Gemini 3.9 Release Enigma2

Λοιπόν ενσωμάτωσα τους υποτιτλους με mkv merge!!Το αρχειο MKV το βάζω στο σκληρο μεσω FTP,πατω το κουμπι text και τρέχει τους υποτιτλους(UTF-8 μορφή)!ΑΛΛΑ.....:furious3::violent-smiley-030:δεν παίζει τα πάντα ελληνικά....και το καλύτερο.....ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΛΕΠΤΑ CRASH!!!Τις πταιει??????????

Κάνοντας την αναβάθμιση σε Gemini 3.90 θεώρησα σκόπιμο να αναβαθμίσω και το Flash Image όπως και το BA στην τελευταία έκδοση. (4.6.36) Στην flash εγκατέστησα αρχικά το sCVS και στη συνέχεια το τελευταίο experimental.

Λοιπόν μετά το upgrade διαπίστωσα ότι ο συνδυασμός sCVS - Gemini 3.90 δεν είχε αρμονική συνεργασία. Είχα δύο τρία crash σε επιλογές που δεν συγκράτησα και είχα μηνύματα ότι κάποια Plugin δεν λειτουργούν. To προηγούμενο Gemini 3.80 αρνήθηκε πεισματικά να μπουτάρει.

Μετά την αλλαγή του flashimage με experimental, το Gemini 3.80 bootαρε κανονικά αλλά τα προβλήματα παρέμειναν. Δεν λειτούργησε το autoresolution plugin και κατά το shutdown κράσαρε to enigma και επανερχόταν. Αναγκάστηκα να μπουτάρω μέσα απο το BA. (η άλλη επιλογή για επανεκκίνηση του δέκτη σάς είναι πολύ γνωστή: καλώδιο ρεύματος)
Το Gemini 3.90 μπουτάρει κανονικά αλλά εμφανίζει αδικαιολόγητα "tune failed" και δεν συνεργάζεται με το bitrate viewer plugin. Αν το επιλέξω κρασάρει το Enigma και έχω εκνευριστικά επαναλαμβανόμενα "tune failed"
Και επίσης κατά την διαδικασία του boot παραμένει στην οθόνη η κάρτα του BA αντί για το λογότυπο του επιλεγμένου Image.
Πιθανόν να υπάρχουν και άλλες ασυμβατότητες.
Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την συμπεριφορά του Gemini στην flash του δέκτη.

Συμπέρασμα.
Οποιος δεν έχει προβλήματα με τον συνδυασμό που δουλεύει και δεν θέλει περιπέτειες, ας παραμείνει ως έχει.

Χε χε...με ικανοποίηση διαβάζω ότι έπραξα ορθά αυτή την φορά και παραμένω ως έχω με τα παλιά newnigma-gemini3.80!

Απάντηση: Re: Gemini 3.9 Release Enigma2

Χε χε...με ικανοποίηση διαβάζω ότι έπραξα ορθά αυτή την φορά και παραμένω ως έχω με τα παλιά newnigma-gemini3.80!
Ασε, δύσκολοι καιροί για δοκιμές. Η ανάπτυξη του δέκτη επιβάλλει τη χρήση των Images στην flash μόνα τους. Ούτε multiboot ούτε τίποτα.
π.χ. το sCVS ισχυρίζεται ότι φοράει τον νεο secondstage bootloader #69 και ότι έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στον κώδικα του Enigma. Συνεπώς η συνεργασία του με άλλα Images θεωρείται αποτυχημένη σε μεγάλο βαθμό.
Πάνω κάτω τα ίδια ιχύουν και για το experimental.
Ετσι, όποιος τολμήσει να χρησιμοποιήσει το ..απαρχαιωμένο Nabilo ας ετοιμαστεί για τα χειρότερα.. (μπορεί και να βγάλει καπνούς ο δέκτης, :flipout:)

Εγώ σταματάω στον συνδιασμό experimental - Gemini 3.90 μέχρι να βγει ο ήλιος..
(και αυτό το ΒΑ σπάει ..κόκκαλα. 36 αναβαθμίσεις σε 36 μέρες..)

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟ 3.90 ΜΟΥ ΚΡΑΣΑΡΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΒΑ ΕΝΟ ΜΕ ΤΟ 3.80 ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ 5 ΦΟΡΕΣ. ΚΑΙ ΟΝΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΟ 3.80 ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ.

Ενας σημαντικός παράγοντας προβλημάτων που δεν λαμβάνεται υπόψη από τους χρήστες είναι τα έτοιμα settings από το Internet καθώς και τα δικά μας backup settings.
Επειδή το firmware του δέκτη βρίσκεται σε διαρκή αναβάθμιση ΔΕΝ συνίσταται να περνάμε έτοιμες λίστες καναλιών από προηγούμενες εκδόσεις λογισμικού.
Σε κάθε νέα εγκατάσταση πρέπει να σκανάρουμε τους δορυφόρους με τον δέκτη μας και στη συνέχεια να προσαρμόσουμε τα κανάλια στις προτιμήσεις μας. (..αλλά ποιος το κάνει!)

εγώ αλεξ και αν πάνε όλα καλά το βράδυ θα τα ανεβάσω ,και να πω και το εξής την έτοιμη λίστα που περνούμε από το νετ μην ξεχνάτε ότι μπορεί αυτός που τα ανέβασε να έχει άλλη διαμέτρου κάτοπτρου και για τον λόγο αυτό υπάρχουν τα προβλήματα σε πόλους από εμάς

Last edited:
Αντίστοιχα προβλήματα με αυτά που αναφέρει ο Alex στο ποστ του αντιμετώπισα και εγώ όταν προσπάθησα να αναβαθμίσω το experimental 20081127 που έχω στην flash λόγω μικρών προβλημάτων συνεργασίας με barry allen 4.6.25 και gemini 3.80 (καθυστέρηση στη χρήση του τηλεχειριστηρίου και –όχι συχνά- κολλήματα).

Όλα τα μεταγενέστερα experimental και barry allen δεν λειτούργησαν επιτυχώς παρουσιάζοντας τα ίδια λίγο-πολύ συμπτώματα που περιγράφει και ο Alex για το gemini 3.90, όμως έγώ είχα το 3.80.

Συνεπώς, το πρόβλημα μάλλον δεν είναι με το Gemini αλλά αλλού…

Χθες αποφάσισα κι εγώ να αναβαθμίσω την 3.80 και να παω στην 3.90. Πάντα μιλάω για την flash memory του δέκτη. Με την αναβάθμιση δεν είδα καμία διαφορά να πω την αλήθεια... ίδια συμπεριφορά με την 3.80.
Οι διαφορές που έχει είναι τα πρόσθετα που έχει στα "settings" από το blue panel, καθώς και η ώρα που δείχνει στο καντράν του δέκτη όταν είναι σε κατάσταση stand-by.

Παιδια εγω το βαλα με barry allen γραφονται κανονικα τα καναλια βλεπω αλλα μου αναβοσβηνη συνεχεια το κοκκινο φωτακι και το καλυτερο απ' ολα μολις παω να τον βαλω standby ΚΑΝΕΙ ενα τελειο CRASH!!!!

{ΤΡΟΜΕΡΟ!!!!!!}

Κατι αλλο θελω να τον ξαναφλασαρω αυτες τις μερες συγκεκριμενα σημερα που εχω χρονο!!!!!

Τι κανω απο antifreeze και οτι αλλο υπαρχει??

Να κανω παλι συνδιασμο oozoon στην flash και barry allen ή βγηκε κατι καλυτερο??

Ok ALEX το βρηκα αυτο ειναι

release-dm800_20080912.nfi

Απλα εβαλες την καθετο και δεν καταλαβα!!!

Ok ALEX το βρηκα αυτο ειναι

release-dm800_20080912.nfi

Απλα εβαλες την καθετο και δεν καταλαβα!!!
Στο experimental οι αριθμοί δηλώνουν την ημερομηνία ..παραγωγής.

- Αν φλάσαρες το παραπάνω "release-dm800_20080912.nfi" έκανες λάθος. Αυτό είναι το original από 12/09/2008 και είναι πολύ παλιό.

Πρέπει να "φορέσεις" αυτό:
experimental-dm800_20081209.nfi

το οποίο είναι έκδοση 09/12/2008

Εγώ το εγκατέστησα χτες στη flash (δε χρησιμοποιώ barry allen κτλ) και δουλεύουν όλα όπως πριν. Δεν είδα καμία ουσιαστική διαφορά και τα προβλήματα που είχα παραμένουν (μη ενημέρωση EPG, γυρνάει πίσω μία ώρα όταν πάω σε άλλους δορυφόρους).

Έχω μία απορία προς όσους βλέπουν sky digital uk hd. Ενώ λαμβάνω τα περισσότερα κανάλια με καλή λήψη (10-11db snr), στον transpoder που είναι το discovery hd έχω προβλήματα λήψης (λάθη στο stream), παρ' όλο που το BER είναι 0 και το SNR γύρω στα 8,5 με 9. Το AGC είναι στο 79-82%. Αργά τη νύχτα το AGC ανεβαίνει στο 89% με το SNR να παραμένει στα ίδια επίπεδα και τότε δεν έχω προβλήματα. Επίσης το Luxe HD με snr μόλις 6db δεν έχει κανένα πρόβλημα και την ίδια ώρα στο HTPC με κάρτα HVR4000 ή Skystar HD στη συγκεκριμένη συχνότητα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι αντίστοιχο; Είναι θέμα tuner; Η συχνότητα είναι η 12324V, 29500, 3/4, DVB-S2, QPSK, Astra 2B North.

Εγώ το εγκατέστησα χτες στη flash (δε χρησιμοποιώ barry allen κτλ) και δουλεύουν όλα όπως πριν. Δεν είδα καμία ουσιαστική διαφορά και τα προβλήματα που είχα παραμένουν (μη ενημέρωση EPG, γυρνάει πίσω μία ώρα όταν πάω σε άλλους δορυφόρους).

Έχω μία απορία προς όσους βλέπουν sky digital uk hd. Ενώ λαμβάνω τα περισσότερα κανάλια με καλή λήψη (10-11db snr), στον transpoder που είναι το discovery hd έχω προβλήματα λήψης (λάθη στο stream), παρ' όλο που το BER είναι 0 και το SNR γύρω στα 8,5 με 9. Το AGC είναι στο 79-82%. Αργά τη νύχτα το AGC ανεβαίνει στο 89% με το SNR να παραμένει στα ίδια επίπεδα και τότε δεν έχω προβλήματα. Επίσης το Luxe HD με snr μόλις 6db δεν έχει κανένα πρόβλημα και την ίδια ώρα στο HTPC με κάρτα HVR4000 ή Skystar HD στη συγκεκριμένη συχνότητα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι αντίστοιχο; Είναι θέμα tuner; Η συχνότητα είναι η 12324V, 29500, 3/4, DVB-S2, QPSK, Astra 2B North.

Στον συγκεκριμένο πομπό (12324 καθετα αν θυμάμαι καλά) είχα κι εγω πρόβλημα όταν πρωτοπήρα τον 800αρη (και σε άλλους πομπούς dvb-s2) και αναγκάστηκα να αλλάξω το invacom0.3 flange me inverto 0.3 flange, οπότε και έλυσα τα προβλήματα. Ειναι προφανώς θεμα κακής συνεργασίας του τιουνερ με καποια lnb, κατι που συνέβαινε παλιά και στον 7000 της ντρημ
Σημειωτέον εχω πιάτο 2.4μ και ειμαι πολύ πάνω απο το κατώφλι λήψης...
Ακόμη κι ετσι βεβαια, εγω δεν ειμαι ικανοποιημένος απο το τιουνερ στα dvb-s2 αφού για παράδειγμα στις 0.8 δυτικά έβγαζα τα δύσκολα dvb-s καναλια της βορειας δεσμης τις περισσότερες ωρες τις ημέρας ενω τα dvb-s2 μόνο βράδυ (τωρα πήγαν σε εύκολη δέσμη)

Στον συγκεκριμένο πομπό (12324 καθετα αν θυμάμαι καλά) είχα κι εγω πρόβλημα όταν πρωτοπήρα τον 800αρη (και σε άλλους πομπούς dvb-s2) και αναγκάστηκα να αλλάξω το invacom0.3 flange me inverto 0.3 flange, οπότε και έλυσα τα προβλήματα. Ειναι προφανώς θεμα κακής συνεργασίας του τιουνερ με καποια lnb, κατι που συνέβαινε παλιά και στον 7000 της ντρημ
Σημειωτέον εχω πιάτο 2.4μ και ειμαι πολύ πάνω απο το κατώφλι λήψης...
Ακόμη κι ετσι βεβαια, εγω δεν ειμαι ικανοποιημένος απο το τιουνερ στα dvb-s2 αφού για παράδειγμα στις 0.8 δυτικά έβγαζα τα δύσκολα dvb-s καναλια της βορειας δεσμης τις περισσότερες ωρες τις ημέρας ενω τα dvb-s2 μόνο βράδυ (τωρα πήγαν σε εύκολη δέσμη)

Έχω invacom universal quad. Είναι δύσκολο να το αντικαταστήσω αλλά θα δοκιμάσω με ένα παλιό humax single που έχω για να δω αν όντως υπάρχει διαφορά. Το θέμα είναι πως μόνο σε αυτή τη συχνότητα μου το κάνει, άλλα κανάλια με λιγότερο snr τα δείχνει κανονικά, και δεν έχει και ber. Εκτός κι αν η αναφορά για snr/ber κτλ από το λογισμικό είναι λανθασμένη.

Σχετικά με το θέμα λήψης της παραπάνω συχνότητας που ανέφερα. Χτες έκανα κάποιες δοκιμές παίζοντας με τη συχνότητα λήψης. Διαπίστωσα πως αν σκανάρω αντί για την 12324 στην 12332, το AGC ανεβαίνει στο 96-99%, το snr πέφτει ελάχιστα και το κανάλι πλέον λαμβάνεται άψογα !!!

Καμία εξήγηση για το φαινόμενο;

Πρώτη εξήγηση: Στο ινβακομ σου κάνει shifting ο ταλαντωτής και ξεφεύγουν όλες οι συχνότητες κατα 8 Mhz (αυτό μπορει να συμβαινει και με το κρυο αυτών των ημερών σε μεγαλύτερο βαθμό). Το δικό μου ινβακομ ξέφευγε 3-4 Mhz (και ετσι έβαζα εγω 3-4 Mhz υψηλότερη συχνότητα για να έχω την μέγιστη λήψη). Αυτό μπορεις να το ελέγξεις σε αλλες "δύσκολες" συχνότητες σ αυτόν ή αλλους δορυφόρους (και αν συμβαινει δεν ειναι καλό για τις dvb-s2 ληψεις και γενικά για τις λήψεις)
Δεύτερη εξήγηση: ανεβάζοντας συχνότητα έφυγες απο κάποια παρεμβολή, που μπορεί να ήταν και απο την αντίθετη πόλωση του ίδιου δορυφόρου, αν η συχνότητα εκείνη ανήκει σε δέσμη που πιάνουμε πιο δυνατά στην Ελλάδα (το βλεπουμε στα Νοτια στους Astra1 αυτό, αλλά και στον Amos3 που...παρεμβαλλει τον εαυτό του ή τον Αμος2)
Εξωτερική παρεμβολή αποκλείω, αφου κι εγω ειχα πρόβλημα παλιά στα ίδια κανάλια