Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

Με αφορμή μια σχετική συζήτηση σε νήμα γειτονικής κατηγορίας και το θαραλλέο μήνυμα του Έκτωρα, αποφάσισα ν' ανοίξω αυτό εδώ για χαβαλέ. Μην ξεχνάτε όμως πως μεταξύ σοβαρού κι' αστείου λέγονται τα πιο σημαντικά πράγματα.

Σας καλώ λοιπόν να δώσετε παραδείγματα γνωστών ή λιγότερο γνωστών συσκευών hi-end που τα 'χετε ακούσει τουλάχιστον μια φορά και η γνώμη που σχηματίσατε - με τρελλή σαρκαστική χαρά κατά πάσα πιθανότητα - είναι πως πρόκειται για φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.

Εννοείται πως οι γνώμες μας μπορεί να μην αποτελούν σφαιρικές εκτιμήσεις, μπορεί να βγάζουμε στη σέντρα μηχανήματα που ατύχησαν λόγω των υπόλοιπων κρίκων της ηχητικής αλυσίδας, ή μπορεί απλά ν' αυθαιρετούμε! ;) Δεν έχει καμία σημασία, από τη στιγμή που παραμένουμε στην κρίση μας ειλικρινείς με τον εαυτό και το γούστο μας.

Ξεκινώ λοιπόν εγώ με μια από τις μόνιμες αντιπάθειες μου, όπου επιβεβαιώνει την κρίση μου κάθε χρόνο στις εκθέσεις hi-end:
JM Lab Grand Utopia Be! :flipout:
581e.jpg

Δεν μπορώ να καταλάβω την χρησιμότητα ενός τέτοιου θέματος. Δηλαδή μην πάρετε π.χ. τα Grand Utopia γιατί είναι "φύκια για μεταξωτές κορδελες;"

Οσο κι αν δεν μας άρεσε ένα μηχάνημα ένα ηχείο, είναι πολύ βαριά η κουβέντα "φύκια για μεταξωτές κορδέλλες" την στιγμή που δεν έχουμε ολοκληρωμένη άποψη.

Αν δεν μας αρέσει ένα setup απλά ανοίγουμε ένα θέμα με επιχειρήματα, εκθέτουμε τα γεγονότα και λέμε αυτό που πιστεύουμε.

Το να ανοίξουμε έναν κουβά και να τα πετάμε έτσι αυθαίρετα μεσα επειδή δεν μας έκατσαν στο αυτί κάποια στιγμή, νομίζω δεν βοηθάει κανέναν.

Ομολογουμενως ουτε σε μενα αρεσε ο ηχος του συγκεκριμενου με το σεταπ που παρακολουθησα στις τρεις τελευταιες εκθεσεις, αλλα σιγουρα τα συμπερασματα πρεπει να ειναι λαθος, μιας και στις εκθεσεις κανενα σεταπ δεν παιζει καλα εκτος σπανιων εξαιρεσεων!

attachment.php

Αυτό εδώ το σετ είναι αδύνατο να έχει κόστος υψηλότερο των 100, άντε 150 . Μήπως γνωρίζει κάποιος ποιά είναι η λιανική του τιμή;

Last edited:
Το θέμα είναι κατ' αρχήν για χαβαλέ, προϋποθέτει όμως προσωπική ακρόαση και ειλικρίνεια στη διατύπωση της γνώμης. Φιλοδοξεί να φέρει στην επιφάνεια προσωπικές εμπειρίες με - κατά τα άλλα βαρύγδουπες και πολυδιαφημισμένες - συσκευές που δεν κατόρθωσαν να μας πείσουν σε καμία περίπτωση για το βάσιμο της φήμης ή του κόστους τους. Φυσικά και έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Σε τελευταία ανάλυση όμως μιλάμε για μηχανήματα, όχι για ιερά και όσια. Αν τώρα οι εταιρίες δεν κατορθώνουν στις εκθέσεις να τα κάνουν να παίζουν με τρόπο που να δικαιολογεί τη φήμη και το κόστος τους, ας πρόσεχαν. Δεν είμαστε δα και ο Ken Kessler για να βγάλουμε στη σέντρα κάτι και να μας κόψει η εταιρεία τη διαφήμιση.

Re: Απάντηση: Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

Dimosthenis said:
Κώστα κατι χιλιαρικα μηπως????
πολυ τα ζαχαρωνεις παντως!!!

Βρε! Λες; Φτου, φτου. Ώστε 3300 ώυγος; Άντε, βοήθειά μας, Πάντως πριν περίπου δυό χρόνια εδώ είχαν 5000 ώυγος.

Ρε συ Δαμιανέ, δεν φταίνε τα μηχανάκια τα καημένα. Αυτά εδώ τα σούργελα φταίνε. Απολαύστε τον:

"I admire the Gaincard, simply for proving that an awful lot of good noises can be made with just a pair of cheap power opamps. It proves something that is highly relevant to audio design. I adore its concept and the package it comes in. However, I do not love it, because to me (and in my system and with cabling that, I admit, did it injustice) the lack of bass and warmth moved it too far away from my tastes. In addition, its scope of application is rather limited: loudspeaker choice is critical, and not all sources are prepared to drive the Gaincard directly, without preamp (I experienced problems with two or three other sources). Then again, when things 'click' the Gaincard really is an effective integrated amplifier, and at no time did I find the twelve-step dual-mono attenuators a nuisance or an inconvenience."

"effective integrated amplifier" my ass...

Το να αποκαλούμε τα Grande Utopia που ο παγκόσμιος ειδικός τύπος τα αποκαλεί απο τα καλύτερα ηχεία που έχουν βγεί ποτε "Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες" είναι τουλάχιστον υπερβολή και σαφώς άδικο. Το γεγονός οτι δεν δείχνουν τα μέγιστα στις μικρές και όχι "φτιαγμένες" αιθουσες ξενοδοχείων δε σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ.
Αλλωστε η έκφραση "Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες" σαφώς παραπέμπει σε κάτι που δεν αξίζει τα λεφτά του, και δε νομίζω οτι μπορεί κανείς να ισχυριστεί οτι τα συγκεκριμένα ηχεία δεν έχουν ΠΟΛΥ δουλειά και έρευνα και τεχνολογία πίσω τους.
Αν θέλουμε να βρούμε ΠΟΛΛΑ "Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες" ας δούμε τα καλώδια και τα αξεσουάρ γενικότερα...

Εγώ πάντως χθές το βράδυ είχα ποστάρει ένα μήνυμα για τα Von Scheikert ( που μπορεί να μην γράφονται και έτσι ) ηχεία , το οποίο σήμερα δεν εμφανίζεται . Το ξαναγράφω σήμερα . Πολύ άσχημο ηχείο , έτσι όπως το είχα ακούσει . Πάνω από πέντε λεπτά δεν μπορούσες να ακούσεις μουσική .

Ντοκ Von Schweikert (φον Σβάικερτ) λέγονται. Δεν τα έχω ακούσει. Τις Ουτοπίες τις άκουσα σε μεσαίες ή αρκετά μεγάλες (χαμηλοτάβανες) αίθουσες στο Λήδρα Μάρριοτ. Εκεί που σε ανάλογες (ή μικρότερες) αίθουσες άλλα -μεγάλα- ηχεία, με άλλα setup μου προξένησαν το ενδιαφέρον ή και το θαυμασμό. Δεν αμφιβάλλω πως ενσωματώνουν πολύ έρευνα, δουλειά και κόστος υλικών. Το τελικό αποτέλεσμα όμως δεν με έχει πείσει ποτέ ότι αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε και αδιαφορώ αν είναι ευθύνη της αντιπροσωπίας. Κάτι ανάλογο είχε γίνει με τα μεγάλα Burmester στο Park. Γι' αυτό και ο ψόγος στο παρόν μήνυμα.

Πολύ ωραίο το παράδειγμα με τον 47, τον οποίο όμως δεν έχω ακούσει. Με το απόσπασμα του Κώστα όμως ακόμη γελάω! :flipout:

Συμφωνω με τον Δαμιανο για τα Utopia. Δε λεω πως δεν επαιζαν καλα, αλλα σιγουρα δεν "ακουγες" ολα αυτα τα δεκαδες χιλιαρικα που κοστιζουν. Επισης να επισημανω πως στην εκθεση του Lydra Marriot ηταν συνεχως παρον ενας τοπ παραγοντας της Krell ο οποιος ειχε στησει προσωπικα τα σετ απ των Utopia (Grande και Nova). E, ποσο χαλια θα μπορουσε να ειναι το στησιμο τους?

χωρίς να θέλω να εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις, θεωρώ ότι οι κάτοχοι όσων μηχανημάτων (πιθανά) παρουσιαστούν σε τούτο το θέμα είναι οι αρμόδιοι να τα κρίνουν, στο χώρο τους και με τα συνοδά τους. είναι σωστό να παραθέτουμε την προσωπική μας γνώμη (μου αρέσει ετούτο, δεν μου αρέσει το άλλο) μια και τούτο το club στηρίζει τη δημοκρατικότητα και το διάλογο. άλλο αυτό όμως, κι άλλο το "φύκι για μεταξωτή κορδέλα". μάλλον βαρύς χαρακτηρισμός και απαξιωτικός για μηχανήματα που κάποιοι ίσως ορκίζονται στ' όνομά τους ...

προσωπική γνώμη πάντα, ok;

Το θέμα σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει αρκετές αντιπαραθέσεις αλλά και να περιλαμβάνει αποπροσανατολιστικές απόψεις γιά μηχανήματα που κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δεν ακούστηκαν καλά στα αυτιά του εκάστοτε γράφοντα.
Παρ όλα αυτά νομίζω ότι τα παραδείγματα του Δαμιανού ήταν αρκετά πετυχημένα στο να καταδείξουν ακριβώς αυτό που λέει.
Δηλ ότι πολλές φορές η τεχνολογία και η τεχνογνωσία το R&D και το χρήμα που επενδύθηκε σε ένα καορυφαίο μηχάνημα δεν είναι άμεσα εισπρακτέα από τον τελικό πελάτη ή ακόμα περισσότερο και μακροπρόθεσμα εισπρακτέα.

Δηλαδη για να πω την χαζογνωμη μου πρεπει να ειμαι Ο υπερειδικος του χωρου ή να εχω ακουσει τα παντα ή να υπογραψω πρωτα καποια υπευθυνη δηλωση "μη σκοπιμοτητας"? Ή μηπως καποιος που ενδιαφερεται να αγoρασει τα Grande Utopia θα ακουσει εμενα? Μην τρελενομαστε κιολας, ετσι?