Πριν λίγες μέρες έλαβα κι εγώ το GEEK OUT 720 και όπως καταλαβαίνεται μετά από σχεδόν 11 μήνες αναμονή η χαρά μου δεν περιγράφεται. Όχι όμως μόνο γιατί το έλαβα αλλά πάνω απ' όλα για την ποιότητα μουσικής που απολαμβάνω. Είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό σκατούλι να παράγει μουσική με τόση μουσικότητα, ακρίβεια, μεγάλη στερεοφωνική εικόνα κ.λ.π.? Βρε, που έφτασε η τεχνολογία!!! Με το USD DAC GEEK OUT ΝΑΙ γίνεται. Θέλω να ξεκαθαρίσω 2 πράγματα. 1. Δεν είμαι αντιπρόσωπος καμίας εταιρίας ούτε πωλητής. 2. Δεν έχω ακούσει κανένα άλλο USB DAC άρα δεν έχω μέτρο σύγκρισης ούτως ώστε να ισχυριστώ ότι το GEEK OUT είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Θα σας περιγράψω μόνο ότι ακούσαν τα αυτιά μου.
Το σύστημά μου είναι ένα PC με το USB DAC GEEK, με ένα φτηνιάρικο καλώδιο το σύνδεσα με τον ενισχυτή μου OMEGA του Γιάννη Παπασπύρου με 1070watt στα 4Ω και ηχεία τα MAGNEPAN 1.7. Τέλος ένα εξωτ. σκληρό 3 ΤΒ γεμάτο ISO δίσκους από FALC 24bit- 44ΚΗΖ έως 192ΚΗΖ και 100άδες εικονικούς δίσκους SACD ISO.
Δεν ήξερα με ποιο αρχείο να ξεκινήσω και έβαλα στην τύχη πρώτα Bob Marley & The Wailers - Legend (30th Anniversary Deluxe Edition) στα 96KHZ το κομμάτι Could You Be Loved. Η μουσική αμέσως με συνεπήρε φέρνοντας τα πρώτα χαμόγελα ευχαρίστησης στα χείλη μου. Άκουσα τα όργανα ΟΛΑ και πεντακάθαρα. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ένα όργανο που ακουγόταν σαν τζιτζίκι και που για πρώτη φορά το άκουγα στη ζωή μου τόσο πεντακάθαρο. Η στερεοφωνική εικόνα τεράστια. Άκουσα και κάποια από τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου και ανυπόμονα πάω στο επόμενο αρχείο.
Pink Floyd-The Wall {Original Japan} 24-96 rip. Μωρέ ποιο να πρωτακούσω? Ας ακούσω το Hey you. Ξεκινάν οι κιθάρες και ακούγονται βελούδινες και τη στιγμή που μπαίνουν πρώτη φορά τα ντραμς μου πέφτει το σαγόνι. Τι ατάκα, τι σφιχτός και δεμένος ήχος ήταν αυτός?
Ας ακούσω και λίγο Πιάνο που είναι αρκετά αποκαλυπτικό στην ποιότητα όπως επίσης είναι και το Εκκλησιαστικό όργανο.κ.λ.π.κ.λ.π. Δεν θέλω να σας ζαλίσω με περισσότερες λεπτομέρειες . Ότι άκουγα είχε μία ζεστασιά(μάλλον λόγω του ενσωματωμένου ενισχυτή Class A), ρωμαλέος ρυθμός ακριβής αναλυτικός και στερεοφωνικός ήχος εξαιρετικός και δεν έχει τελειωμό.
Αν αυτά τα χαρακτηριστικά έχει ένα ντακάκι των 150 ευρώ τότε αναρωτιέμαι το τι θα ακούσω από το GEEK PULSE των 600 ευρώ. Θα σταματήσω άλλο να γράφω γιατί κουράστηκα και τι να σας πρωτογράψω δηλαδή με τόσα και τόσα που άκουσα μέχρι σήμερα.
Ένα έχω να πω LONG LIVE GEEK OUT!!!!!