Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Σήμερα ο αποκωδικοποιητής μου σταμάτησε να λειτουργεί σωστά... χρησιμοποιώ την ενημέρωση 2.04 και για μια βδομάδα δούλευε ρολόι...
τώρα ανοίγει μόνο στην οθόνη F&U και ακούγεται ήχος (νομίζω απο κανάλι ραδιοφώνου) και δεν ανταποκρίνεται στις εντολές του τηλεκοντρόλ...
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να το διορθώσω...??? Ο αποκωδικοποιητής δεν έχει κλείσει ούτε ένα μήνα αγοράς...

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ο δέκτης σου βρίσκεται σε λειτουργία ραδιοφώνου. Στο τηλεκοντρόλ υπάρχει ένα κουμπί TV/RADIO. Αν το πατήσεις λογικά θα γυρίσει σε λειτουργία τηλεόρασης. Ακόμα και έτσι όμως μπορείς να κάνεις zapping στα κανάλια του ραδιοφώνου και να αυξομειώσεις την ένταση του ήχου. Αν ισχύει όμως αυτό που γράφεις οτι δεν ανταποκρίνεται στις εντολές του τηλεκοντρόλ καθόλου, αυτό σημαίνει ή οτι δεν δουλεύει το τηλεκοντρόλ (δύσκολο αν είναι ενός μόνο μήνα αλλά μπορεί να γίνει, αν πχ έχει βραχεί ή αν έχει πέσει κάτω), ή οτι ο δέκτης έχει κολλήσει. Αν ισχύει το τελευταίο πολλές φορές βοηθάει στα διάφορα κολλήματα του δέκτη να τον βγάλεις για λίγο από την μπρίζα. Αν και πάλι δεν γίνει κάτι, χρειάζεται να ξαναεγκατασταθεί το λογισμικό. Αν όμως δεν μπορείς να μπεις στο μενού δεν μπορείς να κάνεις αναβάθμιση και να ξαναπεράσεις το λογισμικό. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο και μόνο το service μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση.

Τέταρτη συνεχόμενη μέρα που γράφω αρχεία χωρίς το πρόβλημα του ήχου. Είναι νέο ρεκόρ. Το σκεπτικό ήταν οτι κάτι περίεργο γίνεται όταν σβήνω αρχεία μέσα από τον δέκτη, ή ειδικά το πρώτο αρχείο που γράφω με τον δέκτη μετά από φορμάρισμα του αποθηκευτικού μέσου. Μου είχε κάνει και εντύπωση οτι όταν έσβηνα όλα τα αρχεία και φακέλους του στικ μέσα από τον υπολογιστή ο δεσμευμένος χώρος επανερχόταν στα 96KB, όπως δηλαδή μετά από το φορμάρισμα. Ενώ όταν τα έσβηνα μέσα από τον δέκτη (χωρίς φορμάρισμα, απλά διαγραφή) ο δεσμευμένος χώρος ήταν 40 περίπου MB. Έτσι φορμάρισα πάλι το στικ (πάντα exFAT), και αποφάσισα να μην σβήνω αρχεία μέσα από τον δέκτη, αλλά από τον υπολογιστή μου. Το πρώτο αρχείο χωρίς πρόβλημα ήχου όπως το περίμενα, και το έσβησα μέσα από τον υπολογιστή. Με χαρά είδα οτι και το δεύτερο αρχείο που έγραψα ήταν χωρίς πρόβλημα στον ήχο. Μόνο που ήταν αργά, ο υπολογιστής ήταν κλειστός, βαρέθηκα να τον ανοίξω, και χρειαζόμουν τον χώρο κενό για να προγραμματίσω εγγραφή για την επόμενη μέρα. Είδα οτι δεν είναι λογικό να ανοίγω υπολογιστή όποτε θέλω να διαγράφω αρχείο και το παράτησα το κόλπο. Έτσι το διέγραψα μέσα από τον δέκτη. Δοκίμασα όμως να αλλάξω τρόπο διαγραφής. Πρώτα προσπάθησα να διαγράψω ολόκληρο το στικ. Δηλαδή το εικονίδιο hdd0 που είναι ο πρώτος φάκελος της διαδρομής. Δεν είδα να γίνεται τίποτα, οπότε πήγα στο αρχείο, το διέγραψα, διέγραψα ολόκληρο τον φάκελο pvr, και μετά ξαναπάτησα διαγραφή στο εικονίδιο του σκληρού δίσκου. Την επόμενη μέρα που πήγα να δω το αρχείο που είχα προγραμματίσει να γράψω, το τρίτο δηλαδή στην σειρά, είδα με έκπληξη οτι ούτε αυτό είχε πρόβλημα με τον ήχο. Κανονικά έπρεπε να είχε εμφανιστεί ήδη από το δεύτερο αρχείο. Το διέγραψα και αυτό με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Στον υπολογιστή ο δεσμευμένος χώρος ήταν 96KB, όπως δηλαδή πρέπει. Σήμερα είχα γράψει το τέταρτο αρχείο. Και τους δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες στην σειρά. Ούτε αυτό το αρχείο είχε πρόβλημα στον ήχο παρά τα πολλά μπρος πίσω που δοκίμασα.
Δεν ξέρω αν το κόλπο είναι οτι το πρώτο αρχείο το διέγραψα μέσα από τον υπολογιστή, ή ο τρόπος που διαγράφω τώρα τα αρχεία μέσα από τον δέκτη. Δεν ξέρω επίσης αν θα εμφανιστεί πάλι το πρόβλημα σε λίγες μέρες. Αλλά το γεγονός οτι για πρώτη φορά, με όλα αυτά, έχω αρκετές μέρες να δω το πρόβλημα του ήχου κάτι σίγουρα σημαίνει. Και μου δείχνει οτι η απλή διαγραφή είτε του πρώτου αρχείου, είτε όλων των αρχείων μέσα από τον δέκτη δεν γίνεται σωστά. Κάποιο υπόλειμμα μένει που δημιουργεί το πρόβλημα στα επόμενα αρχεία. Και γιαυτό το πρόβλημα φαίνεται τόσο πολύ σε εμένα. Λόγω του περιορισμένου χώρου των 8GB σβήνω συνέχεια αρχεία. Ακόμα και αν εμφανιστεί πάλι το πρόβλημα, το γεγονός οτι για πρώτη φορά είχα 4 συνεχόμενες μέρες χωρίς πρόβλημα σημαίνει οτι κάτι υπάρχει εδώ. Ίσως ο φίλος μας ο Sboulio θα έπρεπε να πει στους κινέζους να ψάξουν πως διαγράφει τα αρχεία ο δέκτης. Ή ειδικά το πρώτο αρχείο, ή γενικά πως διαγράφει τα αρχεία. Μάλλον γενικά.
Αυτό ήταν το πρώτο κόλπο που είδα οτι περιορίζει το πρόβλημα με το χάσιμο του ήχου στην 2.06. Υπάρχει και άλλο κόλπο, στην ίδια βάση αλλά πιο εύκολο και χωρίς υπολογιστή. Μετά από φορμάρισμα του στικ το πρώτο αρχείο πάντα ήταν χωρίς πρόβλημα στον ήχο. Μετά κάτι "στράβωνε" στο στικ και από κάποιο σημείο και μετά κάτι γίνεται ή κάποιο υπόλλειμα μένει στο στικ και εμφανίζεται το πρόβλημα σε όλα τα κατοπινά αρχεία. Το τι γίνεται στο στικ είναι θέμα των κινέζων. Γίνεται (σε εμένα) μετά από διαγραφή αρχείων, μετά από κολλημα, και άλλα. Το θέμα είναι τι κάνω εγώ. Πρέπει λοιπόν να καθαρίζω το στικ. Να διαγράφω τα πάντα από μέσα, και το υπόλλειμα. Η μία λύση είναι το παραπάνω κόλπο που περιλαμβάνει φορμάρισμα του στικ στον υπολογιστή, και άλλα. Άλλο κόλπο είναι όταν εμφανιστεί το πρόβλημα του ήχου να φορμάρω πάλι το στικ. Όχι όμως στον υπολογιστή, αλλά μέσα από τον δέκτη. Αλλά δεν χρησιμοποιώ την επιλογή φορμαρίσματος exFAT του δέκτη. Αυτή η επιλογή δεν διαγράφει μόνο τα πάντα στο στικ, όπως λέει ο φίλος μας ο Sboulio. Γιατί αλλάζει ακόμα και η χωρητικότητα του στικ, σε σχέση με το φορμάρισμα exFAT στον υπολογιστή. Μάλλον κάτι παραπάνω κάνει από απλή διαγραφή. Με αυτή την επιλογή το πρόβλημα του ήχου εμφανίζεται από το δεύτερο αρχείο και μετά. Εγώ χρησιμοποίησα την επιλογή "Υπάρχει ήδη". Αυτή η επιλογή φαίνεται οτι όντως κάνει μόνο διαγραφή των πάντων στο στικ και δεν κάνει πραγματικό φορμάρισμα. Η χωρητικότητα του στικ μένει η ίδια με το φορμάρισμα στον υπολογιστή. Αλλά φαίνεται οτι σβήνει και το πρόβλημα που έχει γίνει στο στικ. Για διαγραφή αρχείων χρησιμοποιώ τον δέκτη, αλλά καλού κακού σβήνω πάλι τα πάντα στο στικ. Αρχείο, φάκελο pvr, πατάω διαγραφή ακόμα και στο εικονίδιο του σκληρού δίσκου στην αρχή της διαδρομής του αρχείου. Βέβαια βοηθάει οτι χρησιμοποιώ μικρά στικ των 8GB, δεν αποθηκεύω αρχεία σε αυτά, και είμαι γράψε σβήσε συνεχώς.
Ένα βράδυ παρόλο το πρώτο κόλπο που χρησιμοποιούσα, εμφανίστηκε ξαφνικά το πρόβλημα του ήχου. Και μάλιστα τόσο έντονα που δεν επανερχόταν ο ήχος με τίποτα. Ξαναεγκατέστησα την 2.06 που έχω πρόχειρη στο FAT32 στικ, αλλά τίποτα. Είχα κλειστό τον υπολογιστή, και βαρέθηκα να τον ανοίξω. Αν τον είχα θα δοκίμαζα ένα άλλο λογισμικό. Η προφανής λύση είναι η 2.04, αλλά δεν θέλω να ξαναγυρίσω σε αυτή. Το άφησα για την επόμενη μέρα και έλεγα να δοκιμάσω το λογισμικό του Discover digy-pro. Είναι η πιο πρόσφατη έκδοση από τα λογισμικά που έχω βρει, από το thread του φαίνεται οτι έχει timeshift άρα είναι επιπέδου τουλάχιστον 2.02 και το καλύτερο θα ήταν να έχει διαφορετική αρίθμηση ή ο εισαγωγέας να έχει άλλες απαιτήσεις και να είναι διαφορετικό λογισμικό. Δεν ξέρω αν θα το δεχόταν ο δέκτης, αν θα ήταν καλύτερο από του F&U, είναι επικίνδυνη επιλογή, και χάνω και την εγγύηση. Αλλά δείχνει πόσο πολύ με έχουν κουράσει η 2.04 και η 2.06. Αλλά ευτυχώς είχα τον υπολογιστή κλειστό. Με τα νεύρα που είχα σίγουρα θα το πέρναγα. Όταν ηρέμησα θυμήθηκα την επιλογή φορμάρισμα μέσα από τον δέκτη με την επιλογή "Υπάρχει ήδη". Το κόλπο που περιέγραψα παραπάνω δηλαδή. Το εφάρμοσα, το δοκίμασα, και περίπου μία εβδομάδα τώρα δεν είχα το πρόβλημα του ήχου, κρατώντας βέβαια την F&U 2.06. Ευτυχώς που εκείνο το βράδυ είχα τον υπολογιστή κλειστό και βαρέθηκα να πάω στο άλλο δωμάτιο να τον ανοίξω.
Επίσης αν και έχω εκφράσει πολλές φορές την εκτίμηση μου στον Sboulio (πρόσφατα μάλιστα είχα και μία παρεξήγηση για αυτό το θέμα), δεν καταλαβαίνω και την καθυστέρηση. Καταλαβαίνω την καθυστέρηση το καλοκαίρι λόγω αδείας, αλλά για να πω την αλήθεια, αυτό που έγραψε οτι είχε προτεραιότητα η ανακατασκευή του site και δεν ασχολήθηκε τελευταία με το λογισμικό λίγο μου κακοφάνηκε. Άσχετα βέβαια με την συμπαράσταση μου για το πολλαπλό του τρέξιμο.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ο δέκτης σου βρίσκεται σε λειτουργία ραδιοφώνου. Στο τηλεκοντρόλ υπάρχει ένα κουμπί TV/RADIO. Αν το πατήσεις λογικά θα γυρίσει σε λειτουργία τηλεόρασης. Ακόμα και έτσι όμως μπορείς να κάνεις zapping στα κανάλια του ραδιοφώνου και να αυξομειώσεις την ένταση του ήχου. Αν ισχύει όμως αυτό που γράφεις οτι δεν ανταποκρίνεται στις εντολές του τηλεκοντρόλ καθόλου, αυτό σημαίνει ή οτι δεν δουλεύει το τηλεκοντρόλ (δύσκολο αν είναι ενός μόνο μήνα αλλά μπορεί να γίνει, αν πχ έχει βραχεί ή αν έχει πέσει κάτω), ή οτι ο δέκτης έχει κολλήσει. Αν ισχύει το τελευταίο πολλές φορές βοηθάει στα διάφορα κολλήματα του δέκτη να τον βγάλεις για λίγο από την μπρίζα. Αν και πάλι δεν γίνει κάτι, χρειάζεται να ξαναεγκατασταθεί το λογισμικό. Αν όμως δεν μπορείς να μπεις στο μενού δεν μπορείς να κάνεις αναβάθμιση και να ξαναπεράσεις το λογισμικό. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο και μόνο το service μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση.

Δεν ανταποκρίνεται καθόλου, οπότε δεν μπορώ να μπω στην τηλεόραση, ούτε να αυξομειώσω την ένταση, ούτε να αλλάξω κανάλι... Έφυγε για service ???

Δεν ανταποκρίνεται καθόλου, οπότε δεν μπορώ να μπω στην τηλεόραση, ούτε να αυξομειώσω την ένταση, ούτε να αλλάξω κανάλι... Έφυγε για service ???
Αποκλείεις τις πιθανότητες. Αν είναι σίγουρο οτι δουλεύει το τηλεκοντρόλ σου, τότε έχει κολλήσει. Αν έχει κολλήσει, τον έχεις βγάλει για λίγο από την μπρίζα και δεν έχει ξεκολλήσει, τότε δεν ξέρω άλλον τρόπο να ξεκολλήσει, αφού δεν μπορείς να μπεις στο μενού. Μόνο το service.

Έριξα αρκετά είδη υποτίτλων σε ένα φλασάκι και μαζί με το εικονίδιο της ταινίας εμφάνισε τους SRT, SMI, SUB, SSA και TXT. Καθόλου άσχημα. Και μπορείς να επιλέξεις εσωτερικούς ή εξωτερικούς, αλλά και βλέπεις ποιόν εξωτερικό επιλέγεις, όχι στα τυφλά.

Ένα σφάλμα που εντόπισα, είναι ότι η μπάρα πληροφοριών εμφανίζει μια ταχύτητα παραπάνω κατά το fast forward, έτσι δείχνει 4x αντί 3x κτλ.

Αυτά στην έκδοση λογισμικού 2.06.

Αποκλείεις τις πιθανότητες. Αν είναι σίγουρο οτι δουλεύει το τηλεκοντρόλ σου, τότε έχει κολλήσει. Αν έχει κολλήσει, τον έχεις βγάλει για λίγο από την μπρίζα και δεν έχει ξεκολλήσει, τότε δεν ξέρω άλλον τρόπο να ξεκολλήσει, αφού δεν μπορείς να μπεις στο μενού. Μόνο το service.

Oκ θα το στείλω για service... Το τηλεκοντρόλ δουλεύει, έκανα το "test" με την κάμερα του κινητού μου και το λαμπάκι βγάζει κανονικά υπέρυθρες άρα σίγουρα πρόβλημα του αποκωδικοποιητή ...

Καλημερα.Εχω το εξης προβλημα.Ειχα την εκδοση λογισμικου 2.02 και εκανα αναβαθμηση σε 2.04,κατοπιν επρεπε να γινει απο την αρχη νεα εγκατασταση αλλα αυτη δεν ξεκινησε ουτε μονη της ουτε το τηλεκοντρολ πλεον δουλευει.Παρακαλω βοηθηστε με πιθανες λυσεις.Ευχαριστω

Κλασσικό πρόβλημα. To thread του δέκτη είναι τεράστιο, αλλά αν το διαβάσεις θα δεις να εμφανίζεται αρκετές φορές. Έχει κολλήσει ο δέκτης σου κατά την διάρκεια της αναβάθμισης. Αφού δεν δουλεύει το τηλεκοντρόλ σου δεν μπορείς να μπεις στο μενού για να ξαναεγκαταστήσεις το λογισμικό. To μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις τον δέκτη για λίγη ώρα από την μπρίζα. Σε λίγες μόνο περιπτώσεις ξεκόλλησε έτσι. Αλλά συνήθως δεν γίνεται τίποτα και πρέπει να τον πας στο service.

Παρατηρώ ότι το -ανεπίσημο- 2.06 σε 4:3 CTR tv εμφανίζει τις 16:9 ταινίες «πατημένες», δηλαδή με τα μαύρα κενά πολύ μεγαλύτερα απ' ότι θα έπρεπε να είναι και την εικόνα ζουλιγμένη.
Επίσης παρατήρησα ότι ο δέκτης προτιμάει το container AVI. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε container στη ταινία με το AVIDEMUX.

θα χρειαστω οπωσδηποτε αυριο την εκδοση 2.06 λογω του timeshift που εχει. σε οποιον ειναι ευκολο ας μου στειλει το αρχειο γιατι το λινκ απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει πλεον

Να ευχαριστησω τον tolias που μου εστειλε την συγκεκριμενη εκδοση. Η λυση στο προβλημα του ηχου ειναι μετα απο την γρηγορη κινηση να πατησετε το πληκτρο pause αντι για το play. To δοκιμασα καμια 10αρια φορες σε διαφορετικες εγγραφες και δεν ειχα κανενα προβλημα. Δεν ξερω αν απλα ετυχε αλλα οποιος μπορει ας το δοκιμασει για επιβεβαιωση

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Να ευχαριστησω τον tolias που μου εστειλε την συγκεκριμενη εκδοση. Η λυση στο προβλημα του ηχου ειναι μετα απο την γρηγορη κινηση να πατησετε το πληκτρο pause αντι για το play. To δοκιμασα καμια 10αρια φορες σε διαφορετικες εγγραφες και δεν ειχα κανενα προβλημα. Δεν ξερω αν απλα ετυχε αλλα οποιος μπορει ας το δοκιμασει για επιβεβαιωση
Δεν κάνει τίποτα, δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς. Όσο για το κόλπο με το πλήκτρο pause, δεν αποκλείεται. Σε προγούμενες εκδόσεις (νομίζω στην 2.02) απαγορευόταν μετά από την γρήγορη κίνηση να πατάς το πλήκτρο pause. Γιατί δημιουργούσε πρόβλημα στον ήχο. Αν θυμάμαι καλά τότε χανόταν ο ήχος. Και έπρεπε να ξανακάνεις γρήγορη κίνηση και μετά να πατήσεις play και όχι pause για να επανέλθει. Γιαυτό από τότε δεν πατάω ποτέ pause μετά από γρήγορη κίνηση. Ϊσως όμως κάποια σχέση να έχει ο ήχος με τα κουμπιά play ή pause και τώρα να δουλεύει ανάποδα και το πρόβλημα τώρα να το δημιουργεί το κουμπί play αντί του pause. Έχω βρει μία λύση με το φορμάρισμα του στικ με την επιλογή "Υπάρχει ήδη" αλλά μετά από μερικές εγγραφές ξαναεμφανίζεται και θέλει πάλι φορμάρισμα. Όταν ξαναεμφανιστεί θα δοκιμάσω με το κουμπί pause.

Δυστυχως μαλλον ηταν τυχαιο. Υπαρχει εγγραφη απο την ερτ hd οπου εκει λειτουργει ο συγκεκριμενος τροπος ενω με το play χανεται ο ηχος. Ομως υπηρξε ταινια απο το σταρ που ολα πηγαν μια χαρα αλλα σε μια αλλη ειχε το γνωστο προβλημα.
Δεν ξερω τι ισχυει και με κουρασε αυτη η κατασταση. Αν δεν μπορουν να φτιαξουν ενα σωστο firmware ας το κλεισουν το μαγαζι. Τουλαχιστον να ειναι ετοιμο για την επομενη δεκαετια

​Όντως το pause δεν βοήθησε. Το πρόβλημα του ήχου εμφανίστηκε και με το pause.
Πάντως εγώ δοκίμασα το λογισμικό του Discover DIGY-PRO. To λογισμικό υπάρχει στο thread του δέκτη. Αυτό βέβαια είναι προσωπική μου επιλογή, και δεν προτρέπω κανέναν. Απλά γράφω τις εντυπώσεις από αυτό. Γιατί ο δέκτης έχει τρία χρόνια εγγύηση και δεν νομίζω να έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που εμφανίστηκε ο δέκτης. Δηλαδή μάλλον όλοι οι δέκτες που υπάρχουν είναι ακόμα στην εγγύηση. Και αν πάει κάποιος στο service και δουν ότι φοράει ξένο λογισμικό ακυρώνεται η εγγύηση. Αλλά εγώ το δοκίμασα γιατί πρώτον είμαι απογοητευμένος από τα υπάρχοντα λογισμικά (και δεν βλέπω φως) και δεύτερον από τεχνολογική περιέργεια. Γιατί η χρήση ξένου λογισμικού είναι κάτι συνηθισμένο σε άλλους δέκτες. Και πίστευα ότι μπορεί να γίνει και σε αυτόν τον δέκτη. Ο άλλος μου δέκτης XORO 7600 ήταν άχρηστος με το original λογισμικό του. Αυτός είναι ολόγος που πήρα τον F&U. Δεν μπορώ όμως να αλλάζω συνέχεια δέκτες λόγω λογισμικών.Προτιμώ να αλλάζω λογισμικά. Γιατί οXORO μου με λογισμικό από άλλον δέκτη έχει μεταμορφωθεί. Το κακό είναι ότι ο συγκεκριμένος κινέζος κατασκευαστής ενώ έχει φτιάξει έναν δέκτη με πολλές δυνατότητες, δεν μπορεί να φτιάξει ένα σωστό λογισμικό για να τον κάνει έναν από τους καλύτερους δέκτες. Και τα λογισμικά των κλώνων που υπάρχουν δεν φαίνεται να είναι και πολύ καλύτερα.
Δοκίμασα το λογισμικό του Discover DIGY-PRO γιατί ήταν το τελευταίο που βρήκα, και ο προμηθευτής του γράφει ότι έχει και timeshift. Άρα σκέφτηκα ότι είναι πρόσφατο λογισμικό γιατί στον F&U προστέθηκεστην 2.02.
Με αρκετή αγωνία είδα ότι εγκαταστάθηκε πάνω στην 2.06 χωρίς πρόβλημα. Το δοκίμασα λίγη ώρα και μετά με ανακούφιση είδα ότι γύρισα στην 2.06 της F&U πάλι χωρίς πρόβλημα. Δεν ξέρω τι γίνεται στην 2.04.
Το μενού είναι περίεργο. Όλο το μενού του F&U είναι υπομενού στον DIGY-PRO. Το υπομενού Ρυθμίσεις. Αλλά υπάρχουν άλλα τρία υπομενού, που στον F&U είναι λειτουργίες σε πλήκτρα. Όπως το υπομενού Δίσκος που στον F&U είναι το κουμπί media του τηλεκοντρόλ και βγάζει το ίδιο παράθυρο. Πάντως το υπομενού Ρυθμίσεις είναι ακριβώς το ίδιο με το μενού του F&U, απλά έχει μερικές λιγότερες επιλογές.
Η έκδοση λογισμικού που είδα ότι γράφεται ήταν 1.20. Κάτι που με τρόμαξε ότι γύρισα στην 1.20 του F&U, αλλά είχε την μπάρα πληροφοριών καναλιών της 2.04. Δηλαδή κρατάει λιγότερη ώρα από όσο στην 2.02 ή παλιότερα, και έχει και την ανάλυση του καναλιού (πχ. 720Χ560) που εμφανίστηκεστην 2.04. Άρα έχει στοιχεία από διάφορες εκδόσεις λογισμικού, και αυτό σημαίνει ότι η έκδοση λογισμικού από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα, αλλά ο κάθε εισαγωγέας ενσωματώνει ότι στοιχείο θέλει στο λογισμικό του προϊόντος του.
Το καλό του λογισμικού είναι ότι έχει πολύ καλή ποιότητα εικόνας. Τουλάχιστον σαν την 2.06, αλλά μου φάνηκε πιο καθαρή. Χωρίς τον ψηφιακό θόρυβο που τόσο ενοχλούσε τον φίλο Krompotis. Θυμίζω ότι οι πρώτες εκδόσεις λογισμικού του F&Uείχαν πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας, και όσο πηγαίναμε προς την 2.04 χάλαγε. Μόνο η 2.06 βελτιώθηκε λίγο, αλλά είχε λίγο ψηφιακό θόρυβο. Και δεν μπορείς να γυρίσεις σε παλιότερες εκδόσεις του F&U. Με το λογισμικό του DIGY-PRO μάλλονμ πορώ να βάλω μία από εκείνες τις ποιότητες εικόνας. Επίσης έχει την βελτιωμένη μπάρα πληροφοριών σε χρόνο και ένδειξη ανάλυσης της 2.04. Και επίσης έχει και καλύτερη λήψη. Γιατί τα 4 κανάλια της συχνότητας 63 από Αίγινα τα πιάνω με πολλά προβλήματα και σπασίματα. Με του DIGY-PRO έκανα ένα zapping και έπιανα όλα τα κανάλια χωρίς πρόβλημα. Μόλις έβαλα πάλι το λογισμικό 2.06 του F&U έκανα zapping και αμέσως είχα πάλι σπασίματα στα4 κανάλια. Και να σκεφτείς ότι όλα τα λογισμικά του F&U είχαν καλή λήψη και καλύτερη από όλα του XORO μου. Και η αλλαγή καναλιών με την γνωστή καλή ταχύτητα του τσιπ NEC. Όλα αυτά δείχνουν ότι το λογισμικό του DIGY-PRO είναι ίσως από τα καλύτερα λογισμικά για παρακολούθηση καναλιών. Φυσικά το τηλεκοντρόλ είναι το ίδιο.
Δυστυχώς στα υπόλοιπα δεν τα πήγε καλά το λογισμικό. Η οθόνη του δεν έδειχνε αριθμούς καναλιών ή γράμματα (PLAY, REC) αλλά περίεργα σύμβολα. Το μενού Ρυθμίσεις είναι ίδιο με το μενού του F&U αλλά έχει μερικές λιγότερες επιλογές. Έχει γλώσσα μενού ελληνική, αλλά δεν έχει χώρα λειτουργίας Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην έχει ελληνικό EPG στην DIGEA, αλλά αγγλικό. Έχει ένα ενδιαφέρον παράθυρο με πληροφορίες για την χωρητικότητα του δίσκου (που δεν υπάρχει στον F&U) αλλά δεν αναγνωρίζει exFAT ήNTFS. Μόνο FAT32. Και έγραφε στο thread τουλογισμικού ότι έχει timeshift, αλλά δεν το βρήκα. Ή δεν δουλεύει με το pause ή δεν έχει καθόλου. Για όλα αυτά ξαναγύρισαστην 2.06. Όντως τελικά ο κινέζος έχει πρόβλημα με τα λογισμικά του, γι αυτό και καταλαβαίνω τις προσπάθειες του Sboulio. Αλλά εγώ κράτησα καβάντζα το λογισμικό, και αν δω ότι δεν βγαίνει άλλο, και επειδή εγώ χρησιμοποιώ μόνο την λειτουργία καναλιών και την εγγραφή, θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω ακόμα και αν έγραφα σε FAT32. Τουλάχιστον ότι έγραφανα το έβλεπα χωρίς πρόβλημα. Εξάλλου και ο κινέζος στην 2.06 FAT32 πρότεινε. Άσχετα αν εγώ δεν είδα διαφορά σε σχέση με το exFAT. Και υπάρχουν και άλλα λογισμικά, αλλά χρειάζονται λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά τους, γιατί η έκδοση λογισμικού τους δεν σημαίνει σίγουρα κάτι.

Last edited by a moderator:

Ζητώ συγνώμη για την περίεργη γραφή που είχε το προηγούμενο post μου, αλλά το παλιό κόλπο του να γράφω το κείμενο στο Open Office (όταν θέλω να γράψω ένα μεγάλο κείμενο που δεν προλαβαίνω να γράψω κατευθείαν στο ανάλογο πεδίο του forum γιατί με αποσυνδέει μετά από μερική ώρα και χάνεται το κείμενο που έχεις γράψει) και να το μεταφέρω με επικόλληση στο σχετικό πεδίο του forum, δεν δουλεύει στην καινούρια μορφή του site. Μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφερα να το κάνω να φαίνονται τα γράμματα, αλλά δεν ξέρω γιατί κόλλησαν έτσι οι λέξεις μεταξύ τους.

Ζητώ συγνώμη για την περίεργη γραφή που είχε το προηγούμενο post μου, αλλά το παλιό κόλπο του να γράφω το κείμενο στο Open Office (όταν θέλω να γράψω ένα μεγάλο κείμενο που δεν προλαβαίνω να γράψω κατευθείαν στο ανάλογο πεδίο του forum γιατί με αποσυνδέει μετά από μερική ώρα και χάνεται το κείμενο που έχεις γράψει) και να το μεταφέρω με επικόλληση στο σχετικό πεδίο του forum, δεν δουλεύει στην καινούρια μορφή του site. Μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφερα να το κάνω να φαίνονται τα γράμματα, αλλά δεν ξέρω γιατί κόλλησαν έτσι οι λέξεις μεταξύ τους.

Διόρθωσα το προηγούμενο post. Για να μην συμβαίνει αυτό που λες, θα πρέπει όταν κάνεις log in στο forum να τικάρεις και το κουτάκι δεξιά με την ένδειξη "Remember me". Ετσι δεν θα γίνεται αποσύνδεση μετά από κάποια ώρα που δεν έχεις δραστηριότητα.

Μπηκα και εγω στον πειρασμο να δοκιμασω το firmware απο τον αλλο δεκτη αλλα δυστυχως timeshift δεν υπαρχει πουθενα, δεν υπαρχει υποστηριξη για μεγαλους σκληρους ενω για την ποιοτητα εικονας θα διαφωνησω γιατι μου φανηκε αρκετα χειροτερη. Ουσιαστικα ηταν σαν να εβλεπα το αρχικο firmware αυτου του δεκτη. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι γιατι ειχες αγγλικο epg. Σε μενα ηταν κανονικοτατα ελληνικο αλλα δεν εχει καμια αξια γιατι το παρατησα.
Ας ελπισουμε να γινει κανενα θαυμα και να βγει ενα σωστο firmware να τελειωνουμε

Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Διόρθωσα το προηγούμενο post. Για να μην συμβαίνει αυτό που λες, θα πρέπει όταν κάνεις log in στο forum να τικάρεις και το κουτάκι δεξιά με την ένδειξη "Remember me". Ετσι δεν θα γίνεται αποσύνδεση μετά από κάποια ώρα που δεν έχεις δραστηριότητα.
Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Χρήσιμο.