Αυτό ήταν το πρώτο κόλπο που είδα οτι περιορίζει το πρόβλημα με το χάσιμο του ήχου στην 2.06. Υπάρχει και άλλο κόλπο, στην ίδια βάση αλλά πιο εύκολο και χωρίς υπολογιστή. Μετά από φορμάρισμα του στικ το πρώτο αρχείο πάντα ήταν χωρίς πρόβλημα στον ήχο. Μετά κάτι "στράβωνε" στο στικ και από κάποιο σημείο και μετά κάτι γίνεται ή κάποιο υπόλλειμα μένει στο στικ και εμφανίζεται το πρόβλημα σε όλα τα κατοπινά αρχεία. Το τι γίνεται στο στικ είναι θέμα των κινέζων. Γίνεται (σε εμένα) μετά από διαγραφή αρχείων, μετά από κολλημα, και άλλα. Το θέμα είναι τι κάνω εγώ. Πρέπει λοιπόν να καθαρίζω το στικ. Να διαγράφω τα πάντα από μέσα, και το υπόλλειμα. Η μία λύση είναι το παραπάνω κόλπο που περιλαμβάνει φορμάρισμα του στικ στον υπολογιστή, και άλλα. Άλλο κόλπο είναι όταν εμφανιστεί το πρόβλημα του ήχου να φορμάρω πάλι το στικ. Όχι όμως στον υπολογιστή, αλλά μέσα από τον δέκτη. Αλλά δεν χρησιμοποιώ την επιλογή φορμαρίσματος exFAT του δέκτη. Αυτή η επιλογή δεν διαγράφει μόνο τα πάντα στο στικ, όπως λέει ο φίλος μας ο Sboulio. Γιατί αλλάζει ακόμα και η χωρητικότητα του στικ, σε σχέση με το φορμάρισμα exFAT στον υπολογιστή. Μάλλον κάτι παραπάνω κάνει από απλή διαγραφή. Με αυτή την επιλογή το πρόβλημα του ήχου εμφανίζεται από το δεύτερο αρχείο και μετά. Εγώ χρησιμοποίησα την επιλογή "Υπάρχει ήδη". Αυτή η επιλογή φαίνεται οτι όντως κάνει μόνο διαγραφή των πάντων στο στικ και δεν κάνει πραγματικό φορμάρισμα. Η χωρητικότητα του στικ μένει η ίδια με το φορμάρισμα στον υπολογιστή. Αλλά φαίνεται οτι σβήνει και το πρόβλημα που έχει γίνει στο στικ. Για διαγραφή αρχείων χρησιμοποιώ τον δέκτη, αλλά καλού κακού σβήνω πάλι τα πάντα στο στικ. Αρχείο, φάκελο pvr, πατάω διαγραφή ακόμα και στο εικονίδιο του σκληρού δίσκου στην αρχή της διαδρομής του αρχείου. Βέβαια βοηθάει οτι χρησιμοποιώ μικρά στικ των 8GB, δεν αποθηκεύω αρχεία σε αυτά, και είμαι γράψε σβήσε συνεχώς.Τέταρτη συνεχόμενη μέρα που γράφω αρχεία χωρίς το πρόβλημα του ήχου. Είναι νέο ρεκόρ. Το σκεπτικό ήταν οτι κάτι περίεργο γίνεται όταν σβήνω αρχεία μέσα από τον δέκτη, ή ειδικά το πρώτο αρχείο που γράφω με τον δέκτη μετά από φορμάρισμα του αποθηκευτικού μέσου. Μου είχε κάνει και εντύπωση οτι όταν έσβηνα όλα τα αρχεία και φακέλους του στικ μέσα από τον υπολογιστή ο δεσμευμένος χώρος επανερχόταν στα 96KB, όπως δηλαδή μετά από το φορμάρισμα. Ενώ όταν τα έσβηνα μέσα από τον δέκτη (χωρίς φορμάρισμα, απλά διαγραφή) ο δεσμευμένος χώρος ήταν 40 περίπου MB. Έτσι φορμάρισα πάλι το στικ (πάντα exFAT), και αποφάσισα να μην σβήνω αρχεία μέσα από τον δέκτη, αλλά από τον υπολογιστή μου. Το πρώτο αρχείο χωρίς πρόβλημα ήχου όπως το περίμενα, και το έσβησα μέσα από τον υπολογιστή. Με χαρά είδα οτι και το δεύτερο αρχείο που έγραψα ήταν χωρίς πρόβλημα στον ήχο. Μόνο που ήταν αργά, ο υπολογιστής ήταν κλειστός, βαρέθηκα να τον ανοίξω, και χρειαζόμουν τον χώρο κενό για να προγραμματίσω εγγραφή για την επόμενη μέρα. Είδα οτι δεν είναι λογικό να ανοίγω υπολογιστή όποτε θέλω να διαγράφω αρχείο και το παράτησα το κόλπο. Έτσι το διέγραψα μέσα από τον δέκτη. Δοκίμασα όμως να αλλάξω τρόπο διαγραφής. Πρώτα προσπάθησα να διαγράψω ολόκληρο το στικ. Δηλαδή το εικονίδιο hdd0 που είναι ο πρώτος φάκελος της διαδρομής. Δεν είδα να γίνεται τίποτα, οπότε πήγα στο αρχείο, το διέγραψα, διέγραψα ολόκληρο τον φάκελο pvr, και μετά ξαναπάτησα διαγραφή στο εικονίδιο του σκληρού δίσκου. Την επόμενη μέρα που πήγα να δω το αρχείο που είχα προγραμματίσει να γράψω, το τρίτο δηλαδή στην σειρά, είδα με έκπληξη οτι ούτε αυτό είχε πρόβλημα με τον ήχο. Κανονικά έπρεπε να είχε εμφανιστεί ήδη από το δεύτερο αρχείο. Το διέγραψα και αυτό με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Στον υπολογιστή ο δεσμευμένος χώρος ήταν 96KB, όπως δηλαδή πρέπει. Σήμερα είχα γράψει το τέταρτο αρχείο. Και τους δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες στην σειρά. Ούτε αυτό το αρχείο είχε πρόβλημα στον ήχο παρά τα πολλά μπρος πίσω που δοκίμασα.
Δεν ξέρω αν το κόλπο είναι οτι το πρώτο αρχείο το διέγραψα μέσα από τον υπολογιστή, ή ο τρόπος που διαγράφω τώρα τα αρχεία μέσα από τον δέκτη. Δεν ξέρω επίσης αν θα εμφανιστεί πάλι το πρόβλημα σε λίγες μέρες. Αλλά το γεγονός οτι για πρώτη φορά, με όλα αυτά, έχω αρκετές μέρες να δω το πρόβλημα του ήχου κάτι σίγουρα σημαίνει. Και μου δείχνει οτι η απλή διαγραφή είτε του πρώτου αρχείου, είτε όλων των αρχείων μέσα από τον δέκτη δεν γίνεται σωστά. Κάποιο υπόλειμμα μένει που δημιουργεί το πρόβλημα στα επόμενα αρχεία. Και γιαυτό το πρόβλημα φαίνεται τόσο πολύ σε εμένα. Λόγω του περιορισμένου χώρου των 8GB σβήνω συνέχεια αρχεία. Ακόμα και αν εμφανιστεί πάλι το πρόβλημα, το γεγονός οτι για πρώτη φορά είχα 4 συνεχόμενες μέρες χωρίς πρόβλημα σημαίνει οτι κάτι υπάρχει εδώ. Ίσως ο φίλος μας ο Sboulio θα έπρεπε να πει στους κινέζους να ψάξουν πως διαγράφει τα αρχεία ο δέκτης. Ή ειδικά το πρώτο αρχείο, ή γενικά πως διαγράφει τα αρχεία. Μάλλον γενικά.
Ο δέκτης σου βρίσκεται σε λειτουργία ραδιοφώνου. Στο τηλεκοντρόλ υπάρχει ένα κουμπί TV/RADIO. Αν το πατήσεις λογικά θα γυρίσει σε λειτουργία τηλεόρασης. Ακόμα και έτσι όμως μπορείς να κάνεις zapping στα κανάλια του ραδιοφώνου και να αυξομειώσεις την ένταση του ήχου. Αν ισχύει όμως αυτό που γράφεις οτι δεν ανταποκρίνεται στις εντολές του τηλεκοντρόλ καθόλου, αυτό σημαίνει ή οτι δεν δουλεύει το τηλεκοντρόλ (δύσκολο αν είναι ενός μόνο μήνα αλλά μπορεί να γίνει, αν πχ έχει βραχεί ή αν έχει πέσει κάτω), ή οτι ο δέκτης έχει κολλήσει. Αν ισχύει το τελευταίο πολλές φορές βοηθάει στα διάφορα κολλήματα του δέκτη να τον βγάλεις για λίγο από την μπρίζα. Αν και πάλι δεν γίνει κάτι, χρειάζεται να ξαναεγκατασταθεί το λογισμικό. Αν όμως δεν μπορείς να μπεις στο μενού δεν μπορείς να κάνεις αναβάθμιση και να ξαναπεράσεις το λογισμικό. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο και μόνο το service μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση.
Αποκλείεις τις πιθανότητες. Αν είναι σίγουρο οτι δουλεύει το τηλεκοντρόλ σου, τότε έχει κολλήσει. Αν έχει κολλήσει, τον έχεις βγάλει για λίγο από την μπρίζα και δεν έχει ξεκολλήσει, τότε δεν ξέρω άλλον τρόπο να ξεκολλήσει, αφού δεν μπορείς να μπεις στο μενού. Μόνο το service.Δεν ανταποκρίνεται καθόλου, οπότε δεν μπορώ να μπω στην τηλεόραση, ούτε να αυξομειώσω την ένταση, ούτε να αλλάξω κανάλι... Έφυγε για service ???
Αποκλείεις τις πιθανότητες. Αν είναι σίγουρο οτι δουλεύει το τηλεκοντρόλ σου, τότε έχει κολλήσει. Αν έχει κολλήσει, τον έχεις βγάλει για λίγο από την μπρίζα και δεν έχει ξεκολλήσει, τότε δεν ξέρω άλλον τρόπο να ξεκολλήσει, αφού δεν μπορείς να μπεις στο μενού. Μόνο το service.
Δεν κάνει τίποτα, δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς. Όσο για το κόλπο με το πλήκτρο pause, δεν αποκλείεται. Σε προγούμενες εκδόσεις (νομίζω στην 2.02) απαγορευόταν μετά από την γρήγορη κίνηση να πατάς το πλήκτρο pause. Γιατί δημιουργούσε πρόβλημα στον ήχο. Αν θυμάμαι καλά τότε χανόταν ο ήχος. Και έπρεπε να ξανακάνεις γρήγορη κίνηση και μετά να πατήσεις play και όχι pause για να επανέλθει. Γιαυτό από τότε δεν πατάω ποτέ pause μετά από γρήγορη κίνηση. Ϊσως όμως κάποια σχέση να έχει ο ήχος με τα κουμπιά play ή pause και τώρα να δουλεύει ανάποδα και το πρόβλημα τώρα να το δημιουργεί το κουμπί play αντί του pause. Έχω βρει μία λύση με το φορμάρισμα του στικ με την επιλογή "Υπάρχει ήδη" αλλά μετά από μερικές εγγραφές ξαναεμφανίζεται και θέλει πάλι φορμάρισμα. Όταν ξαναεμφανιστεί θα δοκιμάσω με το κουμπί pause.Να ευχαριστησω τον tolias που μου εστειλε την συγκεκριμενη εκδοση. Η λυση στο προβλημα του ηχου ειναι μετα απο την γρηγορη κινηση να πατησετε το πληκτρο pause αντι για το play. To δοκιμασα καμια 10αρια φορες σε διαφορετικες εγγραφες και δεν ειχα κανενα προβλημα. Δεν ξερω αν απλα ετυχε αλλα οποιος μπορει ας το δοκιμασει για επιβεβαιωση
Ζητώ συγνώμη για την περίεργη γραφή που είχε το προηγούμενο post μου, αλλά το παλιό κόλπο του να γράφω το κείμενο στο Open Office (όταν θέλω να γράψω ένα μεγάλο κείμενο που δεν προλαβαίνω να γράψω κατευθείαν στο ανάλογο πεδίο του forum γιατί με αποσυνδέει μετά από μερική ώρα και χάνεται το κείμενο που έχεις γράψει) και να το μεταφέρω με επικόλληση στο σχετικό πεδίο του forum, δεν δουλεύει στην καινούρια μορφή του site. Μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφερα να το κάνω να φαίνονται τα γράμματα, αλλά δεν ξέρω γιατί κόλλησαν έτσι οι λέξεις μεταξύ τους.
Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Χρήσιμο.Διόρθωσα το προηγούμενο post. Για να μην συμβαίνει αυτό που λες, θα πρέπει όταν κάνεις log in στο forum να τικάρεις και το κουτάκι δεξιά με την ένδειξη "Remember me". Ετσι δεν θα γίνεται αποσύνδεση μετά από κάποια ώρα που δεν έχεις δραστηριότητα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.