Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Από την 2.04 δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω. Γενικά δεν γυρίζεις πίσω όταν έχεις βάλει κάποια έκδοση. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει σε νεότερες εκδόσεις μετά την 2.04 που κυκλοφόρησαν στο forum και ήταν δοκιμαστικές γιαυτό να μπορείς να γυρίσεις πίσω στην 2.04. Αλλά όλες κρίθηκαν ακατάλληλες και δεν έγιναν επίσημες και δεν ανέβηκαν στο site. Κάποιοι τις έχουμε απλά φυλάξει.
Μέχρι πριν κάνα δυό μήνες υπήρχαν όλοι οι δέκτες στο site της F&U και σε πολλούς και αναβαθμίσεις. Αλλά και πάλι για τον 2205 υπήρχε μόνο η 2.04 και η 2.02 που χρειαζόταν για να μπει η 2.04. Η 1.29 δεν υπάρχει καθόλου. Τώρα πια έχουν φύγει από το site οι δέκτες μαζί με τις αναβαθμίσεις τους. Στείλε ένα PM στον talos_2002 που έχει φτιάξει έναν φάκελο με τις τελευταίες επίσημες αλλά και τις δοκιμαστικές.

Ευχαριστω πολύ!!!
Θα τα δοκιμάσω!!!!Να ρωτήσω και κάτι άλλο,άλλοι δέκτες δεν έχουν τέτοια αρχεία να λήγουν σε .pvr??
Υπάρχουν δέκτες που να γράφουν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ σε mpeg-4 ,avi κλπ ώστε να μην χρειάζεται μετατροπή πριν την επεξεργασία?
Τώρα το πρόσεξα το μήνυμα αυτό. Μόνο ο F&U 2205 γράφει σε .pvr, κάνα δυό γράφουν .dvr αλλά το 90% των δεκτών γράφει αρχεία .ts. Mpeg, AVI κτλ δεν γράφει κανένας.

Νομιζω πως ειναι λογικο γιατι αν γραψεις σε mpeg, avi θα χασεις σε ποιοτητα εικονας. Με αυτο τον τροπο κανει την εγγραφη με την ποιοτητα που εκπεμπει ο καθε σταθμος.

Στο θέμα της ποιότητας θα συμφωνήσω,καλύτερα να είναι ίδια με την αρχική πηγή,όπως φεύγει από το κάθε κανάλι..Πχ το MEGA που έγραφα πέρσι σε tv tuner στο λαπτοπ,έχει διαστάσεις απεικόνισης 16:9 και είναι στα 1085Χ576....Τέλεια εικόνα αλλά πρέπει και οι εταιρίες των διαφόρων video converter κάτι να κάνουν,είχα παλέψει ΠΑΑΡΑ ΠΟΛΥ να βρω ότι τελικά ήταν .ts αρχεία αυτά που έγραφα τότε και γιαυτό δεν έπαιζαν ΠΟΥΘΕΝΑ και ήθελαν πρώτα μετατροπή (=μια ώρα τουλάχιστον διαδικασία...) Καλό θα ηταν πλεον να συμπεριλάβουν και τέτοια φορμά βίντεο στις βασικές λειτουργίες...
όσον αφορά τον τωρινό δέκτη,ευχαριστώ όλους για την βοήθεια...Για απλή αναπαραγωγή,απλά μετονομάζω το αρχείο σε .avi (το κάνω αντιγραφή όπως είχα διαβάσει εδώ γιατι αν το μετονομάσω και το αρχικό μετά δεν παίζει στον δέκτη) και μετά το φορτώνω στον xilisoft converter για μετατροπή...Ευτυχώς θέλει λιγότερη ώρα απόση ήθελα περσι με το δέκτη που είχα στο λαπτοπ...και αν θέλω να τον κάνω σε μορφή για dvd έχω τον avs video editor ο οποίος δέχεται εξ αρχής τέτοια αρχεία για επεξεργασία χωρίς μετατροπή αλλά στα βίντεο εξόδου που σου δίνει έχει έτοιμα "πρότυπα" πχ divx 1500 192 κλπ οπότε χάνει αρκετά το αρχικό σου βίντεο...Μπορείς να ορίσεις και συ βεβαια τις διαστάσεις κλπ που θες,αλλά και πάλι δεν φτάνει την ποιότητα του αρχικού σου βίντεο..Αλλά για μετατροπή σε dvd είναι καλος...
Επειδή την έπαθε και γνωστός μου και χάλασε το μηχάνημα,προσέξτεε με τις αναβαθμίσεις παιδιά,κρίμα να πετάτε τα λεφτά σας...Πρώτα την 2.02 και μετά την 2.04,μια μια τις αναβαθμίσεις και με την σωστή σειρά τους!!

Πολλά προγράμματα μετατροπης έχουν και δυνατότητα αναπαρωγής κάποιων μη γνωστών αρχείων.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Παιδιά έχω το P--------S σε 2012 DVDRip XviD-DDR.rar.Eχω σπάσει το κεφάλι μου και δεν μπορώ να το δω.Μήπως ξέρει κανένας το P-ss---d. Στείλτε το σε ΠΜ.

Μια συμβουλή μιας και το παρατήρησα σήμερα. Μιας και από πάνω δεν έχει οπές θεώρησα σκόπιμο να του βάλω από πάνω τον δέκτη της Νοβα (είμαι φωστήρας το ξέρω...). Τελικά ζεσταίνονται και οι δύο πάρα πολύ. Προφανώς ο Νοβα εκπέμπει και προς τα κάτω θερμότητα (παρόλο που έχει εξωτερικό τροφοδοτικό) και οι δύο τσουρουφλούσαν. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του 2205 αλλά όταν τους έβαλα διπλά δίπλα ανάσαναν και οι δύο. Καλύτερα λοιπόν να μην καπακώνουμε κανέναν δέκτη.

Δεν παύει να με εκπλήσσει αυτός ο δέκτης! Πήγα στους γονείς μου και λέω να βάλω να δω πως παίζει. Εντάξει την καλή εικόνα την έχω αναφέρει. Αυτό που παρατήρησα σήμερα είναι ότι από τη στιγμή που πατάς τον ον σε 5-6 δευτερόλέπτα έχεις εικόνα κανονικά. Είναι γρηγορότερος από όσους HD έχω δει (και από τον Ξόρο 8300) στο άνοιγμα. Ίσως και από τον Edision mini triton sd που θεωρούσα ότι άνοιγε πολύ γρήγορα. Απίστευτο μηχάνημα.

Ειπαμε για παρακολουθηση ειναι εξαιρετικος ειδικα με την 2.06 και ας ειναι ανεπισημη. αλλα για οτιδηποτε επιπλεον, που με τα λεφτα που εχει ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργουν σωστα, ειναι υπο το μηδεν

Last edited:

Ειπαμε για παρακολουθηση ειναι εξαιρετικος ειδικα με την 2.06 και ας ειναι ανεπισημη. αλλα για οτιδηποτε επιπλεον, που με τα λεφτα που εχει ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργουν σωστα, ειναι υπο το μηδεν

Ποια λεφτά που έχει ρε παιδιά, κυκλοφορεί ακόμα; Πες τε μου που γιατί θέλω να αγοράσω 5!!!!! Σ όλη την περιοχή μου με οποιονδήποτε δέκτη ακόμα κι αυτόν που έχω στην κρεββατοκάμαρα 4-5 κανάλια δεν τα πιάνω το ίδιο και 3-4 φιλικά σπίτια στην περιοχή μου, ο 2205 του σαλονιού μου τα πιάνει ΟΛΑ και με φοβερή εικόνα, απλά ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΩ κι ας μην έχει πλέον υποστήριξη, τι να την κάνω; Τηλεόραση θέλω να βλέπω, media player έχω δόξα τω θεώ.

Ποια λεφτά που έχει ρε παιδιά, κυκλοφορεί ακόμα; Πες τε μου που γιατί θέλω να αγοράσω 5!!!!! Σ όλη την περιοχή μου με οποιονδήποτε δέκτη ακόμα κι αυτόν που έχω στην κρεββατοκάμαρα 4-5 κανάλια δεν τα πιάνω το ίδιο και 3-4 φιλικά σπίτια στην περιοχή μου, ο 2205 του σαλονιού μου τα πιάνει ΟΛΑ και με φοβερή εικόνα, απλά ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΩ κι ας μην έχει πλέον υποστήριξη, τι να την κάνω; Τηλεόραση θέλω να βλέπω, media player έχω δόξα τω θεώ.
Υπάρχει ακόμη στο σκρουτζ σε 3 καταστήματα. Στο ένα δείχνει άμεσα διαθέσιμος, οπότε θα του έχουν περισσέψει κομμάτια. Αλλά είναι στα 60 ευρώ περίπου. Στα άλλα δύο που δείχνει σε λίγες μέρες μάλλον έχει ξεχαστεί. Έχω ρωτήσει και αντιπροσωπεία και δεν έχουν κανένα κομμάτι και με παρέμπεψαν σε δύο ηλεκτρονικά καταστήματα της Βορείου Ελλάδας.

Υπάρχει ακόμη στο σκρουτζ σε 3 καταστήματα. Στο ένα δείχνει άμεσα διαθέσιμος, οπότε θα του έχουν περισσέψει κομμάτια. Αλλά είναι στα 60 ευρώ περίπου. Στα άλλα δύο που δείχνει σε λίγες μέρες μάλλον έχει ξεχαστεί. Έχω ρωτήσει και αντιπροσωπεία και δεν έχουν κανένα κομμάτι και με παρέμπεψαν σε δύο ηλεκτρονικά καταστήματα της Βορείου Ελλάδας.

Σ ευχαριστώ αλλά με σκότωσες τώρα, άκου 60 ευρώ, 39 τον είχα πάρει πριν 3 χρόνια αν θυμάμαι καλά.

Σ ευχαριστώ αλλά με σκότωσες τώρα, άκου 60 ευρώ, 39 τον είχα πάρει πριν 3 χρόνια αν θυμάμαι καλά.
Προφανώς είναι ξεχασμένη η τιμή αφού. Ίσως με κάποιο παζάρι από τηλέφωνο/μειλ να κερδίσεις μερικά ευρώ. Εγώ τον πήρα 44 ευρώ πριν 1 μήνα μετά από μία ημέρα τον πήγαν 49 ευρώ και μετά από 1 εβδομάδα που μάλλον τελείωσε το απόθεμα τον κατέβασαν τελείως.

Κανένας κλώνος δεν υπάρχει από τον 2205, γνωρίζει κανείς?

Προφανώς είναι ξεχασμένη η τιμή αφού. Ίσως με κάποιο παζάρι από τηλέφωνο/μειλ να κερδίσεις μερικά ευρώ. Εγώ τον πήρα 44 ευρώ πριν 1 μήνα μετά από μία ημέρα τον πήγαν 49 ευρώ και μετά από 1 εβδομάδα που μάλλον τελείωσε το απόθεμα τον κατέβασαν τελείως.
Το θέμα είναι ότι για την χρήση που τον θέλω έχω μείνει υπερευχαριστημένος, αφού όταν τον είχα πάρει τον ήθελα για σύνδεση με τον προτζέκτορα, σε σχέση με τους καινούριους δέκτες επειδή όλοι με φωνάζουν εμένα να τους συνδέσω και να τους συντονίσω (φίλοι, γνωστοί, πεθερικά, γονείς και γενικά συγγενείς), κανένας δεν έχει τη σταθερότητα και την εικόνα του 2205, συνέχεια χάνουν κανάλια, ταξινόμηση, προβλήματα που τα αντιμετωπίζω κι εγώ στον δέκτη της κρεββατοκάμαρας. Μιλάμε 3 χρόνια τώρα δεν είχα πρόβλημα με πάγωμα εικόνας, δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό σ αυτόν τον δέκτη, δεν έχει χάσει ποτέ ταξινόμηση, δεν έχει κολλήσει ώστε να χρειαστώ να τον βγάλω απ την πρίζα, κι όταν σύνδεσα της κρεββατοκάμαρας για δοκιμή στον προτζέκτορα, τότε κατάλαβα τις δυνατότητες της εικόνας του 2205, μιλάμε για τεράστια διαφορά.

χα χα, να θυμάμαι εγώ περισσότερα από τον talos_2002; Είναι μία ιστορική στιγμή:firstprize:
Θυμάμαι τον Laser DVBT HD2800 που όμως δεν ξέρω τι τηλεκοντρόλ έχει και αν είναι το ίδιο, και υπάρχει και η περίπτωση του AKAI STB 8309 DUR HD που έχει και αυτός επεξεργαστή NEC και το ίδιο τηλεκοντρόλ, αλλά δεν μπόρεσα να διασταυρώσω το πίσω μέρος του και τις συνδέσεις που έχει. Έχω την εντύπωση ότι έχει λιγότερες, που σημαίνει ότι δεν είναι σίγουρα κλώνος. Αλλά οι πιο σίγουροι είναι αυτοί που λέει και ο talos γιατί είναι και δοκιμασμένοι. Έχω δοκιμάσει τα λογισμικά τους, και στα threads τους φαίνεται ότι και σε αυτούς έχουν δοκιμαστεί τα λογισμικά του F&U που είναι πολύ καλύτερα. Είναι σίγουρα κλώνοι. Και μιλάμε για κλώνους που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό υπάρχουν και άλλοι αλλά θέλει προσοχή το τηλεκοντρόλ τους που συνήθως είναι άλλο.
Τα λογισμικά τους δοκιμάστηκαν όταν χρησιμοποιούσα τον F&U για γενική χρήση και είχα πολλά προβλήματα. Δοκίμασα τα λογισμικά τους αλλά ήταν πολύ χειρότερα. Και γύρισα στου F&U. Εκείνη την εποχή κόντευα να πετάξω τον F&U από το παράθυρο. Αλλά το φιλοσόφησα. Είδα και ότι παρά τις προσπάθειες του Sboulio δεν γινόταν να φτιάξουν οι κινέζοι λογισμικό χωρίς προβλήματα για γενική χρήση. Και είπα να τον χρησιμοποιώ μόνο για να παρακολουθώ κανάλια. Και να αναθέσω τα υπόλοιπα σε άλλους δέκτες μου. Και εκεί διαπρέπει. Είχα δει και εγώ ότι είχε καλύτερη λήψη από τους άλλους μου, τότε πριν το switch off που προσπαθούσα να πιάσω Αίγινα. Τώρα δεν μπορώ να τσεκάρω την λήψη ενός δέκτη. Και συνδυάζει το γρήγορο zapping των ALI με την καλή εικόνα των M-Star. Χωρίς το πάγωμα του πρώτου πλάνου. Μπάρα πληροφοριών που δεν ρυθμίζεται αλλά που μένει λίγο χρόνο, πολύ κάτω από 10 sec. Και πολύ καλό τηλεκοντρόλ, και γενικά hardware. Και εκεί που τον είχα για πέταμα τώρα τον έχω στο πάνω ράφι, πάνω από τους άλλους δέκτες μου. Αλλά όπως είπα βλέπω μόνο κανάλια πια με αυτόν. Αν κάποιος θέλει τον δέκτη μόνο για αυτήν την χρήση ας δοκιμάσει και την "πάσα" του talos_2002. Aκόμα καλύτερη εικόνα και μάλλον από τις καλύτερες σε δέκτη. Αλλά προβλήματα σε άλλους τομείς. Για να βλέπεις όμως κανάλια είναι απόλαυση. Μπαίνει και βγαίνει πάνω στην 2.06 της F&U που είναι πολύ καλόβολη έκδοση. Δέχεται καλά άλλες εκδόσεις. Πάνω στην 2.06 είχα βάλει και τα λογισμικά των άλλων κλώνων.
Όλα αυτά για αυτούς που δεν έχουν τηλεόραση LG. Υπάρχει πρόβλημα με διασταύρωση με τις LG και η F&U είχε βγάλει ειδικό λογισμικό για τους κατόχους LG. Δεν υπάρχει όμως δημόσια για να μπει σε δέκτη χωρίς το service και δεν το έχει κανένας άλλος ελληνικός κλώνος του.

χα χα, να θυμάμαι εγώ περισσότερα από τον talos_2002; Είναι μία ιστορική στιγμή:firstprize:
Θυμάμαι τον Laser DVBT HD2800 ...
Είδες που θυμάσαι; :smile:

Αν κάποιος βρει τον Laser 2800 και δει ότι έχει τηλεχειριστήριο όπως αυτό, αλλά φυσικά με το δικό του λογότυπο, τότε είναι κλώνος.
image_preview

Είδες που θυμάσαι; :smile:

Αν κάποιος βρει τον Laser 2800 και δει ότι έχει τηλεχειριστήριο όπως αυτό, αλλά φυσικά με το δικό του λογότυπο, τότε είναι κλώνος.
image_preview

Αυτό είναι ολόιδιο με του 2205!!!!