Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Καλησπέρα σε όλους. Καλή χρονιά. Ειχα να μπω στο φορουμ 2-3 μηνες. (και να χρησιμοποιησω το δεκτη κανα 8 μηνο). Προχθες πηγα ο φουκαρας να γραψω σε στικακι 8gbytes transcend μια ταινια απο tv. κοιταω καποια στιγμη και το led στο στικακι δεν αναβοβηνε. το δοκιμασα στον υπολογιστη και δεν το διαβαζε. ετσι παει το στικακι βολτα στη χωματερη στα Λιοσια.

Ο δεκτης μπορει να μην παιζει αρχεια mkv ουτε για πλακα αλλα παραδεχομαι πως στα avi δινει με διαφορα την καλυτερη ποιοτητα απο οποιοδηποτε dvd player εχω δοκιμασει

Καλησπέρα σε όλους. Καλή χρονιά. Ειχα να μπω στο φορουμ 2-3 μηνες. (και να χρησιμοποιησω το δεκτη κανα 8 μηνο). Προχθες πηγα ο φουκαρας να γραψω σε στικακι 8gbytes transcend μια ταινια απο tv. κοιταω καποια στιγμη και το led στο στικακι δεν αναβοβηνε. το δοκιμασα στον υπολογιστη και δεν το διαβαζε. ετσι παει το στικακι βολτα στη χωματερη στα Λιοσια.
Ίσως ένα φορμάρισμα στον υπολογιστή σου να έφτιαχνε το στικάκι. Μου έχει τύχει να εξαφανιστεί μέρος της χωρητικότητας του στικ που από 8 έγινε ξαφνικά 6 GB. Αυτό έγινε με την 2.06 όταν συμπληρώθηκαν 2 ώρες timeshift και καταστράφηκε ο χώρος που είχε γράψει το timeshift. Επίσης μία φορά κατά λάθος έβαλα ένα από τα NTFS στικ του άλλου μου δέκτη στον F&U. Το στικ καταστράφηκε και δεν έδειχνε τίποτα ούτε στον υπολογιστή μου. Αλλά και τα δύο στικ ξαναέφτιαξαν όταν τα φορμάρισα από την αρχή στον υπολογιστή μου και από τότε τα χρησιμοποιώ ακόμα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ο δεκτης μπορει να μην παιζει αρχεια mkv ουτε για πλακα αλλα παραδεχομαι πως στα avi δινει με διαφορα την καλυτερη ποιοτητα απο οποιοδηποτε dvd player εχω δοκιμασει

Νομίζω ότι παίζει mkv, τουλάχιστον αυτός που έχω, με το fw για LG.

Θεωρητικα παιζει αλλα πρακτικα δεν μου εχει παιξει ουτε ενα αρχειο (ολα κατω απο 4 γιγα)

Παίζει, αλλά δεν έχει καλή συμβατότητα. Στα mpeg 4 (DivX, Xvid) δεν είχα προβλήματα.
Το εντυπωσιακό ήταν ότι μου έπαιξε κάποια HD που δεν έπαιζε ο Crypto 250 με το 1.0.1 firmware.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Εγώ έχω πάρει τον δέκτη 2 μήνες πριν έρθουν τα ψηφιακά στην Αθήνα (Digea). Είχα πάρα πολλά προβλήματα στις εγγραφές με 2-3 2.5" δίσκους αλλά μετά από καιρό κατάλαβα ότι η usb απλά δεν έχει αρκετό ρεύμα για αν δουλέψουν σωστά. Είχα τρελά κολλήματα, οι εγγραφές δεν τελείωναν μερικές φορές, και άλλα κουλά.
Τελικά έβαλα στον δέκτη έναν 3.5" με τροφοδοσία και η διαφορά ήταν χαώδης. Αλλά και πάλι έκανε αραιά και πού τα κολλήματα του...... Οπότε του έβαλα ένα usb stick και ηρέμησα για αρκετό καιρό.

Πριν από 5-6 μήνες σε μια μου επίσκεψη βρήκα τον ίδιο δέκτη σε σπίτι φίλης. Τον είχε με το αρχικό firmware και έγραφε ασταμάτητα εδώ και 1 χρόνο σε 1Τ δίσκο. ΧΩΡΙΣ κολλήματα!!!!!!!!!!!!!! Το μόνο που είχε διαφορετικό, ήταν το καλώδιο του USB. Ήταν ένα κοντό καλώδιο 30-40 cm!!!!!

Έτρεξα σπίτι και έβαλα τον 3.5" δίσκο με ένα κοντό καλώδιο και από τότε ο δέκτης δεν έχει κολλήσει ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!! Γράφω πολλά ντοκιμαντέρ συνέχεια με εβδομαδιαία προγράμματα και δεν ξανά είχα πρόβλημα!!!

Εννοειται πως το καλωδιο μπορει να δημιουργησει προβληματα αλλα αυτο υποτιθεται πως το εχουμε δοκιμασει ολοι. Με αφορμη οτι εχω καποιες ταινιες mkv και οτι δεν θα δουμε οπως φαινεται αλλο fiwmare ξαναπερασα το 2.06 και ας εχει το θεμα του ηχου. Δοκιμασα μια ταινια σε mkv αλλα δεν επαιζε και παλι οποτε την μετετρεψα σε mp4 (χωρις re encoding μεσα σε κανα 10λεπτο) και παιζει μια χαρα. Φορμαρισα τον σκληρο απο τον υπολογιστη και μετα απο τον δεκτη ωστε να μην εχει κανενα ιχνος απο παλιοτερες εγγραφες και ο Θεος βοηθος. Αν τυχον δεν εχει θεματα με τον ηχο θα ενημερωσω για οποιον ενδιαφερεται

Εννοειται πως το καλωδιο μπορει να δημιουργησει προβληματα αλλα αυτο υποτιθεται πως το εχουμε δοκιμασει ολοι. Με αφορμη οτι εχω καποιες ταινιες mkv και οτι δεν θα δουμε οπως φαινεται αλλο fiwmare ξαναπερασα το 2.06 και ας εχει το θεμα του ηχου. Δοκιμασα μια ταινια σε mkv αλλα δεν επαιζε και παλι οποτε την μετετρεψα σε mp4 (χωρις re encoding μεσα σε κανα 10λεπτο) και παιζει μια χαρα. Φορμαρισα τον σκληρο απο τον υπολογιστη και μετα απο τον δεκτη ωστε να μην εχει κανενα ιχνος απο παλιοτερες εγγραφες και ο Θεος βοηθος. Αν τυχον δεν εχει θεματα με τον ηχο θα ενημερωσω για οποιον ενδιαφερεται

Καλώδια είχα αλλάξει πολλά, αλλά ποτέ δεν είχα βάλει κοντό καλώδιο. Με καλώδιο του ενός μέτρου μου κόλλαγε...... Τι να πω; :smash:

Δεν μπορουσα να κανω φορματ γιατι απλα ο υπολογιστης δεν "εβλεπε" καθολου το στικακι για να το επιλεξω
τελικα εκανα download απο την εταιρια transcend το onlιnerecovery και μετα από καμμια εικοσαρια φορες απο απεγκατεστησα τους drivers απο τα windows και τρεχοντας το ανωτερω προγραμματακι καταφερα να το κανω format παλι στα 8gbytes

Πιο παλιά που τον είχα δοκιμάσει μου έπαιξε όλα όσα mkv τον δοκίμασα κάτω από 4gb.

Πήρα από το Πλαίσιο ένα στικ που βρήκα προσφορά με καλή τιμή. Το βρήκα μπροστά στο ταμείο, μου άρεσε η τιμή και το πήρα. Μετέφερα μερικά αρχεία βίντεο και φωτογραφίες (τα περισσότερα από το κινητό μου) που θέλω να έχω άμεσα διαθέσιμα. Στον υπολογιστή όλα καλά. Το έβαλα στον δέκτη και δεν το αναγνώριζε. Ξεκίναγε, αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα έγραφε οτι αποσυνδέθηκε. Δεν έβλεπε κανένα αρχείο, ούτε μπορούσε να κάνει εγγραφή. Νόμιζα οτι είναι προβληματικό και σκέφτηκα να το γυρίσω πίσω. Αλλά στον υπολογιστή δεν είχε πρόβλημα. Υποψιασμένος το έβαλα στον άλλο μου δέκτη όπου δούλεψε κανονικά. Έβαλα να παίξουν όλα τα αρχεία αλλά σε ένα αρχείο βίντεο μου έγραφε μη υποστηριζόμενο αρχείο, και το παρέκαμψε. Δηλαδή ένα αρχείο προβληματικό που στον υπολογιστή μου δεν έβλεπα τίποτα περίεργο, ο XORO μου με επεξεργαστή M-STAR δεν μπορούσε να το διαβάσει και απλά το παρέκαμψε, αλλά ο F&U μου έβγαζε άχρηστο και δεν μπορούσε να διαβάσει ολόκληρο το στικ. Διέγραψα το αρχείο και είδε κανονικά το στικ. Φαντάσου να γίνει αυτό σε έναν μεγάλο σκληρό δίσκο και άντε να βρεις ποιό είναι το προβληματικό αρχείο. Φαίνεται προβληματικός όλος ο σκληρός. Πέτα τον και πλήρωνε να πάρεις άλλον. Γιαυτό εγώ είμαι οπαδός των M-STAR. Για να δικαιολογήσω και αυτό που είχα γράψει για την προτίμηση μου στον 2301.
Επίσης είδα οτι στα υπόλοιπα αρχεία βίντεο δεν δούλευε το GOTO. Νομίζω TIMER γράφεται στο original τηλεκοντρόλ. Γιατί χρησιμοποιώ προγραμματιζόμενο. Μου έγραφε οτι αυτή η δυνατότητα δουλεύει μόνο στις εγγραφές. Δηλαδή δεν δουλεύει στα εξωτερικά αρχεία βίντεο. Απίστευτα πράγματα.

Last edited:
Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Παιδια μπορει καποιος να ανεβασει την 2.04 beta και την 2.06 beta?
Γιατι τα link's απο rapidshare δεν λειτουργουν πια.

Ευχαριστω.

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Πιο παλιά που τον είχα δοκιμάσει μου έπαιξε όλα όσα mkv τον δοκίμασα κάτω από 4gb.
σε μενα (με την 2.04) επαιξε κανα δυο και αυτα με τρομερα πιξελιασματα. Με την 2.06 παιζουν εως τωρα ολα χωρις κανενα προβλημα (αλλα τα κανω mp4 καλου κακου).

ΑΝ αποφασισουν να φτιαξουν νεο firmware ας κοιταξουν να διορθωσουν και το θεμα του κοληματος του δεκτη στο epg γιατι ειναι γελοιο να προγραμματιζεις εγγραφες και ξαφνικα να κολλαει. Το εχει και η 2.04 και η 2.06. Αυτο τωρα ειναι σαν το ανεκδοτο με τον λαγο και την αρκουδα ''λεμε καμια μαλακια να περνα η ωρα''

Παιδια μπορει καποιος να ανεβασει την 2.04 beta και την 2.06 beta?
Γιατι τα link's απο rapidshare δεν λειτουργουν πια.

Ευχαριστω.

Μπορει καποιος να κανει την κινησει αν του ειναι ευκολο?

Εστω κ με pm.

Ευχαριστω κ παλι.

Κανα link για το 2.06 οπιος το έχει ρε παιδιά.
Θα βγεί κάνα firmware της προκοπής... κανένα ως τώρα δεν ήταν χωρίς προβλήματα...
Τουλάχιστον να βάλω το 2.06 που φτιάχνει λίγο τα πράγματα και ας χάνει τον ήχο στις εγγραφές μιας και δεν γράφω σχεδόν ποτέ.

Ευχαριστώ για την 2.06, λοιπόν την εγκατέστησα και την δεύτερη μέρα μετά απο 4 εγγραφές έχασε τον ήχο, φόρμαρα το στικ απο τον αποκωδικοποιητή και πέρα απο το ότι έκανε σχεδόν 20 λεπτά να το φορμάρει όλα τα άλλα καλά, μέχρι τώρα έχω κάνει 9 εγγραφές 5 δοκιμαστικές των 3-4 λεπτών και 4 κοντά δύορες απο εκπομπές και δέν έχει κολλήσει ακόμα ο ήχος.
Αν παρουσιάσει πρόβλημα θα το αναφέρω κατα τα άλλα την βλέπω πιο γρήγορη απο την 2.04 και το μενού είναι πιο ομαλό. Παίζει να είναι και πιο γρήγορη η αλλαγή των καναλιών αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά έτσι την νιώθω.
Τώρα την αφήνω και βλέπουμε.

Παιδιά έχω κι εγώ αγανακτήσει με τα διάφορα προβλήματα του δέκτη. Θα ήθελα όμως κι εγώ να δοκιμάσω την 2.06, έχει κάποιος από εσάς κανένα link;
Σας ευχαριστώ.