποιο δίσκο θα πρέπει να το κάνετε από υπολογιστή.
Η έκδοση είναι Β2.06 αλλά πλέον μπορεί να επιστρέψει στην 2.04 σε περίπτωση προβλήματος!

Φιλε Sboulio,
εισαι πρωτος,
Ευχαριστουμε !!

Θα τη δοκιμασω κι εγω σε λιγο !

Respect !!
Μανος.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Το timeshift κόλλαγε στην προηγούμενη έκδοση (ή μπορεί στην beta), και ξαφνικά χανόταν η αποθηκευμένη ώρα και όλο η εκπομπή που ήθελες να δεις αργότερα. Αυτό έκανε σε εμένα στην beta 2.04. Αυτό μάλλον εννοεί ο φίλος μας ο Sboulio οτι έχει λυθεί τώρα. Πάντως το πρόβλημα στον ήχο σε εμένα στην beta μου το έκανε και σε καινούριες εγγραφές. Δεν ήταν μόνο θέμα παλιών εγγραφών. Ελπίζω να έχει λυθεί τώρα και αυτό. Ευχαριστούμε φίλε Sboulio για την ανταπόκριση, και την δική σου και της εταιρίας. Εγκατάσταση το βράδυ, καναδυό μέρες για δοκιμή και γράφω εντυπώσεις.

Έκανα αναβάθμιση τον δέκτη από την έκδοση Β204 στην Β206. Τα χρώματα είναι πιο έντονα άλλα μετά έκλεισα τον δέκτη και όταν πήγα να τον ανοίξω ξανά δεν άνοιγε ούτε από το τηλεχειριστήριο ούτε από το κουμπί του δέκτη. Τον έβγαλα για λίγο από την πρίζα άλλα και πάλι τίποτα...καμιά ιδέα??????

Οπως ειπα και πριν χρησιμοποιησα το timeshift στις 6 ακριβως, το προχωρησα κανα 30λεπτο και το αφησα να παιζει. Στις 8:10 που πηγα να το τσεκαρω ειχε κολλησει ο δεκτης οπως εκανε και πρωτα δηλαδη μετα το 2ωρο

Σε μια μικρη δοκιμη >>
- χανει τον ηχο σε παλιες εγγραφες με τη 2.04 , αλλα οχι σε εγγραφη με τη νεα 2.06 (ομως εγραψα μονο 5 λεπτα , δοκιμαστικα).
- πολυ καλη-ευκρινης εικονα
- κανει κανονικα προγραμματισμενη εγγραφη (ανοιγει απο σβηστος, γραφει ,σβηνει)
- Time shift δε δοκιμασα.
Θα τον αφησω να κανει τη νυχτα και προγραμματισμενη 4ωρη εγγραφη, να δω πως θα παει.
Παντως, ως ωρας, ειμαι ευχαριστημενος !!

Φιλε Sboulio,
και παλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!!

Respect !!!
Μανος.

Ειναι δυνατη η επιστροφη απο την 2.06 στην 2.02?

Στην 2.02 η κυριλλικη δουλευε μια χαρα, οταν γινοταν επιλογη της ανατολικης ευρωπης. Μηπως θα μπορουσε να γινει καποια αναβαθμηση στο μελλον και για τα κυριλλικα?

Επειδή ο 2219 δεν έχει δικό του θέμα, να ρωτήσω με την ευκαιρία αν θα έχουμε νέο firmware για αυτόν; Ασχολούμαι σήμερα με άλλο δέκτη με ALi, που έχει λυμένα κάποια από τα προβλήματα, πχ.
έλλειψη δυνατότητας εβδομαδιαίας εγγραφής
το OSD να ξεχνάει να φύγει
στον προγραμματισμό, η εμφάνιση της ώρας σε 12ωρο ενώ ήθελε 24ωρο
Ότι σβήνει πάντα μετά την προγραμματισμένη εγγραφή

Last edited:

Έκανα αναβάθμιση τον δέκτη από την έκδοση Β204 στην Β206. Τα χρώματα είναι πιο έντονα άλλα μετά έκλεισα τον δέκτη και όταν πήγα να τον ανοίξω ξανά δεν άνοιγε ούτε από το τηλεχειριστήριο ούτε από το κουμπί του δέκτη. Τον έβγαλα για λίγο από την πρίζα άλλα και πάλι τίποτα...καμιά ιδέα??????

Για τον DTR2205 μιλάς; Που τη βρήκες την αναβάθμιση; Πήγα στη σελίδα την επίσημη κι έχει ακόμα τις δύο πρώτες.

Για τον DTR2205 μιλάς; Που τη βρήκες την αναβάθμιση; Πήγα στη σελίδα την επίσημη κι έχει ακόμα τις δύο πρώτες.
Ναι για τον DTR2205 λέω. Την ανέβασε ο Sboulio χθες. Μπορείς να την βρεις στην προηγούμενη σελίδα.