Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από 1-1-2010

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Ειλικρινά και χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας, δεν καταλαβαίνω τί εννοείς με αυτό!...:hmmmm2:

μα δεν ειρωνεύομαι, απλώς δεν σε πρόλαβα που το έθεσες παρακάτω ακόμη πιο ανοικτά! Το καθετί που αναφέρεται δεν είναι προς ανάπτυξη μίας επιχειρηματολογίας? Αυτό προσπαθούσα να καταλάβω, "πού το πας" κατά το κοινώς λεγόμενο.
Φυσικά δίχως καμία διάθεση επί προσωπικού.

Skakinen, εγώ δεν είπα ποτέ ότι το κάπνισμα δεν κάνει κακό!
Κυρίως στον ίδιο τον καπνιστή αλλά όπως κι εσύ ουσιαστικά λες "γούστο του καπέλο του". Δυστυχώς όμως, όντως μπορεί να κάνει και σε άλλους γύρω του, με τη μορφή του "παθητικού καπνίσματος".
Ούτε επικροτώ το να ενοχλεί κανείς τους γύρω του με την αδιαφορία ή την άγνοιά του.
Ούτε καν λέω, πως το να έχεις μια (κατά διαρκή προσωπική επιλογή & όχι λόγω κάποιου είδους εθισμού) επιβλαβή χρήση κάποιας ουσίας τιμά τις επιλογές σου ή την προσωπικότητα σου.

Απορώ πώς ερμηνεύεις κατά αυτόν τον τρόπο τα όσα έχω πει!!!

Για να μη γίνω κουραστικός πια, σε παρακαλώ διάβασε από την αρχή αυτού του θέματος, πολύ προσεκτικότερα τα όσα έχω γράψει.
Προσπάθησε να δεις το πώς πραγματικά τοποθετούμε απέναντι σε όλα όσα έχουν θιχτεί εδώ.
Μη βιάζεσαι να μπερδέψεις έννοιες άσχετες μεταξύ τους απλά και μόνο επειδή έχουν κοινό αντικείμενο αναφοράς.

Έχω προσέξει από αρκετά έως πολύ το "τι" και το "πως" το λέω. Συνήθως έτσι λειτουργώ επειδή θέλω να αποφεύγω τέτοιου τύπου παρερμηνείες. Παρ' όλα αυτά βλέπω ότι είσαι "επικίνδυνα" επιρρεπής στο να με παρερμηνεύεις και να αναμασάμε διαρκώς τα ίδια και τα ίδια!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιο

μα δεν ειρωνεύομαι, απλώς δεν σε πρόλαβα που το έθεσες παρακάτω ακόμη πιο ανοικτά! Το καθετί που αναφέρεται δεν είναι προς ανάπτυξη μίας επιχειρηματολογίας? Αυτό προσπαθούσα να καταλάβω, "πού το πας" κατά το κοινώς λεγόμενο.
Φυσικά δίχως καμία διάθεση επί προσωπικού.
Κάτι παίζει με τον αέρα φαίνεται σήμερα!...

Δεν είπα πριν ότι εσύ μπορεί να με ειρωνευόσουν!
Ουσιαστικά είπα ότι ΕΓΩ ΔΕΝ είχα "καμία διάθεση ειρωνείας" απέναντι σου με αυτό που αναρωτιόμουν!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από

Εκ των λεγομένων σου να εκλάβω πως θα αξίωνες, αφού επιβάλλεται απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, να τιμωρούνται αντιστοίχως και οι παραπάνω, άκρως ενοχλητικές, πρακτικές, σωστά?
Λάθος!
Ίσα ίσα με αυτά που έγραψα εννοούσα ουσιαστικά το ακριβώς αντίθετο! Ότι δηλαδή δεν θα οδηγήσουν πουθενά οι επιβολές τέτοιων απαγορεύσεων. Κι αυτό ακριβώς επειδή αυτό κάποια στιγμή (όχι πολύ μακρινή) δεν θα έχει τέλος!

Χαίρομαι τουλάχιστον που κατατάσσεις τον -αδιάφορο για τους τριγύρω του- καπνιστή (και όχι κάθε καπνιστή αορίστως) μεταξύ των παραπάνω "ενοχλητικών". Άρα θεωρείς δικαιολογημένο τον χαρακτηρισμό του γαϊδουριού, που πολλοί ενδεχομένως να του αποδώσουν.
Με τους "χαρακτηρισμούς" πάντως, τα πάω καλύτερα από τις αστυνομεύσεις και τους χαφιεδισμούς!
Αυτό που τονίζω και πάλι, είναι πως δεν θα πρέπει να είναι "ρατσιστικό" το θέμα απέναντι σε συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων (π.χ. και τους καπνιστές) ως προς το ποιος λειτουργεί "χοντρόπετσα" και ποιος όχι. Κανείς μας δεν θα πρέπει να κληρονομεί τίτλους. Πρέπει να τους "χτίζει" μέσα από ολόκληρη τη συμπεριφορά του.

watch

δεν είμαστε ΒΕΛΓΟΙ ρε !!!!!!

Ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει. Στατιστικά, έχω την εντύπωση ότι τα αντικαπνιστικά μέτρα τα απαιτεί το συντηρητικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας (παρακαλώ όχι διαμαρτυρίες - λέω "έχω την εντύπωση", και λέω "στατιστικά", δεν γενικεύω). Αυτό το συντηρητικότερο κομμάτι (που καπνίζει και λιγότερο - ίσως γιατί είναι πιο έξυπνο και πιο μορφωμένο από εμάς τους καπνιστές) τυχαίνει επίσης να υποστηρίζει (στατιστικά πάντα) την ελεύθερη αγορά. Αν λοιπόν οι "αντικαπνιστές" ενοχλούνται, αυτοί αποτελούν δυνητική πελατεία για εστιατόρια, μπαρ κλπ με μηδενική ανοχή στο κάπνισμα. Γιατί λοιπόν δεν αφήνουμε το θέμα στην ελεύθερη αγορά που (στατιστικά) οι ίδιοι άνθρωποι στηρίζουν;
(Σημείωση: έκοψα το κάπνισμα πριν 3 μήνες λόγω εμφράγματος, δεν το συνιστώ σε κανέναν, αλλά δεν είμαι αντικαπνιστής)

Τό τελευταίο τσιγάρο κι´εκείνο σκέφτεται:'Θα γίνω γέλιο να κρυφτώ σέ παιδιά πού ξεφαντώνουν.Ο καιρός θά χάνεται,ώσπου κάποιο απ´αυτά θά φωνάξει Liberta!Κι όπως θά κοιτά τίς κάνες ,θά βρεθώ στά χείλη του σάν τσιγάρο ξανά´.
Από τον ´Σαμάνο´τού Θανάση Παπακωνσταντίνου,τήν στιγμή πού ο επαναστάτης Φορτίνο Σαμάνο καπνίζει το τελευταίο του τσιγάρο πρίν τήν εκτέλεση στά 1917...
Αντε υπαλληλίσκοι τής Ε.Ε απαγορέψτε και τούς στίχους γιατί μιλάνε γιά τελευταίο τσιγάρο................................................................

Μόλις γύρισα από Άμστερνταμ.
Ο ορισμός της υποκρισίας.
Σου λένε στα coffee shops.
Μπορείς να στρίψεις "τσιγάρο" με ταμπάκο αλλά απαγορεύεται να το καπνίσεις μέσα στο μαγαζί. Στα τραπεζάκια έξω μπορείς.
Μπορείς να καπνίσεις μαύρο, μαριχουάνα, μαροκινό, σοκλάτα όμως αρκεί να είναι καθαρά ....
Στα υπόλοιπα μαγαζιά, όντως απαγορεύτηκε το τσιγάρο, αλλά λόγω καλοκαιριού, δεν υπήρχε πρόβλημα, όλοι έξω κάθονταν.
Στα κλαμπ μόνο, έπρεπε να βγεις έξω να καπνίσεις.
Φυσικά, το αλκοόλ, οι πουτάνες και η ελεύθερη διακίνηση ακόμα και τον πιο σκληρών ναρκωτικών, επιτρέπονται.

Μόλις γύρισα από Άμστερνταμ.
Ο ορισμός της υποκρισίας.
Σου λένε στα coffee shops.
Μπορείς να στρίψεις "τσιγάρο" με ταμπάκο αλλά απαγορεύεται να το καπνίσεις μέσα στο μαγαζί. Στα τραπεζάκια έξω μπορείς.
Μπορείς να καπνίσεις μαύρο, μαριχουάνα, μαροκινό, σοκλάτα όμως αρκεί να είναι καθαρά ....
Στα υπόλοιπα μαγαζιά, όντως απαγορεύτηκε το τσιγάρο, αλλά λόγω καλοκαιριού, δεν υπήρχε πρόβλημα, όλοι έξω κάθονταν.
Στα κλαμπ μόνο, έπρεπε να βγεις έξω να καπνίσεις.
Φυσικά, το αλκοόλ, οι πουτάνες και η ελεύθερη διακίνηση ακόμα και τον πιο σκληρών ναρκωτικών, επιτρέπονται.

Ναι βρέ,αλλά γλύτωσαν από τίς ´ανάσες´τών καπνιστών ...:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
Φαρισαίοι και Υποκριτές.
Και στέλνουν και τό σωστό μήνυμα στά παιδιά´Παιδί μου γίνε πρεζόνι,πουτάνα ,αλκοολικός,αλλά τσιγάρο ποτέ,απαπαπαπά´:slapface:

τα είχαν φέρει και στην Ελλάδα στα μέσα του ´90......
όσο υπήρχαν τα κάπνιζα και είχε πλάκα η αντίδραση
των ανθρώπων που έβλεπαν το πακέτο !
ούτε τράκα δεν κάνανε :Banane0:

attachment.php

http://www.cigarettespedia.com/index.php/Black_Death_American_Blend

Attachments

• Black_death_07.jpg
    Black_death_07.jpg
    44.5 KB · Views: 93
Υποκριτικό σε όλο του το μεγαλείο!Στο κάτω κάτω, ή όλα απαγορεύονται, ή όλα επιτρέπονται!!

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=83656352

Oι Κρετίνοι αντεπιτίθενται.
Σκέψεις να απαγορευτούν οι αναφερόμενες στο παρατιθέμενο άρθρο παιδικές ταινίες γιατί κάποια καρτούν καπνίζουν...
Εχω τίς 4/5 για να τίς βλέπει ο γιός μου...
Οταν απαγορευτούν και στην Ελλάδα θα τού βάζω ταινίες μέ Ολλανδική φούντα ,πού θα κυκλοφορούν ελεύθερες..

Υπάρχει λύση βρε συ και για τις ταινίες αυτές...

Τώρα που έχουμε πακτωλούς υπολογιστικής ισχύος, θα βγάλει κάποιος ένα προγραμματάκι που θα αντικαθιστά αυτομάτως τα τσιγάρα στα καρτούν με γλυφιτζούρια ή κοκακόλες.

Πως έχουμε εμείς τον κοκαρ, ένα τέτοιο πράμα

:flipout:

Re: Απάντηση: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από 1-1-2010

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=83656352

Oι Κρετίνοι αντεπιτίθενται.
Σκέψεις να απαγορευτούν οι αναφερόμενες στο παρατιθέμενο άρθρο παιδικές ταινίες γιατί κάποια καρτούν καπνίζουν...
Εχω τίς 4/5 για να τίς βλέπει ο γιός μου...
Οταν απαγορευτούν και στην Ελλάδα θα τού βάζω ταινίες μέ Ολλανδική φούντα ,πού θα κυκλοφορούν ελεύθερες..

Γιαυτό το λόγο δεν ευνούχησαν και το Λούκι Λούκ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από

Γιαυτό το λόγο δεν ευνούχησαν και το Λούκι Λούκ?

Αμα φορούσε κιτρινόμαυρα μαζί με το τσιγάρο στά χείλη καλά τού έκαναν.:Banane0::Banane0::flipout::flipout:

Η αλήθεια είναι ότι παλιά τον θυμόμουν τον Λούκυ Λουκ να έχει τσιγάρο, μετά όμως έχει ένα χορταράκι...

Πάλι καλά, θα μπορούσαν να του είχαν βάλει κανένα φουρφούρι να είναι σαν φασουλής