Gadgets, Γκατζετάκια και 小工具s :-)

Θα σε παρακαλουσα να εισαι πιο κοσμιος στις εκφρασεις σου, ιδιαιτερα σε μελη που προσπαθουν να βοηθησουν.

Τετοιο υφος και εκφρασεις δεν βοηθουν σε τιποτα, δεν αρμοζουν στο κλιμα που εχουμε δημιουργησει και δεν θα γινουν ανεκτες.

Τέτοια συμπεριφορά και εκφράσεις δεν αρμόζουν στο κλίμα του Forum.
Ως εκ τούτου, το μέλος Κωνσταντίνος δεν έχει θέση εδώ μέσα.

Τι βρηκα σημερα σε ενα μπαουλο με παλια πραματα?!!! Ενα αλουμινενιο "παρτα ολα" σβουρακι!!

gOiRrAal.jpg

Απο τα πρωτα τζογαδορικα γκατζετακια οταν ημασταν μικροι, οι σημερινοι γεροντες :)

παιδες ενα παμφθηνο γκατζετακι που θα το εκτιμησουν παρα πολυ οι μαναδες σας! :)
η δικια μου (80χρονη) εκανε σαν πιτσιρικα απο τη χαρα της οταν καταλαβε ποσο ευκολα περναει πια τη κλωστη μεσα στη βελονα!
εχει μεσα 3 σετ απο 12 βελονες το καθε ενα, ενα για τη μανα, ενα για τη γυναικα που κι αυτη δεν καλοβλεπει, και ενα για τη θεια που το περιμενει πως και τι
τι γελιο εχω ριξει με τις αντιδρασεις τους δεν λεγεται :)

υγ
παραγγελια 29 μαρτη ηρθε σημερα

Παίδες θα πάω Jumbo το απόγευμα....ένεκα θαλάσσης αναλώσιμων...!!!!
Έχω κάνα 2 πράγματα που θελω πάρω αλλά νομίζω ότι έχουν αναφερθεί πολλά...
Για πέστε κάνα χρήσιμο που έχετε πάρει και αξίζει το κοπο...

νεροπιστολα, αυτα που ειναι σαν τρομπες ποδηλατου και να παιξεις με τα παιδια σου
ομπρελα στιβαρη με ασημι επικαλυψη και βαση βιδωτη (Τ)
και βουρ για παραλια γρηγοραααααα

(καρεκλακια να αγορασεις σε 10 χρονια)

• Like
Reactions: KOSSTV
Ωραίος Θανάσης...!!!
Εγώ λέω για πραγματάκια που έχουν σχέση με το αντικείμενο εργασιών η αναλώσιμων για τις δουλειές μας και το εργαστήρι...!!!

Eχει φτηνες κολλες στιγμης σε μορφη gel

Εμενα μου εχουν φανει χρησιμα τα "γλωσσοπιεστρα", καθε μεγεθους, απο το μεγαλο, κλασικο, του παιδιατρου, μεχρι κατι μινι. Τα χρησιμοποιω για ανακατεματα, σαν σπατουλιτσες και πολλα αλλα.
Επισης, εχει στοκο Kraft σε καλη τιμη, μπολικες κολλες, τα σακουλακια...των ναρκεμπορων (πολυ χρησιμα για μινι βιδες κ.α.), φτηνες θερμοκολλες που ειναι ok για απλες, καθημερινες χρησεις, χωρις απαιτησεις, πολλων ειδων δοχεια για τακτοποιηση, σοδα πλυσης για ηλεκτρολυση, πλαστελινες που μπορεις να ανακατεψεις με milliput κ.α. υλικα, διαφορα φτηνα φτηνιαρικα εργαλεια και μυτες, αν τυχον τα θες για καπου και...παιχνιδια :)

Eχει και διαφορα χρησιμα ψεκαστηρια. Εχει καλαμακια για σουβλακια που κανουν για 3μμ καβιλιες.
Οδοντογλυφιδες, τις ακριβες, που κανουν για 2μμ καβιλιες και τις τσιπικες που ειναι πιο λεπτες ~1.5μμ.

Πολλες και διαφορες λιμες για τα νυχια που ειναι ιδανικες για μικροκατασκευες.
Πλαστικα η πανινα χωρισματα συρταριων που βαζουν ταξη στα συρταρια.
Φτηνα ξυλινα ραφακια διαφορων τυπων με 2- 2.5 ευρω. Φτηνες ακρυλικες μπογιες. Η φτηνια τρωει τον παρα ομως, το νου σου.

Τα 2 φετινα χρησιμοτερα πραγματα που αγορασα απο αυτους ηταν: 1) μεγεθυντικος φακος μεγαλης διαμετρου με ενσωματωμενα led φωτισμου, με τις 2 μπαταριες μεσα στη συσκευασια, μονο 3.5€. Πολυ χρησιμο λογω προβληματων πρεσβυωπιας (με εσωσε). 2) Διαφανο γενικης χρησης λαδι μηχανης, για να λαδωνω το αεροκλειδο που πηρα προσφατα. Το βρηκα στο τμημα ποδηλατων αρκετα ml στα 1.75€.

Τελικα πηρα μονο εναν μεγενθυτικο φακό και ένα σετ κολλες θερμοσιλικονης...
Τον είδα αυτό τον led μεγενθυτικο αλλά μου φάνηκε αρκετά μεγάλος και πήρα το μικρό το κλασικό...

Γκατζετακι φωτισμου (ring light) με 4.5 ευρω που μπαινει με κλιπ πανω στο κινητο για να βγαζεις σουπερ selfies, χωρις σκιες :)

TSnUdyfl.jpg

Eγω το αγορασα για να φωτιζω καποιες φορες τα μικροαντικειμενα και τα μαστορεματα που φωτογραφιζω, αντι να χρησιμοποιω το φλας.
Πριν καποια χρονια ηθελα να παρω ενα no name ring light για μια Νικον που εχω, κυριως για macro photography, αλλα κοστιζε καποιες εκατονταδες ευρω...

Εδω βλεπουμε 4 φωτογραφιες που εχω τραβηξει. Μια χωρις φλας, μια με φλας, μια με θερμο λευκο φως απο το λεντακι αυτο και μια με ουδετερο λευκο φως.

zgF9UK8.jpg

8mrXmxx.jpg

UHgP8Mx.jpg

zfwqA9f.jpg

Νομιζω οτι υπο τις συγκεκριμενες συνθηκες φυσικου φωτισμου (ηταν μερα σε φωτεινο δωματιο) ο επιπλεον φωτισμος με το θερμο λευκο φως ηταν ο ιδανικος.
Σε αλλες περιπτωσεις μπορει εδειχνε καλυτερα ενας επικουρικος φωτισμος με ουδετερο φως. Το ψυχρο φως δεν το δοκιμασα γιατι δεν αποδιδει σωστα τα φυσικα χρωματα.

Και με το φλας μπορεις να κανεις καλη δουλεια αλλα χρειαζεται αρκετες προσπαθεις μεχρι να βρεις την γωνια που δεν γυαλιζει καθως επισης πολλες φορες πρεπει να χρησιμοποιηθει καποιο ειδος φιλτρου (πανω στο φλας) για να μειωσει την ενταση του φωτισμου.

Με αυτο το γκατζετακι ομως μια προσπαθεια ειναι αρκετη καθως βλεπεις το αποτελεσμα αμεσα στην οθονη της φωτογραφικης πριν τραβηξεις την φωτο, κατι που δεν γινεται με το φλας επειδη πρεπει πρωτα να τραβηξεις την φωτο και μετα να την τσεκαρεις.

Nαι μπραβο, ειναι το ιδιο στυλ αλλα δεν ειναι το ιδιο ομως σε λειτουργιες. Αυτα τα βρισκεις και κατω απο 2 ευρω στην Ελλαδα γιατι εχουν μονο ψυχρο φως.

Το αλλο εχει επιλογη μεταξυ θερμου, ουδετερου και ψυχρου που ειναι παρα πολυ σημαντικο αναλογα το αντικειμενο που φωτιζεις και τις υπαρχουσες συνθηκες φωτισμου.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εδω ειναι το δευτερο φωτιστικακι, παρομοιο με το παραπανω, που παρελαβα σημερα.

Ring light με μεγαλο ευκαμπτο βραχιονα και κλιπ που πιανει σε επιφανειες εως 4εκ. παχος.
pK5hRlyh.jpg

Αλλη διαφορα με το πρωτο που αγορασα ειναι οτι το εικονιζομενο ειναι ρευματος, λειτουργει με καλωδιο USB, ειτε με ανταπτορακι που μπαινει στην πριζα, ειτε με power bank, ειτε απο εξοδο USB υπολογιστη. Το αλλο ειχε ενσωματωμενη μπαταρια.

Εδω τα δυο φωτιστικακια μαζι. Το μεγαλο τροφοδοτειται απο power bank. To μικρο εχει ενσωματωμενη μπαταρια.
dHbsvISh.jpg

Και τα δυο εχουν 3 αποχρωσεις (θερμο,ουδετερο και ψυχρο λευκο φως) καθως και διαβαθμιση της εντασης.
Το αριστερο που ειναι αυτονομο με μπαταρια ειναι λιγο πιο μεγαλο σε μεγεθος απο το ρευματος το οποιο ομως ειναι λιγο πιο ισχυρο σε ενταση.

Αυτο με την μπαταρια ειναι πιο ευελικτο και πρακτικο καθως μεταφερεται παντου. Το αλλο θελει επιφανεια για να πιαστει και ειναι επισης ιδανικο σαν βοηθητικος φωτισμος καθε εργαλειου παγκου, οπως τορνου, πριονοκορδελας κλπ.

Εγω το πηρα βασικα για φωτισμο αντικειμενων προς φωτογραφιση. Επειδη εχει μεγαλο βραχιονα και κλιπ ειναι πολυ βολικο γιατι πιανει παντου.
Επισης το μικρο φωτιστικο μπαταριας μπορει να κουμπωσει επανω στο μεγαλο ωστε να υπαρξει συνδυαστικος φωτισμος, ακομα καλυτερος.

Εδω ενας συνδυαστικος φωτισμος με το μικρο φωτιστικο επανω στην βαση για το κινητο.
PJNx1ndh.jpg

Το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο και η χρηση φλας, που πολλες φορες φωτιζει πολυ εντονα ειτε αντανακλα πολυ, ειναι περιττη.
XTTbKfkh.jpg

Η επιλογη του θερμου φωτος, που ειναι ξεκουραστο στα ματια, ειναι ιδανικη και για διαβασμα.

Μετά από μία κουραστική και δημιουργική DIY μέρα,το υπέρτατο gadget από τα jumbo.Tο βεντουζάρεις στο πλακάκι στο μπάνιο (σε ότι ύψος θες) και "καθάρισες".Εννοείται ότι η φωτό από το μπάνιο δεν είναι δική μου.:D:D:D
Έχει σωθεί ο κόσμος.
Τέρμα πια στο προνόμιο της αρκούδας να ξύνεται στα δέντρα.
271941003_10224318056250762_560193904295342355_n.jpg271918520_10227560500220599_2744930366834205908_n.jpg

Last edited:
Παρέλαβα προχθές ένα ωραίο γκατζετάκι, το V-TAC VT-4083 Ασύρματο Dimmer RF με Τηλεχειριστήριο για Ταινία LED με μόλις 7€

To εγκατέστησα χωρίς κατσαβίδι σε 2 λεπτά! Και με ωραίο τηλεκοντρόλ που φωτίζεται όταν πατάς κάποιο κουμπί.

Image8460247997256268177.jpg

Πολύ καλό χαρακτηριστικό του εν λόγω dimmer, είναι πως θυμάται το επίπεδο φωτισμού που το είχες αφήσει. Και το άλλο ωραίο είναι πως μπορείς να ανοίγεις και να κλείνεις τα φώτα από ένα κεντρικό διακόπτη χωρίς το dimmer να ενοχλείται. Δηλαδή, και την άλλη φορά που θα ανοίξεις τον γενικό (για παράδειγμα) το dimmer θυμάται που είχε μείνει και ανοίγει αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις τα φώτα από το δικό του ON-OFF