Γειωσεις - προσεγγισεις και προβληματισμοι ...

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Κύριε Σάκη να κάνω μια ερώτηση;;;
Τελικά πρέπει να γειώνουμε συσκευές ήχου,που από το εργοστάσιο δεν προβλέπεται;;;
Αν ναί ποιές;;;
Έχω ρωτήσει αλλά οι απόψεις διίστανται
Ευχαριστω

Re: Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Η θεωρια της γειωσης , η προσεγγιση του καθε κατασκευαστη , και γενικοτερα οι διαφοροι λογοι για ναι και οχι ειναι ενα πολυ μεγαλο θεμα , το οποιο εκτος του εχει να κανει το πως το προσεγγιζεις ( υπαρχουν παραπανω απο 2-3 τροποι ) και καθε ενας απο αυτους εχει διαφορες μεταβλητες .

Θα μπορουσα να σου αναπτυξω την αποψη μου και να την αιτιολογησω κιολας αλλα σε καποιο συγκεκριμενο νεο νημα .

Κατα κανονα παντως η δικια μου προσεγγιση θελει ολες τις συσκευες γειωμενες στο πλαισιο τους και αυτο να καταληγει στην γειωση ασφαλειας του 230 ενω η γειωση του ηχητικου σηματος να παραμενει διαφορικη σε ολη την διαδρομη του συστηματος .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Απάντηση: Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Διαφορική γείωση σ' όλη την διαδρομή του ηχητικού σήματος...

Πρωτότυπη προσέγγιση.Τι σημαίνει ακριβώς;

Last edited:

Διαφορικη σημαινει οτι βρισκεται σε διαφορα δυναμικου σε σχεση με την ""μηχανικη "" η γειωση ασφαλειας του 230 .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Παίδες εγώ είμαι πληροφορικάριος
Οπότε να με συγχωράτε
Την έκφραση “διαφορική γείωση” (με αυτάκια για το επακριβώς) το google μου την βρίκει μονο δυο φορές στο διαδίκτιο, γραμμένη από τον ίδιο το Σάκη.
Άρα δε ξέρω κατά πόσο είναι δόκιμος όρος.

Χωρίς αυτάκια έχει πολλά αποτελέσματα, πάντως..

Με τον Αγγλικό όρο differential ground θα βρείτε περισσότερα στοιχεία.

Δεν υπάρχει σαν όρος...Τουλάχιστον ούτε εγώ το βρίσκω...

Last edited:

Η διαφορική γείωση τι είναι όμως;

Το καλυτερο θα ηταν να μην σταθεις στην λεξη γειωση αλλα στην λεξη διαφορικη ...διαφορικο απο την λεξη διαφορα μπορεις να αποκαλεσεις οποιοδηποτε ηλεκτρικο μεγεθος το οποιο ειναι σε διαφορα με καποιο αλλο. Θα ηταν χρησιμοτερο για ολους μας να αναπτυξουμε μια συζητηση πανω σε αυτο που ειναι ενα θεμα που δυστυχως δεν ειναι κατανοητο απο το ευρυ κοινο και απο την αλλη ""καιει"" πολλους να το μαθουν η αλλιως να το ορισουν με καλυτερο τροπο .

Εαν ο τροπος που το εχω περιγραψει δεν ειναι δοκιμος η υπαρχει καποιος αλλος πιο σωστος ορος ...καλοδεχουμενος ειναι οποιος τον περιγραψει με σωστοτερο τροπο

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Aπό το google: " General. Differential ground rent and absolute ground rent are concepts used by Karl Marx in the third volume of Das Kapital to explain how the capitalist ..."

Αν παρά τα φτωχά ελληνικά μου κατάλαβα καλά τι θέλει να πει ο ποιητής, τότε ο όρος είναι floating signal ground:

" To measure the voltage of a single point, a reference point must be selected to measure against. This common reference point is called "ground" and considered to have zero voltage. This signal ground may not be connected to a power ground. A system where the system ground is not connected to another circuit or to earth (though there may still be AC coupling) is often referred to as a floating ground."

Re: Απάντηση: Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Aπό το google: " General. Differential ground rent and absolute ground rent are concepts used by Karl Marx in the third volume of Das Kapital to explain how the capitalist ..."

Αν παρά τα φτωχά ελληνικά μου κατάλαβα καλά τι θέλει να πει ο ποιητής, τότε ο όρος είναι floating signal ground:

" To measure the voltage of a single point, a reference point must be selected to measure against. This common reference point is called "ground" and considered to have zero voltage. This signal ground may not be connected to a power ground. A system where the system ground is not connected to another circuit or to earth (though there may still be AC coupling) is often referred to as a floating ground."

Παρα πολυ σωστα . Να συμφωνησω απολυτα ( ευχαριστω Κωνσταντινε ) και να δηλωσω οτι το floating ground στα ελληνικα μου διαφευγει .... δεν θυμαμαι να εχω συναντησει αντιστοιχο ορο στα ελληνικα ...Εχω και 39 πυρετο αυτη την στιγμη οποτε μπορει και να κανω λαθος .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Συνδεσμολογία floating ground είναι πολύ δύσκολο να γίνει σε οικιακές συσκευές ήχου αν ο κατασκευαστής δεν έχει προβλέψει κάτι τέτοιο. Δυνατότητα floating ground έχουν μόνο τα επαγγελματικά μηχανήματα όπου κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται αυτή η συνδεσμολογία. Η συσκευή που δεν έχει γείωση από τον κατασκευαστή δεν είναι απαραίτητο να γειώνεται.

Δεν ειναι και 100% σωστο το παραπανω κατα την αποψη μου .

Πιθανον μια πιο σωστη διατυπωση θα ηταν οτι μονο τα επαγγελματικα παρεχουν την δυνατοτητα επιλογης μεταξυ floating ground η οχι .

Απο την στιγμη που μια συσκευη δεν εχει γειωση σαφως και η γειωση του ηχητικου σηματος θα πρεπει να θεωρηθει αλλα και να ειναι floating σε αναφορα με την ηλεκτρικη γειωση ασφαλειας του 230.

Η πηγη ολων των προβληματων στα θεματα γειωσης ειναι η μιξη της Α τεχνολογιας με την Β περα απο τα κλασσικα θεματα ground loop .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

επιπλεουσα ? ναι ειναι ακριβης μεταφραση αλλα δεν μου θυμιζει να το εχω συνατησει πουθενα

Συνδεσμολογία floating ground είναι πολύ δύσκολο να γίνει σε οικιακές συσκευές ήχου αν ο κατασκευαστής δεν έχει προβλέψει κάτι τέτοιο. Δυνατότητα floating ground έχουν μόνο τα επαγγελματικά μηχανήματα όπου κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται αυτή η συνδεσμολογία. Η συσκευή που δεν έχει γείωση από τον κατασκευαστή δεν είναι απαραίτητο να γειώνεται.

απ οτι θυμαμαι ξεσυνδεαν τις γειωσεις της μπριζας για να μην κανει ground loop και γειωναν μονο το πρωτο οποτε ολα ηταν γειωμενα απ' το πρωτο. το θυμαμαι καπως ετσι απ τα παιδικα μου χρονια γιατι μας ελεγαν οτι το ενα πρεπει να βγει απ το ρευμα τελευταιο ωστε να μην μεινουν τα υπολοιπα στον αερα.