Gemini 3.9 Release Enigma2

Απάντηση: Re: Gemini 3.9 Release Enigma2

Το λοιπον.

Σε συνεχεια του προηγουμενου μου ποστ καθησα και ασχοληθηκα επιτελους να βγαλω ακρη να κανω mount ενα folder απο τον fileserver μου στον 800αρη. Μιλαμε για folder το οποιο εχει ως επι το πλειστον .mkv αρχεια, και μιλαμε για δοκιμη σε ενσυρματο δικτυο σε πρωτη φαση. Με την βοηθεια των πολυ εξυπηρετικων admin του Nabilosat το καταφερα το mount και εχω καλα νεα και ασχημα νεα.
greg, θα κάνεις τον κόπο να μοιραστείς τις γνώσεις σου μαζί μας?

Re: Απάντηση: Re: Gemini 3.9 Release Enigma2

greg, θα κάνεις τον κόπο να μοιραστείς τις γνώσεις σου μαζί μας?

no problem :a0210:

Ο fileserver μου τρεχει vista 32bit. Ανοιξα στα users του fileserver εναν user dm με pass dm στα user accounts. Εκανα share το δοκιμαστικο folder με τις ταινιες και εδωσα δικαιωματα co-owner στον user dm σε αυτο το folder.

Πανω στον 800αρη μου εχω συνδεσει ενα 2.5" σκληρο μεσω εξωτερικο E-sata, αρα αυτος φαινεται στο ftp στο /media/hdd.
Μπηκα με ftp στο κουτι και ανοιξα μεσα στο folder αυτο ενα αλλο folder με ονομα net. Αρα το path του ειναι /media/hdd/net. Εκανα chmod το folder net σε 755.

Το shared folder μου στον filserver λεγεται newsbin

Μετα μπηκα με telnet στον 800αρη και εκανα paste τα εξης :

#!/bin/sh

# Mount computer-1
mount -t cifs //192.168.1.18/newsbin /media/hdd/net -o user=dm,pass=dm
echo

Σημειωση. Αναμεσα απο το newsbin και το /media/hdd/net υπαρχει κενο. Στην αρχη δλδ δηλωνεις το location του shared folder στο pc σου και μετα δηλωνεις το location του folder που θα φαινεται το share σου στον 800αρη σου.

Αμα ολα πανε καλα, δεν θα δεις καποιο μηνυμα στο telnet αφου κανεις paste την εντολη.

Στο καινουργιο nabilo μπορεις να δεις εαν ολα εχουνε γινει σωστα πηγαινοντας με μπλε κουμπι->μπλε κουμπι->nabilo mount wizard->κιτρινο κουμπι (mount editor/manager). Αμα εχει γινει σωστα, θα σου δειχνει οτι ειναι mounted εκει το drive.

Πολύ καλές οι οδηγιές σου!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

ευχαριστω τον leo06 που μου εστειλε με pm ενα λινκ σε αλλο φορουμ που ειχε παραπλησιες οδηγιες. Δεν εβγαλα ακρη με αυτες, αλλα ο συνδυασμος της σελιδας που μου εστειλε με καποιες οδηγιες απο τους admin του nabilosat την κανανε την δουλεια.. -bye-

Αναφορικά με το gemini, έχει παρατηρήσει κανείς το πρόβλημα με τους teletext υπότιτλους; Αν τους ενεργοποιήσεις από το μενού "Subtitles", εμφανίζεται ο πρώτος υπότιτλος, και οι δεύτερος αντί να σβήνει τον προηγούμενο, τον "σπρώχνει" προς τα πάνω και εμφανίζεται από κάτω, με αποτέλεσμα να γεμίζει η οθόνη από υπότιτλους, οι οποίοι σβήνουν μετά από 5-6 δευτερόλεπτα.
Αν τους ενεργοποιήσεις από το κουμπί teletext και επιλέξεις τη σελίδα τους, τότε φαίνονται σωστά, αλλά με μαύρο περιθώριο γύρω τους, ενώ απενεργοποιούνται και τα περισσότερα κουμπιά αφού πλέον το focus το έχει η εφαρμογή teletext.
Οι DVB υπότιτλοι αντίθετα δουλεύουν κανονικά.
Επίσης, εφόσον αυτό το πρόβλημα λύνεται, θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιο configuration file που μπορούμε να αλλάξουμε το font των υποτίτλων.

απο οσο θυμαμαι αυτο το προβλημα το ειχανε ολα τα image που εχω δοκιμασει. Μπορει να εχει βγει ομως καποιο plugin.

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα με το 3.9. Είχα περασμένο στο stick το 3.8 με διάφορα plugin μεταξύ των οποίων και το autoresolution και φόρτωσα και το 3.9. Έκανα την εγκατασταση του και όταν ολοκληρώθηκε μου έβγαλε μύνημα ότι κάποια plugin δεν θα δουλευουν. Πηγα με το green κουμπί στο κατέβασμα plugin και επελεξα κάποια να κατεβάσω. Στο autoresolution όταν το επελεξα να το βάλω μου έβγαλε μηνυμα σφάλματος.
Μήπως πρέπει να τα βγάλω και το 3.8 και το 3.9 και μετά να βάλω το 3.9 ξανά μόνο του.

Δεν πρέπει να βγάλεις τίποτα.
Ξαναδοκίμασε να κατεβάσεις το Plugin.
Το έχω περασμένο στο 3.9

Οντως η συμβατότητα του δεν είναι πλήρης. Αν ξεχαστείς σε ένα SD κανάλι και επιχειρήσεις να δεις μια γραμμένη ταινία από τον σκληρό, ξεχνάει να αλλάξει ανάλυση και από 1080 την υποβιβάζει σε 576.
Στο ζάπινγκ δορυφορικών καναλιών αλλάζει την ανάλυση χωρίς πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Gemini 3.9 Release Enigma2

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα με το 3.9. Είχα περασμένο στο stick το 3.8 με διάφορα plugin μεταξύ των οποίων και το autoresolution και φόρτωσα και το 3.9. Έκανα την εγκατασταση του και όταν ολοκληρώθηκε μου έβγαλε μύνημα ότι κάποια plugin δεν θα δουλευουν. Πηγα με το green κουμπί στο κατέβασμα plugin και επελεξα κάποια να κατεβάσω. Στο autoresolution όταν το επελεξα να το βάλω μου έβγαλε μηνυμα σφάλματος.
Μήπως πρέπει να τα βγάλω και το 3.8 και το 3.9 και μετά να βάλω το 3.9 ξανά μόνο του.
Αν κατάλαβα καλά έχεις και το gemini 380 kai to 390 sto usb?
Στην φλασ ποιο image έχεις??? για να δουλέψει καλά το 390 θέλει image στην flash νεότερο από 16//11

Εχω καταφέρει με επιτυχία να "συνδέσω" τον 800 με το PC μου, ώστε να μπορώ να μαγνητοσκοπώ προγραμμα TV και φυσικά να το βλέπω μέσω του media player. Tο folder που έχω συνδέσει είναι στον "C:" δίσκο. To PC όμως, έχει δύο δίσκους (C & D). Ιδανικά θα ήθελα να βάζω τις εγγραφές κλπ. στον D δίσκο. Μπορεί να γίνε αυτό? Είμαι άσχετος από Linux και δεν ξέρω πως στην διαδικασία mount να δηλώσω το drive D.
μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Gemini 3.9 Release Enigma2

Αν κατάλαβα καλά έχεις και το gemini 380 kai to 390 sto usb?
Στην φλασ ποιο image έχεις??? για να δουλέψει καλά το 390 θέλει image στην flash νεότερο από 16//11

Ναι όντως στην flash exv παλιό firmware. Ποιο να βάλω; Το nabilo η κανένα άλλο;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Gemini 3.9 Release Enigma2

Ναι όντως στην flash exv παλιό firmware. Ποιο να βάλω; Το nabilo η κανένα άλλο;
Τα προβλήματα που σου έβγαλε το 3.90 οφείλονται στο παλιό image stin flash....εγώ θα σου πρότεινα το experimental i to oozoon για flash.

Απλώς να ξέρεις ότι με καινούργιο image στην flash δεν θα μπορείς να δουλέψεις παλιά Image to usb όπως το 380 gemini

Να αναφερω εδω οτι με experimental στη flash και gemini 3.90 στο multiboot παρατηρησα βελτιωση στη συμπεριφορα του δεκτη με το diseqc 8x1. Συγκεκριμενα, στην πρωτη εισοδο του 8απλου εχω ενα τετραπλο και με το προυγουμενο image (3.80) οταν ηθελα να παω σε καποια hd καναλια απο αυτο το τετραπλο, καθυστερουσε παρα πολυ (πανω απο 1 λεπτο ενω πολλες φορες επρεπε να παω πρωτα σε sd καναλι του δορυφορου αυτου, με την ιδια καθυστερηση παντα, για να ανοιξει μετα το HD) ενω τωρα ανοιγει αμεσως οπως ολα τα αλλα.
Πιστευω οτι η διαφορα ειναι η experimental στη flash.