Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Καλημερα παιδια αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR
χθες τον εκανα αναβαθμιση εβαλα to 202 και μετα το 204 ολα πηγαν καλα με την αναβαθμιση αλλα εβαλα να κανει μια προγραμματισμενη εγγραφη για 4 ωρες συγκεκριμενα απο της 1:00 - 5:00 το πρωι και εκανε εγγραφη μονο μια ωρα τι εχω κανει λαθος?
Στην προηγουμενη κατασταση που τον ειχα με την αναβαθμιση 1.03 που ειχα βαλει δεν ειχα αντιμετωπισει κανενα προβλημα.

Απ' ότι έχω καταλάβει, ο δέκτης υποστηρίζει μέχρι ανάλυση 1080i και όχι 1080p ή κάνω λάθος;

οσοι εχετε scanaρει τα καναλια των μπουκετων της ΕΡΤ na ta scanaρετε πάλι καθώς το ένα μπουκέτο γύρισε σε mpeg4 και ο δέκτης φέρνει μόνο ήχο και όχι εικόνα.
Μάλλον ο δέκτης "διαβάζει" την πρώτη φορά το μπουκέτο και αν αυτό αλλάξει κωδικοποίηση ο δέκτης δεν κάνει realtime "διάβασμα" για να ενημερωθει για την αλλαγή.

Απ' ότι έχω καταλάβει, ο δέκτης υποστηρίζει μέχρι ανάλυση 1080i και όχι 1080p ή κάνω λάθος;

Πάντα το ψηφιακό σήμα και το δορυφορικό είναι σε 1080i, ποτέ ρ, σε όλη την ευρώπη, ειδάλλως θα πέρναγε χαμηλό bitrate σε βάρος της εικόνας, άσε το χώρο που θέλει, καλά είναι και το i, ίσως καλύτερο στην κίνηση απ το ρ.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Καλησπέρα παιδιά. Sorry αν είναι λίγο off topic αλλά δε βρήκα κάτι άλλο. Σήμερα πήρα τον Hyundai HDT3001HDPVR και προσπαθώ να βρώ κάποια αναβάθμιση στο site της Funai Αμοιρίδης αλλά δε βρήκα. Κάπου δίαβασα πως δέχεται τα ίδια αρχεία αναβάθμισης με τον Funai 2205. Ισχύει κάτι τέτοιο? Το θέμα είναι αν με την αναβάθμιση υποστηρίξει και ήχο DTS που είναι και το μοναδικό πρόβλημά μου. Thanks.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Καλησπέρα παιδιά. Sorry αν είναι λίγο off topic αλλά δε βρήκα κάτι άλλο. Σήμερα πήρα τον Hyundai HDT3001HDPVR και προσπαθώ να βρώ κάποια αναβάθμιση στο site της Funai Αμοιρίδης αλλά δε βρήκα. Κάπου δίαβασα πως δέχεται τα ίδια αρχεία αναβάθμισης με τον Funai 2205. Ισχύει κάτι τέτοιο? Το θέμα είναι αν με την αναβάθμιση υποστηρίξει και ήχο DTS που είναι και το μοναδικό πρόβλημά μου. Thanks.

Δεν έχεις παρά να κατεβάσεις τις δύο αναβαθμίσεις που κυκλοφορούν εδώ για τον DTR2205, είναι στο κάτω μέρος της σελίδας με μπλέ γράμματα, πρώτα θα περάσεις την 2.02 και μετά την 2.04 και θα το καταλάβεις αν το διαβάσει ο δέκτης σου, αν δεν το διαβάσει δεν θα δέχεται τα ίδια αρχεία. Πάντως δεν το χω ξανακούσει αυτό για να μαι ειλικρινής. Επίσης δεν υπάρχει στα σχέδια ήχος DTS παρά μόνο DOLBY DIGITAL 5.1.

Δεν έχεις παρά να κατεβάσεις τις δύο αναβαθμίσεις που κυκλοφορούν εδώ για τον DTR2205, είναι στο κάτω μέρος της σελίδας με μπλέ γράμματα, πρώτα θα περάσεις την 2.02 και μετά την 2.04 και θα το καταλάβεις αν το διαβάσει ο δέκτης σου, αν δεν το διαβάσει δεν θα δέχεται τα ίδια αρχεία. Πάντως δεν το χω ξανακούσει αυτό για να μαι ειλικρινής. Επίσης δεν υπάρχει στα σχέδια ήχος DTS παρά μόνο DOLBY DIGITAL 5.1.

Τώρα που το γκούγκλαρα είδα στα χαρακτηριστικά ότι δεν έχει σύνδεση ομοαξονική ή οπτική για ψηφιακό ήχο, άρα dolby 5:1 όταν εκπέμψουν θα πάρεις μόνο απ την hdmi, την οποία θα πρέπει να την δώσεις σε ενισχυτή έτσι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μπορεί κι εγώ να μη κατάλαβα καλά βέβαια, αλλά κάτι είδα εδώ:

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1156601&postcount=207

Τώρα τί ακριβώς είναι το αρχείο που γράφει παρακάτω δε ξέρω. ίσως να στέιλω pm στο παιδί που το'γραψε. Πάντως στο μενού του Hyundai δεν υπάρχει πουθενά δυνατότητα αναβάθμισης. Απλά κάπου γράφει την έκδοση λογισμικού που τρέχει. Και κάτι άλλο. Για όσους ενδιαφέρονται να τον αγοράσουν. Σε αντίθεση με ότι γράφει στο manual ο δέκτης αναγνωρίζει κανονικότατα δίσκους NTFS(δοκίμασα 320GB σκληρό και 8GB στικάκι) και εννοείται πως τρέχει mkv άνω των 4GB.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μπορεί κι εγώ να μη κατάλαβα καλά βέβαια, αλλά κάτι είδα εδώ:

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1156601&postcount=207

Τώρα τί ακριβώς είναι το αρχείο που γράφει παρακάτω δε ξέρω. ίσως να στέιλω pm στο παιδί που το'γραψε. Πάντως στο μενού του Hyundai δεν υπάρχει πουθενά δυνατότητα αναβάθμισης. Απλά κάπου γράφει την έκδοση λογισμικού που τρέχει. Και κάτι άλλο. Για όσους ενδιαφέρονται να τον αγοράσουν. Σε αντίθεση με ότι γράφει στο manual ο δέκτης αναγνωρίζει κανονικότατα δίσκους NTFS(δοκίμασα 320GB σκληρό και 8GB στικάκι) και εννοείται πως τρέχει mkv άνω των 4GB.

Aν είναι έτσι θα πας στο μενού "εγκατάσταση" κι εκεί πρέπει να γράφει αναβάθμιση stb, έτσι γράφει στο δικό μου, για ψάξτο. Αυτό εδώ εννοείς; NEC_EMMA3SLHD.UPG. Ετσι θα στο δείξει όταν το κατεβάσεις και το αποσυμπιέσεις κι εμένα μου το γράφει και στις πληροφορίες συστήματος του δέκτη αυτό.

Last edited:

Πολλές διαφορές σαν να έχουν οι 2 δέκτες για να είναι κλώνοι, άλλες υποδοχές και σημαντική η διαφορά με την υποστήριξη NTFS στο firmware. Μήπως να περιμέναμε να δούμε τι θα πει ο Sboulio;
Ως τότε, έχετε κάποια φωτογραφία από το πίσω μέρος και το τηλεχειριστήριο να δούμε αν και κατά πόσο είναι ίδιοι;
Και παίζει και ταινίες πάνω από 4GB οπότε μάλλον είναι καλύτερος από τον 2205 και από άλλον κατασκευαστή που δεν έχει αυτό το πρόβλημα..
Ποιός ο λόγος να του αλλάξεις firmware;

Last edited:

Αξιζει να ρισκαρεις ενα πιθανοτατο καψιμο του δεκτη βαζοντας ξενο firmware για τον dts ηχο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Aν είναι έτσι θα πας στο μενού "εγκατάσταση" κι εκεί πρέπει να γράφει αναβάθμιση stb, έτσι γράφει στο δικό μου, για ψάξτο. Αυτό εδώ εννοείς; NEC_EMMA3SLHD.UPG. Ετσι θα στο δείξει όταν το κατεβάσεις και το αποσυμπιέσεις κι εμένα μου το γράφει και στις πληροφορίες συστήματος του δέκτη αυτό.

Δεν υπάρχει πουθενά στο μενού κάτι για εγκατάσταση όπως στον Funai που είδα. Ούτε στο μενού USB. Δε τρέχει τίποτα όμως αν με την αναβάθμιση δεν κερδίσω DTS support εννοείται δεν κάνω καθόλου. Γιατί κατά τα άλλα τα'χει όλα. Και PVR και timeshift αν και ακόμη δεν τα είδα καθόλου αυτά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως. Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα για φωτό. Στο google βρίσκεται εύκολα φωτό πάντως τουλάχιστον της πρόσοψης.

Πολλές διαφορές σαν να έχουν οι 2 δέκτες για να είναι κλώνοι, άλλες υποδοχές και σημαντική η διαφορά με την υποστήριξη NTFS στο firmware. Μήπως να περιμέναμε να δούμε τι θα πει ο Sboulio;
Ως τότε, έχετε κάποια φωτογραφία από το πίσω μέρος και το τηλεχειριστήριο να δούμε αν και κατά πόσο είναι ίδιοι;
Και παίζει και ταινίες πάνω από 4GB οπότε μάλλον είναι καλύτερος από τον 2205 και από άλλον κατασκευαστή που δεν έχει αυτό το πρόβλημα..
Ποιός ο λόγος να του αλλάξεις firmware;

Δεν θα διαφωνήσω, τι γίνεται όμως και με την εικόνα; Ο δικός μου είναι ξουράφι κατά γενική ομολογία, θα θελα όμως να ταν από δω Αθήνα το παλληκάρι και να κάναμε ανταλλαγή και σύγκριση ο καθένας στο χώρο του, ό,τι πρέπει θα ταν να τον έβλεπα σε σύνδεση hdmi στο χώρο μου, όμως μεγάλο μειονέκτημα δεν έχει ψηφιακή έξοδο ήχου, εγώ στον δικό μου έχω συνδέσει την ομοαξονική στον ενισχυτή για όταν βλέπω στο προβολικό και την κλασσική στερεοφωνική με τα δύο rca στην tv που την έχω με component απ τον δέκτη (κι άλλο μειονέκτημα του κλώνου του f&u) γιατί θα πρέπει να χει splitter hdmi για ταυτόχρονη εικόνα σε τηλεόραση και προβολικό.

Από Saturn τον πήρα πάντως παιδιά, δε νομίζω να είναι κακό να το πούμε. Αν κάποιο παλικάρι από Αθήνα θέλει να τον πάρει για να κάνετε σύγκριση!

Και εγω τον κοιτουσα αυτο τον δεκτη και θα τον εχω υποψη για οποτε ερθει με το καλο η ψηφιακη στην χαλκιδικη. Οποτε εχεις εντυπωσεις απο τις εγγραφες και το timeshift αν θες πες μας την αποψη σου

Παιδιά δε ξέρω καν αν θα τον κρατήσω τελικά. Και αυτό γιατί εκτός απ'το ότι δεν έχει έξοδο ψηφιακού ήχου, υποστηρίζει μόνο μέχρι 1080i ανάλυση και όχι 1080p. Σε αντίθεση με τον Crypto 220MP που τα'χει αυτά. Δε νομίζω να λέω πατατιά! Εξάλλου είχα μια ταινία στα 1080p και μου βγαλε μη υποστηριζόμενο αρχείο. Δηλαδή με καλώδιο από ομοαξονική σε RCA στο στερεοφωνικό μπορώ να ακούω DTS ήχο?

Παιδιά δε ξέρω καν αν θα τον κρατήσω τελικά. Και αυτό γιατί εκτός απ'το ότι δεν έχει έξοδο ψηφιακού ήχου, υποστηρίζει μόνο μέχρι 1080i ανάλυση και όχι 1080p. Σε αντίθεση με τον Crypto 220MP που τα'χει αυτά. Δε νομίζω να λέω πατατιά! Εξάλλου είχα μια ταινία στα 1080p και μου βγαλε μη υποστηριζόμενο αρχείο. Δηλαδή με καλώδιο από ομοαξονική σε RCA στο στερεοφωνικό μπορώ να ακούω DTS ήχο?

Eγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν δέκτη ψηφιακό με 1080ρ, επίσης κανέναν με DTS, τώρα ή εσύ ή εγώ τα χουμε μπερδέψει, αλλά αν κοιτάξεις λίγο στο ίντερνετ όλοι οι ψηφιακοί είναι 1080i. Βέβαια απ ό,τι κατάλαβα εσύ θες περισσότερο media player που τα κάνει αυτά παρά ψηφιακό δέκτη mpeg4.

Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Eγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν δέκτη ψηφιακό με 1080ρ, επίσης κανέναν με DTS, τώρα ή εσύ ή εγώ τα χουμε μπερδέψει, αλλά αν κοιτάξεις λίγο στο ίντερνετ όλοι οι ψηφιακοί είναι 1080i. Βέβαια απ ό,τι κατάλαβα εσύ θες περισσότερο media player που τα κάνει αυτά παρά ψηφιακό δέκτη mpeg4.

Μόλις διάβασα το manual του Crypto 220 όπου στις ρυθμίσεις εικόνας και στο πίνακα με τα format υποστήριξης γράφει καθαρά 1080p σε αντίθεση με τον δικό μου που φτάνει μέχρι 1080i. Ο Crypto πρέπει να βγήκε φέτος υπάρχει και θέμα γι'αυτόν στο forum. Για DTS θα συμφωνήσω, αν και δεν έχω κοιτάξει ακριβότερα μοντέλα για να είμαι σίγουρος. Πάντως σίγουρα σε κάποιους δέκτες με κάποιες ρυθμίσεις στον ήχο παρακάμπτεται κατά κάποιο τρόπο το DTS.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μόλις διάβασα το manual του Crypto 220 όπου στις ρυθμίσεις εικόνας και στο πίνακα με τα format υποστήριξης γράφει καθαρά 1080p σε αντίθεση με τον δικό μου που φτάνει μέχρι 1080i. Ο Crypto πρέπει να βγήκε φέτος υπάρχει και θέμα γι'αυτόν στο forum. Για DTS θα συμφωνήσω, αν και δεν έχω κοιτάξει ακριβότερα μοντέλα για να είμαι σίγουρος. Πάντως σίγουρα σε κάποιους δέκτες με κάποιες ρυθμίσεις στον ήχο παρακάμπτεται κατά κάποιο τρόπο το DTS.

To θέμα είναι ότι απ ό,τι ξέρω δεν πρόκειται ποτέ να εκπέμψει κανείς 1080ρ, τώρα οι έχοντες καλύτερη γνώση επί του θέματος ας μας δώσουν τα φώτα τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δεκτών είναι 1080i. Από κει και πέρα δεν ξέρω κάτι παραπάνω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

To θέμα είναι ότι απ ό,τι ξέρω δεν πρόκειται ποτέ να εκπέμψει κανείς 1080ρ, τώρα οι έχοντες καλύτερη γνώση επί του θέματος ας μας δώσουν τα φώτα τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δεκτών είναι 1080i. Από κει και πέρα δεν ξέρω κάτι παραπάνω.

Στον Funai δηλαδή τρέχουν κανονικά οι ταινίες που είναι 1080p? Αν ναι θα δοκιμάσω και κάποιες άλλες να δω τί παίζει.