Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Και σε εμένα αν ειναι δυνατόν το λινκ για τη 2.06. ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αντι να ζητατε λινκ για ενα προβληματικο firmware γιατι δεν παιρνετε μαζικα τηλεφωνα στην εταιρια να φτιαξει ενα σωστο χωρις προβληματα;

Αντι να ζητατε λινκ για ενα προβληματικο firmware γιατι δεν παιρνετε μαζικα τηλεφωνα στην εταιρια να φτιαξει ενα σωστο χωρις προβληματα;

Μάλλον δεν παρακολουθείς το συγκεκριμένο thread, βέβαια είναι και μεγάλο θα μου πεις και δίκιο έχεις, επαναλαμβάνω λοιπόν ότι έχω πάρει 3 φορές τηλέφωνο για μελλοντικές αναβαθμίσεις αν θα υπάρξουν και μου είπαν ΟΧΙ κι όταν είπα ότι αντιπροσωπεύω φόρουμ με δεκάδες κατόχους του συγκεκριμένου δέκτη μόνο στα @ρχίδι@ μας, δεν μου απάντησαν και συγγνώμη απ τους διαχειριστές για την έκφραση, γι αυτό και τα χω πάρει και δεν ασχολούμαι.

Εφαγα και εγω το πακετο. Εβαλα εχτες να γραφει το "ψευτη ηλιο" σε στικακι, και το πρωι ειδα οτι ειχε γραψει τ' @@ μου

Αν ο δεκτης ειχε κολλησει καποια στιγμη τοτε 9 στις 10 δεν θα γραψει την προγραμματισμενη εγγραφη. Σε αλλη περιπτωση δεν μου εχει συμβει.
Η σιγουρη λυση μετα απο κολλημα ειναι επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμισεις (ναι ειναι σπαστικο ολο αυτο καθε φορα που κολλαει αλλα αφου ειναι αχρηστοι δεν υπαρχει αλλη επιλογη)

Δεν ηταν προγραμματισμενη η εγγραφη. Πατησα rec, εφυγα, και το πρωι βρηκα μονο 8 mb video, κατι δευτερολεπτα δλδ.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

skysound, είχες μετά πρόβλημα με τον ελεύθερο/δεσμευμένο χώρο στη μονάδα αποθήκευσης που χρησιμοποίησες;

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μετά από μερικούς μήνες που τον δουλεύω με exFAT στικ αναγκάστηκα λόγω ελλείψεως χώρου να χρησιμοποιήσω το μπαλαντέρ FAT32. Το χρησιμοποιούσα παλιότερα χωρίς πρόβλημα, αλλά είχα καιρό να το χρησιμοποιήσω. Τώρα απλά αρνήθηκε να γράψει. Έγραφε μερικά δευτερόλεπτα και μετά σταμάταγε. Το προσπάθησα 3 φορές και επειδή δεν μπορούσα να κάτσω εκεί και να ελέγχω τι κάνει πήγαινα κάθε τέταρτο περίπου. Στο τέλος κατάφερε και έχασα όλη την εκπομπή που ήθελα να γράψω.
Αυτό είχε γίνει με την 2.06, αλλά ο δέκτης δεν χρειάζεται λόγο για να αποτύχει σε εγγραφή. Μην ψάχνεις αιτία. Πάντως, χτύπα ξύλο, από τότε που ξαναέβαλα την 2.04 δεν είχα πρόβλημα. Μάλιστα δουλεύει καλύτερα από τις προηγούμενες φορές που την είχα βάλει. Η κίνηση μπρος πίσω είναι πιο ομαλή χωρίς σκαλοπάτια όπως τις άλλες φορές. Επίσης τις άλλες φορές τα mp4 βιντεάκια τα έπαιζε με πολλά σπασίματα. Τώρα τα παίζει ομαλά χωρίς πρόβλημα. Μόνο μην κάνω τη κίνηση μπρος πίσω γιατί αποσυντονίζεται ο ήχος μόνιμα. Στα mp4 αυτό. Επίσης είδα οτι η λειτουργία GOTO δουλεύει μόνο στις εγγραφές και όχι στα εξωτερικά αρχεία. Άκου τι περιορισμό βάλανε! Το μόνο περίεργο που μου βγάζει τώρα είναι οτι μερικές φορές σε δίωρο αρχείο μου βγάζει διάρκεια 400 ώρες! Και το εννοεί. Μετά από μία μιάμιση ώρα προβολής η μπάρα προόδου προβολής ίσα που έχει κουνηθεί. Αλλά ούτε έχει χάσει ακόμα εγγραφή, ούτε έχει κολλήσει.
Επίσης όταν είχα πρωτοπάρει τον δέκτη είχα πάρει τηλέφωνο να ρωτήσω κάποια πράγματα. Μου απάντησαν πρόθυμα, αλλά μόλις τους ρώτησα αν πρέπει να βάλω την 2.04 γιατί στα forum δεν έχω διαβάσει καλά πράγματα, μου απάντησαν με τσαντίλα οτι αυτοί στα forum γράφουν βλακείες. Αν τους πεις για forum βγάζουν σπυράκια.

Επανέρχομαι με feedback μετά από μία μέρα χρήσης του 2.06 . Η μια προγραμματισμένη εγγραφή που δοκίμασα έπαιξε σωστά. τώρα έβαλα και μια δεύτερη να δω. Από media αρχεία δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αλλά μερικά που είχα πρόχειρα σε στικάκι παίξανε κανονικά. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω και δεν φταίει άμεσα ο αποκωδικοποιητής είναι το μπλέξιμο του χειριστηρίου του με αυτό της τηλεόρασης.... Μιλάμε για δραματική κατάσταση. Πάρα πολλά opcodes είναι κοινά, υποβαθμίζουν σαφώς την εμπειρία χρήσης. Το timeshift φαίνεται να δουλεύει . το record από την άλλη αντιμετωπίζει το εξής τραγικό πρόβλημα. Γράφει κανονικά αλλά όταν πατήσω το στοπ η τηλεόραση αλλάζει είσοδο (πηγαίνει στο AV3 από το component) και μετά όταν γυρίσω στο component έχω μαύρη οθόνη. Πρέπει να κλείσω και να ξαναανοιξω τον αποκωδικοποιητή από το κουμπί για να ξαναπάρω εικόνα και φυσικά δεν υπάρχει καμία εγγραφή στο φάκελο PVR.
Η τηλεόραση ενημερωτικά είναι LG 32LC56

Επίσης είδα οτι η λειτουργία GOTO δουλεύει μόνο στις εγγραφές και όχι στα εξωτερικά αρχεία. Άκου τι περιορισμό βάλανε!
Αυτό τo είχαν και τα MStar 7828. Μόνο που δούλευε για τα βιντεάκια και όχι για τις εγγραφές. Σε ενημέρωση του firmware προστέθηκε η δυνατότητα και για τις εγγραφές.

m3fisto, αυτό το πρόβλημα με τις LG είχαν οι συχνότητες των τηλεχειριστηρίων των προηγούμενης γενιάς HD δεκτών της Giec. Επικοινωνούσες ή τον έστελνες στο service για αλλαγή firmware και τηλεχειριστηρίου που είχαν άλλες συχνότητες. Το κακό είναι πως δεν είχε δοθεί έκδοση του 2.06 που να λειτουργεί με με αυτές τις εναλλακτικές συχνότητες (απ' όσο θυμάμαι).

Όντως στον XORO μου με M-STAR 7828 δουλεύει σε όλα τα αρχεία το GOTO. Δεν ξέρω πότε προστέθηκε, αλλά με χάλασε πολύ όταν είδα ότι στον F&U δεν δουλεύει σε εξωτερικά αρχεία. Είναι από τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να είχαν προστεθεί.
Επίσης όντως δεν υπάρχει λογισμικό 2.06 για το πρόβλημα με τις LG. Πρέπει να πάει ο φίλος στο service για να του αλλάξουν το λογισμικό και το τηλεκοντρόλ, αλλά θα του βάλουν μία τροποποιημένη εκδοχή της 2.04.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Επανέρχομαι με feedback μετά από μία μέρα χρήσης του 2.06 . Η μια προγραμματισμένη εγγραφή που δοκίμασα έπαιξε σωστά. τώρα έβαλα και μια δεύτερη να δω. Από media αρχεία δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αλλά μερικά που είχα πρόχειρα σε στικάκι παίξανε κανονικά. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω και δεν φταίει άμεσα ο αποκωδικοποιητής είναι το μπλέξιμο του χειριστηρίου του με αυτό της τηλεόρασης.... Μιλάμε για δραματική κατάσταση. Πάρα πολλά opcodes είναι κοινά, υποβαθμίζουν σαφώς την εμπειρία χρήσης. Το timeshift φαίνεται να δουλεύει . το record από την άλλη αντιμετωπίζει το εξής τραγικό πρόβλημα. Γράφει κανονικά αλλά όταν πατήσω το στοπ η τηλεόραση αλλάζει είσοδο (πηγαίνει στο AV3 από το component) και μετά όταν γυρίσω στο component έχω μαύρη οθόνη. Πρέπει να κλείσω και να ξαναανοιξω τον αποκωδικοποιητή από το κουμπί για να ξαναπάρω εικόνα και φυσικά δεν υπάρχει καμία εγγραφή στο φάκελο PVR.
Η τηλεόραση ενημερωτικά είναι LG 32LC56

Έχω και εγώ την ίδια τηλεόραση και αγόρασα το δέκτη τον ΣΕΠ 2009 για να βλέπω τα ψηφιακά κανάλια.
Τότε, μου έδωσαν το remote για την LG και εγκατέστησα το fw 2.04 που είχε βγει γι' αυτή τη μάρκα τηλεοράσεων, το οποίο εξακολουθώ να έχω στο δέκτη, ελπίζοντας ότι, εάν κυκλοφορήσει τελικό fw του δέκτη, θα κυκλοφορήσει και αντίστοιχο για τους (μειονεκτικούς) κατόχους LG.

Διαβάζοντας το μήνυμά σου, καταλαβαίνω ότι αγνόησες (ή δεν γνώριζες) τους σχετικούς περιορισμούς και προβλήματα συμβατότητας της LG και εγκατέστησες την έκδοση 2.06. Το ερώτημα είναι εάν λειτουργεί ικανοποιητικά ο δέκτης με τη συγκεκριμένη τηλεόραση, ώστε να περάσουμε και εμείς οι υπόλοιποι σ' αυτή την έκδοση ή δεν αξίζει;

Με λίγα λόγια την πάτησα. Δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το πρόβλημα με την τηλεόραση κυρίως γιατί άλλο δέκτη είχα βάλει στο μάτι και παρήγγειλα αρχικά. Αλλά τελικά λόγω διαθεσιμότητας μου ακύρωσαν 2 παραγγελίες του ηδτ 150 και μπήκα σε ένα κοτσόβολο και πήρα τον FU για τον οποίο ήξερα ότι είχε εξοδο component.Δυστυχώς απ ότι βλέπω δεν υπάρχει σέρβις στην πάτρα...

Με βλέπω να πηγαίνω κοτσόβολο να δώσω κάτι επιπλέον και να πάρω κανένα άλλο.

Επίσης το πρόβλημα με το χάσιμο της εικόνας μετά το record μου το κάνει μόνο για έξοδο 720p και 1080ι. αν έχω 576 όταν κάνω record και πατήσω stop ΔΕΝ χάνω εικόνα και μου βγάζει κανονικά το ερώτημα αν θέλω να αποθηκεύσω κτλ. ίσως φταίει η σύνδεση component αλλά ήδη έχω ξενερώσει με την κακή αγορά μου.

παρεπιπτόντως μια προγραμματισμένη εγγραφή στον alpha διάρκειας 2 ωρών και 10 λεπτών ολοκληρώθηκε κανονικα. εφτιαξε 2 αρχεία των 2 γβ και ένα μικρότερο

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

skysound, είχες μετά πρόβλημα με τον ελεύθερο/δεσμευμένο χώρο στη μονάδα αποθήκευσης που χρησιμοποίησες;

Οχι, δεν ειχα τετοιο προβλημα και ηταν η πρωτη εγγραφη που επιχειρησα να κανω.

Στα λιγα δευτερολεπτα εγγραφης που προλαβε να γραψει, ειδα οτι η διακοπη της εγγραφης
εγινε μολις ξεκινησε η ταινια, και αλλαξε το καδρο αυτοματα απο 4/3 σε 16/9. (δεν ξερω
αν εχει σχεση αυτο)

Σημερα παντως επιχειρησα παλι μια δοκιμαστικη εγγραφη, και δεν ειχε προβλημα.
Επεται συνεχεια δοκιμων.

(ευχαριστω και για το 2.06)

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

παρεπιπτόντως μια προγραμματισμένη εγγραφή στον alpha διάρκειας 2 ωρών και 10 λεπτών ολοκληρώθηκε κανονικα. εφτιαξε 2 αρχεία των 2 γβ και ένα μικρότερο

Με την LG δεν έχεις προβλήματα, όταν παίζεις με τα πλήκτρα του remote του F&U;

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Με την LG δεν έχεις προβλήματα, όταν παίζεις με τα πλήκτρα του remote του F&U;
ναι... έχω προβλήματα και γι αυτό τώρα πακετάρω τον αποκωδικοποιητή να παω να πάρω τα λεφτά μου πίσω από κοτσόβολο(καλή μου τύχη). Δυστυχώς ο άλλος αποκωδικοποιητής που έχουν με compoonent εξοδο έχει επίσης προβλήματα με lg τηλεοράσεις

Ευχαριστώ πολύ για την 2.06, την εγκατέστησα εδώ και 4 μέρες, έκανα δοκιμές σε στικάκι 16GB φορμαρισμένο σε exFAT και παραθέτω τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα μου:

α) Ελαφρώς καλύτερη ποιὀτητα εικόνας από την 2.04., συνεπώς καλύτερη λήψη και καλύτερη ποιότητα ηχογάφησης.
β) Η ταχύτητα αλλαγής καναλιών, νομίζω είναι η ίδια με αυτή της 2.04.
γ) Έχω διαπιστώσει τα γνωστά προβλήματα στην αναπαραγωγή αρχείων, στην κίνηση FF και FB (δηλαδή την απώλεια του ήχου).
δ) Από τις 6 φορές που δοκίμασα, είχα 2 φορές κόλλημα εικόνας πατώντας το TIMER για να προβώ σε κάποιες διαφοροποιήσεις στους χρόνους κρατήσεων.
Αυτά προς το παρόν.

Αν θα την κρατήσω ή θα την αντικαταστἠσω με την 2.04 είναι πολύ νωρίς να αποφασίσω.

pedia exo agorasi ke go to sigkekrimeno apokodikoopiiti tis funai alla vrisko mono tin ekdosi 2.02 ke 2.04 apo to site tis morris gia na tou kano anavathmisi. xreiazome to 2.06 ke den to vrisko pouthena mpori kapios na mou stili link me to sigkekrimeno arxeio? euxaristo.

pedia exo agorasi ke go to sigkekrimeno apokodikoopiiti tis funai alla vrisko mono tin ekdosi 2.02 ke 2.04 apo to site tis morris gia na tou kano anavathmisi. xreiazome to 2.06 ke den to vrisko pouthena mpori kapios na mou stili link me to sigkekrimeno arxeio? euxaristo.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας, ελληνικά γράμματα σε παρακαλούμε όλοι εδώ μέσα.