Gaming headphones

Δεν ξέρω για εσάς. Τα steelseries μου φαίνεται ότι μπουμάρουν στα άνω μπάσα(στα τρία χτυπήματα των tom που κλείνουν τη λούπα). Ακούγονται λίγο σαν σωλήνας. Ενώ μετράνε σχεδόν το ίδιο με τα mobius μέχρι τα 2Khz. Από το 06:19. Λίγο καλύτερα στα πρίμα τα steelseries. Η ανάλυση δεν μπορεί φυσικά να φανεί μέσα από το βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=kYdp7KYG238

Πιθανές λύσεις:

1) Να στέλνεις από τη μητρική τον επεξεργασμένο με hesuvi ήχο μέσω VBcable στον Κ5(συνδεδεμένος με USB). Η μητρική θα είναι η default συσκευή και θα παίρνει 7.1 ήχο από το game ενώ θα έχει εγκατεστημένο το hesuvi. Το K5 απλώς θα "ακούει" τον ήχο της μητρικής ψηφιακά.
Δεν είμαι 100% σίγουρος αν θα δουλέψει και αν και κατά πόσο θα υπάρχει lag.
2) Εσωτερική κάρτα soundblaster AE-5 με κορυφαίες μετρήσεις για τα λεφτά της και πολύ δυνατή σε ρεύμα. Οδηγεί καλά τα πάντα από 32 μέχρι 300 Ohm.
3) Εξωτερικός ενισχυτής/κάρτα soundblaster G6. Ίδιος ενισχυτής με αυτόν της AE-5 αλλά χειρότερες γενικά επιδόσεις λόγω περιορισμών στις συσκευές αυτές(5V από USB αντί για 12v τροφοδοσία). Στην πράξη και σε λογικές εντάσεις δεν θα πρέπει να υπάρχει αντιληπτή διαφορά. Έχω τον G5 για χρήση με laptop που είναι χειρότερος τεχνικά και παίζει σωστά μέχρι και τα Κ612 που είναι ζόρικα σε ισχύ.
4) Το hesuvi δουλεύει και με 2.0 συσκευές αλλά θέλει έξτρα software(voicemeter) και ρυθμίσεις. Είναι πιο μπλέξιμο όμως έτσι. Εγώ που πήγα να το δοκιμάσω μια φορά που δεν γνώριζα ότι δεν χρειάζεται δεν μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει.

Για τα ακουστικά 250 Ohm είναι καλύτερα εκτός και αν σε ενδιαφέρει η ευελιξία περισσότερο.

1) Δεν θα δουλέψει. Για να το συνδέσω με USB με το PC πρέπει να βάλω και κάποιο από τα συμβατά DAC της FiiO πάνω στο dock. Αν είναι να δουλέψει σαν ενισχυτής και μόνο, θα συνδεθεί μέσω RCA με το FRONT της onboard κάρτας. Εκεί είναι το θέμα, αν και ξέρω πως ο Κ5 ή πχ ο JDS Atom είναι καλά amp, δεν ξέρω κατά πόσο το dac της μητρικής θα κάνει καλή δουλειά. Εκεί μπαίνει η επιλογή του Κ3 ή κάποιας sound blaster. Αν δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά το dac, καρφώνω το amp στην μητρική όπως προείπα, VBCable, HeSuVi και κλείσαμε.
2) Είναι καλή λύση αλλά θα έχω θέμα με την κάρτα γραφικών στο κουτί, κλείνει τον έναν ανεμιστήρα. Χώρια που σε gaming, η κάρτα γραφικών θα φυσάει πάνω στην Sound Blaster ζεστό αέρα και θα γίνει κόλαση.
3) Τον G6 τον σκέφτομαι. Αλλά: Είναι 50 ακριβότερος από τον FiiO K3. Και δεδομένου πως δεν θέλω όλα τα surround τσικλίκια τα οποία θα τα αναλάβει το HeSuVi ούτε το software της Creative πέραν των drivers, σαν αποκλειστικό amp/dac είναι καλύτερο του K3 για να αξίζει τα 50 ; Ή επίσης αποδίδει καλύτερα από το combo DAC μητρικής/FiiO K5?
4) Δεν μπλέκω, ήδη δουλεύει, το αφήνω ως έχει :)

Τα 250 Ohm θα προτιμήσω τελικά όπως λες, δεδομένου πως θα υπάρχει σωστή ενίσχυση (G6, ή JDS Atom πχ).

Φίλε king2009 έχω τα SteelSeries Siberia 800 αυτή τη στιγμή και φίλος έχει τα arctis pro. Δεν μου άρεσαν συγκριτικά με τα Mobius, πόσο μάλλον και με τα Sundara. Πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλα ακουστικά της Razer πχ αλλά ως εκεί.

Καμία μητρική δεν έχει σοβαρό ήχο για πολλούς και διάφορους λόγους.
Πάντα μιλάω για τον απαιτητικό ακροατή.
Η εσωτερικές κάρτες μπορεί να είναι πολύ καλύτερες αλλά σχεδόν πάντα μια εξωτερική λύση είναι πολύ καλύτερη.

Το Fiio K3 για τα λεφτά του είναι κορυφαίο ειδικά από την balanced έξοδο.
Τα 250Ω μπορεί να τα φέρει βόλτα μόνο από την balanced έξοδο.
Τα συγκεκριμένα όμως δεν είναι εύκολο να γίνουν balanced.
Αν πάρεις αυτά καλύτερα να δεις άλλο dac/amp.
Προτείνω κάτι σε ifi.
Επίσης το Drop έχει πολύ καλές επιλογές.

Καμία μητρική δεν έχει σοβαρό ήχο για πολλούς και διάφορους λόγους.
Πάντα μιλάω για τον απαιτητικό ακροατή.
Η εσωτερικές κάρτες μπορεί να είναι πολύ καλύτερες αλλά σχεδόν πάντα μια εξωτερική λύση είναι πολύ καλύτερη.

Το Fiio K3 για τα λεφτά του είναι κορυφαίο ειδικά από την balanced έξοδο.
Τα 250Ω μπορεί να τα φέρει βόλτα μόνο από την balanced έξοδο.
Τα συγκεκριμένα όμως δεν είναι εύκολο να γίνουν balanced.
Αν πάρεις αυτά καλύτερα να δεις άλλο dac/amp.
Προτείνω κάτι σε ifi.
Επίσης το Drop έχει πολύ καλές επιλογές.

Ωραία άρα από τα λεγόμενά σου, πάντα για σωστή χρήση, ξεχνάω την μητρική, ξεχνάω amp συνδεδεμένο στην μητρική. Εξ'ορισμού δεν μπορώ να βάλω και εσωτερική κάρτα ήχου. Κ3 δεν κάνουν για τα εν λόγω ακουστικά οπότε πάω σε με τη μία σε εξωτερικό amp/dac. Ifi δεν βλέπω κάτι στα λεφτά που διαθέτω, οπότε μάλλον θα κατευθυνθώ πως την επιλογή του G6 συνδεδεμένο μέσω οπτικής με την μητρική για να τελειώνουμε θεωρώ. Στο Drop έχει πολλές επιλογές, δεν ξέρω τι παίζει όμως με μεταφορικά και τελωνεία...

Κατά την άποψη μου με το budget που έχεις πρέπει να πάρεις τα DT770 pro 32ohm.
Δεν πρόκειται να ακούσεις καμία σχεδόν διαφορά από την έκδοση των 250ohm η οποία απαιτεί εξειδικευμένο ενισχυτή για να παίξει σωστά.
Και στην συνέχεια μπορείς άνετα να κινηθείς σε ένα K3 ή ένα fulla 2.
Trust me....

1) Δεν θα δουλέψει. Για να το συνδέσω με USB με το PC πρέπει να βάλω και κάποιο από τα συμβατά DAC της FiiO πάνω στο dock. Αν είναι να δουλέψει σαν ενισχυτής και μόνο, θα συνδεθεί μέσω RCA με το FRONT της onboard κάρτας. Εκεί είναι το θέμα, αν και ξέρω πως ο Κ5 ή πχ ο JDS Atom είναι καλά amp, δεν ξέρω κατά πόσο το dac της μητρικής θα κάνει καλή δουλειά. Εκεί μπαίνει η επιλογή του Κ3 ή κάποιας sound blaster. Αν δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά το dac, καρφώνω το amp στην μητρική όπως προείπα, VBCable, HeSuVi και κλείσαμε.
2) Είναι καλή λύση αλλά θα έχω θέμα με την κάρτα γραφικών στο κουτί, κλείνει τον έναν ανεμιστήρα. Χώρια που σε gaming, η κάρτα γραφικών θα φυσάει πάνω στην Sound Blaster ζεστό αέρα και θα γίνει κόλαση.
3) Τον G6 τον σκέφτομαι. Αλλά: Είναι 50 ακριβότερος από τον FiiO K3. Και δεδομένου πως δεν θέλω όλα τα surround τσικλίκια τα οποία θα τα αναλάβει το HeSuVi ούτε το software της Creative πέραν των drivers, σαν αποκλειστικό amp/dac είναι καλύτερο του K3 για να αξίζει τα 50 ; Ή επίσης αποδίδει καλύτερα από το combo DAC μητρικής/FiiO K5?
4) Δεν μπλέκω, ήδη δουλεύει, το αφήνω ως έχει :)

Τα 250 Ohm θα προτιμήσω τελικά όπως λες, δεδομένου πως θα υπάρχει σωστή ενίσχυση (G6, ή JDS Atom πχ).

Φίλε king2009 έχω τα SteelSeries Siberia 800 αυτή τη στιγμή και φίλος έχει τα arctis pro. Δεν μου άρεσαν συγκριτικά με τα Mobius, πόσο μάλλον και με τα Sundara. Πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλα ακουστικά της Razer πχ αλλά ως εκεί.

Έχεις δίκιο για τον Fiio K5. Είναι passthrough το USB.

Σχετικά με τη μητρική ως DAC. Αντικειμενικά δεν γνωρίζω άνθρωπο που να μπορεί να αντιληφθεί διαφορά στον ήχο σε double blind test σε ηλεκτρονικά μηχανήματα με θόρυβο και παραμορφώσεις κάτω από τα 80 με 90db. Οι καλές μητρικές τα πιάνουν ή και τα ξεπερνούν αυτά τα νούμερα. Δεν θέλω να πω πολλά γιατί αυτό το θέμα έχει γίνει Οδύσσεια σε όλο το ίντερνετ. Δηλαδή το τι πραγματικά ακούν οι άνθρωποι και τι νομίζουν ότι ακούν.

Κάνε και ένα απλό πείραμα λογικής. Αν ακούγαμε τις υποτιθεμένες αλλοιώσεις των εσωτερικών συσκευών από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, δεν θα υπήρχε έστω μία μέτρηση που να τις φανερώνει στο output της κάρτας ήχου; Εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω καμία. Αν υπάρχει πρόνοια για χαμηλό θόρυβο, THD και flatness στο σχεδιασμό της συσκευής είμαστε ΟΚ. Εδώ υπάρχουν εσωτερικές πανάκριβες επαγγελματικές κάρτες. Έχε απλά υπόψη ότι η μητρική θα σου φάει αρκετή ένταση γιατί λογικά θα βγάζει ~1Vrms όπως όλα τα realtek και όχι 2Vrms που βγάζει μια discrete κάρτα/ DAC.

Η AE-5 είναι ισχυρότερη και ποιοτικότερη(σε αντικειμενικούς όρους) από τον K3. Τα 770 είναι μεν 250 Ohm αλλά με 96db sensitivity. Άνετα φτάνεις και ξεπερνάς τα 100db χωρίς παραμόρφωση από την μεριά της κάρτας. Είναι και μικρή σε μήκος. Το λέω και για τον Valthera. Η G6 "χτυπάει κόκκινο" πιο γρήγορα λόγω χειρότερης τροφοδοσίας, με χειρότερη καθαρότητα γενικότερα.
Τα 770 χρειάζονται 3-4Vrms και οι AE-5/G6 βγάζουν μέχρι ~5 Vrms(ο Κ5 7 Vrms). Ο Κ3 όχι πάνω από 1 με 2 Vrms, όπως τον υπολογίζω απο τα σπεκς. Ακόμα και με τέλεια ποιότητα(δεν το νομίζω) είναι ανεπαρκής.

υ.γ.: Σημαντικό. Η δυσκολία οδήγησης έχει να κάνει τόσο με την παραμόρφωση όσο και την ένταση. Ένα ακουστικό Grado στα 32 Ohm παίζει πάρα πολύ δυνατά με οποιονδήποτε ενισχυτή. Γιατί τραβάει πολύ ρεύμα σε δεδομένη τάση. Όμως δεν θα παίξει καλά(υψηλή παραμόρφωση) με ενισχυτές που ζορίζονται στο πολύ ρεύμα. Ειδικά αν μιλάμε για ενισχυτές όπως ο G6 με usb τροφοδοσία. Φαίνεται παράδοξο αλλά για ποιότητα θες πολλά Ohm ακουστικό, αρκεί να υπάρχει καλή τάση από τον amp. Από την άλλη ο K5 είναι "σκυλί" παντού.

Pass

Μόνο για τα ακουστικά των αρκετών ohm να σχολιάσω ότι ο ενισχυτής πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένος να παρέχει αρκετή τάση σε αυτά τα ohm.
Οι περισσότεροι ενισχυτές ακουστικών της αγοράς είναι σχεδιασμένοι να δίνουν πολύ ρεύμα σε λίγα ohm.
So choose wisely.....

Ένας γρήγορος και απλός τρόπος είναι η καμπύλη ισχύος του ενισχυτή.
Δηλαδή η ισχύς που δίνει ανάλογα το φορτίο.
Αν πχ (τυχαία νούμερα) βλέπεις ότι στα 32Ω δίνει 1w στα 80Ω 800mW και στα 300 100mW δεν κάνει.
Αν πάλι στα 32Ω είναι 300mW στα 150Ω 500mW και στα 300Ω 900mW τότε αυτός ο ενισχυτής είναι κατάλληλος για high Z ακουστικά.
Οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν στην τύχη ή από review κλπ και μετά παραπονιούνται ότι το τάδε high Z ακουστικό δεν ακούγεται καλά κλπ.

Π.χ ενισχυτές ιδανικοί για high Z
Schiit Valhalla 2
Violectric V200.
Όχι ότι ο Fiio K5 ή κάποιος άλλος δυνατός ενισχυτής όπως πχ ο magni 3 δεν θα τα καταφέρει με high Z ακουστικά , μια χαρά ένταση θα έχουμε όμως δεν είναι ο ιδανικός δεν προσφέρει τον ίδιο έλεγχο στις μονάδες.

Εκτιμώ πραγματικά τις συμβουλές και ευχαριστώ. Θα παραμείνω στην επιλογή των 250 Ohm γιατί υπάρχει μια μικρή περίπτωση να κρατήσω τελικά και τα Sundara οπότε μένει μόνο η επιλογή dac/amp. Αν πάω μόνο σε amp και μείνω με το dac της μητρικής θα πάω στο JDS Labs Atom. Βέβαια Sonorus με προβλημάτισες. Σχεδόν όλα τα amps που βλέπω, ρίχνουν τα mW όσο ανεβαίνουν τα Ohm, είναι αυτό που περιγράφεις ότι δεν είναι το σωστό πχ ο Atom έχει 1 Watt (5.66 VRMS) στα 32Ω, 502 mW (8.66 VRMS) στα 150OΩ και 125mW (8.68 VRMS) στα 600Ω. Και ο Κ5 έτσι πήγαινε, όσο ανέβαιναν τα Ω έπεφταν τα mW. Δεν ξέρω αν δεν κατάλαβα κάτι σωστά.

Τέλος για συνδυασμό amp/dac, o Θεός και η ψυχή του. Αν είναι να πάρω κάτι που να αξίζει, να ξεγνοιάσω και να κουμπώνω πάνω και τα Sundara και τα 770 και ότι άλλο τυχόν πάρω εγώ ή η σύζυγος στο μέλλον, να ανέβω και στην τιμή μέχρι 200 . Πάντα external, δεν υπάρχει χώρος μέσα στο κουτί δυστυχώς. Πέρα από το G6 ότι έχετε να προτείνετε ευπρόσδεκτο.

edit: Είδα τις επιλογές σου Sonorus αλλα δυστυχώς ξεφεύγει το budget. Δεν μπορώ να δώσω τόσο πολλά. Θα χρειαστώ ένα καλό amp ή dac/amp για τα Sundara ή τα 770 (όποια κρατήσω τελικά) αλλά μέχρι τα 200 μπορώ να πάω δυστυχώς.

Ένας φίλος μου πρότεινε τα Topping A30-D30 για κάτι κοντά στα 200 ... Εντυπώσεις;

Ο JDS labs φαίνεται αρκετά καλύτερος από το συγκεκριμένο Topping. Και ο K5 επίσης. Η G6 είναι άλλη κατηγορία προϊόντος με αρκετά χειρότερες ικανότητες οδήγησης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχει πρόβλημα στις φυσιολογικές εντάσεις. Ειδικά στα 250 Ohm.

https://www.audiosciencereview.com/...g-a30-and-schiit-magni-3-headphone-amps.4024/

Και η G6: https://www.audiosciencereview.com/...w-and-measurements-of-sound-blasterx-g6.7016/

υ.γ.: Γενικά, άμα δεις μετρήσεις πλειάδας ενισχυτών ακουστικών σε πολυτονικό σήμα, που πλησιάζει πολύ τους αληθινούς ήχους, το πρόβλημα είναι σχεδόν πάντα στο χαμηλό impedance από άποψη ηχητικής ποιότητας(κάθε είδους παραμόρφωση). Τα ίδια λέει και ο reviewer για την G6. Σε ακουστικά λίγων Ohm χάνεται ο έλεγχος.

Switching to 33 ohm load, the emphasis on current delivery causes more issues

Τότε γιατί η Razer και όλες αυτές οι φτηνοεταιρείες βγάζουν ακουστικά στα 32 Ohm είναι το ερώτημα. Αυτά τα ακουστικά έχουν μεγάφωνα με έμφαση στην πολύ υψηλή ευαισθησία παρά την ποιότητα. Θα βγάλουν καλή ένταση προτού τραβήξουν πολύ ρεύμα από την καρτούλα της μητρικής. Και πάλι θα παίξουν καλύτερα αν τα βάλεις σε amp της προκοπής. Αλλά αυτοί που τα αγοράζουν δεν νοιάζονται ούτως ή άλλως.

Για να μη παρεξηγηθούν τα λεγόμενα μου ξεκαθαρίζω ότι πιο πάνω έγραψα το ιδανικό σενάριο για κάποιον που έχει ένα πολύ καλό high Z ακουστικό και θέλει να το εκμεταλλευτεί στο μέγιστο.

Από εκεί και πέρα ένας δυνατός και ποιοτικός ενισχυτής δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να δώσει ένταση χωρίς παραμόρφωση.
Συνεπώς προχώρα άφοβα.

Εμένα η κύρια αντίρρηση μου (και χωρίς να θέλω να επεκταθώ παραπέρα) έχει να κάνει με την χρήση της μητρικής σαν πηγή ήχου.
Ότι εξωτερικό και να πάρεις θα είναι καλύτερο από την realtek.

Βέβαια μπορείς πάντα να ξεκινήσεις με ένα ενισχυτή και στην πορεία που θα έχεις μάθει και ακούσει από φίλους διάφορα μηχανήματα να προσθέσεις ένα ντακ.

Τελικά πήρα τον Atom. Η άλλη επιλογή από Αμερική με εισαγωγή ήταν ο Liquid Spark αλλά ο Atom με εξαίρεση την ποιότητα κατασκευής θεωρείται και καλύτερος και ήταν και φθηνότερος από Αγγλία που τον βρήκα. Σε πρώτη φάση θα τα έχω στην μητρική με ότι αυτό συνεπάγεται και μελλοντικά όταν το επιτρέπουν τα οικονομικά σκέφτομαι να το συνδυάσω με το Topping D30 ή κάποιο άλλο DAC για καλύτερο αποτέλεσμα. Κριτική από βδομάδα που θα παραλάβω και τα δύο.

Βρήκα και σε ένα site μετρήσεις για την onboard κάρτα μου. Φυσικά δεν καταλαβαίνω τίποτα. Όντας όμως Prime μοντέλο, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως οι δικιά μου, με το ίδιο onboard chipset, έχει καλύτερα και πιο προσεγμένα components, δεδομένης της τιμής και της "gaming" φύσης της.

https://www.techpowerup.com/review/asus-prime-x570-pro/9.html

Με γεια και καλές ακροάσεις. Η κάρτα της μητρικής σου είναι τυπική στην απόδοσή της. Δεν πιάνει τα νούμερα που μπορεί να φτάσει το Realtek S1220A. Αρκετά καλή πάντως για ξεκίνημα.
Όταν πάρεις νέα καλή πηγή κάνεις και πείραμα μαζί με άλλο άτομο, να αλλάζετε πηγές στην τύχη, ο ένας στον άλλο και να προσπαθείτε να μαντέψετε τι παίζει κάθε φορά. Αν και δεν είναι απόλυτα σωστό(μεθοδολογικά) αυτό που προτείνω θα μάθεις πολλά για τα δικά σου όρια.

https://www.tomshardware.com/reviews/high-end-pc-audio,3733-10.html

Να'σαι καλά, ευχαριστώ! Ελπίζω να μπορέσω να κάνω αυτό το τυφλό τεστ. Στην παρούσα φάση, σκέφτομαι πως από την μια το DAC της μητρικής θα επαρκεί για τις gaming ανάγκες μου, από την άλλη τώρα που μπήκε το μικρόβιο, θυμάμαι που νόμιζα πως τα Razer ή τα SteelSeries μου ήταν καλά ακουστικά :P

Με γεια , πολύ καλό ξεκίνημα είσαι μια χαρά και η mobo σε υπερκαλύπτει για gaming.
Όσο για τα υπόλοιπα you know opinions are like.....
Ένα τυφλό blind test από τέσσερα άτομα δεν λέει βασικά τίποτα.
Κάνε μόνος τις δοκιμές σου και αποφασίζεις.
Εξάλλου αν δεν ακούς διάφορες σκέψου πόσο τυχερός είσαι!!!

Προσωπικά είχα / έχω την τύχη να έχω ακούσει πάρα πάρα πολλά ντακ , players και ενισχυτές με σταθερές τις υπόλοιπες παραμέτρους και δεν υπάρχει ούτε μία συσκευή που να μην παίζει διαφορετικά.
Κάποιες είναι πολύ κοντά και θέλει πολύ κόπο και προσεκτική ακρόαση για να τις ξεχωρίσεις ενώ κάποιες άλλες είναι μέρα με τη νύχτα.

Καλό ταξίδι....

Να'σαι καλά, ευχαριστώ! Ελπίζω να μπορέσω να κάνω αυτό το τυφλό τεστ. Στην παρούσα φάση, σκέφτομαι πως από την μια το DAC της μητρικής θα επαρκεί για τις gaming ανάγκες μου, από την άλλη τώρα που μπήκε το μικρόβιο, θυμάμαι που νόμιζα πως τα Razer ή τα SteelSeries μου ήταν καλά ακουστικά :P

Αξίζει να το κάνεις με κάποιο γνωστό και πριν αγοράσεις το DAC. Σε φάση δοκιμής 10 ημερών ας πούμε.

Αν ισχύει η θεωρία ότι η ποιότητας μητρικής και εξωτερικού DAC είναι "μέρα με τη νύχτα" τότε ΛΟΓΙΚΑ θα φανεί και σε ένα πρόχειρο τυφλό τεστ. Όπως ακριβώς καταλαβαίνεις αν υπάρχει φως ή όχι στο δωμάτιο ενώ κάποιος παίζει εν αγνοία σου με το διακόπτη. Αλλιώς μιλάμε για πιο λεπτές διαφορές μέχρι και placebo.

Δεν υπάρχει δόλος ή παραλογισμός σε αυτό που λέω. Δόλος είναι να εμπορεύεσαι DACs π.χ. και να αυθυποβάλεις τον πελάτη για το τι οφείλει να ακούσει. "Κοίτα πόσο μεγάλωσε το soundstage από τo τάδε DAC των 2.000 ".

υ.γ.: Φρόντισε μόνο να αλλάζουν τυχαία οι εντάσεις. Γιατί αν το DAC παίζει μόνιμα χαμηλότερα από τη μητρική τότε σίγουρα θα ακουστεί χειρότερο χωρίς να είναι.