Φύση - Άγρια ζωή / Nature - Wild life

Απάντηση: Nature

Πολύ χρώμα, ανέβηκες στα βράχια να δεις τι ήταν η κοκκινίλα πάνω δεξιά?

Re: Nature

Να πω την αληθεια παιδια, η κοκκινιλα αυτη δεν φαινεται καν στο raw ποσο μαλλον δια ζωσης κατα τη ληψη. Εμφανιστηκε κατα την επεξεργασια και... τονιστηκε καταλληλως εκ των υστερων... :)

Απάντηση: Φωτογραφία άγριας ζωής

Πολύ καλή, είναι μαύρος ή απλά είναι το φως που τον δείχνει έτσι?

Re: Φωτογραφία άγριας ζωής

Κατάμαυρος ήταν! Ήθελα να φαίνεται και κάπως το βουνό από πίσω αλλά δεν μου έβγαινε με τίποτα!

Απάντηση: Re: Φωτογραφία άγριας ζωής

Εξαιρετικη λήψη αν είχε γίνει λίγο καλύτερη φωτομέτρηση να δώσει περισσοτερη λεπτομέρεια θα ήταν τέλεια!

Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφία άγριας ζωής

Με την φωτογραφία άγριας ζωής δεν έχω ασχοληθεί προφανώς καθόλου πέρα από κάτι...κοιμισμένα παπάκια, οπότε με ζόρισε πολύ είναι η αλήθεια η όλη φωτογραφία. Παίζει να έχω και καλύτερη σε φωτομέτρηση αλλά αυτή μου άρεσε περισσότερο από την άποψη της στάσης του με τα φτερά. Πάντως ως απορία έχω το εξής: Πως μπορείς να φωτομετρήσεις καλύτερα σε συνθήκες που το πουλί αλλάζει πορεία σε ανύποπτο χρόνο κι επομένως οι φωτιστικές συνθήκες να αλλάζουν δραματικά; Μία πήγαινε στη σκιά, μία μπροστά από τον ήλιο, επίσης αν είχα αυτόματη φωτεινότητα, λογικά θα μου τον άφηνε σκοτεινό για να μη κάψει τα υπόλοιπα.

Ίσως σε αυτή με μια καλύτερη επεξεργασία στο RAW να μπορέσω να βγάλω καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά σαν φωτογραφία που θα έπαιρνα εξ αρχής καλύτερο αποτέλεσμα ή πιο καλό rate πετυχημένων λήψεων, θα ήθελα την γνώμη κάποιου που έχει κάποια εμπειρία παραπάνω αν γίνεται.

Re: Φωτογραφία άγριας ζωής

Ευχαριστώ για το λινκ! Πάντως πάντα με spot metering τραβάω αλλά μετά το background δεν ξέρεις αν θα βγει σωστά φωτισμένο ή όχι. Όταν δηλαδή το αντικείμενο της φωτογραφίας είναι μαύρα, η μηχανή θα φωτίσει περισσότερο για να βγει σωστά κι επομένως όλος ο ουρανός θα βγει καμμένος (πιθανόν). Θα το διαβάσω το άρθρο και θα προσπαθήσω να μάθω κάτι παραπάνω.