Geek. Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Re: Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Eως κάποιο σημείο αποτελεί κίνητρο η χαμηλή τιμή. Την όλη διαδικασία δεν την βρίσκω κακή εντός κάποιων συμφέροντων οικονομικά ορίων. Τους δανείζεις τα λεφτά σου κατα κάποιον τρόπο για να το εξελίξουν και να στήσουν την παραγωγή του και αυτοί σου το προσφέρουν σε τιμή σχεδόν κόστους.

Το ρίσκο είναι ρίσκο βέβαια όπως και η αναμονή. Δείχνουν σοβαροί και επιμελείς ως τώρα απο εκεί και πέρα εγώ προσωπικά θα ήμουν αυστηρός κριτής αν μου έβγαινε μάπα το καρπούζι αλλα η αυστηρή κριτική θα ήταν και το μόνο που θα μπορούσα να κάνω πλέον αφού τα λεφτά έχουν κάνει φτερά.

Αν σκέπτονται να πουλάνε το μηχανάκι 299 δολάρια, και έχουν σκοπό να έχουν σντιπροσώπους που να το πουλάνε και αυτοί σε αυτή την τιμή... το κόστος παραγωγής τους πρέπει να είναι πολύ κάτω από 100 δολάρια... γύρω στα 75-80 δολάρια για την ακρίβεια...

Τα 249 δεν είναι ούτε κατά διάνοια τιμή κόστους...

Δεν διαφωνώ καθόλου. 'Όπως είπα ο καθένας κρίνει αν τον συμφέρει ή όχι και αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Ο λόγος 1 προς Πέντε σαν διαφορά κόστους παραγωγής και τελικής τιμής στην αγορά με φόρους μεσάζοντες κλπ είναι έτσι κιαλλιώς ο κανόνας στην αγορά των καταναλωτικών συσκευών.-bye-

Αν σκέπτονται να πουλάνε το μηχανάκι 299 δολάρια, και έχουν σκοπό να έχουν σντιπροσώπους που να το πουλάνε και αυτοί σε αυτή την τιμή... το κόστος παραγωγής τους πρέπει να είναι πολύ κάτω από 100 δολάρια... γύρω στα 75-80 δολάρια για την ακρίβεια...

Τα 249 δεν είναι ούτε κατά διάνοια τιμή κόστους...

αυτο εννοουσα,και χωρις να ξερεις τι παιρνεις,στο κατω κατω δινεις αλλα 100 αφου φυσας το μαρουλι κουραμπιε η οπως αλλιως θελει να το λεει ο καθενας και παιρνεις το meridian που τοχουν και 2 ανθρωποι που λεν καλα λογια γιαυτο.

Eως κάποιο σημείο αποτελεί κίνητρο η χαμηλή τιμή. Την όλη διαδικασία δεν την βρίσκω κακή εντός κάποιων συμφέροντων οικονομικά ορίων. Τους δανείζεις τα λεφτά σου κατα κάποιον τρόπο για να το εξελίξουν και να στήσουν την παραγωγή του και αυτοί σου το προσφέρουν σε τιμή σχεδόν κόστους.

Το ρίσκο είναι ρίσκο βέβαια όπως και η αναμονή. Δείχνουν σοβαροί και επιμελείς ως τώρα απο εκεί και πέρα εγώ προσωπικά θα ήμουν αυστηρός κριτής αν μου έβγαινε μάπα το καρπούζι αλλα η αυστηρή κριτική θα ήταν και το μόνο που θα μπορούσα να κάνω πλέον αφού τα λεφτά έχουν κάνει φτερά.
εμενα παλι μου θυμιζει πυραμιδα,απο που προκυπτει η σοβαροτητα τους?

Θοδωρή, στα χαρτιά κάνει πολλά περισσότερα από το Μερίντιαν ... μένει βέβαια να αποδειχθεί ότι τα κάνει και καλύτερα ... εγώ πιστεύω ότι όταν διατεθούν τελικά τον Ιανουάριο & Απρίλιο θα βγουν σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που ανακοίνωσαν, σε πλαίσια και καλά ότι υπερκάλυψαν πολλές φορές τον αρχικό στόχο στην διάρκεια της παραγωγής ... οπότε, αν και οι κριτικές είναι καλές, ιδιαίτερα από απλούς χρήστες, καλή ώρα ο Κώστας Ζαγγογιάννης, θα είναι υποψήφιο για αγορά ... μέχρι τότε θα κυκλοφορούν και νέοι παίχτες για dsd που εμένα με ενδιαφέρει πολύ, όπως από την oppo, την korg κλπ. και θα υπάρχει καθαρότερη εικόνα της αγοράς ...

εμενα παλι μου θυμιζει πυραμιδα,απο που προκυπτει η σοβαροτητα τους?

Απο τον τρόπο που λειτουργούν, απο τον τρόπο που επικοινωνούν με το κοινό τους και απο το γεγονός οτι ήδη υπάρχουν στην αγορά του Ultra Hi End.

Στον καπιταλιστικό κόσμο αυτή η μέθοδος χρημματοδότησης δεν είναι κάτι το καινούριο. Συνήθως κάποιος επενδυτής διαθέτει ένα ποσό με αντάλλαγμα μετοχές της εταιρίας ή (και) ποσοστά επι των κερδών, κοινώς ρισκάρει. Τώρα με τον ιστό πλέον υπάρχει η δυνατότητα η ίδια μέθοδος να εφαρμοστεί με "επενδυτές" τους ίδιους τους καταναλωτές οι οποίοι ρισκάρουν ένα μικρό ποσό με αντάλλαγμα κάποια δελεαστικά προνόμια.

Όλα αυτά στην ολιγαρχική οικογενειοκρατία που ζούμε μπορεί να φαντάζουν ολίγον παράξενα, αλλα σε άλλες πιό ανεπτυγμένες χώρες λειτουργούν επι δεκαετίες δημιουργώντας ακόμα και κολοσσούς της καινοτομίας όπως η Apple.

Απο εκεί και πέρα δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει άν οι συγκεκριμένοι είναι μια "καλή επένδυση" . Σίγουρα πάντως οι αρχικές τους προσφορές ήταν ιδιαίτερα δελεαστικές.

Last edited:

Οκ παιδες παω πασο.
Αν και δεν μου αρεσουν τετοιου ειδους πρακτικες και νοοτροπιες,αλλα εγω ειμαι εγω.
Προτιμω κατι καρατσεκαρισμενο απ το να ψαχνω μετα πως να το σπρωξω στα μεταχειρισμενα.
υ.γ.και φυσικα δεν με ενδιαφερει το dsd που το θεωρω νεο τρυπακι για να πουλησουν,
ουτε καν τα 24/196 δεν ακουω που εχω μπολικα,οι ακροασεις ολων μας πιστευω κατα 90% ειναι στο προτυπο 44/16

Last edited:

Nα προσθέσω εδώ οτι παρόλο που δεν είναι οι μόνοι που το κάνουν βρίσκω ιδιαίτερα θετικό τον εκδημοκρατισμό του ποιοτικού ήχου τα τελευταία χρόνια, κάτι που όχι απλά το επιτρέπει η ψηφιακή τεχνολογια αλλα το επιβάλλει κατα κάποιον τρόπο με την φρενηρή εξέλιξη της και στον τομέα του ήχου.

Πλέον οι κατασκευαστές που θέλουν να επιβιώσουν, ακόμα και οι σοβαροί όπως πχ οι υπο συζηητησίν, η Μeridian και άλλοι, είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν κάτι το ποιοτικό στην χαμηλή κατηγορία τιμής που συνήθως λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας δεν απέχει και πολύ απο τις κορυφαίες τους υλοποιήσεις.

Αυτό το κύμα αναννέωσης που επιτρέπει στον κοινό θνητό να ανακαλύψει τι εστί πραγματικά υψηλή πιστότητα και όχι μια κατα προσέγγιση μορφή της το βρίσκω ότι πιο υγιές και αισιόδοξο στον χώρο μας και το φιλί ζωής που τόσο είχε ανάγκη σκαλωμένο για χρόνια σε σαλόνια λίγων και εκλεκτών (με τις όποιες ιδιοτροπίες δημιουργούνται ως παρενέργειες απόκτησης κάτι τόσο ακριβού) σε βελτιωτικά τραγικά υπερκοστολογημένα, σε βαρέλια snake oil κάθε μορφής, και το χειρότερο σε μια στασιμότητα που μόνο αισιοδοξία δεν επέτρεπε για το μέλλον.

Πλέον τα πράγματα όχι μόνο τρέχουν προς όφελος του καταναλωτή με τρελούς ρυθμούς αλλα τα νέα παιδιά επιτέλους έχουν το κίνητρό και το ενδιαφέρον αλλα και την δυνατότητα να ασχοληθουν με το τόσο όμορφο χόμπυ μας παρακάμπτοντας τα εμπόδια και τις αγκυλώ σεις του παρελθόντος και να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της μουσικής και του ποιοτικου Hi -Fi.

Υπο το πρίσμα του μονόλογου μου θεωρώ κινήσεις όπως αυτές της Geek πολύ θετικές εντός πάντα κάποιου λογικού κόστους και ρίσκου και δεν βρίσκω αρνητικό το να πιστεύει κάποιος σε κάτι καινούριο και να το υποστηρίζει έστω και ρισκάροντας ένα ποσόν που δεν είναι και τεράστιο. Έτσι πάει ο κόσμος μπροστά, όχι μόνο με το χρήμμα αλλα και με την πίστη σε κάτι καινούριο και με την εμπιστοσύνη.

Είμαστε τυχεροί εδώ στο Ελλαδιστάν που μέσω του ιστού έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε έμμεσα παρακολουθώντας τι κάνουν οι άλλοι ή και άμεσα συμμετέχοντες μια τέτοια διαδικασία και νομίζω οτι τέτοιες εμπειρίες μας "βελτιώνουν" μυόντας μας σε πρακτικές που σε άλλες εποχές απλά θα αγνούσαμε απορώντας πώς οι άλοι πάντα πάνεμπροστά ενώ εμείς είμαστε οι πιό "μάγκες"..

Last edited:

Τα πάντα όλα γίνονται για το χρηματικό κέρδος και τίποτε άλλο...

Το DSD είναι μια μόδα, και σε λίγο θα βρομίσει ο τόπος από DSD DACs και ότι θες από δαύτο... αυτό θα γίνει για να μπούνε όλοι οι κατασκευαστές στο παιχνίδι του κέρδους και του μεριδίου της πίτας...

Και η αγορά (με τα χαώδη μαθηματικά που την ορίζουν) θα καθορίσει εάν το μέσον αυτό (και οι τιμές) και τα προϊόντα αυτά θα επιβιώσουν ή άμεσα (σε ένα δύο χρόνια) θα βγεί κάτι άλλο από (συνήθως) ένα μεγαθήριο εταιρία που θα το προωθήσει σαν κάτι καλύτερο από το DSD...

Στο μεταξύ αυτοί που σκίζουν τα ιμάτια τους για το παλαιότερο μέσον, θα παινεύουν το καινούργιο και πάει λέγοντας... και μαζί τους οι εταιρίες θα μπούνε σε νέο κύκλο παραγωγής και διάθεσης νέων μέσων κλπ...

Ότι και να λέμε αυτή την στιγμή είναι λόγια του αέρα...

Είμαι προοδευτικός άνθρωπος, και δε φοβάμαι το νέο,... είμαι όμως πολύ προσεκτικός και ευαισθητοποιημένος πλέον, στα εμπορικά παιχνίδια της νέας τάξης πραγμάτων...

Πρεσβεύω σύνεση στις επιλογές και πάντοτε μετά από ακροάσεις... συν τοις άλλοις πιστεύω ότι πρέπει να αγοράζουμε αυτά που χρειαζόμαστε πραγματικά και όχι να αγοράζουμε πράγματα επειδή δημιουργούνται επίπλαστες "ανάγκες"... και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με την κρίση, ούτε αν κάποιος έχει πολλά ή λίγα... είναι απλά σωστή στάση καταναλωτή....

Προσωπικά κάνω ακρόαση 80% red book, και 20% 24/96... και είμαι τρισευτυχισμένος... -bye-

Το DSD είναι μια μόδα, και σε λίγο θα βρομίσει ο τόπος από DSD DACs και ότι θες από δαύτο... αυτό θα γίνει για να μπούνε όλοι οι κατασκευαστές στο παιχνίδι του κέρδους και του μεριδίου της πίτας...

Είμαι προοδευτικός άνθρωπος, και δε φοβάμαι το νέο,... είμαι όμως πολύ προσεκτικός και ευαισθητοποιημένος πλέον, στα εμπορικά παιχνίδια της νέας τάξης πραγμάτων...

Πρεσβεύω σύνεση στις επιλογές και πάντοτε μετά από ακροάσεις... συν τοις άλλοις πιστεύω ότι πρέπει να αγοράζουμε αυτά που χρειαζόμαστε πραγματικά και όχι να αγοράζουμε πράγματα επειδή δημιουργούνται επίπλαστες "ανάγκες"... και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με την κρίση, ούτε αν κάποιος έχει πολλά ή λίγα... είναι απλά σωστή στάση καταναλωτή....

Προσωπικά κάνω ακρόαση 80% red book, και 20% 24/96... και είμαι τρισευτυχισμένος... -bye-

Έχεις απόλυτο δίκιο, αυτή είναι η πραγματικότητα στον καπιταλιστικό κόσμο που ζούμε. Η πρόκληση για τον καταναλωτή είναι και πάντα θα είναι να μπορέσει να φιλτράρει την προπαγάνδα του Marketing και τις κάθε είδους τάσεις ή μόδες με γνόμωνα τις πραγματικές του ανάγκες.

Είναι μια πολύ σοβαρή πρόκληση με ιδιαίτερες δυσκολίες για αυτόν που την έχει μπροστά του πόσο μάλλον αν είναι και σχετικά άπειρος.

Προσωπικά είμαι fan όλων των Νέων HD formats χωρίς να ξεχωρίζω κάποιο ως καλύτερο με εξαίρεση τις extreme καταστάσεις όπως DXD και DSD128 που τις θεωρώ ως μη αξιοποιήσμες σε οικιακή χρήση και απο την ανθρώπινη ακοή με την extreme ανάλυση τους να αποτελεί μειονέκτημα σε πολλές περιπτώσεις στην πράξη.

Παράλληλα όμως και εγώ ακούω σε ποσοστό 60-70% απο Redbook το οποίο νιώθω οτι τώρα τριάντα χρόνια μετά αξιοποιείται σωστά με βάση τις δυνατόττες του καλύπτοντας με άνεση ακόμα και τους απαιτητικούς ενώ έχω ανακαλύψει και την χαρά του να ακούω συμπιεσμένα αρχεία χωρίς τύψεις κάτι που διευρύνει τους ορίζοντες μου.

Εκεί στο πόσα πολλά παίρνεις πια με λιγότερα νομίζω οτι είναι και η ουσία του παιχνιδιού και όχι απαραίτητα σε τερατώδη αρχεία με μεγάλες απαιτήσεις.

Απο την άλλη δεν είμαι και κουφός και απολαμβάνω την πολλές φορές πρωτόγνωρη εμπειρία που μου προσφέρουν οι HI-RES ακροάσεις (όχι απαραίτητα κάποιων MHZ) που για εμένα αποτελούν και το ταβάνι εφόσον φυσικά πληρούνται και κάποιες προυποθέσεις (σωστή ηχογράφηση ή Remaster, κατάλλλος αλλα όχι απαραίτητα πανάκριβος εξοπλισμός κλπ)

Αυτά με τις θεωρήτικές αναλύσεις.

Last edited:

Δεν είναι μόνο τα νέα φορμάτ, είναι ότι πρέπει να έχουν γνώση οι καταναλωτές και από τα μηχανήματα...

Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βγαίνει hiend ήχος από την τροφοδοσία του USB σκέτη... και όσοι έχουμε ασχοληθεί με diy έχουμε διαπιστώσει ότι η πλακέτα DAC είναι το ένα τρίτο της όλης υλοποίησης...

Η τροφοδοσία είναι το άλλο τρίτο (και το ακριβότερο) και το στάδιο εξόδου το τελευταίο τρίτο...

Αν είναι από τα μηχανάκια να ακούμε απλά, και τα έχουμε όλα αυτά υπόψιν... έχει καλώς...

Αλλά για μένα είναι προτιμότερο να έχουμε μια άριστη υλοποίηση παλαιοτέρων φορμάτ, παρά μια μεσοβέζικη consumer για τα νέα... θα έρθει και η ώρα τα νέα να παλιώσουν και να ωριμάσουν, και να τα ακούσουμε σωστά χωρίς να έχουμε ματώσει οικονομικά,... γινόμενοι πειραματόζωα της κάθε εταιρίας που απλά θέλει να βγάλει κέρδος...

Απάντηση: Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Πάντως όπως φαίνονται τα πράγματα,είναι σαν να υπάρχουν δυο διαφορετικοί κόσμοι.
Ο ένας είναι αυτός των πανάκριβων συστημάτων των δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με συστήματα προσανατολισμένα είτε στην απόλυτα πιστή αναπαραγωγή είτε στην καθαρή απόλαυση (λάμπες,κλπ..)
Όπου ο όρος 'hi-fi' είναι μομφή και δεν διστάζουν να το λένε στα φόρα.
Το Da Vinci ανήκει εδώ.

Ο άλλος είναι ο κόσμος που ζούμε οι πιο πολλοί και που πολλές φορές δεν μπορούμε να αποφασίσουμε που να γείρουμε.Στην ακρίβεια;Στην απόλαυση;Κάπου στην μέση;
Που οι πληροφορίες είναι πια χείμαρρος και δεν ξέρει κανείς πια ούτε τι να του αρέσει.Να του αρέσει αυτό που ακούει;Να του αρέσει αυτό που του λένε οι άλλοι πως είναι το σωστά αρεστό;
Διαλέξτε στρατόπεδο σαν να λέμε.

Έχω λοιπόν την εντύπωση πως οι τύποι στο συγκεκριμένο project ακολούθησαν την αρχαιότερη μέθοδο που υπάρχει.
Την φήμη τους δηλαδή ως κατασκευαστές ενός απ' τους καλύτερους ντακ του κόσμου και την υπόσχεση για μελλοντικές απολαβές αν τους δείξει κανείς εμπιστοσύνη και πίστη (χωρίς καν να έχει ακούσει!)
(Οοολες οι μεγάλες θρησκείες σε αυτό βασίζονται,στις μελλοντικές απολαβές,δεν χάνει ποτέ αυτή η μέθοδος.)
Kαι φυσικά το γεγονός πως μέσω του Geek,κάποιος ίσως και να πάρει μια γεύση του πρώτου κόσμου που είπαμε πιο πάνω.

Δεν χρειάζεται βέβαια να πω πως αν δεν υπήρχε το Da Vinci ούτε καν θα συζητούσαμε εδώ...
Δεν αμφιβάλω για το ότι το προϊόν θα είναι καλό.
Και μόνο η ψευδαίσθηση που θα έχουμε ότι μπαίνουμε στον κόσμο των 'μεγάλων' κατασκευαστών έχει ήδη απλώσει πόντους στο μυαλό του καθενός σαν κόκκινο χαλί και αν προσθέσουμε και την αναμονή...μάλλον Da Vinci θα ακούσει όποιος το πάρει,όχι Geek....

Αν είναι από τα μηχανάκια να ακούμε απλά, και τα έχουμε όλα αυτά υπόψιν... έχει καλώς...

Αλλά για μένα είναι προτιμότερο να έχουμε μια άριστη υλοποίηση παλαιοτέρων φορμάτ, παρά μια μεσοβέζικη consumer για τα νέα... θα έρθει και η ώρα τα νέα να παλιώσουν και να ωριμάσουν, και να τα ακούσουμε σωστά χωρίς να έχουμε ματώσει οικονομικά,... γινόμενοι πειραματόζωα της κάθε εταιρίας που απλά θέλει να βγάλει κέρδος...

Συμφωνούμε σε όλα αλλα δεν νομίζω οτι ματώνει κάποιος οικονομικά με τα geek, ok δεν είναι τζάμπα αλλα με τα μέτρα και σταθμά του χόμπυ μας μια χαρά τιμούλες έχουνε και για να πειραματιστεί κανείς.

Επίσης HD τα formats είναι όλα παρόντα εδώ και μια δεκαετία και δεν χρειάζονται ωρίμανση, οι συσκευές ωριμάζουν και όχι τα Formats

Last edited:

Συμφωνούμε σε όλα αλλα δεν νομίζω οτι ματώνει κάποιος οικονομικά με τα geek, ok δεν είναι τζάμπα αλλα με τα μέτρα και σταθμά του χόμπυ μας μια χαρά τιμούλες έχουνε και για να πειραματιστεί κανείς.

Ετοιμαζόμουν να απαντήσω, και με κάλυψες απόλυτα. Για τους φίλους που αναρωτιούνται με ποιό κριτήριο παρήγγειλα τα Geek, να η απάντήσή μου:

Η τιμή και για τα δύο μηχανάκια μαζί, όπως διαμορφώνεται τώρα είναι γύρω στα 400. Στο χόμπυ μας κάποιοι δίνουν τόσα λεφτά για ένα interconnect.
Προφανώς και δεν ξέρω αν θα έχουν καλό ήχο, πάντως τα σπεκς φαίνονται καλά (έτσι λένε τουλάχιστον αυτοί που διαβάζουν σπεκς, εγώ δεν ανήκω σε αυτούς). Αλλά το γεγονός ότι έχουν φτιάξει στο παρελθόν ένα dac (και τι dac!) δείχνει ότι τουλάχιστον κάτι ξέρουν. Άλλωστε όποιος αγοράζει από ιντερνετ πάντα γουρούνι στο σακί αγοράζει, όσοι και αν έχουν ακούσει προηγουμένως το μηχάνημα. (Το ξέρω, την έχω πάθει). Δυνατότητα να δοκιμάσω φορητές συσκευές δεν υπάρχει για μένα, οπότε...
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ρίσκο να χαθούν τα λεφτά, οι τύποι της εταιρείας δεν είναι κάποιοι μυστηριώδεις κινέζοι που διαφημίζονται μέσω ebay, έχουν ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα και ο εισαγγελέας ξέρει που να τους βρει αν δεν παρουσιάσουν προϊόν.

Επί τη ευκαιρία, ρώτησα τον Gavin Fish της εταιρείας μέσω μέιλ αν ισχύει η εκτιμόμενη ημερομηνία διαθεσιμότητας για το φορητό Geek. Mου απάντησε αμέσως ότι το φορητό αναμένεται να διατεθεί κανονικά τον Ιανουάριο.

Και η αγορά (με τα χαώδη μαθηματικά που την ορίζουν) θα καθορίσει εάν το μέσον αυτό (και οι τιμές) και τα προϊόντα αυτά θα επιβιώσουν ή άμεσα (σε ένα δύο χρόνια) θα βγεί κάτι άλλο από (συνήθως) ένα μεγαθήριο εταιρία που θα το προωθήσει σαν κάτι καλύτερο από το DSD...

Στο μεταξύ αυτοί που σκίζουν τα ιμάτια τους για το παλαιότερο μέσον, θα παινεύουν το καινούργιο και πάει λέγοντας... και μαζί τους οι εταιρίες θα μπούνε σε νέο κύκλο παραγωγής και διάθεσης νέων μέσων κλπ...

Αφού συμφωνήσω απόλυτα με αυτό, αλλά και το επόμενο ποστ του συμφορμουμίτη, ας προσθέσω και εγώ τα δικά μου, τη δική μου γκρίνια.
Το DSD δεν είναι κάτι νέο. Όποιος έχει έστω και ένα δισκάκι SACD το ξέρει πολύ καλά.
Αν υποθέσουμε ότι έχει κάποια σοβαρά πλεονεκτήματα σε σχέση με την κατά PCM διαμόρφωση, για να αξιοποιηθούν αυτά απαιτούνται διάφορες προϋποθέσεις και δη μια βασική.
Η εγγραφή πρέπει να γίνει σε DSD. Μπλέκουμε λοιπόν σε ένα νέο παιχνίδι μαγισσών. Αν η εγγραφή γίνεται κατά PCM, όπως έχει συμβεί σε πάμπολλες εγγραφές, τότε τα ελαττώματα
του PCM κληρονομούνται στο DSD. Καλά ξεμπερδέματα δηλαδή. Πολύ φοβάμαι ότι θα ακούσουμε πολλά "ταπεινά" CD, που θα έχουν μετατραπεί σε δήθεν high resolution και θα πούμε και
ευχαριστώ.
Τέλος πάντων, για να μη μακρυγορώ και επειδή για να έχει κανείς άποψη καλό είναι να γνωρίζει τα απολύτως βασικά http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_Stream_Digital
Όπως θα διαβάσετε οι διχογνωμίες καλά κρατούν, αλλά και οι ολίγον "μεταφυσικές" και αναπόδεικτες κατηγορίες του τύπου "το PCM προκαλεί stress στον ακροατή", που δεν επιβεβαιώνονται στα τυφλά τεστ.
Άντε και καλό κυνήγι μαγισσών.

Νομίζω δεν έγινα κατανοητός... παρά το γεγονός ότι θεωρώ ότι ήμουν απόλυτα σαφής...

Αν λοιπόν θέλετε να ακούτε απλά τα αρχεία DSD χωρίς να μπαίνετε στον κόσμο τον χαιεντάδικο, όπως εννοείτε από τα ποστ σας, με τα φτηνά αυτά μηχανάκια της όψιμης περιόδου... σας διαβεβαιώ ότι θα απογοητευτείτε από το DSD...

Ενώ θα μπορείτε να παίζετε αυτά τα αρχεία, δεν θα τα ακούτε όπως πρέπει...

Και τα πολυμίξερ εργαλεία τα έχω δοκιμάσει, και τελικά δεν...,... προσωπικά θα πήγαινα σε κάτι που κάνει ένα πράγμα... δηλαδή αναπαραγωγή αρχείων τέτοιων, και με τα λεφτά του σχεδιασμού του ακριβώς επάνω στο τρίπτυχο που ανέφερα πιο πάνω...

Δεν πρόκειται να ξανατοποθετηθώ στο νήμα αυτό.

Xωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος το δικό μου "πολυμίξερ" της Μytek μια χαρά τα πάει και οι διαφορές ακούγονται ξεκάθαρα(όταν η παραγωγή και το υπόλοιπο σύστημα το επιτρέπουν) .
Προσωπικά ποτέ δεν θα έδινα χρήμματα για κάτι που παίζει πχ μόνον dsd.. Έτσι χάνεται η μισή χαρά του ψηφιακού κόσμου που είναι η ευελιξία.

Επίσης το DSD αν και του βρίσκω κάποια πλεονεκτήματα σαφώς και δεν είναι το ιερό δισκοπότηρα των formats ούτε η native αναπαραγωγή του είναι υποχρεωτική για να μπορέσουμε να το απολαύσουμε (με ποιοτική real time μετατροπή σε 24/176.4 απο το λογισμικό αναπαραγωγής στα δικά μου τουλάχιστον αυτιά δεν ακούστηκε διαφορά ..ίσως να ακούστηκε λίγο στο μυαλό μου..) Το σύστημα δέ που χρησιμοποιώ το "πολυμίξερ" μου δεν το λές και απλό hi-fi..
Όχι όμως πώς είναι και κακό να ακούμε το DSD στην "καθαρή" του μορφή.

Καλώς η κακώς τα ανταγωνιστικά συμφέροντα των κατασκευαστών μας έχουν φέρει σε έναν πλουραλισμό απο ψηφιακά formats υψηλής ανάλυσης. Τώρα που έχουν ξεφύγει απο τα "ασημένια κυκλικά κλουβάκια" τους καιρός είναι να τα απολαύσουυμε όλα όπως μας βολεύει, δεν μας φτάνει που μας πελαγώσανε στα formats με την απληστία τους τώρα πρέπει να χάνουμε τον ύπνο μας με τις υποτιθεται διαφoρές τους ;

Για εμένα το πράγμα έχει ωριμάσει και πλεον φτάσαμε στο σημείο που η παραγωγή ενός μουσικού έργου καθορίζει την ποιότητα του σε βαθμό 80% με το υπόλοιπο 20% να καθορίζεται απο το είδος του format και τις συσκευές/μέθοδο αναπαραγωγής του.
Αυτό μόνο καλό είναι και καιρός είναι να σταματήσουμε να είμαστε στην τσίτα με το ένα ή το άλλο κλπ. Ένα απο τα δώρα που μας έκανε η νέα εποχή στον ήχο που τώρα ανατέλλει είναι η δυνατότητα απλά να χαλαρώσουμε και να ακούμε μουσική με τρόπο απλό και τηρουμένων των αναλογιών πολύ πιό οικονομικό απο παλιότερα, πράγματα αδιανόητα λίγα μόλις χρόνια πρίν..

Last edited:

Ας μην ξεχνάμε ότι το χόμπυ μας επιβεβαιώνει το μύθο που θέλει τους άντρες να μένουμε για πάντα παιδιά.
Το νέο στην ηχητική αναπαραγωγή (ακόμα και αν δεν είναι απόλυτα νέο) είναι συγχρόνως και ένα καινούργιο παιχνίδι και το παιχνίδι έχει και αυτό την αξία του.
Οπότε με το καλό σε όσους έχουν παραγγείλει και εύχομαι να τα χαρούν.