Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR
Εγώ πάλι λέω δεν μπορεί να είναι τόσο ασυνείδητοι ή ανοργάνωτοι ώστε να κυκλοφορούν δέκτες στην αγορά και στην επίσημη σελίδα της αντιπροσωπείας να υπάρχουν δύο αναβαθμίσεις έτσι αυθαίρετα. Θα πρότεινα στον φίλο να τις περάσει, εγώ αυτό έκανα πριν καν διαβάσω τίποτα απ όλα αυτά που γράφονται εδώ μέσα και έχουν πάει όλα καλά.
Είναι λίγο βαριά η έκφρασή σου αυτή, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν δεν γνωρίζεις βασικούς κανόνες της αγοράς.
Τα μεγάλα καταστήματα αγοράζουν πολλά κομμάτια από ένα προϊόν για να πετύχουν καλλίτερη έκπτωση. Έτσι, είναι πιθανόν, όταν μία αντιπροσωπεία φέρνει στην αγορά το ίδιο προϊόν αλλά σε βελτιωμένη έκδοση, να έχουν μείνει στο ράφι μερικά από την προηγούμενη.
Αυτό συνέβη όταν θέλησα να αγοράσω αυτό το δέκτη πέρυσι τον ΣΕΠ και είχε ήδη κυκλοφορήσει η έκδοση με ενσωματωμένο το HDMI με πολύ χαμηλότερη τιμή από την αρχική που κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η έκδοση είχε την 1.29 αντί της αρχικής 1.23. Πήγα σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας (EW) που πρόσφατα μετονομάστηκε (Κ) και είδα ότι είχε την πρώτη έκδοση. Πήγα σε άλλη αλυσίδα και τον αγόρασα στη βελτιωμένη έκδοση και πιο φτηνά.
Αρκετούς μήνες αργότερα, φέτος τον ΜΑΡ, ένας φίλος θέλησε να αγοράσει τον ίδιο δέκτη και πήγαμε σε ένα κατάστημα μεγάλης αλυσίδας (ΜΜ) όπου μεταξύ άλλων διαφήμιζε με ταμπέλα και τον συγκεκριμένο. Στα ράφια δεν υπήρχε και όταν ρώτησα τον υπάλληλο, αυτός έψαξε αρκετά και βρήκε ένα μοναδικό κουτί που ήταν της πρώτης έκδοσης. Είπα στο φίλο ότι εγώ δεν θα αγόραζα αυτό τον δέκτη αφού υπάρχει βελτιωμένη έκδοση και φύγαμε. Ο φίλος πήγε την επομένη και τον αγόρασε, αφού εγώ ήμουν ευχαριστημένος με τον δέκτη. Παρά τις αντιρρήσεις μου και την προτροπή για επιστροφή, αυτός επέμεινε, εγώ τον εγκατέστησα χωρίς να κάνω καμία αναβάθμιση από την 1.23, αφού δεν τον ενδιαφέρουν όλες οι έξτρα δυνατότητες του δέκτη και πρόσφατα τον βοήθησα, με νέα σάρωση, για να δει και το ποδόσφαιρο στην ΕΡΤ HD. Έτσι, ξαναείδα, για μια φορά ακόμη, τις αρχικές καρτέλες που είχε το πρώτο λογισμικό του δέκτη.
Από αυτή τη μικρή ιστορία προκύπτει ότι, αφενός η αντιπροσωπεία δεν έχει καμία ευθύνη εάν εξακολουθεί να βρίσκεται στο ράφι ενός καταστήματος μια συσκευασία ενός δέκτη αρχικής έκδοσης αφετέρου ο αγοραστής φέρνει την ευθύνη όταν αγοράζει, παρά τις συμβουλές, ένα προϊόν που έχει ήδη αναβαθμιστεί. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, βέβαια, είναι και ο αγοραστής ευχαριστημένος με την αγορά που έκανε !!!