Funai DTR2205HDPVR

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

εγώ το έπαθα παλαιότερα αλλά δεν ήταν πρόβλημα του δέκτη... τελικά αποδείχτηκε ότι έφταιγε η σύνδεση της κεραίας! Σιγουρέψου πριν το πας στο service...
Για τα αρχεία αναβαθμίσεων, θα ανέβουν και πάλι στο site σύντομα τα ίδια αρχεία με την 2,02 & 2,04

Υπάρχει περίπτωση να φταίει που δεν έχω συνδέσει το rf out με την tv? Θα το ξαναφέρετε το modelo ή κάποιο με παρόμοιο επεξεργαστή?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Υπάρχει περίπτωση να φταίει που δεν έχω συνδέσει το rf out με την tv? Θα το ξαναφέρετε το modelo ή κάποιο με παρόμοιο επεξεργαστή?

Δε νομίζω να φταίει αυτό!
δεν θα ξαναφέρουμε το ίδιο μοντέλο καθώς έχει καταργηθεί, ενώ η NEC δε νομίζω ότι έχει βγάλει κάποιο άλλο τσιπ, παρά μόνο για DVB-T2.

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Τις 2 αναβαθμισεις τις εχω οποιος θελει να του τις στειλω.

Μιλάς για 2.02 και 2.04? Θα περιμένω από τον talos_2002 να μου στείλει και την 2.06 μπας και φτιάξουν τα σπασίματα της εικόνας και του ήχου.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Τα σπασίματα συνεχίζονται και μαζί με αυτά έχουν σπάσει και τα νεύρα μου και έχω απογοητευτεί!!! Έχω δοκιμάσει δεύτερο καλώδιο, το έχω βάλει σε άλλη πρίζα που παίζει η μεγάλη μου τηλεόραση με τον εσωτερικό αποκωδικοποιητή που έχει 100% σήμα και συνεχίζει τα σπασίματα. Αυτό που παρατηρώ είναι πως η ισχύς του σήματος εκεί που είναι στο 93-94% πέφτει ξαφνικά στο 75-80%. Περιμένω το 2.06 firmware από τον Άγγελο και αν πάλι συνεχίσει τα ίδια τον στέλνω αντιπροσωπεία. Ξέρετε πόσο καιρό τον κρατάνε?

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Τα σπασίματα συνεχίζονται και μαζί με αυτά έχουν σπάσει και τα νεύρα μου και έχω απογοητευτεί!!! Έχω δοκιμάσει δεύτερο καλώδιο, το έχω βάλει σε άλλη πρίζα που παίζει η μεγάλη μου τηλεόραση με τον εσωτερικό αποκωδικοποιητή που έχει 100% σήμα και συνεχίζει τα σπασίματα. Αυτό που παρατηρώ είναι πως η ισχύς του σήματος εκεί που είναι στο 93-94% πέφτει ξαφνικά στο 75-80%. Περιμένω τον 2.06 από τον Άγγελο και αν πάλι συνεχίσει τα ίδια τον στέλνω αντιπροσωπεία. Ξέρετε πόσο καιρό τον κρατάνε?
Που σου κάνει σπασίματα? Στα κρατικά? Είναι λίγο γίδια με τραγιάσκα στην ερτ. Δεν ξέρω πως διαχειρίζεται το σήμα ο 2205 αλλά εκεί που με τον hdt-150 είχα "όχι σήμα" πιξελιάσματα και σπασίματα ο 2205 παίζει απαλά σαν κώλος μωρού. Θα πρότεινα προτού πας αντιπροσωπεία να πάρεις έναν μειωτήρα έντασης σήματος (οι φθηνοί έχουν 6-7 ευρώ ή 3-4 Τ) και να δοκιμάσεις να μειώσεις την ένταση σήματος. Ίσως να "μπουκώνει" από το σήμα ο δέκτης. Ειδικά αν τα σπασίματα σου συμβαίνουν σε 2-3 κανάλια και στα υπόλοιπα είναι οκ, είναι σίγουρα θέμα σήματος και όχι δέκτη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Που σου κάνει σπασίματα? Στα κρατικά? Είναι λίγο γίδια με τραγιάσκα στην ερτ. Δεν ξέρω πως διαχειρίζεται το σήμα ο 2205 αλλά εκεί που με τον hdt-150 είχα "όχι σήμα" πιξελιάσματα και σπασίματα ο 2205 παίζει απαλά σαν κώλος μωρού. Θα πρότεινα προτού πας αντιπροσωπεία να πάρεις έναν μειωτήρα έντασης σήματος (οι φθηνοί έχουν 6-7 ευρώ ή 3-4 Τ) και να δοκιμάσεις να μειώσεις την ένταση σήματος. Ίσως να "μπουκώνει" από το σήμα ο δέκτης. Ειδικά αν τα σπασίματα σου συμβαίνουν σε 2-3 κανάλια και στα υπόλοιπα είναι οκ, είναι σίγουρα θέμα σήματος και όχι δέκτη.

Δυστυχώς μου το κάνει σε όλα, τον μειωτήρα τον βρίσκω σε καταστήματα με ηλεκτρονικά?

Δυστυχώς μου το κάνει σε όλα, τον μειωτήρα τον βρίσκω σε καταστήματα με ηλεκτρονικά?

Παιδια συγγνωμη δεν ξερω αλλα λογικα σκεπτομενος, ισχυει τετοιο πραγμα; Εννοω μπουκωμα με καλυτερο σημα; Επειδη παρακολουθω απ την αρχη το νημα, θυμαμαι ατομα με 100% ποιοτητα και σημα και δεν ειχαν τετοιο προβλημα. Φοβαμαι φιλε μου πως αλλου πρεπει να αναζητησεις την αιτια.

Παιδια συγγνωμη δεν ξερω αλλα λογικα σκεπτομενος, ισχυει τετοιο πραγμα; Εννοω μπουκωμα με καλυτερο σημα; Επειδη παρακολουθω απ την αρχη το νημα, θυμαμαι ατομα με 100% ποιοτητα και σημα και δεν ειχαν τετοιο προβλημα. Φοβαμαι φιλε μου πως αλλου πρεπει να αναζητησεις την αιτια.

Δηλαδή service.... σωστά?

Κοιτα δεν ξερω, λογικες υποθεσεις κανω, κανε υπομονη μηπως βγει κατι αλλο απ το φορουμ. Αληθεια δοκιμασες να ξαναπερασεις τις αναβαθμισεις απ την αρχη;

Ξανά έβαλα την 2.04 έχω κάνει και 2-3 φορές επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά τίποτα. Πάντως σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και την βοήθεια που προσφέρεται!!!!

Ξανά έβαλα την 2.04 έχω κάνει και 2-3 φορές επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά τίποτα. Πάντως σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και την βοήθεια που προσφέρεται!!!!

Βαλε πρωτα την 2.02 μετα τη 2,04 και μην κανεις επαναφορα.

Αφού έχει την 2.04 δεν μπαίνει η 2.02. Πάντως προβλήματα σήματος, παγώματα, κακή λήψη κτλ συνήθως οφείλεται σε κακή λήψη. Μπορεί να οφείλεται σε οτιδήποτε. Ένα χαλαρό φισάκι ή σύνδεση καλωδίου που χάνει το σήμα όταν κουνιέται, κτλ.

Αφού έχει την 2.04 δεν μπαίνει η 2.02. Πάντως προβλήματα σήματος, παγώματα, κακή λήψη κτλ συνήθως οφείλεται σε κακή λήψη. Μπορεί να οφείλεται σε οτιδήποτε. Ένα χαλαρό φισάκι ή σύνδεση καλωδίου που χάνει το σήμα όταν κουνιέται, κτλ.

Σωστα αλλα ας δοκιμασει μολις περασει την 2.04 να μην κανει επαναφορα.

Παιδιά προσπαθώ να δώ μια ταινία με αυτά τα χαρακτηριστικά

Video
ID : 1
Μορφοποίηση : AVC
Μορφοποίηση/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : [email protected]
Format_Settings_CABAC/String : Ναι
Format_Settings_RefFrames/String : 8 frame
MuxingMode : Header stripping
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration/String : 2h 28mn
BitRate_Nominal/String : 1 476 Kbps
Πλάτος : 1 280 εικονοστοιχεία
Ύψος : 528 εικονοστοιχεία
Λόγος εικόνας : 2,40:1
Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου : 23,976 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Συνεχής σάρωση
Bits/(Εικονοστοιχείο*Πλαίσιο) : 0.091
Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : x264 core 114 r1924 08d04a4
Ρυθμίσεις κωδικοποιητή : cabac=1 / ref=8 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=9 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=60 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=1476 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Default : Ναι
Forced : Όχι

Ήχος
ID : 2
Μορφοποίηση : AAC
Μορφοποίηση/ : Advanced Audio Codec
Format_Profile : LC
CodecID : A_AAC
Duration/String : 2h 28mn
Κανάλι(α) : 6 κανάλια
Θέσεις καναλιών : Front: L C R, Side: L R, LFE
Συχνότητα δειγματοληψίας : 48,0 KHz
Default : Ναι
Forced : Όχι

Σε MP4 έχει σπασίματα και δεν βλέπεται,αλά σε MKV δεν δείχνει τίποτα,σκέτη μαυρίλα.Το firmwere που χρησιμοποιώ είναι το 2,04
Καμιά ιδέα κανείς;:chinscratch::chinscratch:

Last edited:

Θα θελα μια βοήθεια και ελπίζω να μπορέσει κάποιος να με διαφωτίσει!!
Τις τελευταίες μέρες,γράφω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μια ώρα εκπομπή στον ΑΛΦΑ ενώ βλέπω ταυτόχρονα ΑΝΤ1...Η εκπομπή είναι διάρκειας μιας ώρας και το σπαστικό είναι ότι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σε κάποιο σημείο η εικόνα παγώνει για 2-3 δευτερόλεπτα...Σήμερα που το τσέκαρα,δεν το κανε σε κανένα άλλο κανάλι ΟΜΩΣ κατά την εγγραφή στον ΑΛΦΑ το κανε πάλι,το είδα μετά στο στικάκι που το γραψα..Το σπαστικό είναι ότι ενώ η εκπομπή είναι ελληνική,μετα που την περνάω στον υπολογιστή και την επεξεργάζομαι για να την κόψω κλπ,ενώ το ΑΡΧΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ απλά κολλαει 2-3 δευτερολ αλλά μετά είναι οκ,όταν βάλω το αρχείο για μετατροπή/κόψιμο σκηνών με το XILISOFT VIDEO CONVERTER, στο νέο βίντεο που κάνει,από το σημείο που παγωνει η εικόνα και μετά,άλλα λόγια φαίνονται στο στόμα των ατόμων και άλλα λόγια ακούγονται...ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ?Η εκπομπή είναι μια ώρα αλλά δεν το κανε από την αρχή,πριν δυο βδομαδες που άρχισα να γράφω, αλλά τις τελευταίες μέρες...και έτσι αναγκάζομαι να κρατάω το αρχικό βίντεο με διαφημίσεις κλπ μιας και το βίντεο που παίρνω από την μετατροπή,χάνει λόγια από ένα σημείο και μετά...Χρησιμοποιώ στικάκι FAT32 και τον δέκτη αυτόν...Σήμερα που έβλεπα ΟΛΗ ΜΕΡΑ τηλεοραση δεν κόλλησε καθόλου αλλά στην εγγραφή μου την έκανε...
τι μπορώ να κάνω?Φταιει το XILISOFT που χρησιμοποιώ (δεδομένου ότι αν απλά μετονομάσω το αρχείο σε .avi παίζει κανονικά και μετά το "πάγωμα")?