Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

... ενώ εξαφανίστηκε και ο Sboulio που ήταν ο μεσάζοντας της εταιρίας στο forum.

Για να μην αδικούμε τον Sboulio για τις προσπάθειες που έκανε για τη βελτίωση του λογισμικού (προσωπικά, αγόρασα το δέκτη, τον ΣΕΠ 2009, επειδή έβλεπα ότι ήταν ο μόνος που είχε ουσιαστική υποστήριξη από τον Sboulio από το τέλος του 2008, οπότε παρουσιάστηκε ο δέκτης στη Θεσσαλονίκη), θα πρότεινα την αντικατάσταση του "μεσάζοντας" με τη λέξη "σύνδεσμος", που νομίζω ότι αποδίδει τον πραγματικό ρόλο του όλη την περίοδο της παρουσίας του.

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Για να μην τα ξαναγράφω, γιατί πριν λίγο τα έγραψα, κοίτα εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...0MP-Δέκτης-με-DTS?p=1056376816#post1056376816
Μήνυμα 482. Το τελευταίο τηλεκοντρόλ που γράφω έχει έτοιμο κωδικό και για τον F&U. Και πολύ καλό μάλιστα. Μόνο σε 4 πλήκτρα χρειάστηκε να επέμβω για να τα βάλω σε καλύτερη θέση με την λειτουργία εκμάθησης. Το χρησιμοποιώ και εγώ με τον F&U μου. Τον κωδικό τον βρίσκει μόνο του με την αυτόματη αναζήτηση.
Thanks φιλε!Πηρα το crypto κι ολα ο.κ.

Σημερα ηταν η δευτερη φορα συνολικα που ειχα το στιγμιαιο χασιμο εικονας οπως εχει αναφερει και αλλο μελος του φορουμ. Και τις δυο φορες ηταν στην ετ3. Επειδη παρακολουθω μονο εγγραφες και αθλητικα γεγονοτα δεν μπορω να πω οτι εχω πληρη αποψη αν μπορει να ανταποκρινεται διαφορετικα (για λογους που δεν εχω καμια ιδεα) σε διαφορετικα καναλια. Πχ στα 2 χρονια περιπου που εχω τον δεκτη δεν ειχα ποτε τετοιο θεμα με τον αντ1 οταν βλεπω ραδιο αρβυλα, ουτε με τον αλφα, ουτε με μεγκα και νετ οταν εχουν τσαμπιονς λιγκ.
Θα μπορουσε αραγε αυτο να συμβαινει μονο σε συγκεκριμενα καναλια; Αν ηταν ακομα σε mpeg2 θα ελεγα πως υπαρχει διαφοροποιηση της ετ3 σε σχεση με τους αλλους σταθμους αλλα τωρα;

Σε εμένα το έκανε σε όλα τα κανάλια. Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά ο δέκτης δεν έχει τα ίδια προβλήματα σε όλους. Σε ορισμένους μερικά είναι πιο έντονα, ενώ ακόμα και εγώ έχω διαβάσει προβλήματα άλλων παλιότερα που δεν τα είχα εγώ.
Πάντως επειδή πολλές φορές έχω κατηγορήσει τον Sboulio στο παρελθόν, ξέρω ότι είναι ακόμα στην εταιρία και ότι προσπαθεί ακόμα να κάνει τους κινέζους να φτιάξουν ένα καλό λογισμικό. Γίνονται ακόμα δοκιμές σε λογισμικά. Για κάποιο λόγο δεν μπορεί να βρεθεί καλό λογισμικό, αλλά ξέρω ότι δεν είναι θέμα του Sboulio, αλλά των κινέζων. Αλλά δεν αποκλείεται τελικά σε λίγο καιρό να καταφέρουν να φτιάξουν ένα καλό λογισμικό. Και δεν εννοώ με καινούριες δυνατότητες, αλλά να δουλεύει καλά. Να μην πυροβολούμε τον Sboulio και την εταιρία. Ήδη έχει κάνει τις περισσότερες αναβαθμίσεις από όλους τους κλώνους. Αλλά είναι θέμα των κινέζων.

Last edited:

Λογικα ειναι χαζο αυτο που θα ρωτησω αλλα μπορει να συνδεθει ενα απλο dvd player απο αυτα των υπολογιστων με τον δεκτη;

το remote control εγινε κομματια μετα απο μαχη με το γιο μου ...τι μπορω να κανω? μπορω να βρω καποιο αλλο?

το remote control εγινε κομματια μετα απο μαχη με το γιο μου ...τι μπορω να κανω? μπορω να βρω καποιο αλλο?

παρε το crypto που πηρα κι εγω απ τα μουλτιραμα με 13ε..για λεπτομ.δες λιγο πιο πανω..

Στείλε ένα προσωπικό μήνυμα στον tolias. Έχει το τηλεχειριστήριο που αναφέρει ο billpan αλλά και τον 2205. Μπορεί να σου πει αν τον υποστηρίζει και ότι άλλες απορίες τυχών έχεις.
Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι το βρήκε με 9 στο e-shop.gr.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ο δέκτης έχει αρκετά καλή υποστήριξη (σε αντίθεση με άλλους δέκτες που δεν έχουν καμία απολύτως υποστήριξη από αντιπροσωπεια) και όποιος θέλει το αυθεντικό τηλεκοντρόλ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει για αγορά στο service. Στο site του δέκτη funai.gr υπάρχουν διευθύνσεις και τηλέφωνα του service σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν δεν χρειάζεται απαραιτήτως το αυθεντικό τηλεκοντρόλ υπάρχει ένα προγραμματιζόμενο που έχει έτοιμο κωδικό για τον δέκτη. Πωλείται με το όνομα Crypto URC 601 με 9,90 στο eshop.gr και 12,90 σε multirama και getitnow.gr. Είναι το ίδιο τηλεκοντρόλ που δίνει σαν αυθεντικό και η F&U σε ορισμένους δέκτες όπως τον 2935. Έχει έτοιμο κωδικό για τον 2205 που είναι και πολύ καλός και τοποθετεί τα πλήκτρα σε πολύ καλή θέση. Μόνο 4 πλήκτρα τα μετακίνησα με την λειτουργία εκμάθησης σε άλλη θέση, αλλά αυτό ήταν προσωπικό μου γούστο. Ο κωδικός είναι ο 5325 και ανήκει σε δέκτη της United σύμφωνα με την λίστα κωδικών του τηλεκοντρόλ, αλλά ταιριάζει και στον F&U 2205. Με αυτό το τηλεκοντρόλ βρήκα κωδικούς και χειρίζομαι και τους 3 δέκτες που έχω. Αν και αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ μόνο τους 2.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Να μεταφέρω κι εγώ την εμπειρία μου με τον δέκτη.
Πολύ καλός αν εξαιρέσουμε τα μικρο-προβλήματα με τις εγγραφές. Απ'οτι έχω δει θα πρέπει να είναι ο πιο γρήγορος δέκτης της αγοράς. Πρόσφατα αγόρασα μια καινούργια τηλεoραση και απογοητεύθηκα με την ταχύτητα αλλαγής των καναλιών. Τελικά αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον FUNAI ως Master δεκτη.
Πάντως έχω αγοράσει και καμιά 10ρια δέκτες για συγγενείς και κανένας δεν μου έχει κάνει κανένα παράπονο. Για απαιτητικούς χρήστες νομίζω ότι υπάρχουν άλλες πιο εξειδικευμένες προτάσεις. Αν τον δεις απλά σαν δέκτη το μηχάνημα "πετάει".

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ρε παιδες εχω τον συγκεκριμενο δεκτη αναβαθμισμενο στην εκδοση 2.04 και οποτε παω να δω καμμια ταινιουλα περασμενη σε usb στικακι δεν μου τη βλεπει ολοκληρη!!!

Εχεις ας πουμε διαρκει η ταινια 2 ωρες και αυτο βλεπει οτι εχει διαρκεια 80 λεπτα και σταματαει το playback στη μεση!Συμβαινει σε κανεναν αλλον αυτο και αν ναι ξερετε καποια λυση;

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

δεν ξερω αν μπορει να ειναι απο αυτο αλλα μηπως το στικακι ειναι σε fat32;

geia sas paidia dld exw trela8ei me auto to thema anavathmishs logismikou tou funai ekana upgrate thn 2.4 ekdosh m eipe olwklhrwthike epityxws alla molis ekane epanakinish meta anoigei mono to prasino lampaki h othoni mavri kai sthn othonh dn m vgazei tpt oute ta noumera kanaliwn sas parakalw vohthiste me kapoios pite m oti dn xalase kai oti diwr8wnete eyxaristw

geia sas paidia dld exw trela8ei me auto to thema anavathmishs logismikou tou funai ekana upgrate thn 2.4 ekdosh m eipe olwklhrwthike epityxws alla molis ekane epanakinish meta anoigei mono to prasino lampaki h othoni mavri kai sthn othonh dn m vgazei tpt oute ta noumera kanaliwn sas parakalw vohthiste me kapoios pite m oti dn xalase kai oti diwr8wnete eyxaristw

Ελληνικά μεγάλε...

kai kati akoma evala opws eipa thn 2.04 ekdosh allaoute to fotaki tou usb dn m anavei dld to flasaki dn leitourgei.....?

παιδες εχω διαβασει σχεδον ολα τα ποστ δν εχω καταληξει ουτε εχω βρει μια σαφης απαντηση γιατο προβλημα π εχς δοκιμασα καποιες επανακινεισεις αλλα τπτ ακομα εχω 6 ωρες ψαχνω απο και απο κει ας μ πει καποιος σας παρακαλω τι γινεται εδω ευχαριστω

Μάλλον κόλλησε κατά την διάρκεια της αναβάθμισης. Δεν είναι και πολύ σπάνιο. Βγάλτον από την μπρίζα που είναι και το πρώτο βήμα επαναφοράς για τα γενικότερα κολλήματα του δέκτη. Δεν ξέρω αν τις επανεκκινήσεις που έκανες εννοείς ότι τις έκανες από το κουμπί ή από το ρεύμα. Πραγματικό ξεκόλλημα γίνεται από το ρεύμα. Επειδή όμως στα κολλήματα από αναβάθμιση συνήθως ούτε αυτό αρκεί, δοκίμασε μετά από την μπρίζα, αν ξεκόλλησε, αν διαβάζει το στικ, αν ανοίγει το μενού. Σκοπός είναι αν δεν δουλεύει ακόμα καλά, να ξαναπεράσεις το λογισμικό. Αν αυτό δεν γίνεται, τότε μόνο το service μπορεί να σε βοηθήσει. Αυτοί μπορούν να κάνουν εγκατάσταση λογισμικού και σε κλειστό ή κολλημένο δέκτη. Υπόψην ότι η αναβάθμιση λογισμικού γίνεται με στικ, όχι σκληρό δίσκο γιατί έχουν αναφερθεί προβλήματα, και το στικ πρέπει να είναι FAT32. Επίσης σύμφωνα με το site της εταιρίας για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες προβλημάτων πρέπει πρώτα να έχεις βάλει την 2.02 πριν την 2.04, γιατί αν κάνεις αναβάθμιση από παλιότερη έκδοση μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.

οκ φιλε μ σε ευχαριστω ναι με στικ εκανα αναβαθμιση αλλα τπτ φιλε απο χθες πωω δλδ τωρα πρεπει να το ´παω για φτιαξιμο.......?