Λοιπόν παρέλαβα και τα δύο. Πρώτες εντυπώσεις θετικότατες.
Ο ενισχυτής κάνει την δουλειά του εξαιρετικά και δίνει αυτό το extra που δεν έδινε η μητρική. Θέλει gain βέβαια για τα γούστα μου. Χωρίς gain θέλει να πάω τον ρότορα στις 2 έως τέρμα στις 5 για να πιάσει καλές εντάσεις αλλιώς είναι απλώς λίγο καλύτερος από την μητρική (σε θέμα έντασης πάντα). Με το gain ο ρότορας στις 12 είναι ήδη πολύ καλός και μετά δίνει και ένταση άνω των ορίων που θέλω και αντέχω. Δεν ξέρω αν το gain είναι καλό ή όχι να χρησιμοποιείται, περιμένω την γνώμη σας.
Τα DT 770 pro με συνδυασμό DAC μητρικής/JDS Atom μου άρεσαν αρκετά περισσότερο από τα Mobius. Πλησιάζουν τον ήχο των Sundara αρκετά και στα αυτιά μου τουλάχιστον, η μόνη εμφανής διαφορά είναι ο πιο σφιχτός ήχος των closed back DT σε σχέση με την άπλα των Sundara. Σαφώς πιο άνετα από τα Mobius, θα έλεγα το ίδιο άνετα με τα Sundara (είναι ελάχιστα πιο σφιχτά στα αυτιά αλλά πιο ελαφριά). Τα Sundara δε με τον amp είναι άπιαστα, κυριολεκτικά μουσική στα αυτιά μου (pun intended). Μακάρι να μπορούσα να τα κρατήσω αλλά σε σχέση με τα Mobius νομίζω έκανα την αμέσως καλύτερη και οικονομικότερη επιλογή με τα Beyer.
Τώρα σχετικά με τα EQ που συζητάτε. Μέσω από το HeSuVi υπάρχουν όλα αυτά τα preset έτοιμα για χρήση ανάλογα με τα ακουστικά. Και χρησιμοποίησα το preset του oratory1990 για τα DT 770 pro new earpads. Να πω ότι μου άρεσε; Θα πω ψέματα, τουναντίον. Χωρίς κανένα EQ ένιωθα τα ακουστικά ζωντανά ενώ το EQ (όπως και τα άλλα EQ για τα εν λόγω ακουστικά) το έπνιγαν σε σημείο που δεν άκουγα πράγματα που αλλιώς τα άκουγα κανονικά και καθαρά. Τώρα όλα αυτά σε περιβάλλον 7.1 για games. Θα ήθελα να βγάλω το preset από το HeSuVi και να το έχω στο EQ APO για να μπορέσω να το ακούσω και σε κανονικό stereo mode με Tidal αλλά δεν ξέρω πως και οι οδηγίες online περισσότερο με μπερδεύουν... Στο APO έχω μόνο ότι φαίνεται στην συνημμένη φωτό.
https://ibb.co/HrdjHYt
Εν κατακλείδι, με 300 νομίζω ο συνδυασμός Atom-Beyer ήταν ο καλύτερο για τα λεφτά του. Ναι, με τα Mobius τα παίρνεις όλα σε ένα φορητό πακέτο και έχεις και ασύρματο lossless bluetooth αλλά με τίμημα παντελής έλλειψη άνεσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν αυτό. Από την άλλη Sundara με Atom είναι ότι καλύτερο αλλά πάμε πλέον στα 450-500 . Όσον αφορά το DAC ότι και να πω θα είναι ψέμα. Εγώ τα ακούω όλα καθαρά, καθαρότερα από πριν και μου αρέσει πολύ. Τώρα αν οι μετρήσεις λένε άλλα και με ένα εξωτερικό DAC των εξτρά 100 τα ακούω όλα καλύτερα δεν ξέρω, θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω κάπως μελλοντικά.