Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μπηκα και εγω στον πειρασμο να δοκιμασω το firmware απο τον αλλο δεκτη αλλα δυστυχως timeshift δεν υπαρχει πουθενα, δεν υπαρχει υποστηριξη για μεγαλους σκληρους ενω για την ποιοτητα εικονας θα διαφωνησω γιατι μου φανηκε αρκετα χειροτερη. Ουσιαστικα ηταν σαν να εβλεπα το αρχικο firmware αυτου του δεκτη. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι γιατι ειχες αγγλικο epg. Σε μενα ηταν κανονικοτατα ελληνικο αλλα δεν εχει καμια αξια γιατι το παρατησα.
Ας ελπισουμε να γινει κανενα θαυμα και να βγει ενα σωστο firmware να τελειωνουμε
Δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί το λογισμικό αυτό είναι εκτός συναγωνισμού και κριτικής, αλλά στην ουσία το ίδιο πράγμα λέμε. Και εγώ δεν βρήκα timeshift. Αλλά και στην 2.06 που υπάρχει δεν το χρησιμοποιώ γιατί αν ξεχαστώ και συμπληρωθούν δύο ώρες γίνεται το μπάχαλο. Έχει υποστήριξη μόνο για FAT32 δίσκους όπως έγραψα, και ελπίζω ο δίσκος που δοκίμασες να μην ήταν exFAT. Και στην 2.06 οι κινέζοι προτείνουν FAT32 γιατί δεν μπορούν να κάνουν το exFAT να δουλέψει σωστά. Αν και εγώ δεν βλέπω διαφορά. Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν κάνω τον έξυπνο γιατί χρησιμοποιώ στικ των 8GB. Δεν ξέρω τι κάνει με τους μεγάλους σκληρούς δίσκους. Δεν έχω ιδέα επίσης τι αρχεία παίζει, τι κάνει σαν media player. Για αυτό ξαναέβαλα γρήγορα την 2.06. Αλλά εγώ έγραψα ότι είναι από τα καλύτερα λογισμικά για παρακολούθηση καναλιών. Δηλαδή να βλέπεις κανάλια, ίσως και καμία εγγραφή. Δηλαδή αυτά που κάνω εγώ. Ίσως το ξαναβάλω στο μέλλον για να δω τι κάνει με τις εγγραφές. Γιατί καταρχάς διαφωνώ για την εικόνα. Το λογισμικό αυτό όντως θυμίζει τα πρώτα λογισμικά του F&U. Αλλά για μένα το θυμίζει και στην εικόνα. Να σου θυμίσω μόνο τα σχόλια που γράφονταν όταν παρουσιάστηκε η 2.02 για την χειρότερη εικόνα. Ακόμα χειρότερα για την 2.04. Υπήρχαν σχόλια που έλεγαν ότι δεν κάνουν αναβάθμιση από την 1.29 ή την 1.23 γιατί θα χάσουν την ποιότητα εικόνας. Κάποιος θυμάμαι έγραφε ότι είχε δύο ίδιους δέκτες, έκανε αναβάθμιση στον έναν που τον χρησιμοποιεί σαν media player, αλλά τον άλλον που τον έχει για παρακολούθηση θα τον αφήσει με το παλιό λογισμικό. Εγώ θυμάμαι την απογοήτευση που ένιωσα για την εικόνα όταν από την 1.23 που είχε ο δέκτης έβαλα την 2.02. Αλλά δεν μπορούσα να γυρίσω πίσω. Εξάλλου ήθελα και τις βελτιώσεις των αναβαθμίσεων. Έλπιζα όμως τότε ότι θα δούλευαν χωρίς προβλήματα. Αν λοιπόν αυτό το λογισμικό του DISCOVER DIGY-PRO έχει την εικόνα των εκδόσεων 1.2x του F&U είναι μιά χρήσιμη εναλλακτική για εμένα. Αλλά η ποιότητα της εικόνας είναι και πολύ υποκειμενικό θέμα. Αν προσθέσω και την μπάρα πληροφοριών που εδώ δουλεύει καλύτερα (γιατί στις 1.2x του F&U κράταγε πολύ ώρα) και την καλύτερη λήψη που διαπίστωσα στην προβληματική συχνότητα 63, όλα αυτά με έκαναν να γράψω ότι είναι από τα καλύτερα λογισμικά στην παρακολούθηση προγραμμάτων. Αλλά μόνο σε αυτόν τον τομέα. Μην παρεξηγηθώ. Στον τομέα media player σαφώς οι 2.04 ή 2.06 είναι πολύ καλύτερα λογισμικά. Μακάρι μόνο να δούλευαν χωρίς προβλήματα. Επίσης καλό είναι που είδες ελληνικό epg, γιατί εγώ μάλλον έκανα πατάτα. Πάντα όταν εγκαθιστώ λογισμικό το πρώτο που κάνω είναι να αλλάζω τις ρυθμίσεις του δέκτη σε στάνταρ δικές μου, για να μην έχω διαφορετική εικόνα λόγω διαφορετικών ρυθμίσεων. Στην επιλογή χώρας στο μενού δεν έχει ελληνική. Μόνο france και ευρώπη. Άλλαξα την επιλογή από france σε ευρώπη και χάθηκε το ελληνικό erg. Και σε δοκιμές άλλων δεκτών έχει διαπιστωθεί ότι αγγλόφωνη χώρα σαν λειτουργία δέκτη ή γλώσσα μενού κάνει τα κανάλια της Digea να δείχνουν μόνο αγγλικό epg. Αλλά η αντίστοιχη επιλογή της γαλλίας αφήνει το ελληνικό epg. Έτσι και εδώ. Έπρεπε να αφήσω χώρα λειτουργίας france. Εξάλλου έχει άλλη επιλογή για την γλώσσα μενού, και εδώ έχει και τα ελληνικά. Συμπέρασμα: για παρακολούθηση καναλιών και καμιά εγγραφή που κάνω δεν βλέπω να είναι και πολύ χειρότερο. Αλλά μάλλον πρέπει να το ξαναβάλω κάποια στιγμή αν δεν βγει άλλο από την F&U για να δω τι κάνει με τις εγγραφές. Μην έχει εκεί κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Και όπως είπα υπάρχουν και άλλα λογισμικά που όμως θέλουν ψάξιμο. Ελπίζω όλα αυτά να αποδειχτούν άχρηστα γιατί θα βγει επιτέλους λογισμικό από την F&U.

Ελπίζω όλα αυτά να αποδειχτούν άχρηστα γιατί θα βγει επιτέλους λογισμικό από την F&U.

Είναι θετικό να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά μετά από τόσο καιρό απουσίας του Sboulio και αγοράς νέων τηλεοράσεων με ενσωματωμένο δέκτη, απομακρύνεται τελείως η πιθανότητα για νέο λογισμικό σ' αυτό το δέκτη.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Είναι θετικό να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά μετά από τόσο καιρό απουσίας του Sboulio και αγοράς νέων τηλεοράσεων με ενσωματωμένο δέκτη, απομακρύνεται τελείως η πιθανότητα για νέο λογισμικό σ' αυτό το δέκτη.

Ρε παιδιά σας το χω ξαναπεί, για τα λεφτά που δώσαμε γι αυτό το δέκτη οι δύο αναβαθμίσεις που πέρασαν είναι θαύμα. Δεν συμφέρει να ασχοληθούν άλλο, τα λεφτά είναι στις καινούριες συσκευές, ό,τι είναι στο ράφι πουλάει, ενώ οι αναβαθμίσεις ποιος να κάτσει να ασχοληθεί;

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ο 2205 διατίθεται ακόμα προς πώληση στα ράφια.

Ναι πριν λίγο τον είδα στα media markt στα 49 ευρώ και πάλι δεν μου λέει τίποτα αυτό, έχω ξαναπεί πως όταν μίλησα τηλεφωνικά με το επίσημο σέρβις και μάλιστα δύο φορές, βιάστηκαν να μου το κλείσουν λέγοντάς μου πως δεν προβλέπεται παραπάνω αναβάθμιση απ τις δύο υπάρχουσες, οπότε μην περιμένετε. Απ την άλλη δεν θέλω γενικά στη ζωή μου να μαι απόλυτος, έτσι και δω όμως αναβάθμιση θα εκπλαγώ ιδιαιτέρως!!!

Μετά από μερικούς μήνες που τον δουλεύω με exFAT στικ αναγκάστηκα λόγω ελλείψεως χώρου να χρησιμοποιήσω το μπαλαντέρ FAT32. Το χρησιμοποιούσα παλιότερα χωρίς πρόβλημα, αλλά είχα καιρό να το χρησιμοποιήσω. Τώρα απλά αρνήθηκε να γράψει. Έγραφε μερικά δευτερόλεπτα και μετά σταμάταγε. Το προσπάθησα 3 φορές και επειδή δεν μπορούσα να κάτσω εκεί και να ελέγχω τι κάνει πήγαινα κάθε τέταρτο περίπου. Στο τέλος κατάφερε και έχασα όλη την εκπομπή που ήθελα να γράψω. Στον υπολογιστή που κοίταξα μετά ήταν άδειο το στικ, αλλά ο χώρος που είχε προφτάσει να γράψει ήταν δεσμευμένος. Αν και δεν φαινόταν να υπάρχει κάποιο αρχείο. Σαν να κάηκε ο χώρος. Αναγκάστηκα και έκανα φορμάτ στο στικ. Πρώτη φορά που μου το κάνει η 2.06 σε εγγραφή αυτό. Η 2.06 φαίνεται πιο σταθερή έκδοση, αλλά αν μουλαρώσει τα σπάει. Δημιουργεί πιο χοντρά προβλήματα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για ένα σωστό λογισμικό. Ίσως για αυτό δεν υπάρχει πρόοδος με καινούριο λογισμικό. Και επειδή η υποστήριξη του τσιπ έχει σταματήσει από τους κινέζους, η F&U τους έβαλε να φτιάξουν ένα τελευταίο λογισμικό που δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ενώ η F&U στους τελευταίους του δέκτες έχει αλλάξει και προμηθευτή, μάλλον και εγώ πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο λογισμικό. Και επειδή το πρόβλημα του ήχου βρήκα τρόπο να το καθυστερώ αλλά κάθε τόσο εμφανίζεται και μου σπάει τα νεύρα, ήρθε η ώρα να ξαναλλάξω λογισμικό. Ξαναέβαλα το λογισμικό του Digy-Pro, αλλά τώρα που το μελέτησα πιο ψύχραιμα και πιο πολύ ώρα νομίζω ότι μπορεί να έχει δίκιο ο manthes. Η εικόνα τώρα που την πρόσεξα πιο πολύ ώρα (γιατί την πρώτη φορά απλά ένα γρήγορο zapping είχα κάνει) είναι λίγο περίεργη. Όχι κακή αλλά ίσως πιο έντονη από ότι πρέπει. Και η μπάρα πληροφοριών τελικά δεν είναι τόσο γρήγορη όσο του F&U. Τα υπόλοιπα ισχύουν. Άρα πάει και αυτό. Μετά έβαλα το λογισμικό του IQ 749 που φαινόταν να είναι το αμέσως πιο τελευταίο. Ακριβώς το ίδιο λογισμικό. Άλλα δύο λογισμικά από δέκτες που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα δεν έκανα καν τον κόπο να τα δοκιμάσω. Μάλλον πρόκειται για το ίδιο λογισμικό. Δουλεύει βέβαια, και το καλό είναι ότι και ο F&U μπορεί να δεχτεί λογισμικό άλλου δέκτη. Αλλά όλα αυτά τα λογισμικά δεν λύνουν το πρόβλημα. Στο εξωτερικό υπάρχουν μερικοί κλώνοι, αλλά όλοι σχεδόν έχουν άλλο τηλεκοντρόλ. Άρα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το λογισμικό τους αν δεν έχω το τηλεκοντρόλ τους. Ένα λογισμικό που είχα υπόψιν μου τελευταία στιγμή διαπίστωσα ότι και αυτός έχει άλλο τηλεκοντρόλ. Και ψάχνοντας λεπτομέρειες για το τελευταίο λογισμικό που είχα υπόψιν μου βρήκα και άλλον που είχε προσπαθήσει να το εγκαταστήσει στην Ελλάδα σε κλώνο και είχε κολλήσει ο δέκτης. Άρα πάει και αυτό. Δηλαδή λογισμικά τέλος! Και για να μην έχει βρει κανείς λογισμικό (ούτε ο γκουρού ο talos_2002) μάλλον είναι δύσκολα τα πράγματα. Γιαυτό με βαριά καρδιά ξαναγύρισα στο 2.04 που είναι σίγουρο ότι σε λίγο καιρό θα μου ξανασπάσει τα νεύρα. Αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική. Game over.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

τυχαία μπήκα και έψαξα για τον δέκτη για αναβάθμιση λογισμικού γιατί ένας μου κώλυσε και είπα να κάνω αναβάθμιση.
Και είδα τα προβλήματα που υπάρχουν σε εγγραφή και αναπαραγωγή τελικά είμαι πολύ τυχερός έχω βάλει 70+ δέκτες και χρειάζομαι πολλούς ακόμα.
Σε νέους που ασχολούνται έβαλα τον crypto redi 210mp (κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα) και σε ηλικιωμένους έβαζα αυτόν για τον λόγο που έχει μεγάλο τηλεκοντρόλ και πιάνει καλύτερα και έλεγα να το γυρίσω και να δίνω μόνο τον dtr2205hdpvr αν δεν έβλεπα τα ποστ με βλέπω να έτρεχα απο 2-3 φορές σε κάθε πελάτη για προβλήματα ήχου και άλλα...
Και δεν βλέπω αναβάθμιση να έρχεται μάλλον πρέπει να ψάξω για άλλον δέκτη με μεγάλο και καλό τηλεκοντρόλ να πιάνει καλά και ελπίζω να μην ξεκινήσει κανένας πάππους να κάνει εγγραφές... ήδη με φωνάζουν οι παππούδες για γελοία πράγματα, έχω πάει γαι βλάβες όπως κλειστή τηλεόραση, βγαλμένο σκαρτ , και δεν ξέρουν με πιο κουμπί το γυρνάνε στον δέκτη...

Κρίμα γιατί απο όσους έχω εγκαταστήσει έχει την καλύτερη κατασκευή και τηλεκοντρόλ σε εμβέλεια. (crypto 210mp,lemm hdt-200,digi+,crystal audio)

Παιδιά συγγνώμη, θυμίστε μου κάποιος όταν πατάω INFO μου δείχνει ποιότητα π.χ 54% και επίπεδο 94%, τι ακριβώς σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί;

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Παιδιά συγγνώμη, θυμίστε μου κάποιος όταν πατάω INFO μου δείχνει ποιότητα π.χ 54% και επίπεδο 94%, τι ακριβώς σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί;
Ένταση και ποιότητα σήματος όπως γράφει και ο φίλος. Πρέπει και τα δύο να είναι πάνω από ένα επίπεδο για να πιάσει και να αποθηκεύσει τα κανάλια ο δέκτης και να έχει εικόνα χωρίς σπασίματα. Παράδειγμα: Εγώ έχω κεραία στην πολυκατοικία που κοιτάει Υμηττό. Την συχνότητα 63 που εκπέμπει μόνο από Αίγινα την πιάνω με σπασίματα. Το πρόβλημα είναι το επίπεδο σήματος που είναι χαμηλά και δεν ξεπερνάει το κρίσιμο σκαλοπάτι. Αν αρχίσει να εκπέμπει και από τον Υμηττό θα το πιάνω χωρίς προβλήματα. Τις άλλες δύο συχνότητες 54 και 65 δεν τις πιάνει καθόλου ο δέκτης. Με εσωτερική κεραία τις πιάνω (μάλλον λόγω αντανάκλασης) και τις έχω αποθηκεύσει στον δέκτη μου. Αν ξαναβάλω την εξωτερική κεραία μου δείχνει μαύρη οθόνη σε αυτές τις συχνότητες. Έχουν το ίδιο επίπεδο σήματος με την 63, αλλά μου βγάζουν ποιότητα 0. Το πρόβλημα είναι οτι στις ίδιες συχνότητες εκπέμπουν αναλογικά το Contra και το Blue Sky. Παρεμβάλλονται στην συχνότητα και μηδενίζουν την ένδειξη ποιότητα. Άρα άσο και να δυναμώσει το σήμα, πιθανότατα ακόμα και αν αρχίσουν να εκπέμπονται και από τον Υμηττό, δεν θα θα τα πιάσω αν δεν σταματήσουν τα δύο αναλογικά που παρεμβάλλονται, ή αν δεν βρω τρόπο να απομονώσω τις παρεμβολές. Άρα αυτοί οι δύο δείκτες εκτός από στατιστικά του σήματος μπορούν να δείξουν και που υπάρχει το πρόβλημα σε μία προβληματική συχνότητα υποδεικνύοντας έτσι και την λύση. Η ένταση του σήματος βελτιώνεται πιο εύκολα με βελτίωση της κεραίας. Η ποιότητα είναι πιο δύσκολη υπόθεση και εκτός αν υπάρχει καμία μυστήρια παρεμβολή ή απώλεια στην κεραία συνήθως το πρόβλημα είναι στο σήμα. Επίσης αυτοί οι δύο δείκτες είναι ενδεικτικοί και για συγκρίσεις σήματος στον ίδιο δέκτη. Σε άλλον δέκτη μπορεί να δεις άλλα νούμερα. Στους δύο δέκτες μου που είναι πάνω στην ίδια κεραία και στην ίδια τηλεόραση τα νούμερα διαφέρουν περίπου δέκα μονάδες. Δηλαδή η ένταση σήματος 85% στον ένα δέκτη είναι 76% στον άλλον με την ίδια εικόνα.

Καλησπέρα και από μένα απο το απόγευμα σας διαβάζω και μόλις έγινα μέλος.
Ειμαι και εγώ κάτοχος του συγκεκριμένου δεκτή και σήμερα όλοι μέρα είχε κολλήσει και έγραφε ασθενές η καθόλου σήμα. Μετά απο ψάξιμο εδώ έκανα upgrade στο σιτε της Morris αλλά προσπαθώντας να κάνω πάλι τις αρχικές ρυθμίσεις δεν βρίσκει ούτε ένα κανάλι ούτε σταθμο στο ράδιο. Κάθε βοήθεια για την λύση του προβλήματος μου καλοδεχούμενη μιας και δεν ειναι εποχές για περιττά έξοδα
Ευχαριστώ προκαταβολικα

Καλησπέρα και από μένα απο το απόγευμα σας διαβάζω και μόλις έγινα μέλος.
Ειμαι και εγώ κάτοχος του συγκεκριμένου δεκτή και σήμερα όλοι μέρα είχε κολλήσει και έγραφε ασθενές η καθόλου σήμα. Μετά απο ψάξιμο εδώ έκανα upgrade στο σιτε της Morris αλλά προσπαθώντας να κάνω πάλι τις αρχικές ρυθμίσεις δεν βρίσκει ούτε ένα κανάλι ούτε σταθμο στο ράδιο. Κάθε βοήθεια για την λύση του προβλήματος μου καλοδεχούμενη μιας και δεν ειναι εποχές για περιττά έξοδα
Ευχαριστώ προκαταβολικα

Καλώς ήρθες στην παρέα μας, απ την πρίζα το βγαλες;

Ναι το έβγαλα δυο τρεις φορές ( την μια απο αυτές κανά τέταρτο) και δυστυχώς πάλι τιποτα

Δηλαδή και πριν την αναβάθμιση, και μετά την αναβάθμιση δεν πιάνει κανάλια; Όταν είχε κανάλια μέσα έγραφε ασθενές ή καθόλου σήμα. Και μετά την αναβάθμιση δεν μπορεί να πιάσει κανάλια για να τα αποθηκεύσει. Είσαι σίγουρος οτι η κεραία είναι στην θέση της; Οτι δεν έχει στρίψει από τον αέρα; Οτι δεν έχει κοπεί κανένα βυσματάκι; Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στην λήψη σου (δηλαδή στην κεραία), τότε δεν μπορεί να διαχειριστεί το σήμα. Και αφού έχεις κάνει ήδη αναβάθμιση (ελπίζω να έγινε σωστά), φαίνεται να μην είναι πρόβλημα λογισμικού. Αν λοιπόν όλα αυτά που είπα είναι εντάξει, τότε το μόνο που μένει είναι πρόβλημα του hardware του δέκτη. Του tuner ή κάτι τέτοιο. Δηλαδή ο δέκτης τα έφτυσε. Αν ισχύει αυτό μόνο το service μπορεί να κάνει κάτι. Ευτυχώς ο δέκτης έχει τρία χρόνια εγγύηση. Και δεν έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που βγήκε στην αγορά αυτό το μοντέλο. Άρα πρέπει να είσαι στην εγγύηση.

Καλημέρα εφ´οσον πιάνω αναλογικά τα κανάλια θεωρω πως η κεραία ειναι οκ. Το πρόβλημα συνεχίζει και σήμερα και καταλύτη ότι ο δέκτης τα εφτυσε. Σκέφτομαι λοιπόν να βρω κανά δανεικό δεκτή να δω αν παίζει για να σιγουρεψω ότι ειναι πρόβλημα hardware.
Ευχαριστώ

Καλημέρα εφ´οσον πιάνω αναλογικά τα κανάλια θεωρω πως η κεραία ειναι οκ. Το πρόβλημα συνεχίζει και σήμερα και καταλύτη ότι ο δέκτης τα εφτυσε. Σκέφτομαι λοιπόν να βρω κανά δανεικό δεκτή να δω αν παίζει για να σιγουρεψω ότι ειναι πρόβλημα hardware.
Ευχαριστώ

Γράφει τίποτα ο δέκτης στην οθόνη του; Στην τηλεόραση τι δείχνει; Η αναβάθμιση έχει read me που λέει ακριβώς τη διαδικασία, την έκανες ακριβώς; Αν και δεν θα πρεπε να συμβαίνουν αυτά, είναι αυτό που λέω, κινέζικο είναι σαν να παίζεις λόττο, αν σου κάτσει, έκατσε...

Η οθόνη του δεκτή δειχνει 4 πάυλες (----) ενώ το μενού του στην τηλεόραση λειτουργεί κανονικά. Η αναβάθμιση που έκανα μου έγραψε ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Άρα καταλήγουμε στην κινέζια που γράφεις!!!!!! Καμία οικονομική αξιόπιστη πρόταση για δεκτή υπάρχει? ευχαριστω

Η οθόνη του δεκτή δειχνει 4 πάυλες (----) ενώ το μενού του στην τηλεόραση λειτουργεί κανονικά. Η αναβάθμιση που έκανα μου έγραψε ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Άρα καταλήγουμε στην κινέζια που γράφεις!!!!!! Καμία οικονομική αξιόπιστη πρόταση για δεκτή υπάρχει? ευχαριστω

Δεν καταλαβαίνω, έχεις εικόνα στην τηλεόραση αλλά δεν έχεις τα κανάλια; Δοκίμασες να ξαναπεράσεις τις αναβαθμίσεις; Πρώτα την 2.02 και μετά την 2.04; Εμένα πάντως μου δουλεύει κανονικά, μήπως κάτι δεν έκανες καλά, ξαναπροσπάθησε.