Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Αφού σας είπα οτι εμένα είχε την 1.23 και η ίδια η αντιπροσωπεια μου είπε να περάσω την 2.02 και μετά την 2.04. Τους ρώτησα αν με ρίξανε στον Κωτσόβολο και μου δώσανε παλιότερο μοντέλο, αλλά μου είπε η αντιπροσωπεια οτι είναι οι ίδιοι ακριβώς δέκτες, απλά έχουν διαφορετική έκδοση λογισμικού. Αφού θα βάλω την τελευταία του site θα είναι ο ίδιος ακριβώς δέκτης με τους υπόλοιπους. Το μόνο που θα έχανα ήταν το καλώδιο HDMI που είχε η τελευταία συσκευασία. Δεν με ένοιαζε όμως γιατί είχα δικό μου. Πήγα και στον Κωτσόβολο να δω γιατί μου δώσανε παλιότερη έκδοση. Μήπως ήταν κανένας προβληματικός που είχε επιστραφεί. Προς τιμήν τους στον Κωτσόβολο με άφησαν και έλεγξα όλα τα κουτιά που είχαν στο ράφι. Ήταν όλα η ίδια συσκευασία, άρα η ίδια έκδοση. Απλά ο Κωτσόβολος είχε τότε μεγάλο στοκ με την προηγούμενη συσκευασία. Έβαλα την 2.02 χωρίς πρόβλημα, άρα η συσκευασία δεν έχει σημασία. Η καλύτερη συνολικά έκδοση είναι η 2.04 που έχει κάποια προβληματάκια, αλλά η 2.02 είχε περισσότερα. Όλες οι ενδιάμεσες και κατοπινές δοκιμαστικές εκδόσεις έχουν αποσυρθεί από την αντιπροσωπεία που τις έχει κρίνει ακατάλληλες. Η διαφορά 1.23 με 2.04 είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και το μενού της συσκευής είναι διαφορετικό. Μόνο που έχει λίγο χειρότερη εικόνα. Όχι τεράστια διαφορά, αλλά υπάρχει.

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Νομίζω ότι ο φίλος tolias έβαλε τα πράγματα στη θέση τους οπότε ο ενδιαφερόμενος με την 1.23 μπορεί να βάλει άφοβα τις δύο επίσημες αναβαθμίσεις που δίνει ο Αμοιρίδης -Σαββίδης, απλά ελπίζω να συνεχίζουν να υποστηρίζουν το δέκτη και να μας έρθει κι άλλη αναβάθμιση που θα φέρει την εικόνα όπως πριν απ αυτές κι αν γίνεται και καλύτερη.

Παιδιά κάτι άλλο που παρατήρησα μόλις τώρα: Δοκίμαζα τη λειτουργία εγγραφής και ταυτόχρονη παρακολούθηση άλλου καναλιού, με άφηνε μόνο να δω κανάλια του μπουκέτου της ΕΡΤ, την ώρα που έγραφα στο HD, ξέρει κανείς γιατί δεν μπορούσα να δω για παράδειγμα το ΑΝΤ1;

Η δυνατότητα του δέκτη είναι να γράφει ένα κανάλι και να μπορείς να βλέπεις ένα άλλο που εκπέμπεται στην ίδια συχνότητα. Για να βλέπεις κανάλι άλλης συχνότητας χρειάζεσαι και δεύτερο δέκτη.

Και αυτό που κάνει είναι πολύ σημαντικό για τον δέκτη αυτόν.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Η δυνατότητα του δέκτη είναι να γράφει ένα κανάλι και να μπορείς να βλέπεις ένα άλλο που εκπέμπεται στην ίδια συχνότητα. Για να βλέπεις κανάλι άλλης συχνότητας χρειάζεσαι και δεύτερο δέκτη.

Και αυτό που κάνει είναι πολύ σημαντικό για τον δέκτη αυτόν.

Οταν λες ίδια συχνότητα δηλαδή αν γράφω από MEGA, μπορώ να βλέπω STAR επειδή είναι στην συχνότητα της DIGEA; Αυτό εννοείς, ίδια συχνότητα δηλαδή στο ίδιο μπουκέτο;

Mega, skai, star ειναι μαζι σε μια συχνοτητα και Antenna, alpha, alter και μακεδονια σε αλλη συχνοτητα.

Και να ρωτησω παιδια. Οι επιπτωσεις στην εικονα με την 2.02 ειναι σοβαρες?
Πως χειροτερευει η εικονα? σε χρωματα, σε ευκρινεια ή σε κατι αλλο?

Last edited:

Παρατήρησα το εξής: Το μηχάνημα με firmware 2.06 όταν γράφει PVR σε USB ή εξωτερικό σκληρό φορμαρισμένα σε FAT 32 σπάει το κυρίως περιεχόμενο της εγγραφής σε 2 αρχεία ακόμα και αν η εγγραφή είναι μικρότερη από 4GB, ενώ δημιουργούνται και 3 ακόμα μικρά αρχεία με διάφορες πληροφορίες. Το πρώτο αρχείο έχει extension .pvr και κρατάει μέχρι 2 GB και το δεύτερο .001 με τα υπόλοιπα bytes στην περίπτωση που συνολικά η εγγραφή είναι μεγαλύτερη από 2 GB (που αντιστοιχούν περίπου σε 1 ώρα εγγραφής που είναι και πολύ συνηθισμένη περίπτωση). Σε αναπαραγωγή από το μηχάνημα δεν καταλαβαίνεις ότι έχουν δημιουργηθεί δύο αρχεία, στο menu της εγγραφής παρουσιάζεται μόνο ένα αρχείο, ωστόσο αν θέλεις να την αναπαράγεις σε υπολογιστή ή άλλη συσκευή π.χ. media player αφού μετονομάσεις τα αρχεία σε avi πρέπει να τελειώσει το πρώτο αρχείο και μετά να παίξεις το δεύτερο, πράγμα ενοχλητικό θα έλεγα. Σημειώνω ότι δεν χρησιμοποιώ exfat γιατί δεν αναγνωρίζεται ούτε από ένα media player που έχω, ούτε και από μία καινούργια μικρή TV MPEG-4 που αγόρασα και η οποία αναπαράγει απευθείας video και είναι σίγουρα μπελάς να πρέπει να κάνεις κάθε φορά copy σε USB με FAT 32. Οπότε είτε με fat32 είτε με exfat υπάρχει ένα επιπλέον βήμα που θέλω να παρακάμψω αν γίνεται. Ήθελα να ρωτήσω (επειδή δεν θυμάμαι) αν το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με την έκδοση 2.04 για να μην μπω στη διαδικασία να γυρίσω σε αυτήν μόνο γι´αυτόν το λόγο.

Mega, skai, star ειναι μαζι σε μια συχνοτητα και Antenna, alpha, alter και μακεδονια σε αλλη συχνοτητα.

Δώρο άδωρο δηλαδή, τι να το κάνω εγώ άμα θέλω να γράψω σε ένα κανάλι και ταυτόχρονα η γυναίκα μου θέλει να δει κάτι άλλο; Μάλλον όταν πάρω δεύτερο δέκτη για την κρεββατοκάμαρα θα βρεθεί λύση, ωραία πράγματα!!!

Φίλε KROMPOTIS αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό όλων των δεκτών αυτής της κατηγορίας. Όταν γράφουν ένα κανάλι μπορούν να κάνουν zapping μόνο στα 4 κανάλια που είναι στο ίδιο μπουκέτο. Η λύση είναι ή ένας πολύ ακριβότερος combo δέκτης που μπορεί να έχει 2 ή και 4 δέκτες στην ίδια συσκευή, επίγειους ή δορυφορικούς. Αυτοί όμως είναι στην κατηγορία των δορυφορικών δεκτών. Στην κατηγορία που είμαστε όλοι έχουν μόνο έναν δέκτη στην συσκευή και όταν γράφεις κανάλι απασχολείται εκεί και κάνεις zapping μόνο στα 4 κανάλια του μπουκέτου. Και αυτή η δυνατότητα δεν υπήρχε από την αρχή. Προστέθηκε με κάποια αναβάθμιση. Η άλλη λύση είναι αυτή που κατά λάθος έχω εγώ. Όταν απογοητεύτηκα από τις χαμένες εγγραφές που μου έκανε μαζεμένες ο F&U ξαναέβγαλα και εγκατέστησα παράλληλα και τον προηγούμενο XORO που είχα προσωρινά παροπλίσει. Τώρα βάζω τον ένα να γράφει και παρακολουθώ οτι θέλω στον άλλο, ή βάζω και τους δύο να γράφουν. Όπως χθές που είχαν παράλληλα αθλητικές εκπομπές και ο ΣΚΑΙ και η ΝΕΤ και εκείνη την ώρα δεν μπορούσα να τις παρακολουθήσω. Αν και τον F&U τον ψιλοφοβάμαι σε εγγραφές, αλλά αν είναι ανάγκη τον βάζω και γράφει.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Φίλε KROMPOTIS αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό όλων των δεκτών αυτής της κατηγορίας. Όταν γράφουν ένα κανάλι μπορούν να κάνουν zapping μόνο στα 4 κανάλια που είναι στο ίδιο μπουκέτο. Η λύση είναι ή ένας πολύ ακριβότερος combo δέκτης που μπορεί να έχει 2 ή και 4 δέκτες στην ίδια συσκευή, επίγειους ή δορυφορικούς. Αυτοί όμως είναι στην κατηγορία των δορυφορικών δεκτών. Στην κατηγορία που είμαστε όλοι έχουν μόνο έναν δέκτη στην συσκευή και όταν γράφεις κανάλι απασχολείται εκεί και κάνεις zapping μόνο στα 4 κανάλια του μπουκέτου. Και αυτή η δυνατότητα δεν υπήρχε από την αρχή. Προστέθηκε με κάποια αναβάθμιση. Η άλλη λύση είναι αυτή που κατά λάθος έχω εγώ. Όταν απογοητεύτηκα από τις χαμένες εγγραφές που μου έκανε μαζεμένες ο F&U ξαναέβγαλα και εγκατέστησα παράλληλα και τον προηγούμενο XORO που είχα προσωρινά παροπλίσει. Τώρα βάζω τον ένα να γράφει και παρακολουθώ οτι θέλω στον άλλο, ή βάζω και τους δύο να γράφουν. Όπως χθές που είχαν παράλληλα αθλητικές εκπομπές και ο ΣΚΑΙ και η ΝΕΤ και εκείνη την ώρα δεν μπορούσα να τις παρακολουθήσω. Αν και τον F&U τον ψιλοφοβάμαι σε εγγραφές, αλλά αν είναι ανάγκη τον βάζω και γράφει.

Μάλιστα, σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αλήθεια μου κάνει εντύπωση το θέμα σου με τις εγγραφές, όσες έχω βάλει (κι έχω μια μόνιμη, τον BOB ROSS στο ΕΤ3 με την ζωγραφική) δεν μου έχει χάσει καμία!!!

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Παρατήρησα το εξής: Το μηχάνημα με firmware 2.06 όταν γράφει PVR σε USB ή εξωτερικό σκληρό φορμαρισμένα σε FAT 32 σπάει το κυρίως περιεχόμενο της εγγραφής σε 2 αρχεία ακόμα και αν η εγγραφή είναι μικρότερη από 4GB, ενώ δημιουργούνται και 3 ακόμα μικρά αρχεία με διάφορες πληροφορίες. Το πρώτο αρχείο έχει extension .pvr και κρατάει μέχρι 2 GB και το δεύτερο .001 με τα υπόλοιπα bytes στην περίπτωση που συνολικά η εγγραφή είναι μεγαλύτερη από 2 GB (που αντιστοιχούν περίπου σε 1 ώρα εγγραφής που είναι και πολύ συνηθισμένη περίπτωση). Σε αναπαραγωγή από το μηχάνημα δεν καταλαβαίνεις ότι έχουν δημιουργηθεί δύο αρχεία, στο menu της εγγραφής παρουσιάζεται μόνο ένα αρχείο, ωστόσο αν θέλεις να την αναπαράγεις σε υπολογιστή ή άλλη συσκευή π.χ. media player αφού μετονομάσεις τα αρχεία σε avi πρέπει να τελειώσει το πρώτο αρχείο και μετά να παίξεις το δεύτερο, πράγμα ενοχλητικό θα έλεγα. Σημειώνω ότι δεν χρησιμοποιώ exfat γιατί δεν αναγνωρίζεται ούτε από ένα media player που έχω, ούτε και από μία καινούργια μικρή TV MPEG-4 που αγόρασα και η οποία αναπαράγει απευθείας video και είναι σίγουρα μπελάς να πρέπει να κάνεις κάθε φορά copy σε USB με FAT 32. Οπότε είτε με fat32 είτε με exfat υπάρχει ένα επιπλέον βήμα που θέλω να παρακάμψω αν γίνεται. Ήθελα να ρωτήσω (επειδή δεν θυμάμαι) αν το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με την έκδοση 2.04 για να μην μπω στη διαδικασία να γυρίσω σε αυτήν μόνο γι´αυτόν το λόγο.
Έχεις δίκιο. Όταν είχα για λίγο την 2.06 είχα γράψει μία ταινία 3.9 GB. Όταν την μετέφερα στον υπολογιστή είδα οτι είχε γράψει 2 αρχεία, το ένα 2 GB με κατάληξη .pvr και το άλλο το υπόλοιπο με κατάληξη .001. Τρόμαξα όταν είδα κατάληξη .001 αλλά τελικά τα έπαιζε κανονικά και ο KM Player για προβολή και το Format Factory για μετατροπή σε άλλο είδος αρχείου βίντεο. Ο άλλος δέκτης που έχω (ένας XORO) κάνει ακριβώς το ίδιο και κόβει τα αρχεία στα 2 GB. Αυτό δεν φαίνεται και εκεί στον δέκτη γιατί εμφανίζει ένα ενιαίο αρχείο. Σε άλλα thread της κατηγορίας των δεκτων DVB-T υπάρχει ένας φίλος που ψάχνει να βρει έναν δέκτη που δεν κόβει τα αρχεία στα 2 GB, αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμα. Φαίνεται οτι όλοι οι δέκτες αυτής της κατηγορίας κάπως έτσι συμπεριφέρονται. Δεν είμαι σίγουρος τι έκανε ο δέκτης με την 2.04, αλλά τώρα που την ξαναέβαλα θα το δω κάποια στιγμή. Πάντως η 2.06 αποσύρθηκε, και δεν ξέρω τι είναι αυτό που είπε ο φίλος talos 2002 οτι θα ανέβουν σε νεότερο maincode από την NEC. Μάλλον η επόμενη αναβάθμιση θα συμπεριφέρεται διαφορετικά σε αρκετά θέματα, ίσως και σε αυτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μάλιστα, σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αλήθεια μου κάνει εντύπωση το θέμα σου με τις εγγραφές, όσες έχω βάλει (κι έχω μια μόνιμη, τον BOB ROSS στο ΕΤ3 με την ζωγραφική) δεν μου έχει χάσει καμία!!!
Μερικές μέρες πριν έγραψα ένα post που μετέφερα παράπονα μερικών φίλων για χαμένες εγγραφές από την 2.04 και μετά. Το θέμα με τις χαμένες εγγραφές δεν είναι μόνο δικό μου. Απλά μαθαίνεις τα κουσούρια του δέκτη και προφυλάσεσαι, και δεν γκρινιάζεις άλλο. Όχι οτι δεν υπάρχουν και άλλοι με χαμένες εγγραφές, απλά είπαν οτι είχαν να πουν. Και εγώ είχα μάθει τα κουσούρια του, αλλά προχθές έκανα ένα θεμελιώδες λάθος. Διέγραψα αρχεία του στικ μέσα από τον υπολογιστή, και όχι μέσα από τον δέκτη. Και αμέσως μετά προγραμμάτισα εγγραφή που απέτυχε. Ήταν πριν μερικές μέρες που βγήκα και είπα οτι θα πετάξω τον δέκτη. Τώρα ηρέμησα, αλλά ο δέκτης έχει τόσα πολλά που πρέπει να θυμάσαι και να τηρείς που κάποια στιγμή κάτι θα ξεχάσεις. Ελπίζω να βγει κάποια πιο στιβαρή αναβάθμιση για να μην ανοίγω το λυσάρι με τις σημειώσεις όταν θέλω να κάνω κάτι με τον δέκτη.

το εχω ξαναρωτησει αλλα θα το πω μια ακομα φορα. επειδη δεν εχω χασει ποτε εγγραφη και εχω κανει πολλες ειστε σιγουροι πως ειχατε ανοιχτο τον σκληρο δισκο ή αν ηταν στικακι πως ειχε αρκετο ελευθερο χωρο ωστε να ολοκληρωσει την εγγραφη;

Φορμαρισμένος ο εξ.σκληρός σε ex.fat δεν γράφει άνω των 4gb και να τα παίζει μάλιστα;
Δεν είμαι σίγουρος τι κάνει με την 2.04. Πρέπει να την δοκιμάσω. Αλλά με την 2.06, ο XORO μου, όπως και ο φίλος που ψάχνει τα threads να βρει δέκτη που να μην κόβει τα αρχεία, αυτά είδαμε. Δεν το πολυκαταλαβαίνω, γιατί το exFAT ή το NTFS που έχουν άλλοι δέκτες λένε οτι δεν έχουν τον περιορισμό των 4GB του FAT32. Εδώ όμως ότι και να βάλεις σου κόβει τα αρχεία. Και δεν τα κόβει στα 4 GB αλλά στα 2. Ο δέκτης τα εμφανίζει σαν ένα ενιαίο αρχείο και το προβάλει ενιαίο. Αν όμως θες να το μεταφέρεις στον υπολογιστή, να του αλλάξεις τύπο, και να το γράψεις σε DVD, έχεις πρόβλημα. Έχεις την ταινία σε κομμάτια.

το εχω ξαναρωτησει αλλα θα το πω μια ακομα φορα. επειδη δεν εχω χασει ποτε εγγραφη και εχω κανει πολλες ειστε σιγουροι πως ειχατε ανοιχτο τον σκληρο δισκο ή αν ηταν στικακι πως ειχε αρκετο ελευθερο χωρο ωστε να ολοκληρωσει την εγγραφη;
Χρησιμοποιώ μόνο στικ και πριν κάνω εγγραφή κοιτάζω πρώτα αν έχει χώρο. Γιατί μία φορά που δεν είχε χώρο μου σταμάτησε την εγγραφή στην μέση, κόλλησε και έπρεπε να τον κλείσω. Από έλλειψη χώρου δεν χάνει εγγραφή. Απλά εμένα μου κολλάει και από τότε το προσέχω. Πάντως είναι περίεργο να αρνείστε κάτι για το οποίο τόσοι πολλοί έχουν παραπονεθεί στο παρελθόν. Σε εσάς δεν το κάνει, αλλά και οι άλλοι που παραπονιούνται δεν μπορεί να τα φαντάζονται.

Απο την στιγμη που δεν βγαζει τετοιο προβλημα παρα μια φορα που ξεχασα να ανοιξω τον σκληρο δισκο τοτε τι να πω οτι χανει τις εγγραφες; Μπορει να εχει θεμα με τα στικακια και για αυτο δεν μου εχει συμβει.

Επισης επειδη ξαναπερασα την 2,06 να πω πως σε αρχειο κοντα στα 3,8 gb σε exfat αυτο ηταν ενιαιο

Επισης επειδη ξαναπερασα την 2,06 να πω πως σε αρχειο κοντα στα 3,8 gb σε exfat αυτο ηταν ενιαιο
Ενιαίο σε υπολογιστή ή ενιαίο στον δέκτη; Γιατί στον δέκτη όντως φαίνεται ενιαίο. Ένα αρχείο που είχα γράψει εγώ μου το είχε κόψει, αλλά το είδα στον υπολογιστή. Στον δέκτη φαινόταν μόνο ένα αρχείο. Αλλά δεν έκανα πολλές δοκιμές και τώρα δεν μπορώ να ξανακάνω γιατί ξαναγύρισα στην 2.04. Ένα βράδυ μουλάρωσε τόσο πολύ το πρόβλημα με το χάσιμο του ήχου με την 2.06, που μετά από 20 λεπτά αποτυχημένων προσπαθειών να επαναφέρω τον ήχο, νευρίασα και ξαναέβαλα την 2.04. Το ωραίο είναι πώς έπαιζε μία χαρά το αρχείο που είχα γράψει με την 2.06, παρόλο που πρόκειται για διαφορετικό σύστημα αρχείων όπως μας είπε ο φίλος μας ο Sboulio.

ναι ηταν ενιαιο και το μετεφερα στον υπολογιστη για να το κανω dvd. επισης εχω διαγραψει αρχεια μεσα απο τον υπολογιστη και δεν ειχα προβλημα (δεν ξερω αν παιζει ρολο οτι εχω windows 7)

Αυτο με το χασιμο του ηχου ειναι που με προβληματιζει και μενα πιο πολυ απο ολα στην 2.06 και κυριως οτι το κανει χωρις καμια λογικη. Την μια φορα χανει τον ηχο και την αλλη ειναι μια χαρα στην ιδια εγγραφη

Αλλο και τούτο, συγγνώμη, αν είναι εξωτερικός σκληρός δεν θα ενεργοποιηθεί με το αυτόματο άνοιγμα του δέκτη; Εμένα πως μου έχει γράψει τόσες εκπομπές; Επίσης να ξαναπώ ότι η 2.06 δεν υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της αντιπροσωπείας οπότε δεν την πέρασα, μήπως θα πρεπε να κάνετε το ίδιο;

Last edited: