Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR
Δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί το λογισμικό αυτό είναι εκτός συναγωνισμού και κριτικής, αλλά στην ουσία το ίδιο πράγμα λέμε. Και εγώ δεν βρήκα timeshift. Αλλά και στην 2.06 που υπάρχει δεν το χρησιμοποιώ γιατί αν ξεχαστώ και συμπληρωθούν δύο ώρες γίνεται το μπάχαλο. Έχει υποστήριξη μόνο για FAT32 δίσκους όπως έγραψα, και ελπίζω ο δίσκος που δοκίμασες να μην ήταν exFAT. Και στην 2.06 οι κινέζοι προτείνουν FAT32 γιατί δεν μπορούν να κάνουν το exFAT να δουλέψει σωστά. Αν και εγώ δεν βλέπω διαφορά. Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν κάνω τον έξυπνο γιατί χρησιμοποιώ στικ των 8GB. Δεν ξέρω τι κάνει με τους μεγάλους σκληρούς δίσκους. Δεν έχω ιδέα επίσης τι αρχεία παίζει, τι κάνει σαν media player. Για αυτό ξαναέβαλα γρήγορα την 2.06. Αλλά εγώ έγραψα ότι είναι από τα καλύτερα λογισμικά για παρακολούθηση καναλιών. Δηλαδή να βλέπεις κανάλια, ίσως και καμία εγγραφή. Δηλαδή αυτά που κάνω εγώ. Ίσως το ξαναβάλω στο μέλλον για να δω τι κάνει με τις εγγραφές. Γιατί καταρχάς διαφωνώ για την εικόνα. Το λογισμικό αυτό όντως θυμίζει τα πρώτα λογισμικά του F&U. Αλλά για μένα το θυμίζει και στην εικόνα. Να σου θυμίσω μόνο τα σχόλια που γράφονταν όταν παρουσιάστηκε η 2.02 για την χειρότερη εικόνα. Ακόμα χειρότερα για την 2.04. Υπήρχαν σχόλια που έλεγαν ότι δεν κάνουν αναβάθμιση από την 1.29 ή την 1.23 γιατί θα χάσουν την ποιότητα εικόνας. Κάποιος θυμάμαι έγραφε ότι είχε δύο ίδιους δέκτες, έκανε αναβάθμιση στον έναν που τον χρησιμοποιεί σαν media player, αλλά τον άλλον που τον έχει για παρακολούθηση θα τον αφήσει με το παλιό λογισμικό. Εγώ θυμάμαι την απογοήτευση που ένιωσα για την εικόνα όταν από την 1.23 που είχε ο δέκτης έβαλα την 2.02. Αλλά δεν μπορούσα να γυρίσω πίσω. Εξάλλου ήθελα και τις βελτιώσεις των αναβαθμίσεων. Έλπιζα όμως τότε ότι θα δούλευαν χωρίς προβλήματα. Αν λοιπόν αυτό το λογισμικό του DISCOVER DIGY-PRO έχει την εικόνα των εκδόσεων 1.2x του F&U είναι μιά χρήσιμη εναλλακτική για εμένα. Αλλά η ποιότητα της εικόνας είναι και πολύ υποκειμενικό θέμα. Αν προσθέσω και την μπάρα πληροφοριών που εδώ δουλεύει καλύτερα (γιατί στις 1.2x του F&U κράταγε πολύ ώρα) και την καλύτερη λήψη που διαπίστωσα στην προβληματική συχνότητα 63, όλα αυτά με έκαναν να γράψω ότι είναι από τα καλύτερα λογισμικά στην παρακολούθηση προγραμμάτων. Αλλά μόνο σε αυτόν τον τομέα. Μην παρεξηγηθώ. Στον τομέα media player σαφώς οι 2.04 ή 2.06 είναι πολύ καλύτερα λογισμικά. Μακάρι μόνο να δούλευαν χωρίς προβλήματα. Επίσης καλό είναι που είδες ελληνικό epg, γιατί εγώ μάλλον έκανα πατάτα. Πάντα όταν εγκαθιστώ λογισμικό το πρώτο που κάνω είναι να αλλάζω τις ρυθμίσεις του δέκτη σε στάνταρ δικές μου, για να μην έχω διαφορετική εικόνα λόγω διαφορετικών ρυθμίσεων. Στην επιλογή χώρας στο μενού δεν έχει ελληνική. Μόνο france και ευρώπη. Άλλαξα την επιλογή από france σε ευρώπη και χάθηκε το ελληνικό erg. Και σε δοκιμές άλλων δεκτών έχει διαπιστωθεί ότι αγγλόφωνη χώρα σαν λειτουργία δέκτη ή γλώσσα μενού κάνει τα κανάλια της Digea να δείχνουν μόνο αγγλικό epg. Αλλά η αντίστοιχη επιλογή της γαλλίας αφήνει το ελληνικό epg. Έτσι και εδώ. Έπρεπε να αφήσω χώρα λειτουργίας france. Εξάλλου έχει άλλη επιλογή για την γλώσσα μενού, και εδώ έχει και τα ελληνικά. Συμπέρασμα: για παρακολούθηση καναλιών και καμιά εγγραφή που κάνω δεν βλέπω να είναι και πολύ χειρότερο. Αλλά μάλλον πρέπει να το ξαναβάλω κάποια στιγμή αν δεν βγει άλλο από την F&U για να δω τι κάνει με τις εγγραφές. Μην έχει εκεί κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Και όπως είπα υπάρχουν και άλλα λογισμικά που όμως θέλουν ψάξιμο. Ελπίζω όλα αυτά να αποδειχτούν άχρηστα γιατί θα βγει επιτέλους λογισμικό από την F&U.Μπηκα και εγω στον πειρασμο να δοκιμασω το firmware απο τον αλλο δεκτη αλλα δυστυχως timeshift δεν υπαρχει πουθενα, δεν υπαρχει υποστηριξη για μεγαλους σκληρους ενω για την ποιοτητα εικονας θα διαφωνησω γιατι μου φανηκε αρκετα χειροτερη. Ουσιαστικα ηταν σαν να εβλεπα το αρχικο firmware αυτου του δεκτη. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι γιατι ειχες αγγλικο epg. Σε μενα ηταν κανονικοτατα ελληνικο αλλα δεν εχει καμια αξια γιατι το παρατησα.
Ας ελπισουμε να γινει κανενα θαυμα και να βγει ενα σωστο firmware να τελειωνουμε