Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Δεν ξέρω τι ορίζεται ως φυσιολογικό, κανονικό, κοινωνικά αποδεκτό ή δεν ξέρω και εγώ τί άλλο... Αυτό που ξέρω είναι ότι μερικά χιλιόμετρα βορειότερα, υπάρχει μια χώρα που διαμελίστηκε και σπαράχτηκε από τον εμφύλιο και τους ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς επί 10 χρόνια τουλάχιστον. Και τα ορφανά εκεί είναι πάρα πολλά, και οι ελπίδες τους για μια φυσιολογική/κανονική/κοινωνικά αποδεκτή διαβίωση είναι τόσο λίγες, που το θεωρώ τουλάχιστον άκομψο το να καθόμαστε και να συζητάμε για το τι ψυχολογικά προβλήματα θα δημιουργούσε η υιοθεσία τους (και η εξασφάλιση της επιβίωσής τους συμπληρώνω εγώ) από ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων. Σε αυτή την πρακτική βάση θέτω εγώ το ζήτημα. Και σε αυτή τη βάση δεν έχω κανένα πρόβλημα με την όποια υιοθεσία απο ζεύγος ετεροφυλόφιλο ή ομοφυλόφιλο.

για σένα φίλε Φώτη που είσαι ένας ώριμος άνθρωπος δεν υπάρχει πρόβλημα.

η ελληνική κοινωνία όμως είναι αλλιώς και το υιοθετημένο παιδί θα έχει απέναντι του μια ολόκληρη κοινωνία ή ένα μεγάλο μέρος αυτής..

εκεί τι γίνεται?

κατανοώ απόλυτα το σκεπτικό σου, είμαστε όμως ικανοί να δεχτούμε κάτι τέτοιο σαν κοινωνία?

κι αν όχι, τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η ανρητική αντιμετώπιση στο παιδί?

θα μου πεις,
και τι προτιμάς, να το αφήσεις στην μιζέρια και στην εξαθλίωση?

και τι είναι προτιμότερο, ένα παιδί να μεγαλώνει φυσιολογικά σε ένα τόσο άσχημο περιβάλλον ανάμεσα σε άλλα παιδιά που έχουν την ίδια μοίρα ή να μεγαλώσει δακτυλοδεικτούμενο σε ένα σαφώς πιο ανθρώπινο περιβάλλον ?

κάθε λύση έχει και τα αρνητικά της...

τελικά τίθενται πολλά ερωτήματα που νομίζω δεν είναι εύκολο να απαντηθούν.

το ερώτημα για εμένα είναι απλό. Θέλουμε το παιδί να επιβιώσει -με όλα τα προβλήματα που παραδεχόμαστε ή δεν παραδεχόμαστε ότι θα υπάρχουν μέσα σε ένα ομοφυλοφιλικό περιβάλλον- ή προτιμούμε να το αφήσουμε στην εξαθλίωση και τη μιζέρια ενός ορφανοτροφείου με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη σωματική του ακεραιότητα; Και για να μην μιλάμε στον αέρα, ας ψάξουμε να δούμε ποια κυκλώματα λυμαίνονται τα ορφανοτροφεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μήπως απλά κοιτάμε τι ενοχλεί εμάς και την αισθητική μας, και δεν μας καίγεται καρφί για τις ανάγκες των παιδιών; Και πόσο έχουμε το δικαίωμα να σκεφτόμαστε έτσι. Όχι νομικά αλλά ηθικά.

Η όλη λογική πίσω από τέτοιου είδους ρυθμίσεις, όπως και πίσω από τη λογική των (όποιων) επιδομάτων κλπ είναι η υποστήριξη της οικογένειας ως βασικού κυττάρου παραγωγής κοινωνών. Θα μου πεις, οι άτεκνοι δεν χαίρουν των αυτών προνομίων; Ή δεν χαίρουν των αυτών προνομίων και τα ζεύγη που νυμφεύονται κοντά στη δύση της ζωής τους, όταν εκ των πραγμάτων κάθε πιθανότητα τεκνοποιΐας έχει αποκλειστεί; Σε αυτό δεν θα είχα κάτι να σου ανταπαντήσω. Ίσως χάριν επιείκειας, ίσως λόγω του ότι θεωρητικώς η ένωση άνδρα και γυναίκας έχει αυτή τη δυναμική της αναπαραγωγής, τι να πω. Διαφορετικές ρυθμίσεις θα ήταν σαν να επιβάλουν στους πολίτες να παντρεύονται νωρίς και να κάνουν σώνει και καλά παιδιά (και με τέτοια ακρίβεια?)

Θα βγω λίγο off-topic εδώ, για να πω ότι πρέπει κάποια στιγμή να θέσουμε επί τάπητος το τι πολιτική θέλουμε όσον αφορά τον πληθυσμό:
Από οικογενειακής άποψης, πολλές οικογένειες διαλύονται.
Από εθνικής άποψης, ο πληθυσμός αυξάνεται αργά (αν και η αύξηση οφείλεται αποκλειστικά στις γεννήσεις παιδιών με αλλοδαπούς γονείς).
Από παγκόσμιας άποψης, υπάρχει ανάγκη περιορισμού των γεννήσεων.

Άρα τι μέτρα πρέπει να πάρουμε για την οικογένεια; Αυτά που ενθαρρύνουν τη δημιουργία της ή την αντοχή της στο χρόνο; Αυτά που επιβραβεύουν την πολυτεκνία ή αυτά που την αποθαρρύνουν; Αυτά που ενθαρρύνουν την τεκνοποίηση ή την υιοθεσία;

Αν πάρουμε αποφάσεις σε αυτά τα γενικότερα θέματα, μπορούμε να συμπεράνουμε τι απαιτείται σχετικά με την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους.

Δεν υπάρχουν "νόμοι" της φύσης που να είναι αντίθετοι με την ομοφυλοφιλία.
Ποσοστά τις τάξης του 10% (μιν) δεν είναι στά όρια του στατιστικού λάθους (παρέκλισης).
Δεν νομίζω σύντομα η επιστήμη να απαντήση στην διαδικασία σεξουαλικής επιλογής σύντομα.

Επίσης σημαντικό είναι να απαντήσει κανείς πως διαμορφώνει κανείς την σεξουαλική του συμπεριφορά (φαντασιώσεις - πρακτικές). Δύσκολα θέματα, πασπαλισμένα με πολύ ταμπού.

Απάντηση: Re: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Ποσοστά τις τάξης του 10% (μιν) δεν είναι στά όρια του στατιστικού λάθους (παρέκλισης).
Δεν νομίζω σύντομα η επιστήμη να απαντήση στην διαδικασία σεξουαλικής επιλογής σύντομα.

Επίσης σημαντικό είναι να απαντήσει κανείς πως διαμορφώνει κανείς την σεξουαλική του συμπεριφορά (φαντασιώσεις - πρακτικές). Δύσκολα θέματα, πασπαλισμένα με πολύ ταμπού.

Φίλε μου ο νόμος της αναπαραγωγής δεν είναι αντίθετος? Ο νόμος του θηλασμού? Της κύησης? Της έκρησης υγρού από τον κόλπο κατα την διάρκια της συνουσίας?
Ή θα μου πεις 'οτι η επιστήμη θα τ αλλάξει όλα αυτά? Τότε δεν μιλάμε για φύση.
Μην αρχίσουμε να συζητάμε για την ηθική των γεννετικών αλλαγών και πειραμάτων.
Όσο και να φωνάζουν όλοι η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογικό για έναν άνθρωπο. Είναι καθαρά ή μετάλλαξη ή τρόπος ζωής.

Για τον γάμο είμαι αδιάφορος . Τα θέμα είναι μόνο φορολογικό και αφορά οικονομική τακτοποίηση του «ζευγαριού» και τίποτα άλλο.
Εξάλλου είναι απίθανο ένα τόσο «προοδευτικό» (σε εισαγωγικά φυσικά) ομοφυλόφιλο ζευγάρι να έχει απωθημένο το γάμο σαν ταμπού.

Για την υιοθεσία είμαι κάθετα αντίθετος και πραγματικά απορώ πως μπορεί να γεννιέται τέτοιο θέμα. Η υιοθεσία δεν είναι φιλοξενία ενός άπορου παιδιού και μόνο.
Είναι αδύνατο ένα παιδί σε προσχολική και σχολική ηλικία να κατανοήσει ένα τέτοιο περιβάλλον . Και μόνο το γεγονός ότι θα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το περιβάλλον των συνομηλίκων του φτάνει . (και που βέβαια δεν είναι το μόνο από τα άπειρα θέματα που γεννιούνται).

όσο δεν τίθεται θέμα επιβίωσης, δεν είναι παρά φύσει. Όταν παρατηρηθεί είδος που οι αυξανόμενες ομοφυλοφιλικές πρακτικές μεταξύ των ατόμων του το οδηγήσουν σε αφανισμό, ενδεχομένως τότε να μπορέσει κανείς να πει ότι πρόκειται για μία "αφύσικη" εξέλιξη. Αφύσικη με την έννοια ότι δεν προάγει την επιβίωση, γιατί ό,τι παρατηρείται στη φύση, φυσικό είναι.

Υπάρχουν πολλά ζώα που έχου ανεπτυγμένη ομοφυλοφιλική σεξουαλική συμπεριφορά. Π.χ. οι νυχτερίδες (τεράστιο ποσοστό) και οι πιγκουίνοι. Και τα 2 είδη αναπαράγονται κανονικά.

ρε τον Batman......και το ειχα καταλαβει οτι του φευγει λιγο.....

Απάντηση: Re: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Υπάρχουν πολλά ζώα που έχου ανεπτυγμένη ομοφυλοφιλική σεξουαλική συμπεριφορά. Π.χ. οι νυχτερίδες (τεράστιο ποσοστό) και οι πιγκουίνοι. Και τα 2 είδη αναπαράγονται κανονικά.

Για ακόμη μια φορά να τονίσω την διαφορά μας με τα υπόλοιπα είδη του ζωικού βασιλείου. Νοημοσύνη και έλεγχος των animal instinct μας. Σταματήστε να συγκρίνετε τι γίνεται στα ζώα. Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα γιατί δεν μπορέιτε. Εκτός από αυτό που προανέφερα, να πω απλώς ότι οι αρσενικοί γάτοι μόλις γεννηθούν τα μικρά προσπαθούνε να τα σκοτώσουνε για να ξαναπηδήξουν την κυρά γάτα.
Μην βάζετε παραδείγματα αυτά που βολεύουν.
Δεν είμαστε άβουλα ζώα. Το τι κάνει κάποιος με τον κώλο του είναι δικό του θέμα. Αλλά εάν μου λέτε ότι πρέπει να βγάλω και νόμο να τον υπερασπίζω τότε πείτε μου με ποιο δικαίωμα σταματάς κάποιον να παίρνει ναρκωτικά. Επιλογή του δεν είναι? Μήπως αυτό είναι πιο αφύσικο?
Είπαμε η κουβέντα δεν τελειώνει. Απλά μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Ναι βρε pontie, αλλά το βασικό επιχείρημα εναντίον της ομοφυλοφιλίας (και των δικαιωμάτων που ζητούνται) είναι ότι δεν είναι φυσική!

Υ.Γ. Για τον Batman το πράγμα είναι γνωστό τοις πάσι. Αυτός μάλιστα τους υιοθετούσε κιόλας!

Re: Απάντηση: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Υ.Γ. Για τον Batman το πράγμα είναι γνωστό τοις πάσι. Αυτός μάλιστα τους υιοθετούσε κιόλας!

τώρα που αναφέρθηκε, βλέπω πλέον με άλλο μάτι τη διαμάχη του με τον Πιγκουΐνο....

Re: Απάντηση: Re: Γάμος και Υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους

Για ακόμη μια φορά να τονίσω την διαφορά μας με τα υπόλοιπα είδη του ζωικού βασιλείου. Νοημοσύνη και έλεγχος των animal instinct μας. Σταματήστε να συγκρίνετε τι γίνεται στα ζώα. Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα γιατί δεν μπορέιτε. Εκτός από αυτό που προανέφερα, να πω απλώς ότι οι αρσενικοί γάτοι μόλις γεννηθούν τα μικρά προσπαθούνε να τα σκοτώσουνε για να ξαναπηδήξουν την κυρά γάτα.
Μην βάζετε παραδείγματα αυτά που βολεύουν.
Δεν είμαστε άβουλα ζώα. Το τι κάνει κάποιος με τον κώλο του είναι δικό του θέμα. Αλλά εάν μου λέτε ότι πρέπει να βγάλω και νόμο να τον υπερασπίζω τότε πείτε μου με ποιο δικαίωμα σταματάς κάποιον να παίρνει ναρκωτικά. Επιλογή του δεν είναι? Μήπως αυτό είναι πιο αφύσικο?
Είπαμε η κουβέντα δεν τελειώνει. Απλά μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

+1
Πολλά αρσενικά ζώα σκοτώνουν τα αρσενικά νεογέννητα - δικά τους - παιδιά για να μην σφετεριστούν τα δικαιώματά τους στην αγέλη ή στο χαρέμι, ή σκοτώνουν και τα θηλυκά γιατί η φύση τα προστάζει να το κάνουν όταν το χορτάρι και το νερό είναι λίγα και δεν φτάνουν για να επιβιώσει το κοπάδι... Ο άνθρωπος ΔΕΝ το κάνει...
Πολλά ζώα καννιβαλίζουν και τρώνε τα ξένα μικρά του είδους τους σε καταστάσεις πείνας (όπως η πολική αρκούδα)... Ο άνθρωπος ΔΕΝ το κάνει...
Πολλά ζώα ζευγαρώνουν με την μάνα τους ή τον πατέρα τους και την κόρη τους ή τον γιό τους... Ο άνθρωπος ΔΕΝ το κάνει...

Από τα λίγα παραπάνω, βλέπουμε οτι το να χρησιμοποιούμε ανόητα επιχειρήματα και να επικαλούμαστε το "εφ'όσον γίνεται στην φύση τότε είναι φυσικό να γίνεται κι από τον άνθρωπο" είναι τουλάχιστον "αφέλεια" (sic)...

μοβόρα παραδείγματα φέρνετε.

Εμένα μου αρέσει αυτό του μακάκου, που έρευνα τον θέλει να είναι οπαδός του αγοραίου, λέει, έρωτα. :flipout:

Ναι βρε pontie, αλλά το βασικό επιχείρημα εναντίον της ομοφυλοφιλίας (και των δικαιωμάτων που ζητούνται) είναι ότι δεν είναι φυσική!

Πρόκειται γιά μιά φυσική ανωμαλία ( αλλά δεν παύει να είναι ανωμαλία)...
Οι ανώμαλες καταστάσεις είναι χαρακτηριστικό της φύσης και εμφανίζονται συνήθως όταν υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης ή γενικότερα όταν λειτουργούν τα πρωτεύοντα ένστικτα...Και η ανωτερότητα του αυτόματου της φύσης είναι ότι το αφήνει να εξελιχθεί (να αυξηθεί ή να μειωθεί) μόνο του... Δεν το κάνει πρότυπο... Σχεδόν πάντα στην φύση, όταν εκλείψει η απειλή, οι ανωμαλίες αυτές εκλείπουν σχεδόν ταυτόχρονα...

μοβόρα παραδείγματα φέρνετε.

Εμένα μου αρέσει αυτό του μακάκου, που έρευνα τον θέλει να είναι οπαδός του αγοραίου, λέει, έρωτα. :flipout:

ψτττ.... Το χρήμα είναι απαραίτητο στο σεχ (sex)...
Οταν ήμουν νιόπαντρος, ένας γέρος μου είπε κάποτε, " για να @#$%ξεις καλά, πρέπει να πληρώσεις... Ακόμα και την γυναίκα σου !..." Το σκέφτηκα από δω, το σκέφτηκα απο κει, κι όταν ζήτησα περαιτέρω διευκρινήσεις, με κοίταξε με εκείνο το πάνσοφο ύφος και γεμάτος κατανόηση αποφάνθηκε με ερώτηση "τό ίδιο είναι να γυρνάς απο την δουλειά και να την βρίσκεις κουρασμένη και βαριεστημένη, και το ίδιο είναι να γυρνάτε μαζί μετά από ένα καλό δείπνο και μερικά ποτάκια ? Εστω και μόνο για τα ποτά και το δείπνο, πρέπει να πληρώσεις !..."
Σοφότατος...

Ρε παιδιά, μια γυναίκα να βάλω κάτω να την βιάσω, θέλει δεν θέλει το σώμα της θα ανταποκριθεί φυσιολογικά και θα υγράνει ο κόλπος της, όπως επίσης και θα αισθανθεί υδονή. Σημαίνει αυτό ότι είναι σωστό?
Ο πρωκτός είναι ένα από τα διεγερτικά σημεία του ανθρώπου, εάν τον ερεθήσεις θα έχεις αποτέλεσμα (για λεσβίες δεν συζητάω καθώς κάνουν ούτως ή αλλως σε μια γυναίκα αυτό που θα της έκανε ένας άντρας). Σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για επιλογή ζωής.
Υπάρχουν όμως και αυτοί που πραγματικά για οποιονδήποτε λόγω αισθάνονται εγκλοβισμένοι σε ένα ξένο ανδρικό ή γυναικείο κορμί. Αυτό είναι ανωμαλία της φύσης.
Δεν λέει κανείς να τους κυνηγάμε αλλά όχι και να μας λένε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Είμαι σίγουρος ότι πολλά παιδιά έχουν παρασηρθεί και ενώ δεν είναι πραγματικά γκέι έχουν γίνει έτσι από ερεθήσματα που έχουν πάρει.

Ρε παιδιά, μια γυναίκα να βάλω κάτω να την βιάσω, θέλει δεν θέλει το σώμα της θα ανταποκριθεί φυσιολογικά και θα υγράνει ο κόλπος της, όπως επίσης και θα αισθανθεί υδονή.

Στο συγκεκριμένο έχω μια μικρή ένσταση (για να μη δημιουργούνται παρανοήσεις) με βάση τη Φυσιολογία που θυμάμαι.
Η ύγρανση και άλλες μεταβολές όπως στύση της κλειτορίδας, δίογκωση των μικρών χειλέων του αιδοίου,υπεραιμία κλπ ώστε να επέλθει αργότερα και το αίσθημα ηδονής ,υπόκεινται στον έλεγχο αφενός χαμηλότερων κέντρων του νωτιαίου μυελού (ΙΜΣΣ) αλλά και σε ανώτερα εγκεφαλικά κέντρα τα οποία διαχειρίζονται ερεθίσματα οπτικά, απτικά, οσφρητικά και άλλα καθώς και ψυχογενή .
Στην περίπτωση του βιασμού ,προφανώς επειδή το θύμα βρίσκεται σε ''συναγερμό'' με αποτέλεσμα να εκκρίνει ανάλογες ορμόνες (αδρεναλίνη κλπ) και να λειτουργούν άλλα κέντρα του εγκεφάλου , οι παραπάνω σχετιζόμενες με την ερωτική πράξη μεταβολές (ύγρανση κλπ) δεν πραγματοποιούνται.
Όταν κοιτάς να επιβιώσεις δεν δίνεις σημασία στο sex.

Last edited:
Πόντιε με κούφανες. Απο πότε ο πρωκτός είναι "διεγερτικό" σημείο του ανθρώπου? Θα χαζέψω τελείως? Απο τα λίγα περι ανατομίας του σώματος που γνωρίζω, στον άνδρα υπάρχει ο προστάτης, που δημιουργεί τον ερεθισμό.
Γυναίκα να ερεθίζεται απο πρωκτικό σεξ (δεν μιλάω για ψυχογενή διέγερση) δεν υπάρχει.
Σαφώς και η ερωτική πράξη δεν είναι μόνο αδενες αλλά και εγκεφαλική λειτουργία, αλλά αν δεν ασχοληθείς πχ με τον βασικό σου αδένα (:)) χαιρι δεν βλέπεις!
Γενικά το σεξ είναι βιοχημεια. Οπως σώστά είπε ο σκακίνεν, υπάρχει μια αλληλουχία που πρέπει να ακολουθηθεί, σε κάθε άνθρωπο διαφορετική, για να έλθει το αίσθημα της ηδονής.

Τα περι ανωμαλίας είναι βέβαια αστεία. Είμαι 1000% σίγουρος ΒΙΟΣ αν σε μεγάλωναν απο μικρό λέγοντας σου οτι πρέπει στα 15 σου να πας με άντρα για να γίνεις άντρας...θα το θεωρούσες σουπερ φυσιολογικό. Πολλά πράγματα που θεωρούμε φυσιολογικά τώρα, ήταν ανωμαλίες στο παρελθόν και ανάποδα.
Πασίγνωστος ο ιερός λόχος.. κλπ κλπ κλπ.
Πχ η μονογαμία δεν είναι ανωμαλία? :) Μέγιστη και μάλιστα ανα τους αιώνες τεκμηριωμένη.