Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Παιδιά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι το TS? Είναι το time shift? Tι ακριβώς κάνει; Το υποστηρίζει ο συγκεκριμένος δέκτης;

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Από τις οδηγίες χρήσης του δέκτη, που έχω γράψει, σε συσχέτιση με την έκδοση firmware με την οποία έχει ενσωματωθεί κάθε λειτουργία:

- Ενεργοποίηση δυνατότητας Timeshift με το πλήκτρο pause (Β2.02) και με την αναβάθμιση Β2.04 απαιτείται λιγότερος χρόνος για την έναρξη της λειτουργίας. Περιμένετε ώσπου το εικονίδιο στα αριστερά της μπάρας αλλάξει από τετράγωνο σε δυο παράλληλες κάθετες γραμμές πριν πιέσετε το play. Η μπάρα εξαφανίζεται/εμφανίζεται με το πλήκτρο INFO (Β2.02).
[FONT=&quot]- Σταματάτε το timeshift πατώντας το [/FONT][FONT=&quot]STOP[/FONT][FONT=&quot]. Αν θέλετε, εκτός από την ενεργοποίηση του timeshift να γράψετε επιπρόσθετα σε αρχείο το τηλεοπτικό πρόγραμμα που παρακολουθείτε, μέσω timeshift, τότε πριν πατήσετε [/FONT][FONT=&quot]STOP[/FONT][FONT=&quot] θα πρέπει να εμφανίσετε την μπάρα πληροφοριών και να πατήσετε το κίτρινο κουμπί μια φορά, μετά πατάτε [/FONT][FONT=&quot]STOP[/FONT][FONT=&quot] και έτσι ο αποκωδικοποιητής γράφει το τηλεοπτικό πρόγραμμα που βλέπατε, μέσω timeshift.[/FONT]
Αρχείο .ts είναι τύπος αρχείων που γράφουν κάποιοι δέκτες, όπως ο F&U που γράφει αρχεία .pvr, o XORO μου ας πούμε γράφει αρχεία .ts, αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει εδώ.
Λειτουργία ts είναι το timeshift. Αυτή είναι μια λειτουργία που παγώνει προσωρινά την εικόνα όταν θέλεις να την σταματήσεις για λίγο. Για παράδειγμα, βλέπεις ένα πρόγραμμα, και χτυπάει το τηλέφωνο. Ενεργοποιείς το timeshift, παγώνεις την εικόνα, μιλάς στο τηλέφωνο, και αφού τελειώσεις συνεχίζεις το πρόγραμμα χωρίς να έχεις χάσει ούτε ένα καρέ. Στο παράθυρο πάνω είναι ο τρόπος που δουλεύεται το timeshift όπως την είχε γράψει παλιότερα ένας φίλος. Στο μενού του δέκτη υπάρχει και η επιλογή για τον μέγιστο χρόνο timeshift που πρέπει να ορίσεις εσύ (συνήθως τον μέγιστο επιτρεπόμενο, δηλαδή 120 min) και αφορά τον χρόνο που αποθηκεύει ο δέκτης και όχι τον συνολικό χρόνο που είναι ενεργή η λειτουργία.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Δεν υπάρχει 2.03, οι επίσημες είναι 2.02 και 2.04, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πειραματίζεστε και μετά χτυπάτε το κεφάλι σας;:slapface:
Σωστό είναι αυτό, αλλά το θέμα των αποτυχημένων εγγραφών είναι διαχρονικό και άσχετα με ποιά έκδοση έχεις. Εγώ έχω χάσει εγγραφές με όλες τις εκδόσεις από την 2.02 και μετά. Εκτός από την 2.03 που δεν την είχα δοκιμάσει.

Ευχαριστώ φίλε tolia, τώρα μια άλλη ρητορική ερώτηση, πριν βάλω το post με τη λειτουργία timeshift, το είχα ψάξει στο εγχειρίδιο χρήσης του δέκτη αλλά δεν υπάρχει πουθενά, δεν θα πρεπε να το έχει μέσα; Μήπως δεν το υποστηρίζει ο δέκτης; Γιατί σου απαντώ πριν καν το δοκιμάσω!

Ακυρη η ερώτηση, οι οδηγίες για το timeshift είναι στις σημειώσεις της αναβάθμισης στο συμπιεσμένο αρχείο, χθες δεν το σκέφθηκα, τώρα που είμαι φρεσκοξυπνημένος μου ρθε θεία φώτιση!!!

Όταν βγήκε το manual δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Προστέθηκε αργότερα με κάποια αναβάθμιση. Γενικά όταν βγήκε το manual ο δέκτης είχε τις μισές δυνατότητες από αυτές που έχει τώρα που έχουν προστεθεί με τις αναβαθμίσεις.

Όταν βγήκε το manual δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Προστέθηκε αργότερα με κάποια αναβάθμιση. Γενικά όταν βγήκε το manual ο δέκτης είχε τις μισές δυνατότητες από αυτές που έχει τώρα που έχουν προστεθεί με τις αναβαθμίσεις.

Σωστός. Γι' αυτό και έχω συντάξει ένα κωδικοποιημένο οδηγό με όλες τις δυνατότητες του δέκτη, όπως έχουν προστεθεί με τις αναβαθμίσεις, και συνεχίζω, με τις παρατηρήσεις που αναρτώνται εδώ.

Αν θυμάμαι καλά, είχε υποσχεθεί και ο Sboulio ότι θα έβγαζε ένα συγκεντρωμένο κείμενο αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Παιδια εχω την B1.23. Αναβαθμιζω και τι κερδιζω?
(τον δεκτη τον απεκτησα προσφατως)

Με την πρώτη (2.02) κερδίζεις αυτό:

Αποσυμπιέστε το φάκελο στο root του USB δίσκου! Προσοχή όχι μόνο το αρχείο αλλά όλο το φάκελο "Upgrade"!!!
Εισάγετε το USB δίσκο στο δέκτη και πιέστε ΜΕΝΟΥ--> Δίσκος---> Αναβάθμιση STB
ΠΡΟΣΟΧΗ! δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποσυνδεθεί ο δέκτης ή ο USB δίσκος κατά την αναβάθμιση!
Μόλις τελειώσει η αναβάθμιση θα γίνει αυτόματα επανεκκίνηση του δέκτη και θα πρέπει να κάνετε πάλι αρχική εγκατάσταση.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ!

Διορθώσεις με αυτή την αναβάθμιση (B2.02):

Αλλαγές Μενού
- Σύμπτυξη όλων των μενού σε ένα.
- Στο μενού εγκατάσταση βρίσκονται οι επιλογές δίσκου, αναβάθμισης, γλώσσας εξωτερικών υποτίτλων και προσδιορισμός μέγιστου χρόνου timeshift.
- Πρόσβαση στο μενού πολυμέσων πλέον μόνο από το πλήκτρο MEDIA του τηλεχειριστηρίου.

Εγγραφές τηλεοπτικού περιεχομένου
- Ενεργοποίηση δυνατότητας Timeshift με το πλήκτρο pause (χρειάζεται λίγος χρόνος για την έναρξη της λειτουργίας). Περιμένετε ώσπου το εικονίδιο στα αριστερά της μπάρας αλλάξει από τετράγωνο σε δυο παράλληλες κάθετες γραμμές πριν πιέσετε το play. Η μπάρα εξαφανίζεται/εμφανίζεται με το πλήκτρο INFO.
_ Δυνατότητα αποθήκευσης της εγγραφής Timeshift (ολόκληρης της εγγραφής μέχρι εκείνη τη στιγμή και όχι μόνο μέχρι το σημείο αναπαραγωγής) σε οποιοδήποτε σημείο της εγγραφής.
- Προσθήκη υποστήριξης δίσκου με σύστημα αρχείων exFAT ώστε να μην υπάρχει ο περιορισμός αρχείων 4GB. Πρέπει ο δίσκος να διαμορφωθεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows Vista με SP1 ή Windows 7.
- Προσθήκη δυνατότητας μετάβασης σε επιλεγμένο χρονικό σημείο στις εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν με την έκδοση B2.02. Πιέστε το πλήκτρο TIMER κατά την αναπαραγωγή αποθηκευμένης εγγραφής και επιλέξτε χρονικό σημείο με τα αριθμητικά πλήκτρα σε μορφή ΩΩ:ΛΛ:ΔΔ (Ω= ώρες, Λ= λεπτά, Δ= δευτερόλεπτα).
- Προσθήκη δυνατότητας μετονομασίας αρχείων. Μόνο στην Αγγλική γλώσσα. Οι μόνοι χαρακτήρες που υποστηρίζονται είναι το Αγγλικό αλφάβητο, οι αριθμοί και το “~”. Το αρχείο πρέπει να έχει κατάληξη «.pvr».
- Προσθήκη δυνατότητας επιλογής φακέλου στον οποίο θα αποθηκεύονται οι εγγραφές.
- Πλέον δεν επιτρέπεται η διακοπή εγγραφής πριν περάσουν 30 δευτερόλεπτα.

Αναπαραγωγή αρχείων βίντεο
- Προσθήκη υποστήριξης εξωτερικού αρχείου υποτίτλων (srt) και στην Ελληνική γλώσσα.
- Προσθήκη υποστήριξης αρχείων .mp4 και σε High Definition.

Παιδια εχω την B1.23. Αναβαθμιζω και τι κερδιζω?
(τον δεκτη τον απεκτησα προσφατως)

Αν δεν κανω λαθος για να πας στην 2.02 (και μετα) πρεπει πρωτα να εχεις περασει την 1.29, απαραιτητως.
Οπως και για να πας στην 2.04 πρεπει να εχεις την 2.02 πρωτα.

Οποτε μεχρι να επαληθευτει μην αναβαθμισεις.

Αν δεν κανω λαθος για να πας στην 2.02 (και μετα) πρεπει πρωτα να εχεις περασει την 1.29, απαραιτητως.
Οπως και για να πας στην 2.04 πρεπει να εχεις την 2.02 πρωτα.

Οποτε μεχρι να επαληθευτει μην αναβαθμισεις.

Μάλλον έχεις λάθος, εγώ κατευθείαν μετά την αγορά πέρασα την 2.02 και μετά την 2.04 όπως προτείνει η επίσημη αντιπροσωπεία.
Στο πιο πάνω link θα βρει και τις δύο επίσημες αναβαθμίσεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Μάλλον έχεις λάθος, εγώ κατευθείαν μετά την αγορά πέρασα την 2.02 και μετά την 2.04 όπως προτείνει η επίσημη αντιπροσωπεία.
Στο πιο πάνω link θα βρει και τις δύο επίσημες αναβαθμίσεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Οι τελευταιας φουρνιας δεκτες ερχοντουσαν με την εκδοση 1.29 απο την μανα τους.
Οποτε εσενα κατα 99% ειχε ηδη την 1.29

Μπορει να κοιταξει βεβαια καμποσες σελιδες πιο πισω. Οταν πρωτοβγηκε η 2.02.
Εκει (εδω στο φορουμ) αν θυμαμαι καλα η διαδικασια λεει οτι πρεπει οπωσδηποτε να εχεις την 1.29 μεσα, και οχι παλαιοτερη.

Μεχρι λοιπον να επαληθευτει ή να διαψευστει, με στοιχεια, να μην κανει τιποτα.
Εκτος και αν βρει την 1.29, την περασει, περασει την 2.02 και μετα αν θελει περναει την επομενη.
Αυτη η διαδικασια ειναι 100% αλανθαστη...

Οι τελευταιας φουρνιας δεκτες ερχοντουσαν με την εκδοση 1.29 απο την μανα τους.
Οποτε εσενα κατα 99% ειχε ηδη την 1.29

Μπορει να κοιταξει βεβαια καμποσες σελιδες πιο πισω. Οταν πρωτοβγηκε η 2.02.
Εκει (εδω στο φορουμ) αν θυμαμαι καλα η διαδικασια λεει οτι πρεπει οπωσδηποτε να εχεις την 1.29 μεσα, και οχι παλαιοτερη.

Μεχρι λοιπον να επαληθευτει ή να διαψευστει, με στοιχεια, να μην κανει τιποτα.
Εκτος και αν βρει την 1.29, την περασει, περασει την 2.02 και μετα αν θελει περναει την επομενη.
Αυτη η διαδικασια ειναι 100% αλανθαστη...

Το θέμα είναι ο φίλος μας να μπει στο μενού, πληροφορίες συστήματος να δει ποιαν έχει για να ξέρει τι να κάνει, δεν διαφωνώ μαζί σου αν και πρώτη φορά το ακούω αυτό κι εγώ δεν κοίταξα ποια αναβάθμιση είχα όταν τον πήρα, κατευθείαν πέρασα αυτές που ανέφερα πιο πάνω.

Απο οτι διαβασα μαλλον ο φιλος billpan περασε παλαιοτερα την 2.02 επανω στην 1.23. Αν πραγματι ειναι ετσι παρακαλειται να το επιβεβαιωσει.

Όταν εγώ πήρα τον δέκτη έλεγαν από την εταιρία οτι οι δέκτες που διατίθονταν στην αγορά ήταν με την έκδοση 1.29. Ο δικός μου όμως είχε την 1.23. Στο site υπήρχε η 2.04 αλλά έπρεπε να υπάρχει πρώτα η 2.02. Δεν υπήρχε όμως πουθενά η 1.29. Επειδή δεν ήξερα τι να κάνω, πήρα τηλέφωνο την εταιρία. Μου είπαν να βάλω κατευθείαν την 2.02 και μετά την 2.04. Έβαλα την 2.02 χωρίς πρόβλημα, την κράτησα δύο βδομάδες γιατί δεν μου άρεσαν αυτά που διάβαζα για την 2.04, αλλά μετά από δύο βδομάδες έβαλα την 2.04, πάλι χωρίς πρόβλημα στην εγκατάσταση. Χάνεις σε ποιότητα εικόνας γιατί είχα δει λίγο χειρότερη εικόνα στην 2.02 και ακόμα λίγο χειρότερη στην 2.04. Κερδίζεις όμως πολλά σε δυνατότητες. Μπορεί να μην δουλεύουν όλα σωστά, αλλά αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις. Επίσης δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω σε προηγούμενη έκδοση αν βάλεις την 2.02 ή την 2.04.

Εγώ πάλι λέω δεν μπορεί να είναι τόσο ασυνείδητοι ή ανοργάνωτοι ώστε να κυκλοφορούν δέκτες στην αγορά και στην επίσημη σελίδα της αντιπροσωπείας να υπάρχουν δύο αναβαθμίσεις έτσι αυθαίρετα. Θα πρότεινα στον φίλο να τις περάσει, εγώ αυτό έκανα πριν καν διαβάσω τίποτα απ όλα αυτά που γράφονται εδώ μέσα και έχουν πάει όλα καλά.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Εγώ πάλι λέω δεν μπορεί να είναι τόσο ασυνείδητοι ή ανοργάνωτοι ώστε να κυκλοφορούν δέκτες στην αγορά και στην επίσημη σελίδα της αντιπροσωπείας να υπάρχουν δύο αναβαθμίσεις έτσι αυθαίρετα. Θα πρότεινα στον φίλο να τις περάσει, εγώ αυτό έκανα πριν καν διαβάσω τίποτα απ όλα αυτά που γράφονται εδώ μέσα και έχουν πάει όλα καλά.

Είναι λίγο βαριά η έκφρασή σου αυτή, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν δεν γνωρίζεις βασικούς κανόνες της αγοράς.

Τα μεγάλα καταστήματα αγοράζουν πολλά κομμάτια από ένα προϊόν για να πετύχουν καλλίτερη έκπτωση. Έτσι, είναι πιθανόν, όταν μία αντιπροσωπεία φέρνει στην αγορά το ίδιο προϊόν αλλά σε βελτιωμένη έκδοση, να έχουν μείνει στο ράφι μερικά από την προηγούμενη.

Αυτό συνέβη όταν θέλησα να αγοράσω αυτό το δέκτη πέρυσι τον ΣΕΠ και είχε ήδη κυκλοφορήσει η έκδοση με ενσωματωμένο το HDMI με πολύ χαμηλότερη τιμή από την αρχική που κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η έκδοση είχε την 1.29 αντί της αρχικής 1.23. Πήγα σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας (EW) που πρόσφατα μετονομάστηκε (Κ) και είδα ότι είχε την πρώτη έκδοση. Πήγα σε άλλη αλυσίδα και τον αγόρασα στη βελτιωμένη έκδοση και πιο φτηνά.

Αρκετούς μήνες αργότερα, φέτος τον ΜΑΡ, ένας φίλος θέλησε να αγοράσει τον ίδιο δέκτη και πήγαμε σε ένα κατάστημα μεγάλης αλυσίδας (ΜΜ) όπου μεταξύ άλλων διαφήμιζε με ταμπέλα και τον συγκεκριμένο. Στα ράφια δεν υπήρχε και όταν ρώτησα τον υπάλληλο, αυτός έψαξε αρκετά και βρήκε ένα μοναδικό κουτί που ήταν της πρώτης έκδοσης. Είπα στο φίλο ότι εγώ δεν θα αγόραζα αυτό τον δέκτη αφού υπάρχει βελτιωμένη έκδοση και φύγαμε. Ο φίλος πήγε την επομένη και τον αγόρασε, αφού εγώ ήμουν ευχαριστημένος με τον δέκτη. Παρά τις αντιρρήσεις μου και την προτροπή για επιστροφή, αυτός επέμεινε, εγώ τον εγκατέστησα χωρίς να κάνω καμία αναβάθμιση από την 1.23, αφού δεν τον ενδιαφέρουν όλες οι έξτρα δυνατότητες του δέκτη και πρόσφατα τον βοήθησα, με νέα σάρωση, για να δει και το ποδόσφαιρο στην ΕΡΤ HD. Έτσι, ξαναείδα, για μια φορά ακόμη, τις αρχικές καρτέλες που είχε το πρώτο λογισμικό του δέκτη.

Από αυτή τη μικρή ιστορία προκύπτει ότι, αφενός η αντιπροσωπεία δεν έχει καμία ευθύνη εάν εξακολουθεί να βρίσκεται στο ράφι ενός καταστήματος μια συσκευασία ενός δέκτη αρχικής έκδοσης αφετέρου ο αγοραστής φέρνει την ευθύνη όταν αγοράζει, παρά τις συμβουλές, ένα προϊόν που έχει ήδη αναβαθμιστεί. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, βέβαια, είναι και ο αγοραστής ευχαριστημένος με την αγορά που έκανε !!!

Last edited:

Οκ, δεν θα διαφωνήσω απλά η απορία μου συνεχίζει κι είναι η εξής: Εχει πρόβλημα διαπιστωμένο από κάποιον που αγόρασε το δέκτη με την 1.23 κι από άλλον με την 1.29 όταν πέρασαν την αναβάθμιση 2.02 και 2.04; Θέλω να ξέρω δηλαδή υπάρχει επίσημη οδηγία κάπου που να αναφέρει ότι αν κάποιος έχει την 1.23 δεν πρέπει επ ουδενί να περάσει τις υπόλοιπες δύο;

Απο οτι διαβασα μαλλον ο φιλος billpan περασε παλαιοτερα την 2.02 επανω στην 1.23. Αν πραγματι ειναι ετσι παρακαλειται να το επιβεβαιωσει.

Δεν θυμαμαι με σιγουρια ποια ειχε ο δεκτης οταν τον πηρα τον ιουνιο και περασα τη 2.02.Θυμαμαι ομως οτι ο sboulio ελεγε οτι η μονη διαφορα της 2.03 με τη 2.04 ηταν καποιες γραμματοσειρες.Αν κανω λαθος,ας με διορθωσει καποιος ποσταροντας το λινκ.