Geek. Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Πριν λίγες μέρες έλαβα κι εγώ το GEEK OUT 720 και όπως καταλαβαίνεται μετά από σχεδόν 11 μήνες αναμονή η χαρά μου δεν περιγράφεται. Όχι όμως μόνο γιατί το έλαβα αλλά πάνω απ' όλα για την ποιότητα μουσικής που απολαμβάνω. Είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό σκατούλι να παράγει μουσική με τόση μουσικότητα, ακρίβεια, μεγάλη στερεοφωνική εικόνα κ.λ.π.? Βρε, που έφτασε η τεχνολογία!!! Με το USD DAC GEEK OUT ΝΑΙ γίνεται. Θέλω να ξεκαθαρίσω 2 πράγματα. 1. Δεν είμαι αντιπρόσωπος καμίας εταιρίας ούτε πωλητής. 2. Δεν έχω ακούσει κανένα άλλο USB DAC άρα δεν έχω μέτρο σύγκρισης ούτως ώστε να ισχυριστώ ότι το GEEK OUT είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Θα σας περιγράψω μόνο ότι ακούσαν τα αυτιά μου.

Το σύστημά μου είναι ένα PC με το USB DAC GEEK, με ένα φτηνιάρικο καλώδιο το σύνδεσα με τον ενισχυτή μου OMEGA του Γιάννη Παπασπύρου με 1070watt στα 4Ω και ηχεία τα MAGNEPAN 1.7. Τέλος ένα εξωτ. σκληρό 3 ΤΒ γεμάτο ISO δίσκους από FALC 24bit- 44ΚΗΖ έως 192ΚΗΖ και 100άδες εικονικούς δίσκους SACD ISO.

Δεν ήξερα με ποιο αρχείο να ξεκινήσω και έβαλα στην τύχη πρώτα Bob Marley & The Wailers - Legend (30th Anniversary Deluxe Edition) στα 96KHZ το κομμάτι Could You Be Loved. Η μουσική αμέσως με συνεπήρε φέρνοντας τα πρώτα χαμόγελα ευχαρίστησης στα χείλη μου. Άκουσα τα όργανα ΟΛΑ και πεντακάθαρα. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ένα όργανο που ακουγόταν σαν τζιτζίκι και που για πρώτη φορά το άκουγα στη ζωή μου τόσο πεντακάθαρο. Η στερεοφωνική εικόνα τεράστια. Άκουσα και κάποια από τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου και ανυπόμονα πάω στο επόμενο αρχείο.
Pink Floyd-The Wall {Original Japan} 24-96 rip. Μωρέ ποιο να πρωτακούσω? Ας ακούσω το Hey you. Ξεκινάν οι κιθάρες και ακούγονται βελούδινες και τη στιγμή που μπαίνουν πρώτη φορά τα ντραμς μου πέφτει το σαγόνι. Τι ατάκα, τι σφιχτός και δεμένος ήχος ήταν αυτός?
Ας ακούσω και λίγο Πιάνο που είναι αρκετά αποκαλυπτικό στην ποιότητα όπως επίσης είναι και το Εκκλησιαστικό όργανο.κ.λ.π.κ.λ.π. Δεν θέλω να σας ζαλίσω με περισσότερες λεπτομέρειες . Ότι άκουγα είχε μία ζεστασιά(μάλλον λόγω του ενσωματωμένου ενισχυτή Class A), ρωμαλέος ρυθμός ακριβής αναλυτικός και στερεοφωνικός ήχος εξαιρετικός και δεν έχει τελειωμό.

Αν αυτά τα χαρακτηριστικά έχει ένα ντακάκι των 150 ευρώ τότε αναρωτιέμαι το τι θα ακούσω από το GEEK PULSE των 600 ευρώ. Θα σταματήσω άλλο να γράφω γιατί κουράστηκα και τι να σας πρωτογράψω δηλαδή με τόσα και τόσα που άκουσα μέχρι σήμερα.

Ένα έχω να πω LONG LIVE GEEK OUT!!!!!

... αναρωτιέμαι το τι θα ακούσω από το GEEK PULSE των 600 ευρώ...

Αυτό που θ' ακούσεις είναι πως οι παραδόσεις μετατοπίστηκαν προς Οκτώβρη.. και βλέπουνε...

:flipout:

Απάντηση: Re: Geek. Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Πριν λίγες μέρες έλαβα κι εγώ το GEEK OUT 720 και όπως καταλαβαίνεται μετά από σχεδόν 11 μήνες αναμονή η χαρά μου δεν περιγράφεται. Όχι όμως μόνο γιατί το έλαβα αλλά πάνω απ' όλα για την ποιότητα μουσικής που απολαμβάνω. Είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό σκατούλι να παράγει μουσική με τόση μουσικότητα, ακρίβεια, μεγάλη στερεοφωνική εικόνα κ.λ.π.? Βρε, που έφτασε η τεχνολογία!!! Με το USD DAC GEEK OUT ΝΑΙ γίνεται. Θέλω να ξεκαθαρίσω 2 πράγματα. 1. Δεν είμαι αντιπρόσωπος καμίας εταιρίας ούτε πωλητής. 2. Δεν έχω ακούσει κανένα άλλο USB DAC άρα δεν έχω μέτρο σύγκρισης ούτως ώστε να ισχυριστώ ότι το GEEK OUT είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Θα σας περιγράψω μόνο ότι ακούσαν τα αυτιά μου.

Το σύστημά μου είναι ένα PC με το USB DAC GEEK, με ένα φτηνιάρικο καλώδιο το σύνδεσα με τον ενισχυτή μου OMEGA του Γιάννη Παπασπύρου με 1070watt στα 4Ω και ηχεία τα MAGNEPAN 1.7. Τέλος ένα εξωτ. σκληρό 3 ΤΒ γεμάτο ISO δίσκους από FALC 24bit- 44ΚΗΖ έως 192ΚΗΖ και 100άδες εικονικούς δίσκους SACD ISO.

Δεν ήξερα με ποιο αρχείο να ξεκινήσω και έβαλα στην τύχη πρώτα Bob Marley & The Wailers - Legend (30th Anniversary Deluxe Edition) στα 96KHZ το κομμάτι Could You Be Loved. Η μουσική αμέσως με συνεπήρε φέρνοντας τα πρώτα χαμόγελα ευχαρίστησης στα χείλη μου. Άκουσα τα όργανα ΟΛΑ και πεντακάθαρα. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ένα όργανο που ακουγόταν σαν τζιτζίκι και που για πρώτη φορά το άκουγα στη ζωή μου τόσο πεντακάθαρο. Η στερεοφωνική εικόνα τεράστια. Άκουσα και κάποια από τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου και ανυπόμονα πάω στο επόμενο αρχείο.
Pink Floyd-The Wall {Original Japan} 24-96 rip. Μωρέ ποιο να πρωτακούσω? Ας ακούσω το Hey you. Ξεκινάν οι κιθάρες και ακούγονται βελούδινες και τη στιγμή που μπαίνουν πρώτη φορά τα ντραμς μου πέφτει το σαγόνι. Τι ατάκα, τι σφιχτός και δεμένος ήχος ήταν αυτός?
Ας ακούσω και λίγο Πιάνο που είναι αρκετά αποκαλυπτικό στην ποιότητα όπως επίσης είναι και το Εκκλησιαστικό όργανο.κ.λ.π.κ.λ.π. Δεν θέλω να σας ζαλίσω με περισσότερες λεπτομέρειες . Ότι άκουγα είχε μία ζεστασιά(μάλλον λόγω του ενσωματωμένου ενισχυτή Class A), ρωμαλέος ρυθμός ακριβής αναλυτικός και στερεοφωνικός ήχος εξαιρετικός και δεν έχει τελειωμό.

Αν αυτά τα χαρακτηριστικά έχει ένα ντακάκι των 150 ευρώ τότε αναρωτιέμαι το τι θα ακούσω από το GEEK PULSE των 600 ευρώ. Θα σταματήσω άλλο να γράφω γιατί κουράστηκα και τι να σας πρωτογράψω δηλαδή με τόσα και τόσα που άκουσα μέχρι σήμερα.

Ένα έχω να πω LONG LIVE GEEK OUT!!!!!

Πολυ χαιρομαι κι εγω με τα ενθουσιωδη σχολια μιας και το αγορασα τελικα απο massdrop και το περιμενω σε λιγες μερες.

dpapav είναι μία εξαιρετική αγορά, απλά δεν ξέρω αν 'εχει την καλύτερη απόδοση από άλλα USB DAC αλλά δεν δίνεις και καμμιά περιουσία, $199 κοστίζει. Αυτά που σου δίνει όμως το κάνει μία ευκαιρία, νομίζω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Gojakla δεν με νοιάζει τοσο να περιμένω όσο το τι στην ευχή ποιότητα στον ήχο θα έχει περισσότερο από το GEEK OUT.

Απάντηση: Re: Geek. Νέος φορητός παίχτης με Direct DSD και 32/384...

Δλδ πρίν... δεν έπαιζε καλά;

:-)

τα magnepan παίζουν πάντα καλά!

απλά είχα πάει στον Σάκη στην αρχή-αρχή, μόλις είχε πάρει ηχεία και ενισχυτή, ήταν λάθος τοποθετημένα στο χώρο, έπαιζε με το line out της κάρτας ήχου του υπολογιστή (μετά χρησιμοποιήσαμε ένα απλό ιντερκονέκτ ως...ψηφιακό για να συνδέσουμε τον υπολογιστή με το dac που έχει ενσωματωμένο ο ενισχυτής).

Φαινόταν ένα σύστημα με πολύ...potential αλλά είχε πολλή δουλειά ακόμα για να παίξει όπως πρέπει.

Αγαπητέ Στέργιο
Σίγουρα σε περιμένω σπίτι μου αν θες και αυτό το Σ/Κ, είσαι πάντα καλοδεχούμενος. Στείλε μήνυμα πότε μπορείς να έρθεις. Οι επισημάνσεις σου έχουν για μένα αξία και όπως θα ακούσεις και με τα αυτάκια σου, μιλάμε για άλλο επίπεδο ήχου. τα Flac 24 bit εως τα 192 KHZ και τα SACD ISO κοντράρουν τον ήχο βινυλίου στα ίσια. Έτσι τουλάχιστον νομίζω εγώ. Θέλω κα τη δική σου άποψη.

Βγήκαν στον "αέρα" πρώτες μετρήσεις του Pulse...

Testing environment and condition: Audio Precision APX-525. Calibrated in 10-July-2014. with Bandwidth options to measure up to 1M Hz.

Condition: Line-out: Load 100K, Bandwidth up to 90K Hz. (important, usually people only measure to 20K Hz)
Headphone: Load 300 Ohm, Bandwidth up to 90K Hz.

Testing Units: Geek Pulse with FI option and pair with Geek LPS 110V/60 Hz. (We didn't use switching power here)

<Test Result Set #1. Line-out 5 major - Level, THD, SNR, FR and Cross talk)

Line Out Level: 2.25V. Chanel balance is perfect.

LineOutLevel.jpg

THD+N

THDNRatioLine.jpg

Signal to Noise Ratio

SignaltoNoiseRatio.jpg

Frequency Response (-3dB by Analog filter set near 50K Hz. 2nd Bessel Filter.)

Crosstalk.jpg

Cross Talk --- Left and Right are almost complete separated (Test @ 1K Hz, -0dBFs)

Crosstalk.jpg

Headphone results.

Normal Gain Setting: Output = 3V rms.

HeadphoneLevel.jpg

SNR

SignaltoNoiseRatioHeadphone.jpg

THD

THDNRatio20-20k-headphone.jpg

Static Noise level

StaticNoiseLevel.jpg

Εγώ δεν κατέω. Ας μας πούν οι γνωρίζοντες τί συμπέρασμα βγαίνει...

(ΑΝ τους πιστεύουμε... :BDGBGDB55: )

Ο Lamm για τις μετρήσεις στέλνει τα μηχανηματα στο ανεξαρτητο εργαστήριο του Bascom King, 10 κομματια (και ειναι και ακριβα) απο τα οποια δημοσιεύονται οι μεσες μετρησεις. Εδω έχουμε την μετρηση ενος, χωρις καν το serial number, απο τους ιδιους. Καλες ειναι, πολυ καλες αλλα αυτο που θα παρεις στα χερια σου θα ειναι το ιδιο?

Για να μιλάνε για κουτί Οκτώβρη το βλέπω δύσκολο. Απο περιεργεια, πότε έκλεισε η καμπάνια χρηματοδότησης;