Game of Thrones • Season 4 {Προσοχή Spoilers}

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 55 73.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 12 16.0%
  • Καλή

Votes: 7 9.3%
  • Μέτρια

Votes: 1 1.3%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    75
Θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί μου άρεσε χωρίς να σας σακατέψω με spoiler από το μέλλον
Η πιο μεγάλη μάχη ενοούσα αυτή που περιγράφεται αναλυτικότερα στα βιβλία όχι η πιο σημαντική για την εξέλιξη αυτή ελπίζω να μην την έχω διαβάσει ακόμα να είναι στα επόμενα.Η μάχη στα βιβλία κρατάει 3 μέρες και 3 νύχτες και είναι μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα σε λίγα κορακια και αγριους κυρίως αυτούς που τους την πεφτουν από πίσω. Κάτι τέτοιο έδειξαν (όχι σε διαρκεια αλλά σε ενταση) και μάλιστα το εμπλούτισαν με εντυπωσιακούς γίγαντες με δρεπάνια και άλλα. Στο Μαυροπόταμο δεν έγινε καν μάχη, έβαλε φωτιά ο Imp και τους έκαψε όσοι επέζησαν ήταν ευκολη λεία για τους υπερασπιστές του Kings Landing.

Η φράση που λένε οι 5 πριν τα βάλουν με το γίγαντα είναι όσο χαζοηρωικό και αν ακούγεται ο ορισμός της Nigh Watch
I am the sword in the darkness.
I am the watcher on the walls.
I am the shield that guards the realms of men.
I pledge my life and honor to the Night's Watch,
for this night and all the nights to come
Χαζοαμερικανιά ή όχι αυτοί είναι οι υπερασπιστές τους τείχους. Μια ομάδα κυρίως κακοποιών που παίρνουν άφεση υπερασπίζοντας τα βασίλεια ως το τελευταίο οχυρο. Σε αυτή τη λογική όταν πέφτει ο επικεφαλής, αναλαμβάνει την ώρα της μάχης ο πιο παλιός, ο πιο έμπειρος, ο προερχόμενος από την σημαντικότερη οικογένεια, κάποιος στην τύχη. Οταν τελειώσει η μάχη υπαρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθούν θα την μάθουμε του χρόνου.

Από εκεί και πέρα μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά ο θάνατος της "You know nothing" είναι πολύ σημαντικός για την εξέλιξη της ιστορίας δεν είναι απλό τέλος του love story. Για αρκετό καιρό ο Τζον δίνει (και θα δίνει) μια εσωτερική μάχη ανάμεσα στα όσα πρέπει ή μπορεί να κάνει εκτός τείχους (να εκδικηθεί τον πατέρα του, να βοηθησει τα αδέρφια του, να κάνει παιδιά με την κοκκινομάλα) σαν φυσιολογικός άνθρωπος και στους όρκους που κρατάνε για πάντα. Ο θάνατος της και η ενοχές που νιώθει είναι κάτι ακόμα που θα τον κυνηγάει.

Καταλαβαίνω ότι κάποια πράγματα φαινονται υπερβολικά είτε γιατί λείπουν λεπτομέρειες που στα βιβλία κανουν την διαφορά είτε γιατί για τηλεοπτικούς λόγους καταφεύγουν σε κλισε. Εγραψα και πέρυσι ότι αν κάποιος που δεν έχει διαβάσει τα βιβλία δει τα επεισόδια μαζεμένα θα το ευχαριστηθεί απειρες φορές περισσότερο. Είναι δυσκολο να μης φας σποιλερ.

Η σεζον είναι για μένα άριστη, το δε επεισόδιο το επικότερο όλων. Τα υπόλοιπα που έχουμε δει εως τώρα είναι πιο σημαντικά πιθανότατα αλλά ο ηρωισμος και οι εντυπωσιακές σκηνές που έβγαλε αυτό είναι χωρίς συναγωνισμό. Θα περιμένουμε 2 χρόνια για να δουμε κάτι κοντινό (προς το τελος του 5ου βιβλίου αν πετύχουν την σκηνή). Anyway 1 έμεινε για να τελειώσει η χρονιά δεστε το και μου λέτε μετά εντυπώσεις

+1000

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Game of Thrones • Season 4 {Προσοχή Spoilers}

Eγω σου ειπα οτι πετυχες κατι κατα το 1/3

Ε ναι, αλλα αν τελικα ζησουν οι αλλοι 2 θα εχω πετυχει και κατι απο τα αλλα 2/3.
Τωρα τι να πω, αν πεσω τοσο εξω στον τροπο που τη σκαπουλαρουν, χαλαλι του.
Αν δηλαδη αποφυγει τελειως το Deus ex machina, μαγκια του.
Παντως θα μου φανει ψιλοπεριεργο, τελος της σαιζον να μη μας δειξει και λιγο ζομπια...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Game of Thrones • Season 4 {Προσοχή Spoiler

Ε ναι, αλλα αν τελικα ζησουν οι αλλοι 2 θα εχω πετυχει και κατι απο τα αλλα 2/3.
Τωρα τι να πω, αν πεσω τοσο εξω στον τροπο που τη σκαπουλαρουν, χαλαλι του.
Αν δηλαδη αποφυγει τελειως το Deus ex machina, μαγκια του.
Παντως θα μου φανει ψιλοπεριεργο, τελος της σαιζον να μη μας δειξει και λιγο ζομπια...

φιρι φιρι πας να φας σποιλερ σε πμ :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Game of Thrones • Season 4 {Προσο

φιρι φιρι πας να φας σποιλερ σε πμ :p

Δεν εχεις κι αδικο.
Οκ, το βουλωνω καλυτερα! Τι ειναι 5 μερουλες?

'Game of Thrones': 5 burning questions for the big finale

Game of Thrones producers have proclaimed Sunday’s closer will be the best finale yet — if not the best episode ever.
That’s setting a very high bar for a show where expectations are already through the roof. (Thrones staged arguably the best battle sequence in TV history last week, yet many fans still griped.)
So there’s a lot riding on the finale, which is a super-sized 66 minutes.
Book readers will assume they know the answer to these questions below, but the producers usually throw in at least one finale surprise, and the show has been increasingly taking its own unique path so … maybe not?

Here are the 5 spoiler-free burning questions we hope will be addressed in “The Children”:

http://popwatch.ew.com/2014/06/13/game-of-thrones-5-questions-finale/

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Game of Thrones Season 4: Happy Father's Day (HBO)

Χα!!

ΠΑ-ΤΕΡΑΣ να σου πετύχει!! :devil-smiley-029:

O συγγραφέας πρέπει να είχε φάει πολύ ξύλο απο τον πατερα του... :)))

Πλήρωσαν 20.000 δολάρια για να σκοτωθούν στο Game Of Thrones...

http://www.moveitmag.gr/specials/got14_fans_dead_20000dollars

MARTYR

"At this level, you'll get the incredibly exclusive opportunity to have George name a character after you in a future A Song of Ice and Fire novel.
There is one male character and one female character available. You can choose your character's station in the world (lordling, knight, peasant, whore, lady, maester, septon, anything) and you will certainly meet a grisly death! You will also get all of the above rewards (with the exception of "extra rewards")

https://www.prizeo.com/prizes/georgerrmartin/a-wolf-sanctuary-tour-and-helicopter-ride

Φανταστείτε πόσα θα πληρώνανε για να είχαν μία "σκηνή" με την Emilia! :p

....

Τι ώρα να βάλω αύριο το πρωί το ξυπνητήρι ? :p :laugh:

Μάλλον θα σπάσουν όλα τα ρεκόρ αύριο! :cool:

Last edited:
Αυριο επειδη θα το δω το βραδυ το επεισοδιο ελπιζω να μην μπω στον πειρασμο να διαβασω τα σχολια και απο αυτο το forum και απο αλλα...
Ευτυχως αυριο το βραδυ δεν εχει και καποιο καλο παιχνιδι για το μουντιαλ...

Απ' ότι καταλαβαίνω αυτό που θες να πεις, είναι ότι αφήσανε..

.. έξω από το 10 κάποια σκηνή από το βιβλίο..

Η οποία όντως θα ήταν η πιο δυνατή!! :cool:
Χμ.. δεν προλάβανε.. ή μας το φυλάνε για την επόμενη σεζόν ?

Εάν το είχε και αυτό νομίζω θα άξιζε το 1ο καθαρό 10άρι!! :p

Θα τα πούμε αναλυτικά απ' αύριο!

Νομίζω ότι το επεισόδιο έχει κάμποση ώρα με Jon..
πράγμα που το είχα πει ότι δεν θα μου άρεσε πολύ σε σχέση και με όλο το προηγούμενο..
καθώς υπάρχουν κάμποσα άλλα θέματα να αναπτύξουν!

Θα το δω και τα λέμε!

Last edited:
Κοίτα να δεις που έχει και Draal το θρονοπαιχνίδι. Άμα αυτό θεωρείται το κορυφαίο επεισόδιο, μάλλον θα το ξαναπιάσω σε 3-4 χρόνια που θα έχει τελειώσει.

Tα βιβλια θα τα πιασω αφου τελειωσει η σειρα.

Ειναι ωραια η προσμονη και το αγνωστο.
Μεχρι που μου μπηκε στο μυαλο ζευγαρι Σνοου, Δρακοβασιλισσας αλλα με τον ρυθμο που σκοτωνει τους πρωταγωνιστες της η ιστορια ειναι πολυ απιθανο να συμβει.

Λοιπόν.. καλό το επεισόδιο!

Είναι ένα από τα καλύτερα όλων των σεζόν σίγουρα..
αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν και το καλύτερο όλων με σιγουριά! :p

Το σίγουρο είναι ότι θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερο! :cool:

Αυτό που θέλω να μάθω είναι τι αφήσανε έξω από το τέλος του 3ου βιβλίου για να πω ίσως κάποια συμπεράσματα..

Τα αναμενόμενα 3-4 δυνατά γεγονότα..

.. έγιναν! :cool:

Θα μπορούσε όμως να γίνει και κάτι άλλο όπως είπε ο vadergr!

Τα ξαναλέμε..

...

Kosh όντως πιστεύω είναι το καλύτερο να πιάσεις μετά τα βιβλία, και να κάνεις τις όποιες συγκρίσεις! :cool:

Πιστεύω κανείς δεν μπορεί ακόμη να πει πόσες σεζόν θα τραβήξει η σειρά.. εάν δεν θέλουν να κόψουν πολύ όλα τα σημαντικά πράγματα..

Last edited:
Τα βιβλία με τη σειρά ίσως να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους ειδικά στις λεπτομέρειες. Ισως για αυτό "θυσίασαν" μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του 5ου βιβλίου σε αυτό το επεισόδιο και αντίστοιχα κράτησαν το τέλος του 3ου βιβλίου για την επόμενη(?) σεζόν

Δεν το εχω δει ακομα το επεισοδιο και φανταζομαι οτι οι διαφορες βιβλιου και σειρας αρχιζουν και μεγαλωνουν επικινδυνα για εμας που εχουμε διαβασει τα βιβλια και προσωπικα αν και νομιζα οτι θα ειναι μια πολυ δυνατη σεζον με απογοητευσε αρκετα...

Blue08 οι διαφορες εδω http://uk.ign.com/wikis/game-of-thrones/The_Children_Differences

Ελπιζω το 6ο βιβλιο να βγει πριν αρχισει η 5η σεζον και σκεφτομαι κι γω σαν τον pontios να ξαναδω τη σειρα μετα απο χρονια...

Μεγαλη απογοητευση που δεν εχει την LS ελπιζω να στειλουν μηνυματα οι φαν στην HBO για το τι μαλακια κανανε...

Την εχουν δει καπως μου φαινεται οι παραγωγοι και θελουν λιγο απ τη δοξα του Μαρτιν δεν ξερω τι ορους εχουν στο συμβολαιο αλλα με το να κανουν τα δικα τους στα ηδη γραμμενα βιβλια χωρις τη συνενεση του Μαρτιν ειναι μεγαλη τους βλακεια, αν παλι ειναι με τη συνενεση του τοτε φταιει κι αυτος...

Βλέπω ότι όντως υπάρχουν κάμποσεις "μικροδιαφορές".. :p

Σαφώς δεν θέλω και εγώ να υπάρξουν μεγάλες διαφορές από τα βιβλία..

Μπορεί να είναι μία κοινή απόφαση ανάμεσα σε παραγωγούς και Martin ότι πρέπει να υπάρχουν και διαφορές από τα βιβλία..
Γιατί σκεφτείτε να ήταν όλα ίδια, από μία σκοπιά δεν θα υπήρχε νόημα για το τι περιμένουμε να δούμε! :p :cool:
Δεν θα είχαν να κρύψουν τίποτα.. θα ήταν όλα "ανοιχτό" βιβλίο! :cool:

Γι' αυτό και σας το είχα πει, ότι εσείς που έχετε διαβάσει τα βιβλία πρέπει να δείτε την σειρά από μία άλλη οπτική γωνία! :cool:

To 4o βιβλίο όπως βλέπω είναι σχετικά μικρό.. (σαν το 2ο..) οπότε λογικά θα το "συμπίεσουν" σε μία σεζόν..
Το 5ο όμως αρκετά μεγάλο.. το πιο μεγάλο ως τώρα..

Λέτε να συμπέσει τελικά το τέλος της σειράς με το τέλος των βιβλίων ?? :p

Αν βγαλουν μία σεζον μόνο με το 4ο βιβλίο δεν θα αντέξουν να τη δουν ούτε οι ίδιοι οι παραγωγοί. Λογικά θα πάρουν και μέρος του 5ου για του χρόνου και θα περισσέψει και αρκετό από το 5ο και για ακόμα μια σεζον. Ε εως τότε θα έχει βγαλει τους Ανεμους του χειμώνα δεν μπορεί